Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
mousatos έγραψε:..

Παίρνουν οι νοσοκόμες 2 χιλιάρικα; Μακάρι αλλά δεν το νομίζω.

...

λες για το παραδειγμα ψητοπωλειο - νοσοκομα ..
οχι η νοσοκομα 900-1400, στο παραδειγμα ισοσταθμίζεται απο το ψητοπωλειο .
Βλεπω ψητοπωλεια μικρα με πχ δυο ψηστες μια σερβιτορα και
τρια μηχανακια . Οποτε εξοδα 4Κ μονο για μισθους μεικτα , χωρις να υπολογιζω υλικα , ενοικια , ασφαλειες, καθαρισμο κλπ . Οποτε πιθανότατα ο ιδιοκτήτης να βγαζει 2,5 Κ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mirage έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
mirage έγραψε:Μπραβο ρε .. Κι εγω εζησα 5.5 χρονια στην Γαλλία, ταξιδεψα σε ουκ ολίγες πόλεις εκείνο το διαστημα, και στην Λυον και στη Νικαια. Στην Φλωρεντια ημουν πριν μια εβδομαδα. Εξακολουθω να ταξιδεύω γυρω γυρω στην Ευρώπη, εχω ζησει σε 3 τελειως διαφορετικές χώρες και εχω περασει σημαντικά χρονικα διαστηματα, φαση μηνες πολλούς, σε ολες τις γωνιες του πλανήτη και σου λεω πως ναι ζεις σε ενα παραλληλο κόσμο στον οποιο μαλλον ζεις και στην Ελλάδα. Ικανοποιηθηκες;

Όχι, δεν ικανοποιήθηκα, γιατί δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Δεν αμφισβήτησα πού έχεις πάει, εσύ το έκανες. Είπα τι είδα και τι πλήρωσα.
Ψεύτης δεν είμαι πάντως, ούτε μου τρέχουν από τα μπατζάκια.
Αν έχεις κάτι να πεις, το λες ευθέως. Σε ποιον παράλληλο κόσμο ζω και δεν βλέπω αυτό που πρέπει να δω;
Δε σε ειπα ψεύτη μη το χοντραινεις τώρα βάζοντας στο στόμα μου λογια που δεν ειπα.
Αν δεν καταλαβαίνεις ποιος ειναι ο παραλληλος κοσμος του πληρωνω σχεδον 50 ευρώ το ατομο στην Ιταλία για να φάω κάτι καλό δεν μπορω να κανω κατι παραπάνω. Over and out απο εμένα δεν εχω σκοπό να εμπλακώ σε ενα infinite loop συζητησης you win.
Μάλιστα. Πετάς το πυροτέχνημα, και κατόπιν το συνεχίζεις, λέγοντας και το γαμάτο you win.
OK. Θα πω με την σειρά μου πως δεν γίνεται να αποδεχτώ την νίκη μου, αφού εσύ έζησες 5.5 χρόνια στην Γαλλία, ξέρεις καλύτερα πόσο πλήρωσα εγώ στην Ιταλία.
Τα φιλιά μου στη Φλωρεντία όταν βρεθείς εκεί, πολύς κόσμος για τα γούστα μου, κάθισα ελάχιστα.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος της μοίρας και των επιλογών του στην τελική.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#530377 Δεν πέταξα κανενα πυροτέχνημα απλα σταματώ την συζητηση μαζι σου γι αυτο το θέμα. Απλά πράγματα. Απλα πριν την σταματησω θα σου θυμίσω αυτο που γράφτηκε
bibendum έγραψε:το τελευταιο καιρο εχεις μπει σε μια φαση "αυτο που λεω ειναι το σωστο δεν με νοιαζει τι λετε οι αλλοι". Προσεξε το... Φιλικα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#530378 Αν δεν καταλαβαίνεις πως λέγοντας στον άλλο πως ζει σε ένα παράλληλο κόσμο, χωρίς να του εξηγείς το λόγο, είναι το λιγότερο ενοχλητικό (για να μην πω κάτι βαρύτερο), δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Καλά κάνεις και σταματάς την κουβέντα, αν δεν μπορείς να την κάνεις όμορφα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#530379 Αν ειναι δύσκολο να καταλαβεις πως τα 100 ευρω για 2 ατομα ειναι υπερβολικο ποσο στην Ιταλια για ενα νορμαλ ζευγάρι που θα βγει έξω τότε τι να πώ μαλλον δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις απλα πράγματα και μαλλον ζεις σε ενα παραλληλο κόσμο στον οποιο το ποσο αυτο ειναι λογικό. Με βαση αυτον τομ παραλληλο κόσμο βγαζεις μια σειρα απο αυθαιρετα συμπερασματα για το κοστος ζωης και δη εστιασης/διασκεδασης σε διαφορες χώρες.
Δεν υπάρχει λογος να χαλαμε βεβαια τις καρδιες μας, εχεις δικιο σε οσα γραφεις. Η αληθεια ειναι πως εγω χαλασα και την κουβεντα και ζητω συγνωμη αν σε ειιξα και απο πανω. Ολα μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#530381 Σχεδόν 100€ είπα πως πληρώσαμε, που σημαίνει 80 και 90 και στα Cinque Terre ήταν και 110€, επειδή πήραμε και μπουκάλι κρασί.
Αυτά πληρώσαμε, αυτό είπα και συγγνώμη που δεν πλήρωσα λιγότερα.
Μπορείς να πληρώσεις και λιγότερα, όπως και πληρώσαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, το μέσο κόστος ήταν μεγαλύτερο άλλο την Ελλάδα.
Το πόσο σημαντικά ή όχι μεγαλύτερο, είναι υποκειμενικό. Εγώ θεωρώ το 30% σημαντικό, άλλος όχι.
Αντίστοιχα στην Κρήτη το καλοκαίρι πχ, το μέσο κόστος είναι κάτω από 50€.
Στην Αθήνα, λίγο παραπάνω.
Αυτά είδα, αυτά λέω, εσύ έχεις άλλη γνώμη, κανένα πρόβλημα.
Απλώς δεν ξέρω γιατί η δική μου γνώμη με βάζει σε παράλληλο κόσμο, ενώ η δική σου είναι στον σωστό.
Κάτι θα κάνω λάθος στην επιλογή των μαγαζιών, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να διαλέξω πιο προσεκτικά, μπας και βρεθώ επιτέλους στο σωστό σύμπαν και όχι στο παράλληλο που βρίσκομαι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#530383 με 50 και εδω δυο ατομα τρωνε μια χαρα .
και με 40 μπορεις πολυ ανετα , μπορεις και με 100 και με 150 αμα θες βεβαια
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#530384 Από πότε έχουν σχέση τα λεφτά που κάποιος μπορεί ή θέλει να χαλάσει στις διακοπές για φαγητό - ποτό με το πραγματικό κόστος ζωής ενός τόπου;

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#530386 Συγγνώμη κύριοι αλλά το γ@μήσατε και ψόφησε. Το οικονομικό θέμα είναι σα να συζητάμε για πολιτική άκρη δεν θα βρεθεί.
Όλοι δίκιο έχουνε από την δική τους σκοπιά.
Πάντως δύο είναι οι ακριβές χώρες που με έχουν τσούξει, Ελβετία και Νορβηγία :lol: . Γαλλία-Γερμανία-Αυστρία τις λές πάμφθηνες σε σχέση με Ελλάδα. Στην ελεύθερη Ελλάδα από τα μνημόνια το μόνο φθηνό είναι τα ενοίκια.
Εντιτ: Και δεν εννοώ μόνο τα σουπερ μάρκετ αλλά και την διασκέδαση. Καλά Αυστρία και Γαλλία δεν έχουν να δείξουν τίποτα :lol: . Φρανκφούρτη και Βερολίνο για τις κλαμπάρες όμως λένε :iconcool:
Και ξανά έντιτ: Για να επανέλθουμε στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη (πλην Μεσολογγίου και Καρδίτσα νομίζω) που μπορείς να κάνεις ποδήλατο σε ποδηλατόδρομο? Να κυκλοφορήσεις χωρίς να φοβάσαι να πατήσεις τα σκατά από τα σκυλιά (δεν φταίνε τα ζωντανά αλλά τα 2ποδα), να περπατήσεις δίπλα από το ποτάμι μια Κυριακή απόγευμα και μετά να χαλαρώσεις πίνοντας ένα καφέ ή ένα ουίσκι (αν είσαι μερακλής :iconcool: ). Να πείς ότι θα βγείς το βράδυ και θα γυρίσεις με ΜΜΜ ακόμα και στου διαόλου το κέρατο να είσαι.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
KiloMeater έγραψε:Κατσε ρε φιλε, εχετε εσεις γιορτη Κολοκυθας, τριημερο γλεντι στις παρυφες τις πολης;;;;;

Αν ρωτάς εμένα έχουμε Weinfest σε όλο το κρατίδιο της Έσσης :iconcool: και ειδικά με τον καιρό που έχουμε είναι τα γκομενάκια έξω :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
gianik έγραψε:Ο καθένας ορίζει που περνάει καλύτερα αυτος κ η οικογένεια του...
Δεκτον κ σεβαστον..
Το πιο σωστό ειναι αυτο που γράφτηκε απο τον ΝικοΠαππα... Κανεις δεν έφυγε απο την Ελλαδα λογω ελλειψης θεσεων σταθμευσης ή ποδηλατοδρομων ή οτιδηποτε αλλο.. Ολοι για τα φραγκα εφυγαν...

Μερικές σκόρπιες σκέψεις μια και μιλάω με πολύ κόσμο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο bold - πολλοί Έλληνες που σκέφτονται να φύγουν είναι στα +/- 30, όχι μόνο για τα λεφτά αλλά και για αβεβαιότητα και συνθήκες εργασίας. Ξέρετε, ο 35αρης φρεσκοπατέρας που δουλεύει για άγνωστο λόγο 10-12ωρα με αφεντικό μεγαλομ@λάκα και είναι και 1,5 ώρα στους υπέροχους αθηναϊκούς δρόμους. Που πρέπει να βγάλει άκρη με ΙΚΑ και ΔΟΥ σε καθημερινό επίπεδο face value :lol: . Δεν του λείπουν τα ευρώ, αισθάνεται ότι πληρώνει ΠΟΛΥ ακριβά με την καθημερινότητά του για αυτά όμως. Κυριαρχεί στο μυαλό ότι το εξωτερικό είναι εργασιακά εύκολο και easy-going, που συμφωνώ αρκετά, αλλά και εύκολο στη ζωή και ανατροφή παιδιών. Εδώ θα πω ότι οι γονείς είναι αρκετά μόνοι.

Έχει τύχει να μιλάω με άτομα που πήγαν στο εξωτερικό για να δουλεύουν σε σούπερμάρκετ που λέει και ο φορουμάς πιο πίσω. Πάλι ζόρισμα είναι με τα κουκιά, αλλά δεν έχουν το άγχος της καθημερινότητας. Ξέρουν ότι είναι ασφαλισμένοι, ξέρουν ότι σε μερικούς μήνες μπορούν να βρουν καλύτερη δουλειά, ξέρουν ότι δεν θα απολυθούν μια νύχτα με φεγγάρι και το κυριότερο: δεν ακούν τη μίρλα κάθε μέρα όλη μέρα "αχ δεν έχουμε πελάτες, αχ θα κλείσουμε, πώς θα πληρώσουμε το ρεύμα στο μαγαζί" κλπ. Περιμένουν ότι το αύριο θα είναι καλύτερο, ενώ στην Ελλάδα με μέσες άκρες ίδιο ισολογισμό φοβούνταν.

Εκτός των ελληνικών συζητήσεων, βλέπω αυτά τα φαινόμενα:

Ανησυχία για το μέλλον των παιδιών - Τούρκοι (ασφάλεια) κατά κύριο λόγο και Έλληνες (επαγγελματική σταδιοδρομία) αυτόν τον καιρό. Σέρβοι/Βόσνιοι/Σκοπιανοί τα ίδια με εμάς.

Ρουφιανιά και διαφθορά - Ιταλοί και πολύ περισσότερο Ρουμάνοι. Ρώσοι σε δεύτερο βαθμό. Φοβούνται ότι δεν θα ανεβούν ποτέ σε ιεραρχία λόγω "ημετέρων". Για την γείτονα χώρα με την οποία μοιραζόμαστε ύδατα και ψάρια, δεν θα μιλήσω, κινδυνεύω με πογκρόμ. :lol:

Ατμοσφαιρική ρύπανση - Σκοπιανοί και κάτοικοι Πολωνίας (όχι Πολωνοί). Δεν τα ήξερα, μου έστελναν φωτογραφίες από Κρακοβία και Σκόπια και έπαθα πλάκα. Στα αλήθεια ο κόσμος θέλει να φύγει για αυτό. Τα σκ@τά σκύλου στο τσακισμένο πεζοδρόμιο δεν είναι λόγος για να φύγει κάποιος ούτε τα διπλοπαρκαρισμένα - μην γελιόμαστε. :innocent:

Ανησυχία για άδεια παραμονής κλπ - οι ανατολικοί εκτός Ε.Ε. (Ρώσοι, Ουκρανοί, Σέρβοι, Βόσνιοι, Σκοπιανοί) και οι Άραβες που γυροφέρνουν Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, με την Ιορδανία σε μικρότερο βαθμό. Καλά τα tax free εισοδήματα στη Μ.Ανατολή αλλά δεν είναι πανάκεια.

Υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος στις απόψεις και στην αντίληψη για το επίπεδο ζωής Ελλάδας - εξωτερικού. Αυτό που δεν υπολογίζεται σωστά είναι το χρονικό σημείο που βρίσκεται ο καθένας. Ο εργένης δεν έχει την ίδια ζωή στη Βιέννη και στην Γλυφάδα, ο φρεσκογονέας δεν έχει την ίδια ισορροπία με τον εργένη (και τα πεζοδρόμια στο εξωτερικό είναι ΣΩΣΤΑ για καροτσάκι), ο πατέρας 18χρονων που πρέπει να σπουδάσουν και να πιαστούν επαγγελματικά επίσης, ο συνταξιούχος που θέλει υπηρεσίες υγείας κλπ. Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να αλλάξει 10 φορές άποψη για το πού είναι καλύτερα να ζει και από χώρα σε χώρα διαφέρει. :rtfm:

Τέλος, το ότι έχουμε διαφορετικές παραστάσεις. Άκουσα ιστορία που κάποιος έμενε στο Μονακό για 1,5 χρόνο. Κόντεψε να πατήσει τον Κούλθαρντ μια μέρα. :lol: Ο λόγος που έφυγε από εκεί και γύρισε στο Λονδίνο ήταν ότι οι παρέες που έκανε άλλαζαν κάθε 6 μήνες γιατί o κόσμος φεύγει για άλλα μέρη διαρκώς και αυτός ήθελε να έχει σταθερότητα λόγω μικρού παιδιού. Πείτε το σε οποιονδήποτε έχει δει το Μόντε Κάρλο από φωτογραφία ότι θα ζει εκεί με πολλά λεφτά και δείτε φάτσα απορίας που θα έχει.

ΥΠΕΡΑΤΟΥ - οικογένεια που έχει υποστεί διάρρηξη στο σπίτι της μπορεί να φύγει ακόμα και από τον Παράδεισο (που είναι η Γλυφάδα διαβάζοντας το θέμα :lol: , ούτε καν η Κηφισιά). Πέραν του πολέμου ή της απέλασης, δεν υπάρχει πιο ισχυρό κίνητρο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Thomas_C200K έγραψε:Και ξανά έντιτ: Για να επανέλθουμε στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη (πλην Μεσολογγίου και Καρδίτσα νομίζω) που μπορείς να κάνεις ποδήλατο σε ποδηλατόδρομο? Να κυκλοφορήσεις χωρίς να φοβάσαι να πατήσεις τα σκατά από τα σκυλιά (δεν φταίνε τα ζωντανά αλλά τα 2ποδα), να περπατήσεις δίπλα από το ποτάμι μια Κυριακή απόγευμα και μετά να χαλαρώσεις πίνοντας ένα καφέ ή ένα ουίσκι (αν είσαι μερακλής :iconcool: ). Να πείς ότι θα βγείς το βράδυ και θα γυρίσεις με ΜΜΜ ακόμα και στου διαόλου το κέρατο να είσαι.

Τρίκαλα και Λάρισα

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
dimik έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:Και ξανά έντιτ: Για να επανέλθουμε στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη (πλην Μεσολογγίου και Καρδίτσα νομίζω) που μπορείς να κάνεις ποδήλατο σε ποδηλατόδρομο? Να κυκλοφορήσεις χωρίς να φοβάσαι να πατήσεις τα σκατά από τα σκυλιά (δεν φταίνε τα ζωντανά αλλά τα 2ποδα), να περπατήσεις δίπλα από το ποτάμι μια Κυριακή απόγευμα και μετά να χαλαρώσεις πίνοντας ένα καφέ ή ένα ουίσκι (αν είσαι μερακλής :iconcool: ). Να πείς ότι θα βγείς το βράδυ και θα γυρίσεις με ΜΜΜ ακόμα και στου διαόλου το κέρατο να είσαι.

Τρίκαλα και Λάρισα

< >

Τρίκαλα γαμάνε, Λάρ'σα δεν θελω να σε στεναχωρήσω θα το αφήσω εδώ για να μην παρεξηγηθείς :lol: