Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#56973 (αν εχουμε τοπικ για home cinema, μετακομιστε το)

Θελω τη γνωμη σας για κατι. Πριν 3+ χρονια αγορασα απο πολυ γνωστο μαγαζι ηχου (σπιτικου και αυτοκινητου) μια Panasonic Plasma, εναν ενισχυτη Pioneer 7.2 και ενα σετ ηχειων 5.1 που ειναι 5x Focal Sib Xl + Focal Cub2 sub. Πληρωτεο μετρητοις, ενα σεβαστο (για μενα τουλαχιστον) ποσο.

Εικόνα

λογω της διακοσμησης του χωρου μου και της τοποθετησης των ηχειων, ζητησα ενα μαυρο και 4 ασπρα SibXL, οπου πηρα απαντηση "κανενα προβλημα".

Απο τη πρωτη μερα και μεχρι σημερα, ποτε δεν ικανοποιηθηκα στο θεμα "ηχος" και ειδικα οταν παιζω μουσικη. Αυτο το απεδιδα μεχρι σημερα ειτε στο χωρο μου, ειτε στη home cinema φυση του σετ, ειτε στις πολλες ρυθμισεις του pioneer που δεν ξερω να πειραξω κλπ κλπ.

Το θεμα ειναι οτι σημερα (3.5 χρονια μετα) ανακαλυψα τυχαια (κατεβαζοντας τα ηχεια απο τις βασεις τους στο τοιχο για καθαρισμα) οτι τα ασπρα ειναι διαφορετικα απο το μαυρο και συγκεκριμενα η επαγγελματικη εκδοση SibXL για PA συστηματα και ενισχυτες 100v...Το καταλαβα επειδη το μαυρο εχει πισω ενα διακοπτη "free-standing ή wall mounted" ενω τα 4 ασπρα εχουν ενα διακοπτη 4Ω-15w-30w-60w, οπου 4Ω η συμβατικη λειτουργια ενω τα αλλα τρια ειναι ρυθμιση ισχυος για την 100v λειτουργια.

τα θεματα μου με αυτο ειναι:

α) δεν ειναι αυτο που ηθελα και ζητησα
β) ειναι διαφορετικα (ποιοτικως) ηχεια:
-τα PA ειναι 60wrms στα 4Ω ενω το μαυρο ειναι 60wrms στα 8Ω (αρα διαφορετικης αντιστασης)
-τα PA πανε μεχρι 20khz ενω το μαυρο στα 35khz
γ) ο ενισχυτης που αγορασα μαζι τους κανει για μεχρι 6Ω και τα ασπρα ειναι 4Ω.

Ερωτησεις:

εχω αδικο που τα εχω παρει?
φταινε τα παραπανω για το οτι δεν ακουω καλο ηχο σε μουσικα κομματια (σε ταινια δεν μπορω να καταλαβω ποσο καλος ειναι ή ποσο καλυτερος θα μπορουσε να ειναι)?
μπορω να ζητησω κατι απο το πωλητη, εφ'οσον μπορω να αποδειξω* οτι ειναι ετσι?

(για τα πρωτα δυο θεωρω αυτονοητο το "ναι" αλλα ακουω απαντησεις).

ευχαριστω.

*εχω ακομα τα κουτια των ηχειων οπου φαινεται το μοντελο και υπαρχει και αυτοκολλητο απο τον τοτε εισαγωγεα με το ονομα του πωλητη πανω (προφανως κατα τη παραγγελια/παραδοση σε αυτον).

ΥΓ Μαλιστα, το manual των PA ασπρων ηχειων γραφει "Warning ! The Sib XL-T speaker is factory adjusted to the 100 V mode, at the 60 W position." ενω στα δικα μου ο διακοπτης ειναι γυρισμενος στο "4Ω" (και προφανως για αυτο δεν εχει γινει καποια ζημια και παιζουν τοσο καιρο), που σημαινει οτι καποιος τα ειχε γυρισει εκει πριν μου τα παραδωσει = κατ'εμε εχει γινει εσκεμμενα μπινια...
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 31 Δεκ 2014, 03:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
sknipper έγραψε:Πολύ μικρή δεν είναι;;

Οχι. 32 ιντσες σε σχεση με το που θα τοποθετηθεί ειναι μια χαρά.

<
Άβαταρ μέλους
By kacey
#58749 Anyone? για το απο πανω?

επισης, χαζη ερωτηση. Αμα παρω τα δυο SibXL (που ειναι 4Ω) και τα συνδεσω εν σειρα στο ιδιο καναλι ενισχυτη, θα παιξουν? Κρινοντας απο κατι διπλοπηνικα sub αυτοκινητου το σιγουρο ειναι οτι το φορτιο θα γινει 8Ω (2χ 4Ω σε σειρα ενωμενα), το θεμα ειναι οτι το 2ο ηχειο θα παιρνει σημα απο το (-) του πρωτου. Εχει σημασια οτι εχει παρεμβληθει το 1ο ηχειο, με το χ-over του κλπ κλπ?
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#68937 Λοιπόν αγάπες, εγώ πήρα αυτό εδώ το μηχάνημα --> http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PA ... S640%CE%95

Για πείτε κανένα σχόλιο. Δεν ήξερα οτι την είχαν προσφορά, απλά την είδα δίπλα σε αντίστοιχες Samsung/LG/Sony και έπαθα πλάκα. Μετά μου είπαν οτι είναι και 1200Hz εξού και η διαφορά και οτι αυτό φαίνεται περισσότερο στο PS3 και στο Laptop που είναι μόνιμα συνδεδεμένο οπότε με έψησε.

Έχει κάποιο λάκκο η φάβα και την είχαν προσφορά ; Εγώ χάρηκα που πήρα Panasonic για να στηρίξω Toyotaρα ! :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#69447 Καλά 1200 δεν είναι αλλά τεσπα.

Decent επιλογή πάντως. Έπρεπε να περιμένεις κάνα μήνα οπου θα πέσουν οι τιμες...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#69458 Γιατί θα πέσουν? :oops:
Σοβαρά ρωτάω, δεν γνωρίζω και επικειται αγορά απο γονείς.

<
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#69464 Ναι όντως τι ξέρουμε γι' αυτό γιατί κάτι αντίστοιχο διάβασα και για τους SSD. Θα ψηνόμουν να πουλήσω την LG τώρα που ακόμα πιάνει πέντε φράγκα και να πάρω μια 4k curved, γιατί όχι και OLED, με μια διαφορά της τάξης των 400-500€.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#69596 Το ερώτημα ειναι γιατι να παρουμε 4Κ τώρα που πρακτικά δεν υπάρχει περιεχομενο να αξιοποιηθούν και οχι σε 1-1,5 χρονο που θα έχουμε νέα μοντέλα καλύτερα και (μάλλον) φτηνότερα.. Ενδεχομένως και OLED.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#69599 Για τους ίδιους λόγους που αλλάζουμε κινητό κάθε χρόνο. Δηλαδή πώληση του παλίου όταν ακόμα έχει καλή αξία στην αγορά ώστε να μειωθεί όσο γίνεται η διαφορά που πρέπει να καταβάλλουμε για το νέο μοντέλο. Γιατί αν σε 1-1,5 χρόνο οι 4k πάνε στις τιμές που είναι τώρα οι fhd, άντε να πουλήσεις την fhd σε κάτι παραπάνω από ψίχουλα...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#69620 Ναι στεφαν μου , μονο που ο κυκλος ζωης μιας τηλεορασης ειναι πολυ παραπανω απο αυτην ενος κινητου.
Άβαταρ μέλους
By Govus
royal_airness έγραψε:Λοιπόν αγάπες, εγώ πήρα αυτό εδώ το μηχάνημα --> http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PA ... S640%CE%95

Για πείτε κανένα σχόλιο. Δεν ήξερα οτι την είχαν προσφορά, απλά την είδα δίπλα σε αντίστοιχες Samsung/LG/Sony και έπαθα πλάκα. Μετά μου είπαν οτι είναι και 1200Hz εξού και η διαφορά και οτι αυτό φαίνεται περισσότερο στο PS3 και στο Laptop που είναι μόνιμα συνδεδεμένο οπότε με έψησε.

Έχει κάποιο λάκκο η φάβα και την είχαν προσφορά ; Εγώ χάρηκα που πήρα Panasonic για να στηρίξω Toyotaρα ! :metalo: :lol:

Δεν ξέρω για την Toyotάρα, πάντως εγώ την πήρα σε 40άρα το καλοκαίρι (550 €, για να δεις πόσο πέφτουν οι τιμές) και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος.
Το μόνο που της λείπει είναι τα πιο πρόσφατα 3D γυαλιά της Panasonic, που πλέον πωλούνται προς 30-35 € το τεμάχιο, αντί ...70-80 προ 3ετίας και μόλις περισσέψει κανένα φράγκο ίσως αγοραστούν...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
g8777 έγραψε:Ναι στεφαν μου , μονο που ο κυκλος ζωης μιας τηλεορασης ειναι πολυ παραπανω απο αυτην ενος κινητου.

Πλέον δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές. Όλες οι εταιρίες ανανεώνουν τις σειρές τους κάθε χρόνο, ενώ οι ναυαρχίδες στα κινητά αλλάζουν ανα 6-10 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By nass
Deleted User 1 έγραψε:
g8777 έγραψε:Ναι στεφαν μου , μονο που ο κυκλος ζωης μιας τηλεορασης ειναι πολυ παραπανω απο αυτην ενος κινητου.

Πλέον δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές. Όλες οι εταιρίες ανανεώνουν τις σειρές τους κάθε χρόνο, ενώ οι ναυαρχίδες στα κινητά αλλάζουν ανα 6-10 μήνες.

Αυτός είναι ο κύκλος ζωής που προσπαθεί να επιβάλλει η εταιρεία, της οποίας τα συμφέροντα δεν ταυτίζονται αναγκαστικά με τα δικά σου :rtfm: :s_cool
Ο πραγματικός κύκλος ζωής είναι αυτός που προκύπτει από τις ανάγκες σου
Ε συγνώμη δηλαδή, τι αλλαγή έχεις δει στις ανάγκες σου για συσκευή τηλεόρασης τα τελευταία 5 χρόνια ? Τι έχουν οι σημερινές που είναι must και δεν το είχαν οι προ 5 ετίας ?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#69669 Η προ 5ετίας ή 6ετιας, δεν θυμάμαι ακριβώς, είναι μία Samsung HD ready των 32" που θέλει αποκωδικοποιητή και που κόστιζε 949€ (τώρα δεν πιάνει ούτε 100€). Η προ 6μηνου LG είναι μία 55αρα 3D Smart TV με διπλά Webber και εκκεντροφόρους στο Μπούμπη και κόστιζε 999€ (πρέπει να μπορεί να πουληθεί προς 550-600€). Έχουν κάποιες διαφορές δεν βρίσκεις?

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι είναι λογικό και επόμενο να αλλάζεις κάθε χρόνο τηλεόραση. Μην παρεξηγηθούμε. Όταν όμως γίνονται κάποιες μεταβάσεις από μια τεχνολογία σε μία άλλη, υπάρχει ένα timing που αξίζει κάποια τέτοια κίνηση. Για τέτοια περίπτωση μιλάω.