Deleted User 1 έγραψε:Ποιος σου είπε ότι το παραγγείλαμε? Στην αναμονή είναι η φάση μέχρι να γυρίσουν τα γερόντια μέσα Ιουνίου.
Μεχρι τοτε θα εχει διπλασιασει ο Συριζας το τελος ταξινόμησης και θα εχει καταργησει την αποσυρση...
Deleted User 1 έγραψε:Ποιος σου είπε ότι το παραγγείλαμε? Στην αναμονή είναι η φάση μέχρι να γυρίσουν τα γερόντια μέσα Ιουνίου.
kostis20 έγραψε:junior gt έγραψε:Κάντε ένα πείραμα. Σε ένα δρόμο χωρίς κλίση ή με πολύ ελαφριά κατηφόρα βάντε έκτη και αφήστε το γκάζι . Εάν έχετε και μετρητή στιγμιαίας κατανάλωσης παρακολουθείστε τον. Ο μετρητής δείχνει 0 και το αυτοκίνητο επιβραδύνει σιγά - σιγά. Όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από κάποιο όριο πχ 40 χλμ/ώρα καταλαβαίνεις ότι δεν επιβραδύνει άλλο το αυτοκίνητο από τη συμπίεση του κινητήρα αλλά προσπαθεί να κρατήσει την ταχύτητα αυτή για να μη σβύσει ο κινητήρας. Εκείνη τη στιγμή η ένδειξη της στιγμιαίας κατανάλωσης παύει να είναι 0 αλλά είναι κάποια λίγα λίτρα/100 χλμ, σα να είχατε νεκρά. Αυτή είναι θεωρητικά και η στιγμή που κατά το φρενάρισμα πανικού πρέπει να πατήσεις το συμπλέκτη για να έχεις την μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.
Στούς αγώνες είναι τελείως διαφορετικά γιατί με τα διαρκή κατεβάσματα δεν επέρχεται ποτέ αυτή η φάση και οι στροφές του κινητήρα δεν πέφτουν ποτέ τόσο πολύ ώστε να παύει να λειτουργεί ο κινητήρας ως φρένο.
Σωστά ολα αυτα που γράφεις,αλλά ειδικότερα σε σχέση με τη κατανάλωση .Εμένα πχ μου βγάζει μήνυμα να πατήσω το συμπλέκτη στις 1300 rpm ανεξαρτήτως σχέσης στο κιβώτιο.
Ο δικός μου ενδοιασμός όμως εστιάζεται στο εξής:Ο κινητηρας και το κιβώτιο -μεταδοση προσφέρουν μια επιβράδυνση η οποία είναι πολύ μικρότερη απο την επιβράδυνση που προσφέρουν τα φρένα.Ετσι σε ένα φρεν΄ρισμα πανικού με τη μετάδοση εμπλεγμένη ,το σύστημα φρένων επιβαρύνεται και με το κινητηρα και με τη μετάδοση,τα οποία πρεπει να αποκτήσουν την επιβράδυνση των τροχών...Για αυτο λέω μήπως είναι πιο αποδοτικό να μην εμπλεγμένα μεταδοση και κινητηρας σε φρενάρισμα πανικού.
rx8_drifter έγραψε:Το ξανασκεφτηκα και μου ηρθε η εξης φλασια:
Η δυναμη που ασκει ο κινητηρας με ταχυτητα μεσα χωρις γκαζι ειναι αντιρροπη προς την κινηση, ομορροπη προς το φρεναρισμα, εστω και μικρη αρα βοηθαει. Σκεψου το κλαπετο απμτο φορτηγο πχ, ιδιο αποτελεσμα.
Το θεμα ειναι να πατησεις φρενο πριν πεσουν οι στροφες χαμηλα.

xenos έγραψε:Σημερα, μεγαλοπολη - διοδια ελευσινας με ρυθμος χαλαρους 120-140 (1ηφορα). Πολυ καλα αποτελεσματα. Θεαματικα για εμενα θα ελεγα.
<
GTS έγραψε:Είναι κατηφορα σε αυτην την κατευθυνση, αλλα ναι είναι καλη καταναλωση.
Στο Ελευσινα-Μεγαλοπολη ποσο ειχε? Το σωστο είναι να μην μηδενισεις το τριπ και να δεις καταναλώσεις όταν γυρισεις από Αθηνα-Μεγαλοπολη-Αθηνα.
GTS έγραψε:Γυρω στο 7.2 θα εισαι (στο πηγαινε/ελα) ισως και παραπανω. Και αυτό γιατι όταν ερχεσαι από Αθηνα ανεβαινεις υψομετρο και είναι δυσκολο/ακριβο σε βενζινη να διατηρησεις 122 ΜΩΤ (πιστευω θα πλησιασεις το 8 με αυτην την ταχυτητα). Στον κατηφορο είναι όπως καταλαβαίνεις αρκετα ευκολο αφου πας με ελαχιστο γκαζι (συν ησουν αρκετα ελαφρυτερος).
), αλλά μετράω πάντα μέχρι το σπίτι μου στην Καλλιθέα (και το αντίστροφο) και το πόσο παίρνει στην αντλία, γιατί το τριπ δείχνει (πάντα...) λιγότερα Ανέβηκα από τις σκαλωσιές της οικοδομής στην κορυφ[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]