Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elvet
glf έγραψε:Ένας δημοτικός αστυνομικός από τη Νάουσα που σταμάτησε 600 μέτρα από το σημείο, έδωσε συνέντευξη.
Και λέει και το εξής
Προσπαθώντας να δώσει τη δική του εξήγηση για τη σύγκρουση των οχημάτων, ο ίδιος δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα όσα αντιλαμβάνομαι, ο οδηγός μάλλον δεν κατάλαβε ότι ήταν διόδια μπροστά, γιατί στο σημείο της Εγνατίας εκείνο, μπορεί να μην ήταν αντιληπτό στον οδηγό ότι υπάρχουν διόδια, γιατί πραγματικά οι συνθήκες της ομίχλης ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Πρέπει να ξέρει κανείς ότι υπάρχουν διόδια εκεί. Αν για τον κύριο ήταν η πρώτη φορά και δεν έβλεπε, δεν αντιλήφθηκε ότι μετά την ανηφόρα έχουμε διόδια.

Ακριβώς ότι είπα και γω.

Κι εγώ 30 φορές τον χρόνο περνάω από εκεί, δεν μπορεί να μην δεις την σήμανση https://www.google.com/maps/@40.3660359,22.0673536,3a,75y,275h,94.76t/data=!3m7!1e1!3m5!1sFqyO187tABNS4u_VsSCbeg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-4.761793017458103%26panoid%3DFqyO187tABNS4u_VsSCbeg%26yaw%3D275.00416629194825!7i16384!8i8192!5m1!1e1?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQxNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Να μπερδέψεις τη λουρίδα e-pass (που πάρα πολύ συχνά μπλοκάρει εδικά σε εκείνα τα διόδια, άγνωστο γιατί) το καταλαβαίνω, αλλά να μην καταλάβεις με τόση σήμανση (έχει και νωρίτερα πολλές προειδοποιητικές πινακίδες, έχει και αυτή του Link, που είναι στα μούτρα του νταλικιέρη) δεν γίνεται, πρέπει να ήταν τελείως αλλού το μυαλό του Ουκρανού
Άβαταρ μέλους
By glf
#888544 Κι άλλος
Kozani Media
Home Γράφουν…
Kozanimedia: Η ανάρτηση του Κοζανίτη Νίκου Μαχαίρα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου – “Κατά τον επίμαχο χρόνο, η λωρίδα e-pass ήταν κλειστή και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (το δικό μας). Η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή καθιστούσε δύσκολη την ορατότητα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να διακρίνουν έγκαιρα τον τύπο της λωρίδας…”

Αναφορικά με τις ανακρίβειες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ορισμένες διευκρινίσεις.

Κατά τον επίμαχο χρόνο, η λωρίδα e-pass ήταν κλειστή και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (το δικό μας). Η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή καθιστούσε δύσκολη την ορατότητα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να διακρίνουν έγκαιρα τον τύπο της λωρίδας — είτε αυτή ήταν λωρίδα ηλεκτρονικής διέλευσης είτε με υπάλληλο διοδίων — ακόμη και όταν προσέγγιζαν με μειωμένη ταχύτητα.

Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, θα έπρεπε για λόγους ασφαλείας τα διόδια να είναι ανοιχτά, ώστε να αποφεύγονται επικίνδυνες ενέργειες όπως η αναστροφή ή η ακινητοποίηση οχημάτων (όπως συνέβη και στην δική μας πλευρά).

Επιπλέον, επειδή έντονα φαινόμενα ομίχλης σημειώνονται συχνά στην περιοχή, είναι μάλλον θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο σοβαρότατο συμβάν και στο παρελθόν. Εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα είναι βέβαιο να επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.

Για να γίνει πιο κατανοητό το πρόβλημα, ας υποθέσουμε ότι ένας οδηγός διασχίζει για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο δρόμο. Κινείται επί 20 λεπτά με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 40 km/h, μέσα σε πυκνή ομίχλη. Μέχρι και 100 μέτρα πριν από το σταθμό διοδίων, δεν έχει καμία εικόνα του τι βρίσκεται μπροστά του, καθώς οι πληροφοριακές πινακίδες είναι αδιάκριτες λόγω των συνθηκών.

Στην Ελλάδα όμως είναι εύκολο να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος, αναμφίβολα, φέρει επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης
Άβαταρ μέλους
By glf
elvet έγραψε:Κι εγώ 30 φορές τον χρόνο περνάω από εκεί, δεν μπορεί να μην δεις την σήμανση https://www.google.com/maps/@40.3660359,22.0673536,3a,75y,275h,94.76t/data=!3m7!1e1!3m5!1sFqyO187tABNS4u_VsSCbeg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-4.761793017458103%26panoid%3DFqyO187tABNS4u_VsSCbeg%26yaw%3D275.00416629194825!7i16384!8i8192!5m1!1e1?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQxNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Να μπερδέψεις τη λουρίδα e-pass (που πάρα πολύ συχνά μπλοκάρει εδικά σε εκείνα τα διόδια, άγνωστο γιατί) το καταλαβαίνω, αλλά να μην καταλάβεις με τόση σήμανση (έχει και νωρίτερα πολλές προειδοποιητικές πινακίδες, έχει και αυτή του Link, που είναι στα μούτρα του νταλικιέρη) δεν γίνεται, πρέπει να ήταν τελείως αλλού το μυαλό του Ουκρανού

Δεν το έχεις ζήσει τότε. Το πέπλο ομίχλης.
Αν δε το ζήσεις δε μπορείς να καταλάβεις.
Εγώ που ξέρω το δρόμο, όταν είχε πυκνή ομίχλη:

- ΔΕΝ είδα ποτέ το σήμα για επερχόμενα διόδια (στην άκρη του δρόμου). Είχε τόση ομίχλη που έβλεπα μπροστά στα 1 μέτρο και μόνο τις διαχωριστικές γραμμές ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο.
-> Άρα ο ξένος δεν έχει ιδέα ότι έρχονται μετωπικά διόδια.

Μετά από λίγη ώρα είδα την κίτρινη αχναδα μέσα στην ομίχλη.
Εγώ ήξερα ότι είναι τα διόδια.
-> ο ξένος μπορεί να υποθέσει ότι είναι μια από τις πολλές μεγάλες πινακίδες πληροφοριών (αυτές πάνω από το δρόμο)

Ακόμα και με την αχναδα των φώτων και που περίμενα τα διόδια, το πόσο ξαφνικά είδα το μπετό του διαχωρισμού με τρόμαξε...
ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΔΙΈΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΡΆ
-> εδώ ο ξένος λίγα θα προλάβαινε...

Εγώ που το έχω νιώσει και ζήσει ξέρω τι λέω. Αν πιάσει πυκνή ομίχλη εκεί δε βλέπεις στα 1-2 μέτρα μπροστά σου.

Οχι να κόβεις και αποδείξεις......

Ήξερα ότι κάπου είναι η πρώτη πινακίδα για διόδια, ήθελα να τη δω για να είμαι πιο σίγουρος ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΠΌΤΕ.
Τόση ομίχλη λέμε. Μόνο τις διαχωριστικές γραμμές στις... ροδες του αυτοκινήτου μπορούσα να δω.

Κάπου στο φόρουμ έχω γράψει ότι είχα πάρει πολύ δυνατή LED λάμπα και την έβαλα στο φως ομίχλης στο 106.
Ακριβώς για αυτό το λόγο και αυτό το δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#888547 Οκ θα πεις, ας πήγαινε πιο αργά.
Πόσο πιο αργά; Με 20;
Ας πάει με 20. Αν πας με 20 σε πέπλο ομίχλης δίνω ένα 5% πιθανότητα να καρφωθεί κάποιος πάνω σου που θα πάει με 40 και δε θα προλάβει να σε δει.
Και θα πει οτι η νταλίκα ήταν σταματημένη πάνω στην Εγνατία με ομίχλη = εγκληματίας νταλικιερης.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#888549 Δεν θα ήταν μια λύση να υπάρχει γραμμένο στο οδόστρωμα το "Tolls" και όριο ταχύτητας ανα τακτά διαστήματα όταν πλησιάζεις στα διόδια ;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#888551 και να πληρώνουν κόσμο και μηχανήματα για τη βαφή; Ξεχνάς από ποιά χώρα έφυγες και γλύτωσες .
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#888577 Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

Του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή

https://www.protothema.gr/greece/articl ... n-egnatia/
Άβαταρ μέλους
By elvet
glf έγραψε:
elvet έγραψε:Κι εγώ 30 φορές τον χρόνο περνάω από εκεί, δεν μπορεί να μην δεις την σήμανση https://www.google.com/maps/@40.3660359,22.0673536,3a,75y,275h,94.76t/data=!3m7!1e1!3m5!1sFqyO187tABNS4u_VsSCbeg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-4.761793017458103%26panoid%3DFqyO187tABNS4u_VsSCbeg%26yaw%3D275.00416629194825!7i16384!8i8192!5m1!1e1?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQxNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Δεν το έχεις ζήσει τότε. Το πέπλο ομίχλης.

Το έχω ζήσει (όπως και χιονοθύελλα), περνούσα και από την Καστανιά προ Εγνατίας. Εχει και αλλού πολλή ομίχλη. Εκείνη τη μέρα (όπως και κάθε μέρα με ομίχλη) όμως και για κάποιες ώρες πέρασαν από το σημείο πάρα πολλοί, νταλίκες, ΙΧ, λεωφορεία. Δεν ήταν ούτε όλοι ντόπιοι ούτε καθημερινοί χρήστες του σημείου. Ολοι οι άλλοι είδαν τα διόδια, ο Ουκρανός δεν…
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#888634 Ο Πολύμυλος ήταν από τα πρώτα διόδια που λειτούργησαν στην Εγνατία Οδό, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Μιλάμε πραγματικά για εκατομμύρια διελεύσεις οχημάτων και δεν θυμάμαι να έχει γίνει αντίστοιχο δυστύχημα παλιότερα.
Αν δεν ξέρεις τον δρόμο και έχει και full ομίχλη, βάλε τουλάχιστον gps για να ξέρεις τι ακολουθεί.

Δεν είναι τέλεια η Εγνατία και υπάρχουν φυσικά και περιθώρια βελτίωσης. Μιλάμε για έναν δρόμο που έγινε με προδιαγραφές ασφαλείας προ 30 ετών. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι είναι ευθύνη της Εγνατίας.

Ούτε πιστεύω ότι ήταν πολλά τα χιλιόμετρα του φορτηγού, μιας και μέχρι λίγο νωρίτερα ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απλά δεν ήξερε το σημείο και έφυγε αφρενάριστος. Αν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά, πιθανότατα να είχαν γλιτώσει και οι άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#888653 Υπάρχει επιλογή για να φαίνονται τα διόδια στο Maps? Δηλαδή να σου λέει στα 500μ διόδια. Δεν έχω δει κάτι σχετικό
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#889007 Μάλλον κάτι έπαθε ο παππούς και έσκασε αφρενάριστος στο σταθμευμένο :(
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bill33 έγραψε:https://www.arcadiaportal.gr/news/thanatiforo-trohaio-stin-plateia-toy-levidioy

Θανατηφόρο τροχαίο στην πλατεία του Λεβιδίου (vid)

:dizzy:

Έχει μια ΤΑΒΕΡΝΑΡΑ εκεί, τον Κουμπούρη, άλλο να σου λέω και άλλο να το δεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Giuseppe Busso έγραψε:
bill33 έγραψε:https://www.arcadiaportal.gr/news/thanatiforo-trohaio-stin-plateia-toy-levidioy

Θανατηφόρο τροχαίο στην πλατεία του Λεβιδίου (vid)

:dizzy:

Έχει μια ΤΑΒΕΡΝΑΡΑ εκεί, τον Κουμπούρη, άλλο να σου λέω και άλλο να το δεις.

Ελα παππούλη να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου. :lol:
Απο την άλλη γωνία είναι ο Κουμπούρης.Χθες πήγε η :inlove: να πάρει σουβλάκια.Χαμός απο λεωφορεία ,έφυγε όπως πήγε.
Εχουν και τρεχάματα τώρα με τον Αρη.