Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#263825 Εάν κουραστούν, απλά δεν επαρκούν. Και κουράζονται εύκολα. Εκτός και αν πηγαίνεις με 20 και κάθε 2 χλμ σταματάς.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#263844 Θέμα οδήγησης και δρόμων είναι (σε μια μεγάλη κατηφόρα σαφώς και θα υπάρξει πρόβλημα). Υπάρχουν όμως πολύ βαρύτερα οχήματα που δεν χρειάζονται τέτοια συστήματα και βασίζονται στα δισκόφρενά τους.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#263850 Δεν νομίζω.... όλα τα βαριά οχήματα τα τελευταία πολλά χρόνια έχουν κάποιο εξτρά συστημα φρεναρίσματος. Αλοίμονο αν περιμένεις από τα όποια υλικά τριβής να κρατήσουν στην κατηφόρα
Άβαταρ μέλους
By bill33
REALZEUS έγραψε:Μιλάω για οχήματα 70 τόνων. :iconcool: Άλλες απαιτήσεις εκεί βέβαια.

Kαι σε τι ταχύτητες;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#263861 Και πάνω από 70 χ.α.ω. Αλλά όπως προείπα, άλλες απαιτήσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχόμενο φρενάρισμα σε μεγάλες κατηφόρες.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#263870 Με παρεσυρε το ρεμα....

Άβαταρ μέλους
By edmond
REALZEUS έγραψε:Και πάνω από 70 χ.α.ω. Αλλά όπως προείπα, άλλες απαιτήσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχόμενο φρενάρισμα σε μεγάλες κατηφόρες.

πες μου ότι τόση ώρα ΔΕΝ μιλάς για άρματα!!!
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#263879 Αν μιλαμε για τανκ ειναι εντελως ακυρη η συγκριση, γιατι αυτα κατα βαση φρεναρουν με την υδροστατικη μεταδοση, οπως και τα μηχανηματα εργου. Τα κλασσικα φρενα που εχουν ειναι συμπληρωματικα.

Δηλαδη σε μια κατηφορα η υδροστατικη μεταδοση δεν αφηνει το οχημα να αναπτυξει ταχυτητα, οποτε το εργο των φρενων ειναι σημαντικα μειωμενο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#263881 Τι είδους οχήματα 70 τόνοι που κυκλοφορούν στον δρόμο έχουν μόνο φρένα; Φορτηγατζής δεν είμαι αλλά πάρε έστω ένα 18τονο και κατέβα πχ το σαραντάπορο ή τον Μπράλο μόνο με τα φρένα έστω και με μικρή σχέση στο σαζμάν να δούμε στα πόσα χιλιόμετρα θα βρεθείς στον γκρεμό.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#263883 Mήπως κάτι τέτοιο με άρμα επάνω; Αλλά και πάλι δε μπορώ να το φανταστώ να φρενάρει σε κατηφόρα μόνο με ένα σύστημα φρένων.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:πες μου ότι τόση ώρα ΔΕΝ μιλάς για άρματα!!!

Για άρματα μιλάω, αλλά το διευκρίνισα ότι οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές.

fubar.gr έγραψε:Αν μιλαμε για τανκ ειναι εντελως ακυρη η συγκριση, γιατι αυτα κατα βαση φρεναρουν με την υδροστατικη μεταδοση, οπως και τα μηχανηματα εργου. Τα κλασσικα φρενα που εχουν ειναι συμπληρωματικα.

Ε όχι! Κανονικά δισκόφρενα έχουν και μάλιστα μόνο στους κινητήριους τροχούς. Απλά έχουν τεράστιες αντλίες υψηλής πίεσης που ανεβάζουν τρελά BAR. Το δε φρενάρισμά τους είναι εξωπραγματικό!!! Σέρναμε (=μπλοκάραμε) ερπύστριες πάνω σε τσιμεντένιο αρματόδρομο με απίστευτο συντελεστή πρόσφυσης.