Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840871 Ούτε τα Shelly χρειάζονται το δικό τους (βουλγάρικο) cloud πάντως να παίξουν, συνεργάζονται με τα πάντα και με Openhab και με Home Assistant. Ξαναλέω, σήμερα δεν έχεις λόγο να το κάνεις με τον "δύσκολο" τρόπο.
Υπάρχουν και διάφορα smart meters στο Aliexpress που συνήθως παίζουν με Tuya αλλά δεν τα ξέρω και εκεί δεν είσαι ποτέ σίγουρος πόσο καλά θα παίζει και αν θα μπορείς να το συνδέσεις εύκολα σε τρίτες εφαρμογές.
Άβαταρ μέλους
By glf
Anonymous Founder έγραψε:Ούτε τα Shelly χρειάζονται το δικό τους (βουλγάρικο) cloud πάντως να παίξουν, συνεργάζονται με τα πάντα και με Openhab και με Home Assistant. Ξαναλέω, σήμερα δεν έχεις λόγο να το κάνεις με τον "δύσκολο" τρόπο.
Υπάρχουν και διάφορα smart meters στο Aliexpress που συνήθως παίζουν με Tuya αλλά δεν τα ξέρω και εκεί δεν είσαι ποτέ σίγουρος πόσο καλά θα παίζει και αν θα μπορείς να το συνδέσεις εύκολα σε τρίτες εφαρμογές.

+1
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By glf
#844909 Πήρα 2 convector για backup για το φετινό χειμώνα και είχε σε καλή τιμή ένα μοντέλο Tesy (βουλγάρικα) με.. wifi που βλέπει την εφαρμογή τους για ευκολίες και προγραμματισμό.
Με.. χαρά είδα ότι έχουν ένα ESP32 για μικροελεγκτή στο συστηματάκι του. Και το app πολύ καλό. Αν και δε βλέπω να τα συνδέω κάπως στο δικό μου Openhab.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849608 Γυρνάω σπίτι και λέω Alexa turn on Christmas tree. Τίποτα
Το ξαναλέω και το ανάβει

Αργότερα τυχαίνει να ανοίξω τη βρύση και παρατηρώ κάτι περίεργο. Πάω στον πίνακα και βλέπω τον θερμοσίφωνα ανοιχτό

Μπαίνω στο activity και βλέπω το παρακάτω

Το έκανε και κάποια φάση με την καφετιέρα και το είχα κάνει disable το hot water. Δεν ξέρω πού σκαλώνει.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849609 Τι εννοείς τίποτε; Δεν έκανε κάτι το ηχείο; Όταν λαμβάνει εντολή και την εκτελεί επιτυχώς, λέει ή ΟΚ ή κάνει ήχο.
Απλώς παρακούει καμία φορά, δεν νομίζω πως είναι κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#849610 Δεν θυμάμαι αν είπε οκ ή όχι την πρώτη φορά. Αλλά ακουστικά οι δύο εντολές απέχουν πολύ μεταξύ τους

Δεν ξέρω αν μπορεί να μπει κάποια δικλείδα ασφαλείας στο ewelink που να μην επιτρέπει on state πάνω από μισή ώρα ξέρω γω. Ή να μου έρχεται ειδοποίηση ότι άνοιξε το κανάλι όπως γίνεται και όταν ανοίγει με προγραμματισμό μέσα από την ίδια την εφαρμογή

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#849611 Μήπως την πείραξε κάτι που της είπες / έκανες;

Συμβουλή.

Η τιμωρία δεν θα λύσει τίποτα. Μαθε να την ακούς.
Άβαταρ μέλους
By glf
#849613 Άμα έχεις μόνο ένα στο LAN, το ΑΙ λογικό είναι να πάρει αέρα και να κάνει τα δικά του.
Εγώ έχω 3 και μια κάνω τον καλό στο ένα και την άλλη βδομάδα στο επόμενο.
Να ξέρουν ότι δε τα έχω όλα ανάγκη και να κάθονται σούζα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849623 Εγώ έχω 5. :ninja: :lipsealed:
Αρχικά πήρα 1 Echo Dot, και μετά πήρα σιγά σιγά άλλα 3, για να έχω σε κάθε δωμάτιο.
Μετά πήρα σε κάποιο Black Friday από Amazon Και το Show8 και τώρα έχω στο 1 κοντά στην κουζίνα και ένα στο καθιστικό.
Γνώμη μου είναι πως το Dot ακούει ένα κλικ καλύτερα, νομίζω έχει πιο πολλά μικρόφωνα.
Το εντυπωσιακό με δαύτα είναι ο ήχος όταν παίζουν μουσική όλα μαζί.
:metalo:
Άβαταρ μέλους
By Morx
glf έγραψε:Άμα έχεις μόνο ένα στο LAN

IOT Devices μονο σε isolated lan εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα!!!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#849634 Ναι, είναι καλή πρακτική, αλλά αυξάνει την πολυπλοκότητα. Όσο για τον μέσο χρήστη δεν είναι εύκολο, θέλει να φτιάξεις rules στο firewall κλπ κλπ.