Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, ειλικρινά δεν ξέρω, οπότε σε πιστεύω. Απλώς σε μικρούς κήπους, κάθε τετραγωνικό μετράει. Και bbq δεν κάνεις και κάθε μέρα...

Νομίζω ότι ο κήπος έχει χώρο για τέτοια "θυσία".

Είναι περίπου 60τμ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:
Nikos! έγραψε:Είχες δίκιο. :oops:

:iconcool:

Νίκο, χαλάλι τα ευρώπουλα, αρκεί:
1/ Να κάνεις αυτό που ήθελες και το project στο τελείωμά του να σε αφήσει ικανοποιημένο.
2/ Να μη διαπιστώσεις πως <<πλήρωσες τον κούκο για αηδόνι>>, είτε σε εργατικά, είτε σε υλικά-εξοπλισμό κάθε είδους, όπως πχ: στα έπιπλα κήπου (αυτά θα είναι σίγουρα έξω απο το 3χίλιαρο! :oops: )
[quote]

Έτσι όπως εξελίσσεται, θα μείνω ικανοποιημένος νομίζω και ιδιαίτερα τα παιδιά. Για αυτά κάνω τον κήπο.

Κοίτα, μεροκάματο 50 ευρώ με χρεώνουν, οπότε νομίζω είναι νορμάλ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#150717 Χα, χα, χα! Έτσι όπως τα λέει ο Δημήτρης...

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By GTS
#150803 Νεο προτζεκτ: κατασκευη γκαραζ σε ημιυπογεια αποθηκη. Το κτηριο απεχει 4-5 μετρα πρπ απο το πεζοδρομιο και πρεπει να σκαφτει το χωμα μπροστα για 1.5 μετρο περιπου ωστε να βυθιστει η εισοδος. Να πεσει ενας τοιχος, να κλειστει η πλαινη εισοδος και ενα παραθυρο, αυτοματη πορτα, σοβατισματα μεσα εξω και δημιουργια drive way με προβλεψη για τα νερα της βροχης. Αυτην την στιγμη ο Α οροφος ειναι στα 1.5 μετρα απο εδαφος και υπαρχει μπαλκονι. Το πλατος της αποθηκης ειναι γυρω στα 3.χ μετρα. Επηδει δεν εχει σοβατιστει απο μεσα πρεπει να γινει εκτεταμενο σοβατισμα και ισως βαλω και δαπεδο. Επ ευκαιρειας θα γινει και καποιο σοβατισμα κατω απο τα μπαλκονια που χρειαζεται. Εκτιμηση κοστους; Χρειαζεται αδεια για να δημιουργηθει το drive way στον κοινο κηπο της πολυκατοικιας;
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 23 Αύγ 2015, 21:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#150809 Χρειάζεσαι σίγουρα άδεια από την πολεοδομία και δεν ξέρω αν έχουν λόγο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας.
Αν η έξοδος είναι προς το πεζοδρόμιο, τότε χρειάζεται και άδεια από το δήμο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
glf έγραψε:Εικόνα
Εικόνα

Κομπλέ

Ωραιος. Φανταζομαι εχεις καποια προβλεψη στα σημεια που μπαινει το νερο, για να γλυτωσεις σκουπιδακια φυλλα κλπ να μη σου μπαινουν μεσα στους σωληνες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
glf έγραψε:Οχι και γι αυτο εβαλα φ70 σωλήνα.

Ελπιζω να μη σου συμβει τοτε, γιατι θα χρειαστει να ξηλωσεις πολυ πραμα. :(
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#150853 Εγώ που έχω μια Weber στο σπίτι(αν και έχω χώρο για χτιστο) και χτιστο στο εξοχικό τις ίδιες ποσότητες ψηνω.Εκτός από τη σούβλα βέβαια .Το δεκαπενταύγουστο έβαλα γουρουνοπουλο ...Κατά τα αλλά και εγώ πιστεύω ότι το κάρβουνο δε συγκρινεται
Άβαταρ μέλους
By glf
#150860 Στη χειρότερη εχω το λάστιχο πλύσης 15μ του πιεστικού. Αυτό για τις σωληνώσεις. Ανοιγω που λλει ο λογος μια τρυπα οπου θελω και το βαζω. Και μετα ταπα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#150872 Περι ψησταριών:

Το καρβουνο ειναι μαγικο, αλλα και το υγραεριο εχει πλεονεκτηματα:

Με μια ψηστιερα υγραεριου της προκοπης** μπορεις να φας πολυ ωραιο φαγητο με συγκριτικα μηδεν προετοιμασια και με πολυ λιγοτερη αρχικη καπνιλα και λιγοτερη λάτρα μετα. Ειδικα οταν οι χωροι ειναι περιορισμενοι και δεν υπαρχει η πολυτελεια της αυλης, Βαζεις υγραεριου στο μπαλκονι και εισαι αρχοντας. Εννοειται ειναι βολικη και σε φαση που φυσαει αερας κλπ

**υπαρχουν καποιες που στον πατο (προφανως πανω απο τη φλογα) εχουν κατι ηφαιστειακες πετρες, Αυτες μοιραζουν τη θερμοκρασια καλα και την κρατανε. Εχει φιλος και μπορω να πιστοποιήσω το αποτελεσμα :eat:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#150875 Θοδωρή δεν υπάρχει σύγκριση του κάρβουνου με το υγραέριο..
Το κάθε ένα έχει τα + και τα - του , η τελική γεύση όμως είναι ο απόλυτος κριτής...
Προσωπικά , ακόμα κ ή διαδικασία του να αναψω κάρβουνα μου αρέσει πολύ..
Άβαταρ μέλους
By karacop78
GTS έγραψε:Νεο προτζεκτ: κατασκευη γκαραζ σε ημιυπογεια αποθηκη. Το κτηριο απεχει 4-5 μετρα πρπ απο το πεζοδρομιο και πρεπει να σκαφτει το χωμα μπροστα για 1.5 μετρο περιπου ωστε να βυθιστει η εισοδος. Να πεσει ενας τοιχος, να κλειστει η πλαινη εισοδος και ενα παραθυρο, αυτοματη πορτα, σοβατισματα μεσα εξω και δημιουργια drive way με προβλεψη για τα νερα της βροχης. Αυτην την στιγμη ο Α οροφος ειναι στα 1.5 μετρα απο εδαφος και υπαρχει μπαλκονι. Το πλατος της αποθηκης ειναι γυρω στα 3.χ μετρα. Επηδει δεν εχει σοβατιστει απο μεσα πρεπει να γινει εκτεταμενο σοβατισμα και ισως βαλω και δαπεδο. Επ ευκαιρειας θα γινει και καποιο σοβατισμα κατω απο τα μπαλκονια που χρειαζεται. Εκτιμηση κοστους; Χρειαζεται αδεια για να δημιουργηθει το drive way στον κοινο κηπο της πολυκατοικιας;

Aν ο χώρος της αποθήκης είναι δηλωμένος ως αποθήκη και θες να γίνει garage, αλλάζεις τη χρήση του χώρου οπότε οπωσδήποτε πρέπει να γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του κτιρίου ως προς την αλλαγή χρήσης.
Bold: αν κάνεις όλα αυτά, πρέπει να περιγραφούν στην παραπάνω αναθεώρηση, γιατί αλλάζεις στοιχεία της προσόψεως του κτιρίου. Μιλάμε πάντα για 100% νόμιμη λύση, υπάρχουν κι άλλες που κινούνται στις γνωστές γκρίζες ζώνες της ελληνικής νομοθεσίας. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
giannik1977 έγραψε:Θοδωρή δεν υπάρχει σύγκριση του κάρβουνου με το υγραέριο..
Το κάθε ένα έχει τα + και τα - του , η τελική γεύση όμως είναι ο απόλυτος κριτής...
Προσωπικά , ακόμα κ ή διαδικασία του να αναψω κάρβουνα μου αρέσει πολύ..

Η γευση εχει ενα θεμα οπως και να το κανεις, το οποιο ομως μπορεις να το παλέψεις και να το φερεις σε πολυ καλο επιπεδο, μιλω μετα λογου γνωσης. Ο φιλαρακος εχει τετοια ψηστιερα υγραεριουκανα 20αρι χρονια τουλαχιστον.