Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
Serf έγραψε:Μπουκαμβίλια που πετάει συνεχώς νέα φύλλα/κλαδάκια δεν τα παει το ίδιο καλά με λουλούδια. Τι μπορω να κάνω για να βοηθήσω την κατάσταση;

Η μπουκαμβίλια είναι αρκετά ανθεκτική στις ξηρές συνθήκες. Η λαθεμένη αντίληψη ορισμένων πως η μπουκαμβίλια έχει ανάγκη από πολύ νερό, είναι η αιτία για το όχι σπάνιο φαινόμενο κάποια φυτά ενώ είναι γεμάτα με καταπράσινο φύλλωμα, να παρουσιάζουν πολύ μικρή έως και ανύπαρκτη ανθοφορία, σε σχέση με άλλα που τα πράσινα φύλλα με δυσκολία διακρίνονται ανάμεσα στα λουλούδια.
Ο λόγος είναι ακριβώς το πολύ νερό. Ειδικά σε μπουκαμβίλιες φυτεμένες σε γλάστρες που οι αυξημένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού αλλά και ο αέρας ξεραίνουν επιφανειακά το χώμα, αλλά στο εσωτερικό του ενδέχεται να είναι ακόμα υγρό, βεβαιωνόμαστε πως πραγματικά το χώμα στην γλάστρα έχει στεγνώσει πριν ποτίσουμε ξανά και φυσικά φροντίζουμε για την καλή αποστράγγιση του νερού τοποθετώντας πάντα -και για οποιοδήποτε φυτό- ένα στρώμα από χαλίκια στον πάτο την γλάστρας πριν από το χώμα.

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/anth-kallopist/2637-mpoukambilia
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#266879 Αυτό πήγα να γράψω, μιας ρώτησα τον πατέρα μου, που έχουν στο εξοχικό. Σε γλάστρα την έχετε ή έδαφος;
Άβαταρ μέλους
By Serf
#266884 Σε γλάστρα την έχουμε... λογικά χωρίς χαλίκια θα είναι, την "κληρονομήσαμε" οπότε δεν ξέρω σίγουρα. Και πως καταλαβαίνουμε εσωτερικά το χώμα κατά πόσο είναι υγρό όταν επιφανειακά είναι ξερό;;; Θα σκάβω κάθε φορά;
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#267056 Βάλε 2-3 πόντους μέσα το δάχτυλο ( :shifty: ) και μην ποτίζεις αν είναι ακόμα υγρό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Γιώργης έγραψε:Βάλε 2-3 πόντους μέσα το δάχτυλο ( :shifty: ) και μην ποτίζεις αν είναι ακόμα υγρό.

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι... :shifty: :metalo: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Γιώργης έγραψε:Βάλε 2-3 πόντους μέσα το δάχτυλο ( :shifty: ) και μην ποτίζεις αν είναι ακόμα υγρό.

Εντάξει, κάτι ξέρουμε κι εμείς :) Απλά μιλάμε για καμια 40αρα εκατοστά ύψος η γλάστρα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#267086 Έχω 2 μποκαμβίλιες στην ταράτσα , όλο μαδάνε και μου βουλώνουν τα λούκια... :rant:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#267090 :s_blush
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
Serf έγραψε:Εντάξει, κάτι ξέρουμε κι εμείς :) Απλά μιλάμε για καμια 40αρα εκατοστά ύψος η γλάστρα.

Ε σε τόσο μεγάλη γλάστρα δεν κάνει δουλειά το δάχτυλο :lol: . Κάποιοι προτείνουν πότισμα μόλις ξεκινήσουν να κρεμάνε τα φύλλα αλλά θέλει προσοχή μην ξεχαστείς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#267099 Γενικώς το δάχτυλο βοηθάει σε πολλά πράγματα βλέπω... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#267798 Βοηθησε την κιολας με λιγο λιπασμα κ σιδηρο.
Αλλα κυριως μειωσε το ποτισμα.

<
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#270654 πριν λιγες μερες παρατηρησα μια καφε βρωμουσα πανω στην πιπερια μου (μπαλκονι) και αμεσως μετα τα αυγα της κατω απο ενα φυλλο. το συγκεκριμενο εντομο το παρατηρουσα στο μπαλκονι ακομα κι οταν δεν ειχα φυτα.

με ανησυχησε ομως πλεον, διαβασα οτι πειραζει και την ντοματα (ειναι η πρωτη μου φορα και μεχρι τωρα δεν εχω κανει κατι για λιπανση).
πως την αντιμετιζετε?