Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#159615 Αν τα βάλεις στο δρόμο ναι, αν τα βάλεις στο πεζοδρόμιο θέλει επίσης άδεια ? Αυτό δεν το ήξερα, το είχα συζητήσει με εργολάβο πριν 4-5 χρόνια και μου είχε πει ότι τα βάζει σε όλες τις πολυκατοικίες του, τα έχω δει, και μάλιστα τα περισσότερα είναι στο δρόμο, με γραμμοσκιασμένη την περιοχή πρόσβασης στη ράμπα...ίσως τα δήλωνε εξαρχής στη μελέτη βέβαια :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#159616 πλαστικα = θα κρατησουν μια εβδομαδα. αν δεν σου αρεσει η λυση της πινακιδας "πεφτουν γλαστρες"*, βαλε δυο τσιμεντενιες ζαρντινιερες των 100 κιλων, φυτεψε και κανα ωραιο λουλουδακι να ειναι ομορφες, και αστους να ζοριζονται.

*(ή "πεφτουν παγακια"):
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
The Ace έγραψε:Αν τα βάλεις στο δρόμο ναι, αν τα βάλεις στο πεζοδρόμιο θέλει επίσης άδεια ? Αυτό δεν το ήξερα, το είχα συζητήσει με εργολάβο πριν 4-5 χρόνια και μου είχε πει ότι τα βάζει σε όλες τις πολυκατοικίες του, τα έχω δει, και μάλιστα τα περισσότερα είναι στο δρόμο, με γραμμοσκιασμένη την περιοχή πρόσβασης στη ράμπα...ίσως τα δήλωνε εξαρχής στη μελέτη βέβαια :hmmm:

ναι θέλει άδεια..Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου έχω δει τέτοια άδεια (τοποθέτησης πλαστικών κολονακίων) σε συμβάν παραπόνων για στάθμευση..Σκέψου τι διαφορά έχει να τοποθετήσεις ένα τελάρο ή μία πλαστική καρέκλα ή μία γλάστρα με βασιλικό στο πεζοδρόμιο με ένα πλαστικό κολωνάκι? Καμμία...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#159629 η ευκολια μου ακριβως οση και η ευκολια με την οποια τα γιδια παραπανω κλεινουν νομιμους χωρους σταθμευσης για να βολευτουν οι ιδιοι, γραφοντας στα @@ τους τους συμπολιτες τους.

Απο κει και περα, εγω ειπα να βαλει μια πινακιδα. Αν εχεις προβλημα με αυτο, ελα πες μου τι θα εκανες στη θεση του οταν σου πηδανε εσενα τη καθημερινοτητα σου κατι ταγαρια σαν και αυτα που περιγραφει ο απο πανω, και εχεις τον αστυνομικο να σου ζηταει μεχρι και προεδρικο διαταγμα χρησης γης (υπερβολη δικη μου, μη το παρετε τις μετρητοις) για να δει αν ειναι νομιμο το παρκινγκ για να κανει το αυτονοητο (και μαλιστα σε προφανεστατες περιπτωσεις).

πριν λιγο, μπαρμπας που περιμενε στο κοκκινο ξεκιναει πριν αυτο γινει πρασινο, αποφευγει το μηχανακι που περναγε με πρασινο και αρχιζει να βριζει "το |λογοκρισία| που περασε με κοκκινο".
Άβαταρ μέλους
By kacey
#159809 "γιατι να σκοτωνομαστε στους δρομους σαν τις μυγες?"....

η κοπελα μου εδω και κανα 15λεπτο μπαινοβγαινει στο FB chat. Την εχω ρωτησει 5 φορες κατι πολυ απλο, που απαντιεται με ενα ναι/οχι, και μου απανταει ασυναρτητες μαλακιες. Και τωρα μολις, αφου τα πηρα και της "φωναξα" (κεφαλαία) για τις πιπες που μου απανταει:

"κατσε λιγο ρε παιδι μου, οδηγω". :slap:
Άβαταρ μέλους
By markvag
giannik1977 έγραψε:Ποιος σου είπε ότι η τοποθέτηση τέτοιων (σε δημόσιο χώρο όπως πεζοδρόμιο ή πάνω στον δρόμο) δεν απαιτεί άδεια? :hmmm:
Έχω δει τέτοια άδεια γι αυτό σου λέω..

Οτιδήποτε σε δημόσιο χώρο (δρόμο ή πεζοδρόμιο) θέλει άδεια...

kacey έγραψε:πλαστικα = θα κρατησουν μια εβδομαδα. αν δεν σου αρεσει η λυση της πινακιδας "πεφτουν γλαστρες"*, βαλε δυο τσιμεντενιες ζαρντινιερες των 100 κιλων, φυτεψε και κανα ωραιο λουλουδακι να ειναι ομορφες, και αστους να ζοριζονται.

Πέραν του ότι θέλει άδεια, εγώ και οι γείτονες πως θα περνάμε να παρκάρουμε;;;; :dizzy: Άντε, πες εγώ κάτι θα κάνω... Ο παππούς από κάτω πως θα μετακινήσει τη ζαρτινιέρα για να παρκάρει - ξεπαρκάρει;;;; Προτείνεις να κάνουμε άρση βαρών για να μπούμε - βγούμε από το σπίτι μας;;;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#159831 οχι ρε. ισως να μη καταλαβα καλα το "στησιμο" του προβληματος. εγω λεω να τις εβαζες εκει και με τετοιο τροπο που να εμποδιζουν οχημα να παρκαρει εκει που ενοχλει. απο κει και περα οχημα = 6 τ.μ., ζαρντινιερα = 1τ.μ., δεν πιανει το ιδιο.

σε τελικη αναλυση, βαλε μια πινακιδα "πεφτουν ΑΥΓΑ", παρε και 2 καρτελες, αστες εκτος ψυγειου, οσο εχει ακομα ζεστη και θα τα ψηνει ο ηλιος πανω στη λαμαρινα :eat:
Άβαταρ μέλους
By Serf
markvag έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Γιατι απλά δεν καλείς την τροχαία, να φέρει γερανό;;;;

Όταν κλείνουν είσοδο γκαράζ, μπορείς να απαιτήσεις να φέρουν γερανό.

Πες ότι πρέπει να πας σε μισή ώρα για αιμοκάθαρση καμία θεία, θείο, γιαγιά, τον μπατζανάκια του τριτοξαδερφου από το χωριό του παππού.... Λέω εγω...

To είχα κάνει στην προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα... Η τροχαία ζητούσε τα σχέδια της πολυκατοικίας για να επιβεβαιώσει ότι στο συγκεκριμένο σημείο όντως είναι είσοδος πιλοτής... Κατόπιν αυτού (αφού έφυγαν έχοντας καταφέρει μόνο να πρήξουν τα @@ 3-4 ενοίκων της πολυκατοικίας και χωρίς καν να δώσουν μία κλήση), ξαναέσκασαν μύτη στις 12:30 τα μεσάνυχτα, με σήκωσαν από το κρεβάτι για να με ρωτήσουν αν τους είχα καλέσει εγώ και έδωσαν μία κλήση στο γίδι που έφυγε κατά τις 07:00 το άλλο πρωί... :rant:

Τι να περιμένω από αυτούς;;;;;

Γιατί δεν κάνετε (ως πολυκατοικία) μια αίτηση στο δήμο για πινακίδες απαγόρευσης στάσης/στάθμευσης μπροστά από την είσοδο της πυλωτής; Θα δώσετε μια φορά τα σχέδια της πολυκατοικίας και μετά θα δείχνετε στο 100 τις πινακίδες αντί να προσπαθείτε να πείσετε τους αστυνομικούς from scratch...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#160143 Έτσι περίπου είναι, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη. Εννοώ ότι ο Δήμος δεν δίνει άδεια για πινακίδες. Δίνει όμως άδεια για χρήση συγκεκριμένου μήκους του πεζοδρομίου ως είσοδο προς τους χώρους στάθμευσης.

Όπως είπες μου είχαν ζητήσει (ως διαχειριστή) κάτοψη της πυλωτής με τους χώρους στάθμευσης (δεν θυμάμαι αν ζήτησαν και άλλα δικαιολογητικά) και μου χορήγησαν άδεια χρήσης του πεζοδρομίου (νομίζω γύρω στα 2,5μ) μπροστά στην είσοδο της πυλωτής για διέλευση των οχημάτων. Μόνος μου παρήγγειλα μια πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης με γραμμένο στο κέντρο τον αριθμό αδείας του Δήμου που κάρφωσα στον τοίχο δίπλα στην είσοδο. Αυτό έγινε το ’94. Έκτοτε κάθε χρόνο πηγαίνουμε την άδεια στον Δήμο που την ανανεώνει βάζοντας απλώς μια σφραγίδα.

Μια φορά χρειάσθηκε να φωνάξω αστυνομία για κάποιον που έκλεισε την είσοδο και δεν τον βρίσκαμε πουθενά στην γειτονιά. Οι αστυνομικοί του έδωσαν μια περιποιημένη κλήση χωρίς να μου ζητήσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Γιατί δεν κάνετε (ως πολυκατοικία) μια αίτηση στο δήμο για πινακίδες απαγόρευσης στάσης/στάθμευσης μπροστά από την είσοδο της πυλωτής; Θα δώσετε μια φορά τα σχέδια της πολυκατοικίας και μετά θα δείχνετε στο 100 τις πινακίδες αντί να προσπαθείτε να πείσετε τους αστυνομικούς from scratch...

Θέλει ανανέωση κάθε έτος...

Όταν είχαν έρθει είχαν ζητήσει να δουν και την άδεια (που είχαμε βγάλει και ανανεώσει), αλλά έλλειπε η διαχειρίστρια εκείνη την ώρα.... Η πινακίνα με τον αριθμό αδείας δεν τους έφτασε (είπαν ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει μια πινακίδα και να γράψει 5 νούμερα... :rant: )

@Pitt: Γιατί όλοι οι μαλάκες πέφτουν σ' εμένα;;;;; :rant: :rant: Αυτοί που ήρθαν σ' εμένα μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν ζήτησαν... :rant:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:Θέλει ανανέωση κάθε έτος...

Όταν είχαν έρθει είχαν ζητήσει να δουν και την άδεια (που είχαμε βγάλει και ανανεώσει), αλλά έλλειπε η διαχειρίστρια εκείνη την ώρα.... Η πινακίνα με τον αριθμό αδείας δεν τους έφτασε (είπαν ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει μια πινακίδα και να γράψει 5 νούμερα... :rant: )
βγαλτε και 3-4 ακριβη αντγραφα, να εχουν κι αλλοι ένοικοι, σε περιπτωση που ξαναχρειαστουν
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Pitt έγραψε:Έτσι περίπου είναι, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη. Εννοώ ότι ο Δήμος δεν δίνει άδεια για πινακίδες. Δίνει όμως άδεια για χρήση συγκεκριμένου μήκους του πεζοδρομίου ως είσοδο προς τους χώρους στάθμευσης.

Όπως είπες μου είχαν ζητήσει (ως διαχειριστή) κάτοψη της πυλωτής με τους χώρους στάθμευσης (δεν θυμάμαι αν ζήτησαν και άλλα δικαιολογητικά) και μου χορήγησαν άδεια χρήσης του πεζοδρομίου (νομίζω γύρω στα 2,5μ) μπροστά στην είσοδο της πυλωτής για διέλευση των οχημάτων. Μόνος μου παρήγγειλα μια πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης με γραμμένο στο κέντρο τον αριθμό αδείας του Δήμου που κάρφωσα στον τοίχο δίπλα στην είσοδο. Αυτό έγινε το ’94. Έκτοτε κάθε χρόνο πηγαίνουμε την άδεια στον Δήμο που την ανανεώνει βάζοντας απλώς μια σφραγίδα.

Μια φορά χρειάσθηκε να φωνάξω αστυνομία για κάποιον που έκλεισε την είσοδο και δεν τον βρίσκαμε πουθενά στην γειτονιά. Οι αστυνομικοί του έδωσαν μια περιποιημένη κλήση χωρίς να μου ζητήσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό.

Ρίξτε μια ματια εδώ μπας και βγάλω άκρη.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#161405 http://www.taxydromos.gr/%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/193298-o-dh%CE%BCarxos-boloy-se-rolo-troxono%CE%BCoy.html

Καλά μιλάμε απάλευτη η κατάσταση με αυτό τον αχαρακτήριστο που δυστυχώς οι περισσότεροι ψηφίσανε για δήμαρχο.

Προφανώς είναι απελπιστική η κατάσταση με το παρκάρισμα όπως παντού φυσικά στην μπανανία αλλά δεν του είπε κανένας ότι στο μηχανάκι φοράνε υποχρεωτικά κράνος; Αντί να φωνάζει και να απειλεί τον διοικητή της τροχαίας για το παρκάρισμα ας του κόψει και καμιά κλήση. Επίσης μάλλον δεν θυμάται τον ΚΟΚ. Το ότι το παπάκι δεν εμποδίζει την κυκλοφορία δεν σημαίνει ότι εξαιρείται από την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης είτε με πινακίδα είτε με την κίτρινη γραμμή, ούτε οι πεζοί επιτρέπεται να κινούνται στο οδόστρωμα σαν τα πρόβατα. Α και το βασικότερο ως τι απειλεί με κλήσεις; τι αρμοδιότητα έχει; Δήμαρχος (δυστυχώς) είναι ούτε όργανο τάξης ούτε τίποτα.

Δεν ξέρω τι emoticon να βάλω..... πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By avel
#163015 Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι: http://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-34301982

θα φάνε γερές κλήσεις και θα πάνε πιθανόν και δικαστήριο.

Αυτοί εδώ οι ηλίθιοι: https://youtu.be/nswv9jeExF4?t=581

θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα, δεν τρέχει τίποτα...