Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#172756 Αν και από huffington post :help: μία ωραία περιγραφή του χάους (ποιοί είναι με ποιούς) στη Συρία
http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/12/koinonia-diethnes-syria_n_8278756.html?1444640260&utm_source=Contra&utm_medium=footer_home&utm_campaign=24MediaWidget
Άβαταρ μέλους
By IKE
#172761 edit mod. Σβήστηκε ανούσιο ποστ με εξυπνακισμούς. Το επόμενο, θα είναι σε προσφορά δώρο με warn. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#172768 αφου ολοι ξερουμε το ποσο καλος εισαι με το ιντερνετς...

βρες ΕΝΑ αρθρο που να μην κανει quote το sohr και να λεει οτι ΜΟΝΟ η μια πλευρα εχει σκοτωσει 300.000+
εδω ο ΟΗΕ κανει λογο για 270.000+ συνολικα νεκρους στην συρια απο ολες τις πλευρες αλλα εσυ ο μεγας ο ΙΚΕ σαφως και θα μπορεις να τους βγαλεις ψευτες με τις αποδειξεις που εχεις
Άβαταρ μέλους
By IKE
#172771 cabala περιμένω πρώτα το link από jane's που χρωστάς

ΥΓ. HF τώρα δηλαδή αν κάνω ρεπορτ όλα τα ποστ αυτά με ειρωνίες κλπ θα ρίξεις 10 warn και 5 ban? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
IKE έγραψε:cabala περιμένω πρώτα το link από jane's που χρωστάς

:metalo: ετσι ασε τον krom να γραφει για σενα απο εδω και περα ξερει πιο πολλα οχι οτι δεν το εκανε και πριν :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
elvet έγραψε:Αν και από huffington post :help: μία ωραία περιγραφή του χάους (ποιοί είναι με ποιούς) στη Συρία
http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/12/koinonia-diethnes-syria_n_8278756.html?1444640260&utm_source=Contra&utm_medium=footer_home&utm_campaign=24MediaWidget

βασικα οι μισοι "παικτες" της ΒΑ συριας εχουν αλλαξει
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
#172777 40 τονους πυρομαχικα εριξε απο αερος η usaf στους ανταρτες της συριας το βραδυ.

http://edition.cnn.com/2015/10/12/polit ... index.html

Νε λιγα λογια εχουμε κοντρα ρωσσων- αμερικανων με τη χρηση πιονιων τους. Δυο γαιδαροι μαλωναν σε ξενο αχυρωνα.
:(
Άβαταρ μέλους
By cabala10
nEK έγραψε:40 τονους πυρομαχικα εριξε απο αερος η usaf στους ανταρτες της συριας το βραδυ.

http://edition.cnn.com/2015/10/12/polit ... index.html

Νε λιγα λογια εχουμε κοντρα ρωσσων- αμερικανων με τη χρηση πιονιων τους. Δυο γαιδαροι μαλωναν σε ξενο αχυρωνα.
:(

στους κουρδους εριξε αυτους βοηθαει εδω και 2 μηνες (ypa) σταματησαν πριν κατι μερες το προγραμμα εκπαιδευσης της fsa
σιγα μην μπουν σε proxy war κανεις τους
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
IKE έγραψε:Corto Maltese οι πηγές σου τι νούμερα λένε? :shifty:

Όταν θα αναφέρω νούμερα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα τα έχω διασταυρώσει και τεκμηριώσει όσο μπορώ. Από όσο θυμάμαι όμως δεν έχω αναφέρει νούμερα και επειδή ο φέρων τον ισχυρισμό, φέρει και το βάρος της απόδειξης, ζητάω πηγές από όποιον αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή δεν έχω εντρυφήσει πολύ τα της Συρίας (δεν έχω ποστάρει κάτι εδώ αν προσέξετε) θα ήθελα να δω αν ένα τέτοιο νούμερο τεκμηριώνεται κάπως ή είναι επίκληση στο συναίσθημα.

Χωρίς σίφτι :)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
IKE έγραψε:mjacob η άποψή μου για τις ΗΠΑ είναι ότι ενδεχομένως υπάρχουν συμφέροντα που εξυπηρετούνται σε κάποιο βαθμό αλλά όχι πάντα ίσως.

Μάλιστα
Άβαταρ μέλους
By IKE
Corto Maltese έγραψε:
IKE έγραψε:Corto Maltese οι πηγές σου τι νούμερα λένε? :shifty:

Όταν θα αναφέρω νούμερα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα τα έχω διασταυρώσει και τεκμηριώσει όσο μπορώ. Από όσο θυμάμαι όμως δεν έχω αναφέρει νούμερα και επειδή ο φέρων τον ισχυρισμό, φέρει και το βάρος της απόδειξης, ζητάω πηγές από όποιον αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή δεν έχω εντρυφήσει πολύ τα της Συρίας (δεν έχω ποστάρει κάτι εδώ αν προσέξετε) θα ήθελα να δω αν ένα τέτοιο νούμερο τεκμηριώνεται κάπως ή είναι επίκληση στο συναίσθημα.

Χωρίς σίφτι :)

OK, δες εδώ λοιπόν:

https://en.wikipedia.org/wiki/Casualtie ... _Civil_War
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#172797 Δηλαδή βαφτίζεις ένοχο πχ τον Άσαντ και του αποδίδεις όλους τους θανάτους του πολέμου. Με την ίδια λογική που ο Άσαντ βαφτίζει υπεύθυνους τους εξεγερμένους με την ακαταμάχητη λογική "αν δεν επαναστατούσαν δε θα συνέβαινε τίποτα" και τους φορτώνει όλους τους θανάτους.

Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει έτσι το πράμα, είναι σαφές μεθοδολογικό σφάλμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#172799 ΙΚΕ, εγώ βλέπω τον κόσμο να θέλει να κουβεντιάζει το θέμα, κι εσύ να κάνεις ό,τι μπορείς για να μην γίνει αυτό.
Σε χαλάνε οι συνομιλητές σου εδώ; Δεν τους βρίσκεις αξιόλογους;
Άβαταρ μέλους
By markvag
iant έγραψε:
Λες η ΗΠΑ να είναι δικτατορία; Βλέποντας τον στρατό της και τα έξοδα για αυτόν πρέπει ναι 1000 φόρες πιο δικτατορία από όλους μαζί!

iant, προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα... στο σημείο αυτό (και αλλού) έχεις άδικο. Τις στρατιωτικές δαπάνες δεν τις βλέπεις απόλυτα, αλλά ως ποσοστό το ΑΕΠ. Οι ΗΠΑ δεν ξοδεύουν για το στρατό τους κάποιο τρελό ποσό (με βάση το ΑΕΠ τους). Σύμφωνα με το link της παγκόσμιας τράπεζας ξοδεύουν σημαντικά λιγότερα (αναλογικά) από τη Ρωσία πχ. ΟΚ, ξοδεύουν περισσότερα από το μέσο όρο (ως ποσοστό του ΑΕΠ), αλλά όχι κάτι περισσότερο απ' ότι ξόδευε και η Ελλάδα μέχρι πρόσφατα... Δες και εδώ για παράδειγμα που έχει και διαχρονικά...

Το ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν τεράστια ποσά για άμυνα (σε απόλυτα νούμερα) οφείλεται και στο ότι έχουν και τεράστια οικονομία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#172821 Θα περιμένω λίγο και να δω αν θα δώσει κάποιες απαντήσεις ο ΙΚΕ, αν και δεν το νομίζω. Θα έλεγα πως καλό είναι αν έχεις κάτι να πεις, πες το σύντομα. :s_roses