Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#731216 Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον μεγαλύτερο παίκτη στις ΑΠΕ στην Ελλάδα.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... ai-ap.html
Προφανώς και ό,τι λέει δεν είναι απαραίτητα σωστό, αν και λέει πολλά σωστά κατ' εμέ. Η ΤΕΡΝΑ μιλάει κατευθείαν με το πρωθυπουργικό γραφείο, άρα ό,τι πει, θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
By alex
#731250 για δεη παιδια γνωριζω,εχει ενα σταντ μεσα στο μεντιτερανιαν κοσμος και πηρα τις πληροφοριες.νομιζω το εντερ και το ονλαιν δνε εχουν,με 2 χρονια συμβολαιο ομως..αλλα ηθελα να φυγω απο αυτους,αργησα μαλλον.δενε δωσα σημασια..
μου ειπαν οτι ειχε??? εχει?? η nrgενα τετοιο χωρις παγιο και ρητρα,ισχυει? ισχυε?
Άβαταρ μέλους
By alex
#731252 για δεη παιδια γνωριζω,εχει ενα σταντ μεσα στο μεντιτερανιαν κοσμος και πηρα τις πληροφοριες.νομιζω το εντερ και το ονλαιν δεν εχουν,με 2 χρονια συμβολαιο ομως..αλλα ηθελα να φυγω απο αυτους,αργησα μαλλον.δεν εδωσα σημασια..
μου ειπαν οτι ειχε??? εχει?? η nrg ενα τετοιο ,χωρις παγιο και ρητρα,ισχυει? ισχυε?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
alex έγραψε:αυτο το προγραμμα εχει ρητρα αναπροσαρμογης?
https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/nrg ... -4sf4rZ0vA

Νομίζω μπορείς να επιλέξεις αν θα έχεις ρήτρα ΟΤΣ ή όχι.
ο μηνιαίο πάγιο αφορά 30 ημερολογιακές ημέρες. Η τιμή 0.0833€/kWh αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί ρήτρα αναπροσαρμογής.Μάθετε περισσότερα για την ρήτρα αναπροσαρμογής εδώ.

Αν σου δίνουν τιμή κιλοβατώρας 0.0833€/kWh σταθερή χωρίς ΟΤΣ, νομίζω πως είναι καλή τιμή, αλλά γενικώς με τους εναλλακτικούς παρόχους θα κοιτούσα με πολύ προσοχή αν όντως ισχύουν αυτά που υπόσχονται.
Άβαταρ μέλους
By alex
Anonymous Founder έγραψε:
alex έγραψε:αυτο το προγραμμα εχει ρητρα αναπροσαρμογης?
https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/nrg ... -4sf4rZ0vA

Νομίζω μπορείς να επιλέξεις αν θα έχεις ρήτρα ΟΤΣ ή όχι.
ο μηνιαίο πάγιο αφορά 30 ημερολογιακές ημέρες. Η τιμή 0.0833€/kWh αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εφόσον δεν ενεργοποιηθεί ρήτρα αναπροσαρμογής.Μάθετε περισσότερα για την ρήτρα αναπροσαρμογής εδώ.

Αν σου δίνουν τιμή κιλοβατώρας 0.0833€/kWh σταθερή χωρίς ΟΤΣ, νομίζω πως είναι καλή τιμή, αλλά γενικώς με τους εναλλακτικούς παρόχους θα κοιτούσα με πολύ προσοχή αν όντως ισχύουν αυτά που υπόσχονται.

υπαρχει δλδ. περιπτωση αφου υπογραψω να αθετησουν τους ορους? και να χρεωνουν οτι θελουν? και σε μια μεγαλη εταιρεια οπως η nrg? συμβαινει αυτο συχνα?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#731445 Να ζητησεις να σου στειλουν τους ορους της συμβασης πριν υπογραψεις και αν δεις διαφορες με αυτους που θα υπογραψεις εχεις δυνατοτητα υπαναχωρησης νομζω 14 ημερων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#731447 Κάποιοι άλλοι εναλλακτικοί χρεώνουν 12€ αναδρομικά πάγιο.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/77 ... lectricon/
Ο καθένας ας αποφασίσει υπεύθυνα, μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι.
Άβαταρ μέλους
By alex
Anonymous Founder έγραψε:Κάποιοι άλλοι εναλλακτικοί χρεώνουν 12€ αναδρομικά πάγιο.
https://www.insomnia.gr/forums/topic/77 ... lectricon/
Ο καθένας ας αποφασίσει υπεύθυνα, μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι.

μα τι να αποφασισεις,αφου δεν υπαρχουν ξεκαθαροι οροι στο τραπεζι η' μαλλον αλλαζουν υπερ του προμηθευτη και κανουν οτι γουσταρουν..ολοι ξερουμε οτι για παρεις χρηματα πισω ειναι χρονοβορα διαδικασια ακομα κι αν δικαιωθεις..εγω πηγα στο ΣΤΕ για ιντερνετ στην μοναδικη φορα που εφυγα απο κοσμοτε και πηγα σε εναλλακτικο και την πατησα, και για να δικαιωθω εκανα 5 μηνες με πολυ διαδικασια και συζητησεις..
δεν θα ηθελα να το ξαναζησω αυτο..γιαυτο μεχρι τωρα δεν εφυγα απο δεη γιατι παρολο που την σιχαινομαι ειχα την ηρεμια μου..τωρα ομως,

ζουγκλα δλδ. .αν καθε 6 μηνες μπορουν να αλλαζουν τους ορους ,δλδ τις τιμες,οπως γουσταρουν τοτε και στην δεη να παω στο ονλαιν για 2 χρονια ,μπορουν μετα το 6μηνο να αλλαξουν τους ορους..θυμαμαι την κυρια να μου το λεει στο κοσμος ,οταν πηγα για ενημερωση..οτι μπορω να παω σε αλλο προγραμμα της δεη μετα.κι αν δνε εχει χωρις ρητρα? τοτε μονο με πεναλτυ.

δεν ασχοληθκα ποτε ,νομιζα οτι η δεη δεν θα πειραξει το Γ1 που ημουν..το εκανε ομως για να μας κλειδωσει για 2 χρονια ..και αν θελει στο 6μηνο αλλαζει τιμολογιο και αν δεν εχει αλλο προγραμμα χωρις ρητρα για να μεταπηδησω ,πρεπει να φυγω ,μονο που θα πληρωσω πεναλτυ..κυνηγι δλδ ..καταλαβαινω οτι σε μερικους καταναλωτες τους αρεσει αυτο,εγω δεν ειμαι απο αυτους,εχω αλλα πραγματα να αγχωνομαι ,αλλα δυστυχως μας βαζουν σαυτο το παιχνιδι..και το χειροτερο ειναι που αυτην την στιγμη με συμφερει να παλι σε δεη που την σιχαινομαι ακομ πιο πολυ μετα το καζο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#731473 Θεωρώ πως Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να πειράξει το Home Enter για κανένα λόγο. Αλλά η απόφαση είναι δική σου στο που θα πας.
Άβαταρ μέλους
By alex
#731489 γιατι επελεξες το home enter και οχι το online που εχει χαμηλοτερες τιμες? καποιο απο τα 2 θα επιλεξω μαλλον γιαυτο ρωταω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#731494 Το Home Enter υπήρχε τότε νομίζω, δεν θυμάμαι το online. Αλλά και τώρα, ναι μεν το online έχει χαμηλότερες χρεώσεις στην kWh και το πάγιο, αλλά το home έχει 5% έκπτωση συνέπειας και από ένα 2%αν έχεις ουσία εντολή.
Δω έχω κάνει τις πράξεις, αλλά παίζει να βγαίνει στο τέλος φθηνότερο, γιατί αυτό είναι από ένα 7%.
Εγώ το έχω συνδέσει με την κάρτα μου και παίρνω όλη την έκπτωση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
alex έγραψε:γιατι επελεξες το home enter και οχι το online που εχει χαμηλοτερες τιμες? καποιο απο τα 2 θα επιλεξω μαλλον γιαυτο ρωταω.

Καλημερα. Προσωπικα το επελεξα γιατι εδινε 100€ πισω στον πρωτο λογαριασμο, πηρα πισω την διαφορα δηλαδη απο αλλο παροχο ( σε οσους υπολογισμους εχω κανει 3-4€ τον μηνα θα ηταν η διαφορα αν πηγαινα αλλου, εκτος ΟΤΣ ), για τα δυο χρονια του συμβολαιου και χωρις ΟΤΣ.

Αργοτερα η επιστροφη εγινε 50€

Σε 18 μηνες βλεπουμε, αφου μας βαζουν σε αυτο το παιχνιδι να διαλεγουμε καθε χρονο η δυο αλλο παροχο ρευματος, σταθερης, ασφαλειας, κλπ