Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
nikos έγραψε:Δεν είναι τρίωρο κανονικά. Το πολύ μισάωρο περιμένω εγώ που είναι ηλιακός και 160 λίτρα. Άλλαξε αντίσταση γιατί θα έχει πιάσει αλατα

Easier said than done. Θα πρέπει να ξηλωθεί το μισό μπάνιο εκεί που τον έχουν εντοιχίσει... Δε βλέπω να χωράει κάποιος καινούριος λόγω διαθέσιμης διαμέτρου.
Είναι ένας αρχαίος Fais (πρακτικά Ariston) 90 λίτρων. Του άλλαξα πέρυσι την αντίσταση σε 2000W από 1500W που ήταν αρχικά και καθάρισα όσα άλατα μπορούσα γενικότερα. Κάτι καλύτερο δεν μπορώ να κάνω σε αυτή τη φάση νομίζω.

Άλλες προτάσεις;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
SIHCTR έγραψε:Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την ασφάλεια του θερμοσίφωνα με μία "έξυπνη", ώστε να μπορώ να τον ανάψω νωρίτερα όταν επιστρέφω από ταξίδια και να με περιμένει το ζεστό νερό αντί να περιμένω κανένα τρίωρο...

Επειδή βλέπω διάφορα να κυκλοφορούν στην αγορά, έχετε καμία (δοκιμασμένη) πρόταση;

Εγώ (ο ηλεκτρολόγος δηλαδή) έχω κάνει τα εξής: Sonoff -> Ρελέ - > Διακόπτης για χειροκίνητο άνοιγμα.
Ο κλασσικός διακόπτης δηλαδή παραμένει πάντα σηκωμένος και το κύκλωμα το ελέγχει το ρελέ που ανοίγει είτε από το νέο διακόπτη είτε από το sonoff.

Θα ήθελα επιπρόσθετα ή αντί του διακόπτη να υπάρχει ένα μπουτόν που να ενεργοποιεί timer 40 λεπτών για ν'ανοιγοκλείνει το ρελέ χωρίς να χρειάζεται να θυμάσαι αν ξέχασες το θερμοσίφωνο ανοιχτό.

Επίσης το sonoff δεν έχει energy monitoring, οπότε α) δεν ξέρεις πόσο έχεις κάψει β) αν έχει ανοίξει ο ρελέ από τον άλλον διακόπτη δεν μπορεί να το δει οπότε δεν ξέρεις αν είναι ανοιχτός.

Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί λύση σ'αυτά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:https://www.lighting.philips.gr/consumer/smart-wifi-led
Η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή, με κόστος αντίστοιχο των Κινέζων.
Αλλιώς, η Yeelight αλλά δεν έχει την ποικιλία που έχει η Wiz.

Δεν νομιζω οτι εχει smart λαμπες GU10 και E14. Οσο εχω ψαξει και δει μονο σε Ε27 βρηκα
Γράψε Philips wiz στο σκρουτζ κι έχει απ όλες

< >

Eχεις δικιο, πλεον εχει :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By glf
#853551 Εγώ έβαλα πέρυσι θερμοσίφωνο 80lt με μόλις 1600W αντίσταση :) αλλά τουλάχιστο το ελέγχω ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με ένα sonoff :)
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#853662 Κατόπιν των σχετικων παραινέσεων, αγοράστηκαν οι σχετικές σμαρτ λάμπες, και εντός Φεβρουαρίου θα αρχίσω να παιζω μαζι τους. Τώρα που μαζευτηκανε πολλές σμαρτ συσκευες, και θα φτιαχτουν και τα αντιστοιχα σενάρια, κλπ, σκεφτόμουν μηπως θα είχε νόημα να έπαιρνα ένα παλιό ταμπλετ και να το εβαζα σε μια βαση τοιχου, καπου κεντρικά στο σπίτι, με αποκλειστικη χρήση google home, ώστε να μπορεί ευκολα και η γυναικα μου να χειρίζεται το smart home.

Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Dimitris_P έγραψε:
SIHCTR έγραψε:Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την ασφάλεια του θερμοσίφωνα με μία "έξυπνη", ώστε να μπορώ να τον ανάψω νωρίτερα όταν επιστρέφω από ταξίδια και να με περιμένει το ζεστό νερό αντί να περιμένω κανένα τρίωρο...

Επειδή βλέπω διάφορα να κυκλοφορούν στην αγορά, έχετε καμία (δοκιμασμένη) πρόταση;

Εγώ (ο ηλεκτρολόγος δηλαδή) έχω κάνει τα εξής: Sonoff -> Ρελέ - > Διακόπτης για χειροκίνητο άνοιγμα.
Ο κλασσικός διακόπτης δηλαδή παραμένει πάντα σηκωμένος και το κύκλωμα το ελέγχει το ρελέ που ανοίγει είτε από το νέο διακόπτη είτε από το sonoff.

Θα ήθελα επιπρόσθετα ή αντί του διακόπτη να υπάρχει ένα μπουτόν που να ενεργοποιεί timer 40 λεπτών για ν'ανοιγοκλείνει το ρελέ χωρίς να χρειάζεται να θυμάσαι αν ξέχασες το θερμοσίφωνο ανοιχτό.

Επίσης το sonoff δεν έχει energy monitoring, οπότε α) δεν ξέρεις πόσο έχεις κάψει β) αν έχει ανοίξει ο ρελέ από τον άλλον διακόπτη δεν μπορεί να το δει οπότε δεν ξέρεις αν είναι ανοιχτός.

Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί λύση σ'αυτά.
Ένα smart geyer με κάποιο ρελε ισχύος κάνει όλα αυτά που περιγράφεις. Του ρυθμίζεις σε πόση ώρα να κλείνει όπως και να έχει ανοίξει, από κινητό ή με κουμπί, και έχει μπει μαζί με μετρητή κατανάλωσης που μετραει μόνο τα του θερμοσίφωνα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#853711 Αυτό λες;
https://www.skroutz.gr/s/25751176/Geyer ... R116W.html

Το κουμπί που λέει δουλεύει ακόμα και αν το wifi είναι off για κάποιο λόγο;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Dimitris_P έγραψε:Αυτό λες;
https://www.skroutz.gr/s/25751176/Geyer ... R116W.html

Το κουμπί που λέει δουλεύει ακόμα και αν το wifi είναι off για κάποιο λόγο;

Ναι βέβαια, το κουμπί δεν έχει σχέση με το wifi. Αλλά τηρεί τη ρύθμιση του να κλείνει (δλδ ανοίγει στην πραγματικότητα ) μετά από τον Χ χρόνο που του έχεις θέσει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#853719 Ωραία, αυτό σημαίνει ότι κρατάει τις ρυθμίσεις στη flash του και όχι στο cloud. Γιατί κάποιοι έγραφαν στα σχόλια του skroutz ότι δεν κρατάει ρυθμίσεις αν χαθεί το wifi κι επανέλθει.

Επίσης αν ενεργοποιήσεις το ρελέ από το κουμπί και όχι από την εφαρμογή, φαίνεται στην εφαρμογή αν είναι ανοιχτό;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Dimitris_P έγραψε:Ωραία, αυτό σημαίνει ότι κρατάει τις ρυθμίσεις στη flash του και όχι στο cloud. Γιατί κάποιοι έγραφαν στα σχόλια του skroutz ότι δεν κρατάει ρυθμίσεις αν χαθεί το wifi κι επανέλθει.

Επίσης αν ενεργοποιήσεις το ρελέ από το κουμπί και όχι από την εφαρμογή, φαίνεται στην εφαρμογή αν είναι ανοιχτό;

ομολογουμένως δεν έχω τεστάρει αν θα απενεργοποιήσει μόνο του μετά τον καθορισμένο χρόνο ενώ το wifi παραμένει off. Αλλά αν χαθεί και επανέλθει σίγουρα δεν χάνει τις ρυθμίσεις.

Ναι στην εφαρμογή φαίνεται αν το ενεργοποιήσεις από το κουμπί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853746 Υπόψιν, το συγκεκριμένο, είναι κινεζοδημιούργημα, παίζει με Tuya και μπορείτε να το βρείτε και από άλλους προμηθευτές, αλλά και με το σήμα της Geyer στην τιμή αυτή είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#853752 Αφού κάνει αυτά που θέλω αρκεί. Χειρότερο από το sonoff θα είναι;

Αν προχωρήσω στην αλλαγή, ψάχνω κι έναν έξυπνο μονοφασικό μετρητή ενέργειας για όλο τον πίνακα. Κάτι τέτοιο κάνει;
https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonof ... R316D.html