Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#662513 (Για αποφυγή παρεξήγησης, η απάντηση αναφέρεται στον τύπο που έγραψε το ποστάκι στο FB)

Dimsabas έγραψε:Εικόνα

Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας, και αυτές έχουν θετικά και αρνητικά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να πουν τόσο εύκολα διαψεύσιμα ψεμματάκια για να τις δικαιολογήσουν. :hmmm: Εννοώ τον ισχυρισμό "Το ταξίδι θα έπαιρνε τον ίδιο χρόνο είτε με ICE είτε με EV γιατί η Β. Σκωτία είναι άδεια." Ο τύπος δεν πήγε στα Highlands (που όντως υπάρχουν περιοχές που το πλησιέστερο σπίτι είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά), που και πάλι δεν είναι Australian outback όπως υπονοεί.

Ο προορισμός του είναι ένα ψαροχώρι κοντά στο Fraserburgh, και είτε πήγε εκεί μέσω Α9, είτε μέσω Α90 υπάρχουν superchargers στην διαδρομή (σε Aviemore και Aberdeen)*. Σε τελική ανάλυση, ναι, αν έχει τα ζητούμενα λεφτά τότε το Tesla είναι εξαιρετική λύση αν έχεις δικό σου γκαράζ/driveway, αλλά σε τέτοια ταξίδια είναι υποδεέστερο σε σχέση με οποιοδήποτε αμάξι D segment που θα έβγαζε την ίδια διαδρομή με ένα ρεζερβουάρ ή έστω με στάση 5 λεπτών οπουδήποτε στη διαδρομή, χωρίς να απαιτείται σχέδιο εκστρατείας από πριν.
Μπορούμε να συζητήσουμε ότι το EV είναι πιο καθαρό, πιο ξεκούραστο στο ταξίδι με το πιο εξελιγμένο adaptive cruise control που έχει, ότι σπάνια κάνεις τέτοια ταξίδια κλπ, αλλά μην μας δουλεύετε στα μούτρα....

* Βάλτε στο https://www.zap-map.com/live/ το postcode AB439BD αν έχετε περιέργεια.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#662553 Να πώς μερικοί φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους όταν δεν βρίσκουν ελεύθερο φορτιστή:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#662554 Όπως έλεγε και ο markvag, μπορείς με λίγη προσοχή να φορτίσεις 2-3 αυτοκίνητα σε ένα στύλο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
funkyreverend έγραψε:Όπως έλεγε και ο markvag, μπορείς με λίγη προσοχή να φορτίσεις 2-3 αυτοκίνητα σε ένα στύλο. :lol:

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimviii
markvag έγραψε:
Dimvii, εσύ που έχεις πολύ ειδικό αμάξι, με τεράστια πολυπλοκότητα (κινητήρας πιεσμένος, μεταδόσεις άντε γεια) για πες μας πόσες φορές έχει πάει το δικό σου με πρόβλημα στο συνεργείο;; :shifty:

γιατι το κανεις αυτο τωρα? :shifty:

σχετικα με τα ηλεκτρικα...ειναι πολυ μεγαλο το κοστος σημερα,και δεν βλεπω συντομα να μειωνεται.
Ασε που οταν μειωθει το κοστος κτησης,θα ανεβει το κοστος χρησης,οποτε οικονομια ουτε σημερα ειναι δυνατον να κανεις,ουτε σε 5 -10 χρονια θα κανεις οικονομια.Οποτε την οικονομια ξεχαστε την.
Και οταν μιλαμε να πεσει το κοστος χρησης δεν πιστευω μερικοι να ονειρευεστε τιποτα ηλεχτρικα με 15.000 ευρω.
Οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν ειναι ιδρυματα,ουτε χαζοι.Οπως αγοραζεται πετρελαια 130-150 ιππων με φουλ εξτρα κοστους 40-50-60 κ ευρω,ετσι θα οδηγησουν τον κοσμο και στα ηλεκτρικα των 40-50-60κ θελουν δεν θελουν.
Τα πλεονεκτηματα που αναφερονται οπως τα 3,5 δευτερα τα 0-100 αφορουν πολυ λιγους,ισως και το 5%.Ειναι αδιαφορο στους περισσοτερους.Οπως και η αμεση αποκριση,με την μεση ωριαια της εβδομαδας να ειναι στα 17-28 χλμ/ωρα.
η ησυχια που παλι αναφερεται,δεν μου λεει τιποτα εμενα.Δεν με ενοχλει ο θορυβος σε ενα γκολφ tdi πχ,ουτε οταν ειμαι απο τις 8 το πρωι μεσα και το σβηνω στις 9 το βραδυ.Το ιδιο πιστευω και για αλλους ιδιοκτητες συμβατικων αυτοκινητων.
Η θεση σταθμευσης σε πολλα προαστια της Αθηνας ειναι ονειρο θερινης νυκτος.Πατησια,Καλλιθεα,Κυψελη,Πετραλωνα,Περιστερι κλπ Πως θα φορτισει αυτος? Μιλαμε για πολυκατοικιες 20-30-40 διαμερισματων,χωρις ΚΑΜΙΑ θεση σταθμευσης,και ολο το προαστιο να ειναι σχεδον ετσι.
Καποιοι δεν θα εχουν θεμα,καποιοι θα ειναι αδυνατον να τα χρησιμοποιησουν,ακομα και αν το θελουν και διαθετουν τα χρηματα.
Εγω πχ θα μπορουσα να εχω ενα τετοιο,γιατι εχω κλειστο γκαραζ,μπορω να παρκαρω και ακριβως εξω απο το σπιτι,ενω η :inlove: κανει 30χλμ μαξ ημερησιως.Το κοστος ομως ειναι απαγορευτικο,δεν θα αποσβεσει ποτε την αξια του,ακομα και σε συγκριση με το βενζινοκινητο παντα των 14 ετων.
Αρα μας μενει το καθαροτερο περιβαλλον,που και εκει χωραει πολυ κουβεντα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#662586 Σχετικά με το τελευταίο,

https://www.euronews.com/2019/08/17/exporting-contamination-who-pays-the-environmental-cost-of-electric-car-production

Θα κυλήσει πολύ νερό ακόμα στο αυλάκι μέχρι να ψάλλουμε και εμείς οι άπιστοι το Ωσαννα για τα ηλεκτρικά. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#662645 Δεν ξέρω αν "κολλάνε" στο παρόν αλλά υπάρχουν και τα δίτροχα ηλεκτρικά όπου εκεί θα γλυτώσουμε τόσο από ηχορύπανση όσο και από καυσαέριο (από τα κακοσυντηρημένα δλδ)...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#662663 Κυκλοφορω με αμαξι 20ετιας.
Δεν χαλαει,δεν μου ζηταει .
Πειτε μου εναν λογο να το σκοτωσω κσι να δωσω 30χηνες.
Για να κανω αποσβεση σε 30 χρονια;
Ειναι κοροιδια ,πεταμενα λεφτα.
Τα αμαξια ειναι τρυπιοι κουμπαραδες.
Οικιακες συσκευες.
Μονο ο Ντιμ εχει πραγματικο αυτοκινητο εδω μεσα.
Οι υπολοιποι πληρωσατε μαρκετινιστικους κουβαδες με ροδες.
Εχω και απαντηση γιαυτο.
Σορυ αλλα δεν θα παρω,με το παλιο θα μεινω σε πεισμα.
Αν ειχα χρημα ,κατι θα επαιρνα.
Αλλα για την καψουρα μου,την καυλα μου.
Οχι δικσιολογιες περι αποσβεσης και γκατζετακια για παιδακια.
Η κινα βρωμα νεφος.
Ας κλεισουν τα εκει εργοστασια.
Δεν μενδιαφερει.
Εγω κοροιδο δεν πιανομαι.
Τα λεφτα στην τσεπη και θα τα φαω οπως θελω εγω,οχι οπως θελουν οι καιροι.

Ολους τους μανατζαραιους κσι αρουραιους των αυτοκινητοβιομηχανιων,τους εχω για τα αρχιδια μου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimviii έγραψε:
markvag έγραψε:
Dimvii, εσύ που έχεις πολύ ειδικό αμάξι, με τεράστια πολυπλοκότητα (κινητήρας πιεσμένος, μεταδόσεις άντε γεια) για πες μας πόσες φορές έχει πάει το δικό σου με πρόβλημα στο συνεργείο;; :shifty:

γιατι το κανεις αυτο τωρα? :shifty:

Τέτοιος είμαι... :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By gianik
italakias έγραψε:.............
...........
........................
................................................................

Ολους τους μανατζαραιους κσι αρουραιους των αυτοκινητοβιομηχανιων,τους εχω για τα αρχιδια μου.

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Ιταλάκια εισαι θεός ρε μλκ...... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
italakias έγραψε:Κυκλοφορω με αμαξι 20ετιας.
Δεν χαλαει,δεν μου ζηταει .
Πειτε μου εναν λογο να το σκοτωσω κσι να δωσω 30χηνες.
Για να κανω αποσβεση σε 30 χρονια;
Ειναι κοροιδια ,πεταμενα λεφτα.
Τα αμαξια ειναι τρυπιοι κουμπαραδες.
Οικιακες συσκευες.
Οι υπολοιποι πληρωσατε μαρκετινιστικους κουβαδες με ροδες.
Εχω και απαντηση γιαυτο.
Σορυ αλλα δεν θα παρω,με το παλιο θα μεινω σε πεισμα.
Αν ειχα χρημα ,κατι θα επαιρνα.
Αλλα για την καψουρα μου,την καυλα μου.
Οχι δικσιολογιες περι αποσβεσης και γκατζετακια για παιδακια.
Η κινα βρωμα νεφος.
Ας κλεισουν τα εκει εργοστασια.
Δεν μενδιαφερει.

Από την ποιητική συλλογή "Ένα ανθολόγιο για τ'@@ μου", Α.Κ. Ιταλάκιας, εκδ. Γύρω-Γύρω Μέλισσες, 2020
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#662734 Και μιας και μιλάμε για ηλεκτρικά, να που φτάσαμε...

Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#662839 Ένα Tesla με μπόλικα χιλιόμετρα και μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που τα λέει σωστά:

http://xronos-kozanis.gr/me-kommeno-rey ... a-ston-ch/

Κάποια στιγμή, πρέπει να κάτσω κι εγώ να απαντήσω στις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί το τελευταίο τριήμερο.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#662840 Η συνέντευξη είναι από φιλαράκι εδώ Κοζάνη κάτοχο μεταχειρισμένου Leaf.
Που και αυλή έχει και πολύ ευχαριστημένος είναι.