Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#46016 επικοινώνησε με το τμημα τροχαιας που σου εδωσε την κληση
πες τους μερα και ωρα που κοπηκε η κληση και αν θελουν θα σε βοηθησουν
Άβαταρ μέλους
By rafi
#46140 Ευχαριστώ πολύ! Τελικά έτσι έγινε, πήγα από την τροχαία και μου δ΄ψσανε εκτυπωμένο αντίγραφο οπότε μπόρεσα και το πλήρωσα στο δήμο..
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#49627 Πως να αποφύγετε την κλήση:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#50914 Καλησπερα!

Κληση στην οποια ΔΕΝ αναγραφεται το ονοματεπωνυμο και ο βαθμος του οργανου, παρα μονο ενας 6ψηφιος αριθμος (αρ. μητρωου) θεωρειται εγκυρη;
Άβαταρ μέλους
By italakias
#67120 Πριν καμια βδομαδα βρισκομου σε μια επαρχιακη πολη οπου επινα τα μπυρονια μου.
Κατα της 3.30 φευγω και κατηφοριζω προς το αυτοκινητο μου,πιωμενος και χαλαρος ,να παω για υπνο καμια 15 χιλιομετρα πορεια .
Οπως κατηφοριζω,βλεπω τους τροχονομους να κανουν αλκοτεστ.
Περναω απο διπλα τους γιατι λιγο παρακατω απο αυτους ,καμια 50ρια μετρα εχω παρκαρει το αυτοκινητο.
Μπαινω μεσα,βαζω μπροστα και με το που παω να ξεπαρκαρω ,βλεπω τον εναν να σιγοβγαινει εξω στον δρομο να με σταματησει.
Αμεσως κοβω αποτομα το τιμονι και μπαινω αντιθετα σε ενα δρομακι,οπως πηγαινω μπροστα μου βλεπω απαγορετυικο πορειας και στριβω αναποδα αριστερα και παλι συνεχιζω και ξανα αντιθετη πορεια ωσπου επιτελους μπαινω σε κανονικη λωριδα κυκλοφοριας.
Κανω εναν μεγαλο γυρο και βρισκομαι λιγο παραπανω απο το μπλοκο.
Ενταξει λεω απο μεσα μου,την γλυτωσα και αυτην την φορα. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από italakias και 24 Ιαν 2015, 19:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#67305 Μιας και αρχίσαμε τις ιστορίες ας γράψω δύο, μία δική μου και μία ενός φίλου.

1. Είναι πρωί, κάπου 10:30 και έχω τελειώσει ένα πρωινό μάθημα σε μια σχολή. Οδηγάω το παλιό Kaddet που είχαμε και σε όριο 60 πηγαίνω με 130+. Προσπερνάω έναν ταρίφα που, σε τελείως άδειο δρόμο, ήταν στην αριστερή και βλέπω μπροστά μου τον τύπο με το πιστόλι. Κρυμμένος και χωρίς παρουσία περιπολικού (το μπλόκο ήταν λίγο πιο κάτω που είχε χώρο) με μετρούσε κι εγώ πάταγα γκάζι να πάω ηρωικά. Μόλις προσπερνάω τον τύπο με το πιστόλι (που μιλούσε στον ασύρματο ενημερώνοντας) και καταλαβαίνω πού θα είναι το μπλόκο καβαλάω τα φρένα για να προλάβω να κόψω δεξιά σε ένα στενό που είχε εκεί. Το Kaddet είχε φρενάρες με δίσκους που φορούσαν μοντέλα 2.0L οπότε έστριψα άνετα στο στενό. Μετά με έχασαν για πάντα.

2. Ο κολλητός με την BMW είναι Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών και πηγαίνει με όσα πάει η Μπέμπα. Ελα όμως που υπάρχει μπλόκο στο αντίθετο ρεύμα που γράφει και στα δύο; τον μετράνε και ένας βλάκας βγαίνει στο αντίθετο να τον σταματήσει σε ευθεία που ο άλλος πηγαίνει με 140 άνετα. Και ποτέ το κάνει; τελευταία στιγμή την ώρα που ο φίλος προσπερνάει ένα άλλο αυτοκίνητο. Που βγήκε; δεξιότερα της διαχωριστικής, άρα ακριβώς μπροστά του. Οι δύο οδηγοί κάνουν αριστερά ο ένας και δεξιά ο άλλος και ο αστυνομικός (ευτυχώς του έκοψε να μείνει ακίνητος) στη μέση να τα έχει χάσει. Δεν τον σταμάτησαν καθόλου τελικά και ελπίζω να έκοψαν αυτές τις βλακείες.

Θα ακολουθήσουν 2 καλά με αλκοτέστ.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
#96860 Προσοχή στας Αθηνάς ηλικιωμένη καταγράφει ταχύτητα και πινακίδες οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
http://www.autoblog.gr/2015/04/03/apokleistiko-hlikiwmenh-katagrafei-thn-taxythta-kai-tis-pinakides-dierxomenwn-oxhmatwn-sthn-ethnikh-odo-athhnwn-lamias/
Εγω την εχω πατησει (θεσ/νικη-Σερρες) οχι με γιαγια :lol: γιατι ειχε πολλα δεντρα απο την τροχαια σερρων μεσα στο βουνο που ειχει στροφες και μετα οταν βγηκα στον ισιο τον δρομο τσακ δεξια και με ζωγράφισα γιατι πριν 15χλμ ειχα περασει το οριο :innocent: :lipsealed: :hmmm: .
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Nikolaos106 έγραψε:Προσοχή στας Αθηνάς ηλικιωμένη καταγράφει ταχύτητα και πινακίδες οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
http://www.autoblog.gr/2015/04/03/apokleistiko-hlikiwmenh-katagrafei-thn-taxythta-kai-tis-pinakides-dierxomenwn-oxhmatwn-sthn-ethnikh-odo-athhnwn-lamias/

Από αυτό που βλέπω μάλλον χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο: http://www.bushnell.com/all-products/outdoor-technology/velocity-speed-gun. Δεν είναι "επαγγελματικό" εργαλείο, δηλαδή δεν είναι διακριβωμένο με κάποιον επίσημο τρόπο, ούτε έχει άδεια (οπουδήποτε στον κόσμο) για μέτρηση ταχύτητας οχημάτων, ώστε να κόβονται κλήσεις. Αυτό που κάνει η γιαγιά (αν είναι όντως γιαγιά και δεν συμβαίνει κάτι άλλο) είναι απλά να μετράει ταχύτητα και να ενημερώνει την Τροχαία, ώστε να κάνει αυτή την σωστή μέτρηση παρακάτω. Κλήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να κόβονται επειδή δήλωσε ότι μέτρησε ταχύτητα Χ, για να μην αναφέρουμε ότι δεν έχει και άδεια για την λειτουργία αυτού του εξοπλισμού (στην Ε.Ε. χρειάζεται άδεια για χρήση radar, γι' αυτό και το κατάστημα της εταιρείας δεν πουλάει τέτοια πιστόλια στην Ευρώπη).

Nikolaos106 έγραψε:Εγω την εχω πατησει (θεσ/νικη-Σερρες) οχι με γιαγια :lol: γιατι ειχε πολλα δεντρα απο την τροχαια σερρων μεσα στο βουνο που ειχει στροφες και μετα οταν βγηκα στον ισιο τον δρομο τσακ δεξια και με ζωγράφισα γιατι πριν 15χλμ ειχα περασει το οριο :innocent: :lipsealed: :hmmm: .

Αυτό μπορούν να το κάνουν, εφόσον σε μέτρησε κάποιος αστυνομικός σε κάποιο σημείο της διαδρομής. Σε σταματάνε πιο κάτω, όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος, και είναι σαν να υπήρχε μπλόκο που σε σταμάτησε εκεί όπου παρανόμησες.

Πριν αρκετά χρόνια, ένα Α.Τ. που εκτελούσε και χρέη Οδικής Αστυνόμευσης, τοποθετούσε ένα τρίποδο σε ένα σημείο και σε σταματούσαν 1km πιο κάτω. Αυτό το έκαναν για να μην μπορούν οι οδηγοί να δουν το μπλόκο το οποίο, όμως, για να έχει πελάτες, θα έπρεπε να είναι σε μια ευθεία (κλασσικά με όριο 50, μιας και ήταν κατοικημένη περιοχή). Είναι συνηθισμένη τακτική δηλαδή, δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να το περιμένεις. Π.χ. στον δρόμο Αθήνα - Σχηματάρι, κάπου είχε ένα παλιό εργοστάσιο δεξιά. Εκεί έστηναν μπλόκο και σε σταματούσαν στα διόδια 2-3-4km πιο κάτω.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#97092 Εθνικη, θεσσαλονικη-κατερινη. Εχω πετυχει περιπολικο πανω σε γεφυρα και ποιο κατω να εχει τροχαια, αν θυμαμαι καλα στα διοδια. Δεν ξερω αν ειχε ρανταρ ή απλα παρακολουθουσε τη κινηση.

Αλλα ολα αυτα με τα μπλοκα ειναι ΠΟΥΣΤΙΕΣ, γιαυτο σηκωνουν την αναλογη |λογοκρισία|, αν πετυχει...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#97155 Κλασσικά σε 2 σημεία γινόταν αυτό. Στη γέφυρα του Λιτοχώρου και στην αντίστοιχη στα Μάλγαρα. Στην 1η περίπτωση τους έβλεπες αν κοιτούσες, αλλά, συνήθως, όλοι πηγαίναμε τελικιασμένοι, οπότε πού χρόνος για ψάξιμο μπλόκου;

Στην Αθήνα αυτό γίνεται στο αεροδρόμιο και, μάλιστα, υπήρχαν αναφορές για αστυνομικό ξαπλωμένο, ώστε να μην φαίνεται καθόλου (καλές εποχές bloka που ξέραμε κάθε σημείο ελέγχου, είχαμε σωστά navigation με pois κτλ).

Ευχαριστώ.

* Άσχετο, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται πουλάνε το Sygic με 70% έκπτωση, δηλαδή €20 για lifetime licence με χάρτες Ευρώπης. Είναι ευκαιρία με τέτοια τιμή και σκέφτομαι να αγοράσω μία ακόμη άδεια, αλλά με σταματάει το γεγονός ότι τα έχουν κάνει ... με τα pois και το πρόγραμμα είναι άχρηστο για αποφυγή μπλόκων.
Άβαταρ μέλους
By gianik
nEK έγραψε:Εθνικη, θεσσαλονικη-κατερινη. Εχω πετυχει περιπολικο πανω σε γεφυρα και ποιο κατω να εχει τροχαια, αν θυμαμαι καλα στα διοδια. Δεν ξερω αν ειχε ρανταρ ή απλα παρακολουθουσε τη κινηση.

Αλλα ολα αυτα με τα μπλοκα ειναι ΠΟΥΣΤΙΕΣ, γιαυτο σηκωνουν την αναλογη |λογοκρισία|, αν πετυχει...

Γιατι ειναι πουστιες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Morx
giannik1977 έγραψε:
nEK έγραψε:Εθνικη, θεσσαλονικη-κατερινη. Εχω πετυχει περιπολικο πανω σε γεφυρα και ποιο κατω να εχει τροχαια, αν θυμαμαι καλα στα διοδια. Δεν ξερω αν ειχε ρανταρ ή απλα παρακολουθουσε τη κινηση.

Γιατι ειναι πουστιες; :hmmm:

Παντα, οταν σου τα παιρνουν ειναι |λογοκρισία|.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#97317 Και οταν στηνουν το μπλοκο κατω απο τη πινακιδα που σε προειδοποιει για αυτο (που απαιτει ο νομος) και σε μετρανε 400μ πριν φτασεις σε αυτη και τη δεις. Και μετα σου λενε κιολας "να κυριος, απο πανω μας ειναι η πινακιδα".
Και οταν σου λενε "δεν ισχυει το παραπανω για μπλοκα με φορητα ρανταρ γιατι τι να κανουμε, να κουβαλαμε πινακιδα μαζι μας?".
Και οταν σου λενε "ειχε πινακιδα που προειδοποιει, 15 χλμ πιο πισω".