NirApp έγραψε:Το ότι το αυτοκίνητο έσφαξε το στοπ είναι εγκληματικό αλλά δυστυχώς μπορεί να συμβεί. Οι άνθρωποι συχνά θα κάνουν και λάθη, λάθη που στοιχίζουν ζωές. Δείτε όμως κάτι στο βίντεο: η μηχανή του άτυχου οδηγού πήγαινε με ταχύτητα πολύ πάνω από το όριο. Αυτός είναι στο χώμα, οι υπόλοιποι αναβάτες που οδηγούσαν και πήγαιναν πιο αργά, γύρισαν σπίτι τους. Η ταχύτητα, ειδικά μέσα στην πόλη, είναι θανατηφόρα.
Ο οδηγός του ΙΧ, συνελλήφθει, θα φάει και κάποια ποινή με αναστολή ή εξαγοράσιμη και θα είναι σπίτι του. Ο άλλος με τη μηχανή όχι.
^
Ακριβώς αυτό.
NirApp έγραψε:Το ότι το αυτοκίνητο έσφαξε το στοπ είναι εγκληματικό αλλά δυστυχώς μπορεί να συμβεί. Οι άνθρωποι συχνά θα κάνουν και λάθη, λάθη που στοιχίζουν ζωές. Δείτε όμως κάτι στο βίντεο: η μηχανή του άτυχου οδηγού πήγαινε με ταχύτητα πολύ πάνω από το όριο. Αυτός είναι στο χώμα, οι υπόλοιποι αναβάτες που οδηγούσαν και πήγαιναν πιο αργά, γύρισαν σπίτι τους. Η ταχύτητα, ειδικά μέσα στην πόλη, είναι θανατηφόρα.
Ο οδηγός του ΙΧ, συνελλήφθει, θα φάει και κάποια ποινή με αναστολή ή εξαγοράσιμη και θα είναι σπίτι του. Ο άλλος με τηνμηχανή όχι.
Ναι αλλα οχι ακριβως
Ο μοτοσυκλετιστης ειναι υπευθυνος για το αν προξενησε ατυχημα λογω της ταχυτητας, το οποιο δεν συνεβη.
Ο ΙΧης ειναι ο δολοφονος της υποθεσης
Το αν ετρεχε η μοτο ή οχι ειναι ασχετο με το συμβαν, δεν το προκαλεσε αυτη απλα υπεστη τις συνεπειες
Αν κρινω δε απο τον επομενο δικυκλιστη που περναει σχεδον αφρεναριστος απο το σημειο, μαλλον η καμερα "προσθετει" χλμ γιατι δεν το χωραει ο νους μου οτι ειδε τετοιο ατυχημα και περασε αερα.
Επισης και με αφορμη το σχολιο σου, σε καθε τροχαιο παρατηρω επικληση στην ατομικη ευθυνη αλλα σε αλλα ζητηματα δεν την δεχομαστε, οχι εσυ γενικα μιλαω. Τι γινεται, η ατομικη ευθυνη τωρα ειναι legit?
Fiat Panda 7,6l/100km
Γι'αυτό και δεν πρέπει να τρέχεις μέσα στην πολη. Κάθε λαθος μπορεί να ειναι μοιραίο.
PaNick67 έγραψε:Ο μοτοσυκλετιστης ειναι υπευθυνος για το αν προξενησε ατυχημα λογω της ταχυτητας, το οποιο δεν συνεβη.
Είναι σαν να λέμε "εγώ πάω με 300 στην ΕΟ και αν μπει κάποιος μπροστά μου φταίει μόνο αυτός, διαφορετικά το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε".
Ο μοτοσυκλετιστής είναι (ήταν) συνυπεύθυνος (το μερίδιο ευθύνης θα το κρίνει το δικαστήριο). Το αυτοκίνητο έσφαξε το στοπ, ο μοτοσυκλετιστής έτρεχε. Και οι δύο παραβάτες. Αν ο μοτοσυκλετιστής πήγαινε με το όριο (όπως φυσικά κι αν το αυτοκίνητο δεν έσφαζε το στοπ), το δυστύχημα μπορεί να μην είχε συμβεί.
Αν όντως έτρεχε το μηχανάκι, σαφώς έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης.
Scotch έγραψε:PaNick67 έγραψε:Ο μοτοσυκλετιστης ειναι υπευθυνος για το αν προξενησε ατυχημα λογω της ταχυτητας, το οποιο δεν συνεβη.
Είναι σαν να λέμε "εγώ πάω με 300 στην ΕΟ και αν μπει κάποιος μπροστά μου φταίει μόνο αυτός, διαφορετικά το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε".
.
Δεν ειπα αυτο, εκει η ταχυτητα ειναι υπευθυνη για το ατυχημα γιατι κανεις πεζος δεν θα δει κατι που ερχεται με 300
Δηλαδη ειναι ο αλλος αφηρημενος, πιωμενος, μαστουρωμενος και περναει αερα απο ΣΤΟΠ και φταιω εγω που σε λεωφορο παω με 65 αντι για 50; ( γιατι το ξαναλεω απο την ταχυτητα του θανοντα και τω επομενων 2 μοτο που περνουν απο σημειο επισης αερα, δεν φαινεται να ετρεχε τοσο πολυ )
Οταν δε υπαρχει θανατος ΔΕΝ υπαρχει συνυπευθυνοτητα, το λαθος ενος αφαιρεσε ζωη
Fiat Panda 7,6l/100km
Αλλα κι ο μηχανοβιος δεν πηγαινε απλα ενα κλικ παραπανω απο το κανονικο. Οσο προλαβαινουμε να δουμε στο βιντεακι, δειχνει να πηγαινει με τα διπλασια χιλιομετρα απο οσο θα επρεπε στο συγκεκριμενο σημειο
PaNick67 έγραψε:Δηλαδη ειναι ο αλλος αφηρημενος, πιωμενος, μαστουρωμενος και περναει αερα απο ΣΤΟΠ και φταιω εγω που σε λεωφορο παω με 65 αντι για 50; ( γιατι το ξαναλεω απο την ταχυτητα του θανοντα και τω επομενων 2 μοτο που περνουν απο σημειο επισης αερα, δεν φαινεται να ετρεχε τοσο πολυ )
Μα και τα δύο (σφάξιμο στοπ και υπέρβαση ορίου ταχύτητας) λάθη είναι. Ο ένας από απροσεξία (αν είναι πιωμένος/μαστουρωμένος δίνει έξτρα πόντους υπαιτιότητας) έσφαξε το στοπ, ο άλλος από απροσεξία (πιθανώς όμως και συστηματικά και εν γνώσει του ....) έσφαξε το όριο ταχύτητας. Και εδώ δεν πήγαινε μόνο 15km/h παραπάνω. Εγώ για κανένα 100ρι (στην καλύτερη περίπτωση) το κόβω.
PaNick67 έγραψε:Οταν δε υπαρχει θανατος ΔΕΝ υπαρχει συνυπευθυνοτητα, το λαθος ενος αφαιρεσε ζωη
Δηλαδή αν ο ίδιος μοτοσικλετιστής είχε σκοτώσει τον συνοδηγό (αν υπήρχε) του αυτοκινήτου αλλά ο ίδιος είχε σωθεί, δεν θα υπήρχε συνυπευθυνότητα και η αποκλειστική ευθύνη θα ήταν του μοτοσικλετιστή; Δεν είμαι νομικός αλλά δε μου φαίνεται λογικό.
Scotch έγραψε:Και εδώ δεν πήγαινε μόνο 15km/h παραπάνω. Εγώ για κανένα 100ρι (στην καλύτερη περίπτωση) το κόβω.
Παρομοιως. Για κανενα 100αρι τον εκοψα κι εγω. Δηλαδη ταπα για το συγκεκριμενο σημειο
Εδω με αμαξι ειμαι και κοβω ακομα κι αν ο αλλος εχει ΣΤΟΠ ή οταν εχω εγω πρασινο φαναρι. Απορω με το μυαλο που κουβαλανε μερικοι μοτοσυκλετιστες που ειναι και πιο εκτεθειμενοι ρε γμτ. Δεν αισθανονται τον κινδυνο να κοψουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ειτε εχουν προτεραιοτητα ειτε οχι?
Να και αλλο σημερινο
https://www.protothema.gr/greece/articl ... sto-ilion/
Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ο αναβάτης της μηχανής, κινούμενος επί της οδού Πολυτέκνων, την ώρα που έστριβε αριστερά προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου παρέσυρε τον άτυχο άνδρα, ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος διέσχιζε κάθετα το δρόμο από τη διάβαση πεζών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μηχανή έριξε τον πεζό στο οδόστρωμα χτυπώντας τον στο κεφάλι με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
«Ήταν 10 το πρωί. Είχα πάει απέναντι και είδα τον άνθρωπο κάτω και πήγα προς τα εκεί και τον είδα. Ήταν ακριβώς στη διάβαση ο άνθρωπος. Ήταν πρησμένος, μωβ, μέσα στα αίματα και ήταν ήδη πεθαμένος», λέει στο protothema.gr μια αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος η οποία δεν αποκλείει ο αναβάτης της μηχανής να παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία με τους Αστυνομικούς να αναζητούν μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας αν ο μοτοσικλετιστής ή ο πεζός περάσαν με κόκκινο φανάρι.
Διαβασεις στην Ελλαδα το πιο συντομο ανεκδοτο
Απλώς στους μικρούς δρόμους η υψηλή ταχύτητα άνω των 40-50 μας φαίνεται τεράστια σα να πηγαίνει με 500.
Λογικά το όριο στην Λαοδικείας είναι 50. Αντε να πήγαινε με 60-70 το πολύ.
Σε πολλά δρομάκια που μπορεί να έχουν όριο 50, πηγαίνω με περίπου 30 γιατί μου φαίνονται πολλά τα παραπάνω και φοβάμαι μη πεταχτεί κανείς. Στα 18 μου βέβαια τα περνούσα αέρα
My Flickr