Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#89872 Δυστυχώς τα νέα μάλλον δεν είναι καλά. Υπάρχουν και πολυεστιακοί φακοί (που νομίζω λειτουργούν με τελείως διαφορετική αρχή από τα γυαλιά) αλλά λειτουργούν υπό συνθήκες ή καθόλου. Το καλό είναι ότι τα πολυεστιακά γυαλιά έχουν κάνει προόδους.... Προσοχή όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην ποιότητα του αποτελέσματος, κυρίως στο ωφέλιμο οπτικό πεδίο. Και εκεί πληρώνεις για να δεις (κυριολοεκτικά) τη διαφορά.
Οι πολυεστιακοί φακοί δεν με βοηθάνε οπότε αναγκάστηκα να πάρω πολυεστιακά γυαλιά. Έτσι μετά από πάρα πολλά χρόνια φακών πλέον τους φοράω σπάνια (κυρίως όταν θέλω να φορέσω γυαλιά ηλίου). Και τότε έχω καβάτζα κι ένα μικρό γυαλάκι διαβάσματος όπως τα λένε.... αυτά για τα γερόντια που τα κρεμάνε με κοδελάκι από το λαιμό τους... :(
Άβαταρ μέλους
By vagmann
manosky έγραψε:Όχι ακόμα, αλλά κοντεύω. :D

Προς το παρόν το παλεύω, δεν έχω ανάγκη, πλην όμως έχω μια κάρτα-μεγεθυντικό φακό στο πορτοφόλι για δύσκολες καταστάσεις. :P

Φίλος είχε αγοράσει πολυεστιακά 1000€.
Οφθαλμίατρος μού είχε πει ότι και με 500-600 φτιάχνω.
Υποθέτω μόνο για φακούς...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#90522 Εικόνα

Δώρο πεθεράς.... Νέο ζευγάρι maui jim... Πήρα τα island time. Από δίπλα το προηγούμενο stingray.
Ότι rayban ή silhouette είχα, έχει χαριστεί.

Σχεδιαστικά βέβαια είναι ψιλοχάλια. Αλλά ο φακός γ@μάει. Όποιον δεν τον νοιάζει η λεζάντα στο γυαλί, ας δοκιμάσει maui jim, και μετά να αποφασίσει.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#90547 Συγνωμην αλλα τα Maui Jim μια χαρα λεζανταρα ειναι. Ασχετα αν ειναι σχετικα αγνωστα στην Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#90552 Για την ποζεριά το είπε ο kyr80? Εγώ σε πρώτο διάβασμα κατάλαβα για το μικρό logo που έχει πάνω αριστερά στο φακό :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Geo f1 έγραψε:Ωραιο δειχνει. Μεγεια. Σ αγαπαει η πεθερουλα

< 3

Πεθερά θησαυρός πραγματικά!

mirage έγραψε:Συγνωμην αλλα τα Maui Jim μια χαρα λεζανταρα ειναι. Ασχετα αν ειναι σχετικα αγνωστα στην Ελλαδα.

Αυτό εννοώ. Στην Ελλάδα κάνουμε το λάθος να πληρώνουμε σχεδιαστές για τα γυαλιά. Λίγοι τα ξέρουν, οπότε δεν χτυπάνε στο μάτι. Στο χωριό άλλος μου είπε ότι τα πήρα από Πακιστανό :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#90606 τι κοστος εχουν Κυριακο? ωραια παντως ειναι!Καλοφορετα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#90608 Τα προηγούμενα τα είχα πληρώσει 200€ περίπου(250 ελβετικά φράγκα) σε ταξίδι στην Ελβετία.
Αυτά είναι ελάχιστα ακριβότερα 10$ στο site της εταιρείας. Δεν ξέρω πόσο τα πλήρωσε η mother in Law.

Δηλαδή είχα αυτά
http://www.mauijim.com/shop/en/us/stingray
Και από σήμερα και αυτά
http://www.mauijim.com/shop/en/us/islan ... age=237-2M

Στο amazon είναι κανένα 40ρι φθηνότερα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#90636 Κι εγώ δηλώνω ευχαριστημένος από τα Maui Jim. Πήρα αυτά το καλοκαίρι που μας πέρασε και αν εξαιρέσουμε το αισθητικό κομμάτι, που είναι υποκειμενικό αν αρέσει ή όχι, είναι πολύ ελαφριά και ο φακός πολύ ξεκούραστος. Μείον η τεράστια θήκη (λογικό λόγω μεγέθους και σχεδιασμού, αλλά μου κακοφαίνεται όταν δεν έχω τσάντα και πρέπει να τα κουβαλάω) και το ότι δε βλέπω το κινητό όταν είναι σε landscape (βλ. πλοήγηση) . Για το τελευταίο δεν ξέρω (δεν το έχω ψάξει) αν παίζει ρόλο ότι είναι polarised ή κάποιο φίλτρο. Το κόστος τους 265 λίρες (με prescription).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#90643 Μεγάλη επιτυχία αυτό. Έχω την εντύπωση όμως ότι δε συμβαίνει με όλα τα κινητά (πως εξηγείται τώρα είναι άλλο θέμα).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#95060 9189... δεν τα εχεις αγορασει αυτα? :s_omg :thumbsdown: