Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#709508 Καλημέρα σας,

Δεν βρήκα καταλληλότερο θέμα (αν υπάρχει ας μεταφερθεί παρακαλώ), για ένα πρόβλημα που απασχολεί έναν παλιό φίλο στην Αθήνα (αν ήταν Θεσσαλονίκη θα μπορούσα να τον βοηθήσω περισσότερο), και θα ήθελα τις γνώσεις σας παρακαλώ.

Ένας φίλος μου στην Αθήνα λοιπόν κληρονόμησε ένα παλιό Hyundai Excel αυτόματο και θέλει να το ξεφορτωθεί, επειδή θα φύγει πίσω στην Αμερική (είναι ελληνοαμερικανός). Το αυτοκίνητο είναι αυτό:

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... yhaoNvZYUU .

Θέλει κανένα 500άρικο για να φτιαχτεί (έχει μια βλάβη στο ηλεκτρικό (μάλλον δυναμό) και μπροστά σκουριασμένα ημιαξόνια. Δεν αξίζει πιστεύω να φτιαχτεί για να πουληθεί μόλις €1000, και αν πιάσει τόσα. Η ερώτηση είναι η εξής: Ξέρετε κάποιον παλιατζή για να το πάρει για να το κόψει για ανταλλακτικά, ή καλύτερα να το πάει κατευθείαν σε εταιρεία ανακύκλωσης ο άνθρωπος; Θέλει να το διαγράψει, για να μην είναι στο όνομά του (για την ακρίβεια είναι ακόμα στην μακαρίτισσα την μητέρα του, αλλά λύνεται αυτό πιστεύω). Αν ήταν Θεσσαλονίκη θα τον έστελνα σε δικό ανταλλακτικατζή, αλλά στην Αθήνα δεν έχω πια επαφές. Οι εταιρείες ανακύκλωσης δίνουν ένα 300άρικο, αν δεν κάνω λάθος;

Σας ευχαριστώ!

ΥΓ: Βέβαια αν κάποιος συμφορουμίτης το θέλει για χαμάλη, μπορεί να το πάρει.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#709511 Αφου η μητερα του εχει πεθανει,για να μπορεσει να κανει οτιδηποτε θα χρειαστει να κανει πρωτα αποδοχη κληρονομιας και χαρτι εγγυτερων συγγενων για την μεταβιβαση στο ονομα του και τρεχα γυρευε.
Βασικα πρεπει να ρωτησει στο υπουργειο γιατι υπαρχει γραφειοκρατια που ισως να μην συμφερει το τρεξιμο .
Ισως μια μη αποδοχη και επομενως αυτοματη διαγραφη, ειναι προτιμοτερη.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#709516 εχει δικιο ο προλαλήσας...
Αν δεν εχει γινει αποδοχη κληρονομιας γιατι ο παλλιατζης δε μπορει να το παρει "ετσι"....
ΙΣΩΣ ξαναλεω ΙΣΩΣ μια λυση να το ξεφορτωθει ειναι "να το παρει ο Δημος" με τις διαδικασίες του εγκαταλλελημενου και να το διαγραψει αυτος ( νομιζω μονο ετσι γινεται διαγραφή σε αυτοκινητα "αγνωστου ιδιοκτητη" ....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#709622 italakias και fokion, σας ευχαριστώ αμφότερους. Τα κληρονομικά κανονίζονται, θα γίνει αποδοχή. Το θέμα είναι τι συμφέρει και αν γνωρίζει κάποιος φορουμίτης κάποιον ανταλλακτικατζή στην Αθήνα που θα αναλάμβανε τη δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#709679 Δια,μονο σε εταιριες ανακυκλωσης οπου θα παρει χαρτι διαγραφης.
Εγω το δικο μου φιατ πουντο 75,το ειχα δωσει για 500 ευρω.
Αλλα αυτα εχουν ζητηση ανταλλακτικων.
Το εξελ του δικου σου ειναι εξαφανισμενο ,οποτε μην περιμενεις καποιο ποσο της προκοπης.
Ας ρωτησει να μαθει .
Ισως ειναι προτιμοτερο να το βαλει για πωληση .
Ολο και καποιος φουκαρας θα το παρει για 500 ευρω.