Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#857682 Ο Λυκαβηττός είναι σα τις Πόρσε.
Έχει και Ποξτερ (κοντά στην Αλεξάνδρας) έχει και 911 (πάνω από το Κολωνακι).

:s_cool
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:66κ 55τμ στο Λυκαβηττο? Αυτο ειναι τζοκερ.

Συμφωνώ. Αν δεν έχει καμία χοντρή παρανομία, είναι πραγματικό τζόκερ, το πήρε στην μισή τιμή και βγάλε. Κοντά στην Αλεξάνδρας θεωρείται Λυκαβηττός;
Άβαταρ μέλους
By edmond
dimviii έγραψε:66κ 55τμ στο Λυκαβηττο? Αυτο ειναι τζοκερ.

+1
Του πανακρίβου ο Λυκαβηττός.

Ηλιούπολη τυχαίνει να έχω το μισό σόι-σκυλολόι, φίλους, συγγενείς ακόμα και αγέννητους ξέρωγω που μένουν εκεί. Την θεωρώ εξαιρετική περιοχή, τόσο σαν ρυμοτομία όσο και σαν εγγύτητα με γλυφάδες, κέντρα, απόκεντρα, αττικές οδούς κτλ.
Λίιιιγο πιο πίσω βάζω την Αργυρούπολη και Ελληνικό, ιμο πάντα έτσι;
Το κριτήριο ότι ένα σπίτι είναι ωραία μόνο όταν όλα είναι γύρω μας με τα πόδια, σόρι δεν μπορώ να το καταλάβω. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#857686 Ε, αν πρέπει να πάρεις το αμάξι για το παραμικρό, τότε έπρεπε να μένεις αλλού, όχι;
Ώστε να μην χρειάζεσαι αμάξι... :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Το κριτήριο ότι ένα σπίτι είναι ωραία μόνο όταν όλα είναι γύρω μας με τα πόδια, σόρι δεν μπορώ να το καταλάβω. :s_dunno

Ουτε εγω. Στο παλιο μου σπιτι στην Καλογρεζα τα ειχα ολα διπλα. Απο Σκλαβενιτη 3 στενα πιο πανω μεχρι οπτικα, ρουχα, ηλεκτρονικα, συνεργεια, βουλκανιζατερ, σουβλασερι, κλπ

Αλλα...

Ειχε βαβουρα ολη μερα, φασαρια απο μηχανακια κι αυτοκινητα συν οτι παρκινγκ εβρισκες αφου εκλειναν τα μαγαζια και για μιση ωρα. Μετα ερχονταν οι εργαζομενοι απο αλλες περιοχες και εβρισκες θεση με αιτηση και χαρτοσημο :lol:

Οπως συμβαινει παντου που υπαρχει αγορα.

Εκει που μενω τωρα αγορα δεν εχει. Εχει κανα δυο μαναβικα και κανα δυο μπακαλικα οπως και δυο μινι μαρκετ για τα ξεχασμενα, φουρνους, φαρμακεια και τελος.
Εχει ομως ησυχια και ευκολοτερο παρκινγκ. Βασικα δυσκολευομαι μονο την παραμονη της λαικης, οταν εχει πανηγυρι η εκκλησια κοντα και οταν κανουν εργα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#857689 Greg θα ήμουν απόλυτος αν έλεγα ένα απλό...όχι;
Όλη τη βδομάδα το αμάξι δεν κουνιέται(μετά την δουλειά εννοώ) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ακόμα και σμ το κοντινότερο είναι στα 6-7 τετράγωνα(ΑΒ shop&go έχω ακριβώς στην γωνία μου). Τι, θα πάω με τα πόδια; σαν την πεθερά μου που γυρίζει όλον τον Κορυδαλλό και Νίκαια με το καροτσάκι της λαϊκής. Βασικά για σμ ξεμακραίνω λίγο πηγαίνοντας σε εναν μεγάλο σκλαβ. στην λ. Αθηνών καμιά φορά και αλλού, πάντα όμως με αμάξι ή σπάνια το beverly.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#857692 Σε μικρές επαρχιακές πόλεις πετυχαίνεις αρκετά εύκολα αυτό που πρεσβεύει ο HF χωρίς φασαρία και κίνηση, αλλά οι δουλειές είναι δυσεύρετες.
Εγώ μεγάλωσα σε τέτοια γειτονιά , σε μονοκατοικία με κήπο, όλα παραδίπλα δυο στενά πιο κάτω, και ήταν όνειρο.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 27 Φεβ 2024, 19:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#857693 Με τα πόδια απολαμβάνω τις βόλτες με τον σκύλο και το παιδί στην ήσυχη γειτονιά.

Αν ξέχασα να ψωνίσω κάτι ερχόμενος σπίτι θα πληρώσω το τίμημα του να κάνω 2-3 χλμ με το αμάξι η να παραγγείλω από τις πολλές εταιρείες delivery που υπάρχουν πλέον.

< >
Άβαταρ μέλους
By otso
#857707 Σκεφτειτε θελεις ανταλλακτικο πας στην πολη 40 χλμ πηγαινελα γιατι ξερεις με τα μεταφορικα συν οτι θα σου πουν μια φορα την βδομαδα ερχομαστε λες οι ντοπιοι να κλεισουν ; σου λεει 25 ε
(3.5 το εχεις βρει στο νετ) και δεν το εχω σε πολυ μια βδομαδα θα εχει ερθει οποτε θα ξαναπας . Στραβωνεις και φευγεις , το παραγγελνεις νετ , αγνωστο ποτε θα ερθει το χρειαζεσαι μολις ερθει στα κεντρικα μπορεις να περιμενεις 4 μερες και να εισαι σπιτι ποτε θα περασει απ ολα τα χωρια; ξανα αλλα 40 χλμ . Η μονη λυση ειναι λιστες που να σημειωνεις τα παντα και οτι μπορεις να προβλεψεις για μια βδομαδα μπροστα , ασε κατι εκτακτο ολα εχουν + κοστος καυσιμων και οτι συνεπαγεται απο χιλιομετρα που θα μπορουσαν να μην γινουν . καταλαβαινω απολυτα τον Γρηγορη ενφια ομως γραφει μονοκατοικια αρα εισαι πασας οχι σαν τα αλλα χωρια που μενουν σε πολυκατοικιες .
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:Με τα πόδια απολαμβάνω τις βόλτες με τον σκύλο και το παιδί στην ήσυχη γειτονιά.

Αν ξέχασα να ψωνίσω κάτι ερχόμενος σπίτι θα πληρώσω το τίμημα του να κάνω 2-3 χλμ με το αμάξι η να παραγγείλω από τις πολλές εταιρείες delivery που υπάρχουν πλέον.
< >

Ναι... Εσύ είσαι αποκεντρα και νομίζω πρέπει να είμαστε στην ίδια.. ακτίνα δράσης από το κέντρο.

Πάντως έχω 2 μεγάλα SM στο δρόμο. Το ένα είναι ακριβώς έξω από το χωριό (προάστιο θα το θυμίζω πάντα).
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:
dimik έγραψε:Με τα πόδια απολαμβάνω τις βόλτες με τον σκύλο και το παιδί στην ήσυχη γειτονιά.

< >

Ναι... Εσύ είσαι αποκεντρα και νομίζω πρέπει να είμαστε στην ίδια.. ακτίνα δράσης από το κέντρο.

Πάντως έχω 2 μεγάλα SM στο δρόμο. Το ένα είναι ακριβώς έξω από το χωριό (προάστιο θα το θυμίζω πάντα).
Πρωινή βόλτα χωρίς να βλέπω τον γείτονα να κάνει διατασεις με το σωβρακο στο μπαλκόνι.

Εν τω μεταξύ σε ακτίνα 300ων μετρών χτίζονται 4 πολύκατοικίες, ευτυχώς μικρές 3-4ων ορόφων με 9-12 διαμερίσματα γιατί πλέον το 2ρακι πωλείται 250Κ και νοικιάζεται από 1200 ευρώ τον μήνα. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Το κριτήριο ότι ένα σπίτι είναι ωραία μόνο όταν όλα είναι γύρω μας με τα πόδια, σόρι δεν μπορώ να το καταλάβω. :s_dunno

Θα το καταλάβεις αν:

α) ζήσεις σε τέτοιο μέρος για ένα διάστημα με παιδιά, σκυλιά, υποχρεώσεις ή / και
β) ζήσεις στη Θεσσαλονίκη με τα έργα του flyover :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#857735 Προφανώς (θα το πω πολλές φορές για να μην παρεξηγούμαστε), ο καθένας κρίνει μ'αυτά που γνωρίζει και αυτά που έχει δει. Εγώ για παράδειγμα αξιολογώ πολύ ψηλά το να μπορώ να πεταχτώ σε φούρνο, φαρμακείο, γάλα, γλυκό-παγωτό, κρέας, ξηροκάρπια, μανάβικο, χασάπικο, σουπερμάρκετ σε λιγότερο από 5 λεπτά με τα πόδια. Προφανώς δεν θα πάω για τα ψώνια της εβδομάδας με τα πόδια, αλλά ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε εβδομάδα χωρίς να χρειαστούμε κάτι έξτρα.
Επιπλέον, όσοι έχουν παιδιά, φαντάζομαι θα ήθελαν δραστηριότητες πολύ κοντά τους ή σχεδόν κοντά τους. Δηλαδή, να έχεις φροντιστήρια, σχολεία, γήπεδα, κλπ κλπ σε απόσταση βαδίσματος 5-10 λεπτών, για να γλιτώσεις κάποια στιγμή το σωφεριλίκι. Ή ακόμη αν θέλεις και εσύ να πας για ένα τρέξιμο, να μπορείς να βρεις μια πλατεία με χώρο, όργανα και να μην μπαίνεις στο αμάξι για κάτι τέτοιο.
Τέλος, κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γηρατειά, και το μπες βγες στο αμάξι, βλέποντας γύρω μου, είναι ένα θέμα. Δεν θεωρώ λύση ούτε το μηχανάκι, γιατί δεν οδηγούν όλοι (πχ η γυναίκα μου). Το ποδήλατο επίσης δεν είναι λύση, με την κατάσταση στους δρόμους μας, στην Ολλανδία ίσως να ήταν.

Όσο για το θόρυβο που αναφέρθηκε, νομίζω πως είναι προφανές πως δεν χρειάζεται να μένεις πάνω σε λεωφόρο για να έχεις τα πάντα κοντά σου, σε ένα στενό στον παράλληλο αυτής δεν έχεις καθόλου θόρυβο. Στο Ελληνικό ήμουν 2 στενά πάνω από την Βουλιαγμένης (Καλλιπόλεως) και δεν είχα ποτέ θέμα με τον θόρυβο, και τα πάντα ήταν δίπλα.

Όσο για την αποστολή στο σπίτι, αυτό αρχίζει να γίνεται πλέον ένα ακριβό ανέκδοτο. Οι πλατφόρμες της eFood και Wolf, κοστίζουν αρκετά, άρα δεν είναι κάτι που θα το έκανες συνέχεια. Όχι πως είναι κριτήριο προφανώς, εμείς για παράδειγμα από την στιγμή που το αγαπημένο μας σουβλατζίδικο έδιωξε τους delivery και έβαλε μόνον eFood με χρέωση, περιορίσαμε δραστικά τις παραγγελίες. Δεν δέχομαι αυτό που πρώτα ήταν δωρεάν, τώρα να πληρώνεται με 3€.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#857808 Ντιμικ μαγευτικο το τοπιο για περπατημα και βολτα με το σκυλο, αλλα λιγο απομερο για τα γουστα μου... Για παραδειγμα δε θα αισθανομουν ανετα να βγουνε μονα τους τα παιδια εκτος σπιτιου!

Για μενα το ιδανικο ειναι σπιτι εντος μεγαλης πολης αλλα σε επιλεγμενη περιοχη και φυσικα σε καλο σημειο της περιοχης.

Απο εκει και περα, ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του. Για παραδειγμα στην κορυφη της δικιας μου λιστας ειναι η ανοιχτωσια. Να βγαινω στα μπαλκονια και να μην εχει οικοδομη απεναντι μου. Οσο καλυτερη η θεα, προφανως τοσο μεγαλυτερο το γουστο. Και το εντελως ονειρικο ειναι να βλεπω πρασινο ενω ειμαι μεσα στην πολη.

Αλλος δινει βαση στο παρκινγκ. Αλλος γουσταρει να εχει τα παντα στο 5λεπτο με τα ποδια. Αλλος φτιαχνεται με σουπερ λουξ νεοδμητο. Αλλος ψαχνει για πολυ συγκεκριμενους χωρους και διαρρυθμιση. Δεν υπαρχει το τελειο σπιτι, το θεμα ειναι τι ακριβως ψαχνει ο καθενας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858264 Σκέψεις και προβληματισμοί για απομάκρυνση από το διαμέρισμα στο κέντρο για ανεξάρτητη κατοικία σε προάστιο… (Λονδίνο version). Σεντόνι…

Μένουμε σε διαμέρισμα επαρκούς για τις ανάγκες μας μεγέθους, σε πάρα πολύ καλό σημείο στο Λονδίνο, σε καλή κατάσταση, σε σχετικά ήσυχο δρόμο αλλά με περπατήσιμη πρόσβαση σε πολλά καλά και πολύ καλή συγκοινωνία και δίπλα σε τεράστιο επώνυμο πάρκο. Εγώ πάω στη δουλειά μου με το ποδήλατο, η κόρη και η γυναίκα με το λεωφορείο ή το μετρό εύκολα και γρήγορα. Οι συνθήκες δηλαδή είναι διαφορετικές από Ελλάδα, επιζούμε μια χαρά χωρίς αυτοκίνητο γιατί δεν μας χρειάζεται.
Αλλά η καλή μου λέει μήπως να πάμε σπίτι δικό μας να έχουμε κήπο, χώρο, ησυχία και ανεξαρτησία. Ναι μεν ακούγεται ωραίο, αλλά…
Στην περιοχή μας κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για εμάς λόγω κόστους. Με συμβιβασμούς ίσως να μπορούσαμε σπιτάκι κολλητό δεξιά αριστερά με μικρό υπαίθριο χώρο (όχι ακριβώς κήπο, πάτιο το λένε). Αλλά θέλει κήπο. Φαντάζεται να αράζει στον κήπο κάτω από ομπρέλα στη λιακάδα να διαβάζει βιβλία. Πού, στο βροχονήσι... Και ποιος θα ασχολείται με τον κήπο, εδώ δεν προλαβαίνουμε να ξυστούμε χωρίς τον κήπο… Κήπος σημαίνει και σκουλήκια, πρασιναδομούχλα και λασπίτσες, ξεχορτάριασμα, εργαλεία, χειρωνακτική εργασία, αρουραίους, σκίουρους και αλεπούδες. Κοντά στη φύση το λένε αυτό (τουλάχιστον στο νησί δεν έχουμε ούτε λύκους ούτε αρκούδες, κάτι είναι κι αυτό); Προσπερνώ.
Άρα θα πάμε κάπου πιο έξω. Πήγα με το ποδήλατο και είδα σπίτια και γειτονιές, πήγαμε και με αυτοκίνητο μια μέρα και το επιβεβαιώσαμε και ρωτώντας, συνήθως είναι 1-2 καλοί δρόμοι με ωραία σπίτια και αυτοκίνητα και παραδίπλα τους βρωμιά, εργατικές κατοικίες κλπ. Οπότε ψάξαμε και βρήκαμε και περιοχές που μοιάζουν καλές συνολικά. Σε κάποιες όμως για να πάς περνάς από κακές περιοχές άρα το μετρό θα έχει πολλούς τέτοιους. Και κάποιες δεν έχουν πρόσβαση σε μετρό αλλά μόνο σε τραίνο. Όχι. Πάμε παρά κάτω.
Εστιάσαμε λοιπόν σε μια περιοχή σε εύρος 2-3 σταθμών μετρό και σε απόσταση μέχρι μισό μίλι (800 μέτρα από το σταθμό, οριακκά αποδεκτή απόσταση για να κάνεις, πρωί απόγευμα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, με βροχή, ήλιο, χιόνια, αέρα). Πλέον τα σπίτια δείχνουν όλα αξιοπρεπή. Ωραία, ας τα δούμε πιο προσεκτικά. Απορρίπτουμε όσα δεν έχουν χώρο να παρκάρεις στην είσοδο (κάπου εκτός δρόμου κι ας μην έχει γκαράζ) ή είναι πάνω σε μεγάλο δρόμο ή πολύ κοντά σε γραμμές τραίνου, αυτό μας έλειπε.

Τα σπίτια στη χώρα αυτή συχνά είναι κολλητά (δηλαδή μεσοτοιχία δεξιά αριστερά, τα λένε terraced), ημικολλητά (semidetached) και ανεξάρτητα (detached). Συχνά στα κοντινά προάστια το πλάτος του οικοπέδου είναι 5 μέτρα, 5 μέτρα φάτσα, δηλαδή εξώπορτα και 1-2 παράθυρα και τα επόμενα παράθυρα είναι στην αντίθετη άκρη προς τον κήπο. Βάλε και σκάλα και διάδρομο έχεις 1 δωμάτιο πλάτους 3 μέτρων, μπανάκι κάτω από τη σκάλα, κουζίνα από την άλλη και μετά σαλοτραπεζαρία πλάτους 5 μέτρων με έξοδο στον κήπο. Δεξιά αριστερά τοίχος τοίχος τοίχος, συννεφιά έξω, μαύρη μαυρίλα μέσα. Και ο κήπος πάλι 5 μέτρα επί όσα είναι 10-20, σαν διάδρομος. Όχι.
Πάμε λοιπόν για μισό σπίτι (δεξί αριστερό) ή γωνιακό ή πλήρως ανεξάρτητο να μην ακουμπάει πουθενά. Και όχι πολύ στενό, να έχει και κανένα παράθυρο ή πορτούλα από τα πλάγια. Νομίζεις ότι σώθηκες; Όχι.
Αφενός όσο πιο ανεξάρτητος τόσο πιο μεγάλη εξωτερική επιφάνεια που θα πρέπει να συντηρείς βάφεις, μονώνεις και που εν τέλει θα αυξάνει τις θερμιδικές ανάγκες για θέρμανση. Αλλά οκ αναγκαίο κακό, αφού θέλεις να είσαι άρχοντας θα πληρώνεις.
Οι εγγλεζάρες όμως έχουν τελείως διαστροφικά γούστα στη διαρρύθμιση των χώρων τους. Ακόμα και αυτοί που έχουν κάνει αναβάθμιση, χλιδάτες κουζίνες και μπάνια και έχουν προσθέσει προεκτάσεις με ηλιοροφές στο ισόγειο ή στην σκεπή κλπ δεν έχουν καταφέρει κάποια βασικά πράματα.
Ξεχωριστή παράγραφος για διαρρύθμιση. Ξεκινάω με το διαμέρισμά μας, μπαίνεις σε ένα διάδρομο και προσπερνάς το πλυσταριό/WC, την κυρίως κρεβατοκάμαρα, τουαλέτα και δεύτερο υπνοδωμάτιο για να φτάσεις στο σαλόνι…
Τα σπιτάκια τα κολλητά μέσα στην πόλη, έχουν μικρούς ορόφους. Πολύ συχνά μπαίνεις από το ισόγειο όπου έχει γραφειάκι, μπανάκι κι ένα δωμάτιο (συχνά πρώην γκαράζ) και πρέπει να πας κάτω στο ημιυπόγειο για να βρεις κουζίνα και καθιστικό. Ή έστω, και αυτή είναι η πιο καλή διαρρύθμιση, να ανέβεις στον πρώτο για κουζίνα - σαλόνι τραπεζαρία και στο δεύτερο για υπνοδωμάτια. Αλλά παίζει στον πρώτο για υπνοδωμάτια και πιο ψηλά για σαλόνια που συνδυάζονται με ταράτσα. Α, και όταν λέμε υπνοδωμάτιο εννοούμε οποιουδήποτε μεγέθους δωματιάκι χωράει κρεβάτι, μόνο όρθιο δεν το βάζουν…

Άντε και βρήκαμε στην καλή περιοχή, με φαρδιά οικόπεδα, πρασινάδα, όχι σε γραμμές τραίνου, όχι δίπλα σε νεκροταφείο, σε περπατήσιμη απόσταση από το μετρό, το καλό το σπιτάκι με αποδεκτή διαρρύθμιση, που μοιάζει καλής κατασκευής και κατάστασης και λογικού κόστους που να μπορούμε να αγοράσουμε πουλώντας αυτό που έχουμε συν αν χρειαστεί λίγο ακόμα.
Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, το θέμα απόσταση. Ακόμα κι αν είμαστε σχετικά κοντά στο “κέντρο” της περιοχής θα απέχουμε από τις δουλειές μας και σχολείο (σαν να λέμε θα είμαι στο Διόνυσο αλλά σχολείο και δουλειές στην Κάνιγγος). Εγώ δεν θα μπορώ να πηγαίνω με το ποδήλατο. Πόσο θα με επηρεάσει αν αντί να θέλω 10-20 λεπτά πόρτα πόρτα θέλω 1+ ώρα; Και θα είμαστε δέσμιοι μιας μόνο γραμμής μετρό όχι όσο συχνής όσο είναι οι πιο κεντρικές. Αν απεργήσει ή χαλάσει τότε με λεωφορείο θέλεις ίσως 2 ώρες…. Ταξί δε λέει οικονομικά. Και γενικά καλού κακού μάλλον θα χρειαστούμε και αυτοκίνητο που κυρίως θα κάθεται (τουλάχιστον θα έχω χώρο για να φορτίζω αν είναι ηλεκτρικό). Προσπερνώ.
Η απόσταση επηρεάζει και την επισκεψιμότητα. Δεν είναι τόσο εύκολο αν θέλει κάποιος να σε επισκεφτεί. Και για αυτό θέλουμε σταθμό κοντά αλλά θα απαιτήσει πιο πολύ χρόνο (με το να μένουμε κεντρικά είμαστε καλομαθημένοι, σε μερικούς φίλους πάμε με τα πόδια). Και είπαμε θέλουμε χώρο για να παρκάρει αυτοκίνητο εκτός δρόμου.
Το να έχεις κήπο και δέντρα στη γειτονιά δεν αντικαθιστά το μεγάλο πάρκο που έχουμε τώρα δίπλα μας. Για χάζεμα, περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, καφεδάκι με φίλους. Θα βγαίνω και θα περπατάω στο πεζοδρόμιο για να βλέπω μονοκατοικίες τη μία μετά την άλλη; Και θα τρέχω στα πεζοδρόμια; Ακόμα κι αν έχει κάποιο μεγάλο χώρο πρασίνου κοντά θα είναι πιο δασώδες (πρασινομούχλα, χαλικοπετρομονοπάτια και λάσπη) καμία σχέση με το ωραίο, περιποιημένο πάρκο.
Το θέμα της μετακόμισης, ναι μεν μια κι έξω αλλά μεγάλη ταλαιπωρία και άγχος, σημαντικό έξοδο στη χώρα αυτή και πράματα θα σπάσουν, χαραχτούν, χαλάσουν.
Το θέμα ασφάλειας. Από το να είσαι σε όροφο σε μέρος με θυρωρό, πολλές κάμερες και γενικά αξιοπρεπείς συγκατοίκους, μια πολύ ασφαλής κατάσταση λέμε να πάμε σε μέρος που είναι εκτεθειμένο από παντού και μοναχικό, δεν υπάρχει κυκλοφορία στο δρομάκι (θέλουμε ησυχία) και ο τυχαίος μάρτυρας απίθανος. Σε μερικά μέρη μάλιστα απαγορεύεται να έχεις κάγκελα και πύλη στην είσοδο και οφείλεις να έχεις πρασιά (όπως Αμερική). Συναγερμός και κάμερες οκ αλλά δεν αποτελεί λύση (επιπλέον έξοδο τοποθέτησης και συνδρομής), εσωτερικές σιδεριές σε κουφώματα (έξοδο, ταλαιπωρία άνοιξε κλείσε, αντιαισθητικό) και πάντα θα έχεις την ανησυχία. Θα φεύγεις ταξίδι και θα κοιτάς τις κάμερες, θα ξύνεται ο σκίουρος και θα λες είναι κάποιος που προσπαθεί να μπει μέσα….

Οπότε ακόμα κι αν δεν αυξήσουμε τα έξοδα μας (γιατί μας τον πιάνουν οι εταιρείες διαχείρισης ας θεωρήσουμε τόσο όσο τα πολύ αυξημένα μεταφορικά μας, αυτοκίνητα, θέρμανση κλπ που δεν μπορώ να τα υπολογίσω αλλά έστω), προσθέτουμε καθημερινή ταλαιπωρία για commuting, απώλεια ελεύθερου χρόνου, μεγαλύτερη ταλαιπωρία για να πάμε οπουδήποτε, για να μας στείλουν κάτι (εκεί που είμαι τώρα όλες οι αγορές μου φτάνουν πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία). Και σημειωτέον ότι η καλή μου μεγάλωσε σε πολυκατοικία και δεν έχει μείνει ποτέ της σε μονοκατοικία ούτε σε προάστιο…. Και αποδεδειγμένα μάνα και κόρη δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανό ούτε κάκτο (κυριολεκτώ) και ονειρεύονται κήπους και περιβόλι….
Κι όλα αυτά για να είμαστε ανεξάρτητοι σε μονοκατοικία δηλαδή να αποφασίζεις και οργανώνεις μόνος σου τις όποιες συντηρήσεις, επισκευές κλπ (και όλα τα έξοδα δικά σου και ο χρόνος σου για να τα ετοιμάζεις και επιτηρείς), με κήπο που σύντομα θα γίνει ζούγκλα ή έρημος ανάλογα με το τι υπήρχε εκεί πριν και να μην πολυφαίνονται γείτονες. Θα έχουμε πιο πολλούς χώρους (καλό μεν αλλά θα πρέπει να τους περιποιούμαστε, καθαρίζουμε κλπ), ωραίες διαδρομές για ποδηλασία στην εξοχή αλλά προσπαθώ να βρω κάτι άλλο όμως δεν μου έρχεται. Χμμμ, για βοηθείστε λίγο με καμιά ιδέα γιατί εμένα χλωμό μου φαίνεται και μου φέρνει πολύ στην παπαριά που έκαναν οι Εγγλέζοι με το brexit.