Περισσότερο μολύνουν από το ακίνητο αυτοκίνητο
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Nikos! έγραψε:Να πούμε εδώ βεβαίως ότι τα 2λτ 10ετιας που λες, δε πληρώνουν 1000 ευρώ αλλά 660.
Nikos! έγραψε:Επίσης κάνουν λίγα (ή μηδέν) χλμ γιατί είτε έχουν καταθέσει πινακίδες (λόγω των τελών) ή δεν υπάρχουν χρήματα για βενζίνη.
Nikos! έγραψε:Κάποιοι από τους λόγους παραπάνω το έχουν κάνει αντιεμπορικο με την αξία που λες.
Nikos! έγραψε:Ο υπολογισμός επίσης των τελών πρέπει να είναι εύκολος και όχι μαθηματικη εξίσωση.
Τέλος, είναι αδύνατο να είναι όλοι ικανοποιημενοι.
dstou έγραψε:Για να επιλέξεις τον πιο σωστό τύπο υπολογισμού των τελών, πρέπει να ορίσεις καταρχήν τι εστί τέλη κυκλοφορίας (αττική σύνταξη).
Αν τα τέλη είναι ο φόρος για την κατάληψη του οδοστρώματος, τότε να πληρώνουμε με το τετραγωνικό. Είναι για την φθορά των δρόμων? Άλλη φθορά προκαλεί κάποιος που κάνει 5χιλ. χλμ. και άλλη όταν κάνει 50χιλ. χλμ, άρα η τιμή δεν μπορεί να είναι φιξ. Έχει σημασία, τα έσοδα από τα τέλη από το 1995 περίπου μέχρι και των ημερών του Κώνου του Βου πήγαιναν στους ΟΤΑ για την συντήρηση του οδικού δικτύου, τώρα πάνε γενικώς ως έσοδο στον προυπολογισμό. Μήπως είναι γενικά φορολογία γιατί έτσι?
Λοιπόν, τι είναι τα τέλη? Απαντήστε αυτό, και μετά θα βρεθεί και ο σωστός τρόπος υπολογισμού.

Nikos! έγραψε:Πόσο πρέπει να πληρώνει δηλαδή ένα 1600αρι diesel που κάνει 27000 ευρώ και 20.000κμ το χρόνο?
< >
) με μία cayenne turbo που κάνει μεν τα ίδια χλμ, αλλά βγάζει 200Κ το χρόνο;;;;

saxon_747 έγραψε:
Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν και ελαφρύνσεις ανάλογα με την παλαιότητα, άρα και την απαξίωση, ανά 5 ετια.

Nikos! έγραψε:Πόσο πρέπει να πληρώνει δηλαδή ένα 1600αρι diesel που κάνει 27000 ευρώ και 20.000κμ το χρόνο?
< >
dimviii έγραψε:Nikos! έγραψε:Πόσο πρέπει να πληρώνει δηλαδή ένα 1600αρι diesel που κάνει 27000 ευρώ και 20.000κμ το χρόνο?
< >
σε συγκριση με το 2λιτρο 10ετιας που κανει 3-4κ χλμ το χρονο? πολυ παραπανω απο αυτο .
Ρυπαινει πολυ παραπανω λογω χλμ,εχει μεγαλυτερη φθορα στους δρομους και γενικα στις υποδομες,και στοιχιζει 5 φορες πανω σαν αξια.
Nikos! έγραψε:
Τι φθορά στους δρόμους και σε ποιες υποδομές προκαλεί ένα αυτοκίνητο που κάνει 20.000 το χρόνο?
Nikos! έγραψε:Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι είναι παράλογο να στηθεί η μελέτη του κράτους για τα τέλη σε κάποια ελάχιστα 2λτ που κάνουν λίγα χλμ, έτσι?

Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]