224v έγραψε:Μα ναι και εγω αναγκάζομαι να τα ξαναλέω γιατί εδώ μεσα επαναλαμβανετε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν, πχ το δυστύχημα με την mercedes των πολλών αστεριων ασφαλείας.
Και ένας να προβληματισθει Για το αν πράγματι τον προστατεύουν οι περιοχές ελεγχόμενης παραμορφωσης, τότε δεν θα είναι ξένοιαστος στο δρόμο, ότι τάχα μου έχω αισθητήρες και με προστατεύουν από την αγέλη σκύλων!!!(μα που το σκεφθηκε αραγε) ο G8777. Ούτε στη περιοχή του που έχω περάσει αρκετές φορές δεν μου έτυχε. Αντίθετα στο νησί μου βράδυ συναντάς κατσικάκια ξαπλωμένη στην άσφαλτο να ρεμβαζουν τα αστέρια.
.
Ο λογος που λεγονται ατυχηματα ειναι γιατι περιεχουν την τυχη μεσα τους ή αν θες την ατυχια. Δεν προβλεπονται ολα. Αν πεταχτει καποιος απο φαναρι ή ΣΤΟΠ την ωρα που φτανεις εσυ κινουμενος με 50, αν το κανει ενω εισαι στα 15 μετρα θα πεσεις πανω του ισως με φρενα, αν το κανει στα 10 μετρα θα πεσεις αφρεναριστος. Μπορει να μην σε εχει δει, οπως δεν ειδε φιλο μου πριν πολλα χρονια τυπος που περιμενε να κανει αριστερη στροφη ο οποιος ενω περιμενε 50 μετρα να τον φτασουμε ξεκινησε οταν ημασταν στα 10 μετρα. Την γλυτωσε ο φιλος απο τυχη αφου μπορεσε να κανει ελιγμο με κορνταρισμα και ο τυπος σαν να ξυπνησε και το κοκκαλωσε. Μετα αρχισε τις συγγνωμες και ειπε οτι ενω ειχε δει εμενα που ακολουθουσα δεν ειχε δει καθολου αυτον!
Ο τυπος με το Μερκ που επεσε στο λεωφορειο ειτε κοιμηθηκε ειτε το εχασε ποιος ξερει γιατι. Το αμαξι χωθηκε απο κατω, ανοιξε σαν κονσερβα και οι πισω που μαλλον δεν φορουσαν ζωνες συνεθλιψαν τους μπροστα. 200 αστερια να ειχε στο EURONCAP τα ιδια θα συνεβαιναν .
Η 88χρονη παιζει να μην καταλαβε τι εγινε αλλα δυο νεοι ανθρωποι την πληρωσαν.
Fiat Panda 7,6l/100km
Όπως έχω ξαναπεί, τα συστήματα ασφαλείας και (κάποια στιγμή) η αυτόνομη οδήγηση, θα μας προφυλάξουν ακριβώς από αυτό τον τύπο οδηγού: που ερμηνεύει την καλή του τύχη σαν οδηγική ικανότητα.
.
Νίκος Παππάς έγραψε:Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, όμως το να ελεγχεις στο καθε στοπ στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικός κανόνας για τον οδηγό, που θέλει να είναι σίγουρος. Το " ελεγχω" βέβαια είναι θέμα εμπειρίας του οδηγού...224v έγραψε:Μα ναι και εγω αναγκάζομαι να τα ξαναλέω γιατί εδώ μεσα επαναλαμβανετε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν, πχ το δυστύχημα με την mercedes των πολλών αστεριων ασφαλείας.
Και ένας να προβληματισθει Για το αν πράγματι τον προστατεύουν οι περιοχές ελεγχόμενης παραμορφωσης, τότε δεν θα είναι ξένοιαστος στο δρόμο, ότι τάχα μου έχω αισθητήρες και με προστατεύουν από την αγέλη σκύλων!!!(μα που το σκεφθηκε αραγε) ο G8777. Ούτε στη περιοχή του που έχω περάσει αρκετές φορές δεν μου έτυχε. Αντίθετα στο νησί μου βράδυ συναντάς κατσικάκια ξαπλωμένη στην άσφαλτο να ρεμβαζουν τα αστέρια.
.
Ο λογος που λεγονται ατυχηματα ειναι γιατι περιεχουν την τυχη μεσα τους ή αν θες την ατυχια. Δεν προβλεπονται ολα. Αν πεταχτει καποιος απο φαναρι ή ΣΤΟΠ την ωρα που φτανεις εσυ κινουμενος με 50, αν το κανει ενω εισαι στα 15 μετρα θα πεσεις πανω του ισως με φρενα, αν το κανει στα 10 μετρα θα πεσεις αφρεναριστος. Μπορει να μην σε εχει δει, οπως δεν ειδε φιλο μου πριν πολλα χρονια τυπος που περιμενε να κανει αριστερη στροφη ο οποιος ενω περιμενε 50 μετρα να τον φτασουμε ξεκινησε οταν ημασταν στα 10 μετρα. Την γλυτωσε ο φιλος απο τυχη αφου μπορεσε να κανει ελιγμο με κορνταρισμα και ο τυπος σαν να ξυπνησε και το κοκκαλωσε. Μετα αρχισε τις συγγνωμες και ειπε οτι ενω ειχε δει εμενα που ακολουθουσα δεν ειχε δει καθολου αυτον!
Ο τυπος με το Μερκ που επεσε στο λεωφορειο ειτε κοιμηθηκε ειτε το εχασε ποιος ξερει γιατι. Το αμαξι χωθηκε απο κατω, ανοιξε σαν κονσερβα και οι πισω που μαλλον δεν φορουσαν ζωνες συνεθλιψαν τους μπροστα. 200 αστερια να ειχε στο EURONCAP τα ιδια θα συνεβαιναν .
Η 88χρονη παιζει να μην καταλαβε τι εγινε αλλα δυο νεοι ανθρωποι την πληρωσαν.
Για την 88χρονη εάν της είχαν δώσει δίπλωμα στα 60 περιπου σίγουρα ήταν από τότε επικίνδυνη.
.
mirage έγραψε:Θα μπορούσες να μας γράψεις με λίγα λόγια με ποιο παίρνεις τα περισσότερα ρίσκα και γιατί;Με 2.24ν γιατί πετάει εύκολα κωλο, λόγω του 90% μπλοκε διαφορικού με τα ελικοειδής γρανάζια εσωτερικά. Στα γράφω αυτά γιατί ίσως εσύ καταλάβεις αυτό το τελευταίο.
.
EDIT: Τώρα κατάλαβα τι εννοείς, και μάλλον μιλάμε για το διαφορικό Sensitork, που έμπαινε στις Maserati τότε και αργότερα αντικαταστάθηκε γιατί ήταν εξαιρετικά ευαίσθητο και ζημιάριακο.
https://australiancar.reviews/reviews.p ... 5i&gen=551

https://drives.today/articles/346/compa ... dwick.html
The cars did get better, however, and the 430 represents one of the high points of the ‘normal’ models. The Biturbo name had become a little toxic by 1988 and the name was dropped for increasingly confusing sets of numbers. The hard edges of the original Biturbo design were smoothed a little, but the big news was under the bonnet: 2.8-litre displacement, fuel injection, air-to-air intercoolers and performance figures that could rival anything from Germany – you’d top out at 150mph after kissing goodbye to 62mph in 5.2 seconds. It could transmit the power to the road, too, via the Ranger torque-biasing limited slip differential from Quaife (even if Maserati claimed it was home-grown).
This replaced the fragile ZF Sensitork Torsen diff, which according to some rumours suffered a 27 per cent failure rate.
Αναστροφή στη μέση του δρόμου από Ολλανδό με νοικιασμένο όχημα. Νεκρός ο 17χρονος στο παπάκι, στην εντατική ο 14χρονος αδερφός του.

Ο τύπος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ευτυχώς είχα διαισθανθει μια διατάραξη στην Δύναμη
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Με τα χρόνια της εμπειρίας ΙΣΩΣ να υπήρχε η σκέψη "κάτσε να μην τον κολλάω δαύτον με το νοικιάρικο..".
Scotch έγραψε:Serf έγραψε:Σωστά. Ωστόσο το τελευταίο όριο πριν από το σημείο που έγινε το δυστύχημα βλέπω είναι αυτό:Scotch έγραψε:Να πούμε επίσης πως εκεί το όριο είναι 50 (αν δεν κάνω λάθος) και πως οι δύο άνθρωποι θα ζούσαν, αν ο οδηγός το τηρούσε. Εννοείται πως είναι εγκληματικό αυτό που έκανε η "οδηγός" της Α, απλά οι συνέπειες θα ήταν αστείες αν το Jeep πήγαινε με το όριο (πιστεύω πως πήγαινε άνετα με 70-80 ή και 90).Σε μεγάλο μέρος της η Μαραθώνος έχει όριο 50χαώ στη δεξιά λωρίδα και 70χαώ στην αριστερή.
Λόγω της κατηφόρας βέβαια, τηρείται ακόμη πιο δύσκολα.
< >
το όριο 20 μέτρα πρίν το ατύχημα είναι 30, γιατί μάλλον έχει σχολείο εκεί.
Σε γενικές γραμμές πάντως, το 50 στην δεξιά στην Μαραθώνος ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ (το δοκίμασα σήμερα).
glf έγραψε:Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι κάμερες και βλέπουμε ποιος φταίει. Διαβάζοντας την είδηση η πρώτη σκέψη είναι οτι φταίει ο μικρός με το μηχανάκι ε; Βλέποντας την κάμερα βλέπεις ότι μιλάμε για έναν ΗΛΙΘΙΟ με αυτοκίνητο που η ηλιθιότητα του σκότωσε έναν έφηβο.
Με τα χρόνια της εμπειρίας ΙΣΩΣ να υπήρχε η σκέψη "κάτσε να μην τον κολλάω δαύτον με το νοικιάρικο..".
Εγκληματικό αυτό που έκανε ο τύπος, κάτι που στην χώρα του λογικά δεν θα τολμούσε ποτέ. Στη χώρα του βέβαια δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ κάποιος με παπάκι χωρίς κράνος.
Κρίμα το παιδί.
glf έγραψε:Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι κάμερες και βλέπουμε ποιος φταίει.
κράνος φορούσανε; δε βλέπω .
skous έγραψε:το όριο 20 μέτρα πρίν το ατύχημα είναι 30, γιατί μάλλον έχει σχολείο εκεί.
Σε γενικές γραμμές πάντως, το 50 στην δεξιά στην Μαραθώνος ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ (το δοκίμασα σήμερα).
Ναι, είναι γεγονός ότι το 50 είναι αργό, αλλά φοβάμαι πως η επικινδυνότητά του, με τις πολλαπλές διασταυρώσεις, είναι μεγάλη για (πολύ) πιο πάνω.
Αν δεν κάνω λάθος, το 30 είναι λίγο πιο πίσω από τις πινακίδες των 50 (εκτός κι αν υπάρχει κι άλλο σχολείο μετά).
edit: γι αυτό έλεγα εγώ, υπάρχει κι άλλο 30άρι μετά;