Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By glf
BARHonda έγραψε:Φιλαράκι πήρε ένα Α3 από Γερμανία πριν μερικές ημέρες και έκανε μία στάση από Μπρνο να τα πούμε. Μου είπε ότι με πινακίδες Zoll πλέον οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί (Β.Μακεδόνες για κάποιους) ζητάνε 200€ έκαστοι. Αυτό ξεκίνησε από το 2023 και μετά.
Ισχύει αυτό;

Κοιτάω για μικρό ηλεκτρικό πόλης στο mobile.de μπας και παροπλίσω το 106. Και σκεφτόμουν να το πάρω εγώ και να το κάνω ταξιδάκι αναψυχής επιστροφής με χαλαρούς ρυθμούς και αρκετές στάσεις σε διάφορες πόλεις. Να ερχόμουν από Σερβία δηλαδή. Αλλά αυτό που γράφεις με κούφανε. Τα 200€ (400 δηλαδή) ως τι τα ζητάνε; Αν είναι έτσι το καράβι φαντάζει μονόδρομος και δε με χαλάει βέβαια να τριγυρίσω λίγο Ιταλία αντί για Σερβία.

Κοιτάω πάλι τα Zoe και βλέπω αυτό να λέει ζημιά απο χαλάζι. Που δε μπορώ να δω με το μάτι lol
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/r ... 24006.html
Είναι και κοντά στα σύνορα προς Πράγα lol
Άβαταρ μέλους
By glf
#865744 Κοιτάω, το dacia έχει μπαταρία 27KWh και μοτέρ 65PS/48KW
Όλα τους είναι τα μισά σε σχέση με το καλό Zoe ! Οκ μη φύγει η κουβέντα για τα "ηλεκτρικά" αυτό το ανοίγουμε εκεί μεριά.

Μπα, μου κόλλησε για καλοκαιρινό project να πάω με τη γυναίκα να πάρουμε ένα και να γυρίσουμε οδικώς για τουρισμό. Καλή και η Ιταλία για επιστροφή αλλά και γω αρρωσταίνω με την κίνηση και με τα καράβια οπότε λέω να δω για Ουγγαρία Ρουμανία Βουλγαρία την επιστροφή μιας και θα είμαι με Γερμανικές export plates.

Από Γαλλία επίσης σταμάτησα να κοιτάω αυτοκίνητα και γιατί δεν είδα και καμιά καλύτερη τιμή σε σχέση με Γερμανία και γιατί από εκεί νομίζω μόνο να φορτωθεί αξίζει σαν επιλογή.

Ρίχνω κάνα email σιγά σιγά, πχ αυτό γράφει ότι έχει και ζημιά από χαλάζι αλλά στις φωτο δε βλέπω κάτι.
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/r ... 24006.html

Και τον ρωτάω
I understand this car has hail damage. In your very good photos i really can't spot any dents or spots of hail. Maybe its the white color..
Can you tell me more of the condition of the roof and hood of the car? Maybe a better photo of a hail spot?

->
Unfortunately, I can't get the damage on camera.
There are a few dents on the roof and hood, but no paint damage.

Ένας άλλος (αντιπροσωπεία Renault Dacia) δεν είχε φωτο και τον ρώτησα τι παίζει, απαντάει
the car has a damage on the right side but at the moment the damage is being repaired.
The photos are going to be online in the next days.

Θα δω αν θα το αναφέρει στην αγγελία...
Άβαταρ μέλους
By Tok
#866074 Πρόκειται να αγοράσω αυτοκίνητο από Γερμανία και να το κατεβάσω οδικώς Ελλάδα
Για την ασφάλιση του και την έκδοση πράσινης κάρτας (προαπαιτούμενο για να εκδοθούν πινακίδες zoll) υπάρχει κάποια σελίδα τύπου anytime για να το κάνω online?
Βρίσκω διάφορες γερμανικές αλλά δεν επιτρέπουν την ασφάλιση για όχημα πινακίδες zoll
Κάπου διάβασα ότι ίσως υπάρχει γραφείο για αυτή τη δουλειά στα κτήρια των υπηρεσιών οπου εκδίδονται οι zoll πινακίδες
Είναι στάνταρ ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Tok έγραψε:Πρόκειται να αγοράσω αυτοκίνητο από Γερμανία και να το κατεβάσω οδικώς Ελλάδα
Για την ασφάλιση του και την έκδοση πράσινης κάρτας (προαπαιτούμενο για να εκδοθούν πινακίδες zoll) υπάρχει κάποια σελίδα τύπου anytime για να το κάνω online?
Βρίσκω διάφορες γερμανικές αλλά δεν επιτρέπουν την ασφάλιση για όχημα πινακίδες zoll
Κάπου διάβασα ότι ίσως υπάρχει γραφείο για αυτή τη δουλειά στα κτήρια των υπηρεσιών οπου εκδίδονται οι zoll πινακίδες
Είναι στάνταρ ;

στην δικη μου περιπτωση,ειχα κλεισει ραντεβου στο υπουργειο συγκοινωνιων στο Ντισελντορφ.
Εκει εγινε η μεταβιβαση στο ονομα μου,και με εστειλαν στον πανω οροφο για πινακιδες εξπορτ και να το ασφαλισω.Προσοχη η ασφαλεια δεν μπορουσε να γινει μεικτη.Οποτε προσοχη στο δρομο,και που θα παρκαρεις στην διανυκτερευση που θα κανεις.Εγω εψαξα στην Ουγγαρια για ξενοδοχειο με γκαραζ που να κλειδωνει το βραδυ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#866100 Να ένα θέμα με τα ηλεκτρικά, συνήθως τα αφήνουμε να φορτίζουν το βράδυ στα ξενοδοχεία και πιστεύω 95% τα wallbox τα έχουν σε εξωτερικό χώρο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#866101 Δεν χρειάζεσαι wallbox για βραδινή φόρτιση (ειδικά στο Zoe που έχει μικρή μπαταρία). Μια σούκο είναι υπέρ αρκετή και τη βρίσκεις πολύ εύκολα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
glf έγραψε:Να ένα θέμα με τα ηλεκτρικά, συνήθως τα αφήνουμε να φορτίζουν το βράδυ στα ξενοδοχεία και πιστεύω 95% τα wallbox τα έχουν σε εξωτερικό χώρο.
Το "θέμα" είναι όταν ο οδηγός είναι μέσα και φορτίζει κατω απο τον ήλιο, κυρίως, με AC έχοντας ανοιχτό το A/C για να παραμένει δροσερός.

Νυχτερινή ώρα είναι αδιάφορο...

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#866106 Έχετε μπερδέψει τα θέματα κύριος. Εδώ μιλάμε για το θέμα "ασφάλεια". Για τη φόρτιση κάτω από τον καυτό ήλιο των Ιωαννίνων έγινε αλλού αναφορά

< >
Άβαταρ μέλους
By Tok
#866108 Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση dimvii
Έχω κλείσει κι εγώ ραντεβού για πινακίδες στην αρμόδια υπηρεσία του Βερολίνου απ όπου θα αγοράσω το αμάξι
Απλά κόλλησα στο θέμα της ασφαλείας
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει γραφείο εντός να με εξυπηρετήσει
Άβαταρ μέλους
By glf
#866112 Πριν... 20 χρόνια πάντως στο.. Bochum είχα πάει μετά την αντιπροσωπεία στο τοπικό γραφείο για έκδοση πινακίδων και ασφάλειας χωρίς ραντεβού και τελείωσα σε 10 λεπτά με τα μισά γερμανικά μου και λίγα αγγλικά. lol
Για να δούμε φέτος.. Αν και κοιτάω γύρω από το Μόναχο για να μη κάνω τζάμπα χιλιόμετρα μέσα στη Γερμανία. (θα πάω προς Πράγα κτλ για τουρισμό μετά)

Scotch, κοιτάω για 52αρα μπαταρία στο Zoe με DC φόρτιση, not bad at all!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Πριν... 20 χρόνια πάντως στο.. Bochum είχα πάει μετά την αντιπροσωπεία στο τοπικό γραφείο για έκδοση πινακίδων και ασφάλειας χωρίς ραντεβού και τελείωσα σε 10 λεπτά με τα μισά γερμανικά μου και λίγα αγγλικά. lol

μονο με ραντεβου πλεον.Μην το επιχειρησεις χωρις ραντεβου,εκτος εαν θελεις να πληρωσεις κανα 4-5 μερες ξενοδοχειο στο Μοναχο μεχρι το επομενο διαθεσιμο ραντεβου.
Δν ειχες διαβασει τι επαθα εγω που αργησα 10 λεπτα?
Άβαταρ μέλους
By glf
#866120 Έχω κάνει copy paste τα καλύτερα από εδώ, να τα έχω και εύκαιρα.
Σιγά σιγά πρέπει να δω για εκτελωνιστή εδώ..

Έμβασμα από ελληνική τράπεζα πρέπει να γίνει υποθέτω;
Και τι κρατήσεις κάνουν;