Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#35605 Έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε Gaggia, αλλά πολύ συχνότερα σε Krups.
Μπορεί να πέσει οποιοσδήποτε στην περίπτωση, πχ η δικιά μου είχε εξαρχής θέμα με το ακροφύσιο του ατμού, που φτιάχτηκε γρήγορα εντός εγγύησης. 3 χρόνια αργότερα είναι μια χαρά.
Από εκεί και πέρα, με 150 ευρώ μια χαρά καφέ φτιάχνεις. Krups δεν θα έπαιρνα με τίποτα, καλύτερα Izzy.

Τώρα, πήγα και πήρα έναν Lavazza Espresso μαύρο σε σπυρί, 250 γρ. Τον είδα μπροστά μου κι είπα "ας τον δοκιμάσω".
Λοιπόν, ΧΑΛΙΑ!
Πολύ ξανθός, μάπα γεύση, χάλασα τις ρυθμίσεις του μύλου για να βρω τις σωστές γι' αυτόν και χάλασα μετά 6 καφέδες μέχρι να τον επαναφέρω. :s_devil
Υποτίθεται ότι είναι νορμάλ, καλούτσικος ή κάτι τέτοιο. ΧΑΛΙΑ! Τον κράτησα να τον αλέσω κάπου για φίλτρου, ίσως έτσι θα πίνεται.
Μετά από αυτό, φοβάμαι ν' αγοράσω κιλό "του εμπορίου". Παρόμοια ήταν η εμπειρία με τον κλασσικό Illy, αν και όχι τόσο μέτρια. Απλώς ήταν επίπεδη η γεύση του και εξωφρενικά ακριβός για αυτό που ήπια.
Περίεργα πράγματα όμως, ΤΟΣΟ χάλια; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#35626 Οποιοσδήποτε Lavazza μαύρος, δεν έχει δοκιμαστεί, οπότε .... :hmmm:
Επειδή όμως αγόρασα προ τριμήνου τον Crema e aroma brown, ενημερώνω πώς και αυτός είναι σχετικά "ξανθός", αλλά στη γεύση καλούτσικος. Αντίθετα, ο crema e gusto ήταν αρκετά σκούρος και με καλύτερη γεύση.
Επόμενο βήμα σε Hausbrandt λοιπόν....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#36159 Οι Lavazza είναι από τους πιο "light" καφέδες, πολύ χαμηλή οξύτητα. Τελευταία 2 χρόνια παίρνω μόνο portioli extra bar ή buondi premium (πράσινος) σε κόκκους πάντα.

Σύντομα θα ρωτήσω και για προτάσεις αγοράς/δοκιμής εσπρέσσο από τη Ρώμη στο επικείμενο ταξίδι.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#36165 Παρε απο τώρα:

το ειχα βαλει κ στο παλιο φορουμ:

Εικόνα

απο εδω:

http://www.santeustachioilcaffe.it/

πίσω απο το πάνθεον ειναι, κ εννοείτε θα πιείτε κ εκει εσπρεσσακι ορθοί στο μπαρ μέσα :thumbsup:

Ρώμη :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Gilles_27 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σκέφτομαι να αλλάξω την espresso μηχανή γιατί μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα με τις χαζοβλάβες της συνεχώς (μια απλή Krupps είναι).
Έχετε να προτείνετε κάτι καλό που δεν ξεφεύγει σε τιμή;
Λύσεις με PID controller και τέτοιες ομορφιές, απορρίπτονται λόγω κόστους και μπελά.
Κοινώς, κάτι καλό και φτηνό, που δεν θα χαλάσει εύκολα υπάρχει; Οι φτηνές Gaccia που έχω δει, μου φαίνονται πολύ ευαίσθητες, είναι η εντύπωση μου;
Ψάχνω κάτι στην περιοχή των 100 έως βαριά 250€. Χάνω τον καιρό μου μάλλον ε;

Όταν λες φτηνές Gaggia ποιες εννοείς? H Gaggia baby που χρησιμοποιώ καθημερινά επι 1,5 χρόνο είναι μια χαρα προς το παρον. Ουσιαστικά απο μέσα είναι μια Classic με άλλο περιτύλιγμα. Παίζει στα ~220€.
Οι πιο γνώστες μπορεί να διαφωτίσουν αν υπάρχουν και άλλες καλές λύσεις στο εύρος τιμής που ψάχνεις.

Εννοούσα τις Gaggia μέχρι 150€ στο Skroutz. Απ' ό,τι είδα όλοι προτείνουν την Baby ή την Classic με προτίμηση στην δεύτερη λόγω μικρής διαφοράς τιμής και δυνατότητας αργότερα "πειράγματος".
Οι τιμές που βλέπω όμως αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τα 300€, που αν προσθέσεις και τον απαραίτητο μύλο (για να έχει νόημα τέτοια αγορά...), πας στο 500άρικο πάνω κάτω...
:lipsealed:
Υπάρχει κάτι φθηνότερο; Δεν έχω απαιτήσεις αυτή τη στιγμή είναι η αλήθεια, αλλά... τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε!
:lol:
Να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα μήπως παίξουν προσφορές;
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By drdino
#36223 Το amazon κάνει καλές προσφορές ενίοτε, ρίχνε μια ματιά εκεί κατά καιρούς.

Ο μύλος πάντως δεν είναι άμεσα απαραίτητος.
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#36239 +1 στον drdino. Παιζουν προσφορές στις Gaggia απο amazon , και τα Χριστούγεννα είναι μια τέτοια περίοδος. Έχω δει (εκ των υστέρων) προσφορές στις 150£ για την Classic.

Για να πάρεις πάντως σαφως ανώτερο αποτέλεσμα απο τις Gaggia θα πρέπει να υπολογίσεις και μυλο-tamper. Ακόμη και να μην το κάνεις άμεσα είναι καλή επιλογή-επένδυση, αν υπάρχει πιθανότητα να το κάνεις μελλοντικά.
Άβαταρ μέλους
By g47
#36248 Μπορει να περιγραφει πως ειναι ενας καλος καφες γευστικα?
Μπορω να ξεχωρισω αρωμα, πικροτητα και οξυτητα αλλα δε γνωριζω τι να περιμενω και τι ειναι "σωστη" ως γευση. Λογικα ειναι τι αρεσει στο καθεναν αλλα ποιοι ειναι οι βασικοι κανονες του να ξεχωρισεις εναν καλο καφε απο εναν της σειρας?
Η μονη σχεση με το καφε ειναι ο monmouth που πινω επιτοπου η σπιτι χρησιμοποιωντας μια bialetti και τον βρισκω εξαιρετικο τις περισσοτερες των φορων. Μιλαω μονο για espresso.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#36251 Αν δεν είναι πικρός ή ξινός, είναι ΟΚ όσο δεν έχεις άμεση σύγκριση με τον "σωστό".
Λογικά, αν πας σε ένα καλό καφεκοπτείο κι αγοράσεις έναν ωραίο καφέ, λέγοντάς τους να σού ετοιμάσουν έναν ίδιο επί τόπου, έχεις μια καλή ιδέα τού τι πρέπει να περιμένεις.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#36270 @ HF , η δική μου "ταπεινή" εισήγηση :
Gaggia Baby black (225€) και Graef CM 702 (100€), αποτελούν τη φθηνότερη λύση για σωστό αποτέλεσμα, ενώ θα χρειαστούν επίσης 2 καλαθάκια (5+5€) και ένα ταμπερ (25€).
Τελικό συνολικό ποσό =360€. :)

Nα πώ με την ευκαιρία ότι, ο ίδιος βαρίστας (moi :roll: ) , με Philips Saeco Poemia (του γιού που δεν "άκουσε" για οικονομικούς λόγους) και όλα τα υπόλοιπα (μύλους κλπ) ίδια με τα προτεινόμενα, ακόμα και χρησιμοποιώντας το ίδιο σακκούλι καφέ, @@ espresso έφτιαξε.
Μετά απο 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες, ... εγκατέλειψα !!! :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36299 Θα περιμένω λίγο μήπως πετύχω την classic σε προσφορά και θα πράξω αναλόγως.
Η παραπάνω πρόταση, είναι σε λογικά όρια και εμπιστεύομαι την εμπειρία σου (και άλλων προφανώς) εδώ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#37106 Εικόνα

Εspresso (doppio) φτιαγμένος με τις "οικονομικές" συσκευές που προτάθηκαν πιό πάνω. :)

ΥΓ: Αναφέρομαι πάντα σε όποιον δεν θέλει να δωσει πάνω απο 400€ max για όλο το σετ που σου δίνει έναν καλό espresso.
Διότι σαφώς υπάρχουν κατά πολύ καλύτερες λύσεις, αλλά με κόστος τουλάχιστον 600 μέχρι όσα € αντέχει η τσέπη σου . :oops:
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#37121 Amazon μεσω νετ, Eurogat (Σαλονικα-Athens) και διαφορά καφεκοπτεία (Taf, Λουμιδης, Barista.gr .....)!

Αν δεν τεμπελιαζεις κ θες να ρίξεις κ αλλο το budget μπορεις να παρεις χειροκίνητο μύλο (Porlex Tall) αλλα θα θελει να κανεις λιγο γυμναστική οταν κάνεις καφε (περίπου 60 μονο, 150 σβουρες διπλο)