Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#240951 16β, δεν θεωρώ ότι είναι ψηλά.
Τις εποχές της ανεμελιας με ΑΧ gti πάνω από 300 χλμ με ένα ντεπόζιτο δεν κατάφερα ποτέ, ούτε φυσικά μετρησα ποτέ κατανάλωση. Τώρα η ρημαδα η κρίση μας κατάντησε να μετράμε κατανάλωση στο ραλί.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#241017 H ιδια η Peugeot έδινε στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης κύκλο πόλης >10 lt/100km (10.2 θυμάμαι καλά).Οπότε ο Obelix οχι μόνο δεν το ζόρισε αλλά πέτυχε και οικονομία!!
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:H ιδια η Peugeot έδινε στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης κύκλο πόλης >10 lt/100km (10.2 θυμάμαι καλά).Οπότε ο Obelix οχι μόνο δεν το ζόρισε αλλά πέτυχε και οικονομία!!

Στο 206 έδινε 7 μικτά... Εγώ εκεί ήμουν, όταν έκανα πιο πολύ περιφερειακό (και η βενζίνη είχε πάει στο 1,5, άρα είχε πέσει η κίνηση) είχα πέσει στο 6,5... :s_wink

Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By elvet
markvag έγραψε:
elvet έγραψε:H ιδια η Peugeot έδινε στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης κύκλο πόλης >10 lt/100km (10.2 θυμάμαι καλά).Οπότε ο Obelix οχι μόνο δεν το ζόρισε αλλά πέτυχε και οικονομία!!

Στο 206 έδινε 7 μικτά... Εγώ εκεί ήμουν, όταν έκανα πιο πολύ περιφερειακό (και η βενζίνη είχε πάει στο 1,5, άρα είχε πέσει η κίνηση) είχα πέσει στο 6,5... :s_wink

Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας... :hmmm:

Επειδή το είχα δοκιμάσει για ένα διάστημα, μόνο και αυστηρά πόλη (ούτε περιφερειακή, Μουδανίων κλπ) με χαρτί και μολύβι και γεμίσματα/ συμπληρώματα στο ίδιο πρατήριο, το rallye 16V δεν κατέβαινε με τίποτα τα 10! Σε μικτή χρήση (πόλη, εθνική, επαρχιακό δίκτυο) σε 10 χρόνια δεν κατέβηκα ποτέ τα 7,5. Αντίθετα ένα χρόνο στην Ελβετία χωρίς καθόλου πόλη (δεν χρειάζεται εκεί!) με εθνική και επαρχιακό, αλλά τηρώντας αυστηρά χαμηλά όρια έκαιγε 6,2-6,4, ποτέ πάνω από 6,5.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
markvag έγραψε:Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας... :hmmm:

Εγώ διαπίστωσα και άλλη μεταβολή. Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ ενδείξεων οργάνων και πραγματικότητας.

Για την δεύτερη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 10.000km έως 20.000km) το όργανο έδειχνε 8,4 L/100km ενώ η πραγματική ήταν 9,4 L/100km, δηλαδή κατά 12% αυξημένη.

Για την έβδομη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 60.000km έως 70.000km) το όργανο έδειξε πάλι 8,4 L/100km ενώ η πραγματική αυτή την φορά αυξήθηκε στα 10,1 L/100km, δηλαδή κατά 20% αυξημένη.

Πως να εξηγήσω την κατά 8% αύξηση της απόκλισης; :hmmm:

Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας... :hmmm:

Εγώ διαπίστωσα και άλλη μεταβολή. Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ ενδείξεων οργάνων και πραγματικότητας.

Για την δεύτερη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 10.000km έως 20.000km) το όργανο έδειχνε 8,4 L/100km ενώ η πραγματική ήταν 9,4 L/100km, δηλαδή κατά 12% αυξημένη.

Για την έβδομη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 60.000km έως 70.000km) το όργανο έδειξε πάλι 8,4 L/100km ενώ η πραγματική αυτή την φορά αυξήθηκε στα 10,1 L/100km, δηλαδή κατά 20% αυξημένη.

Πως να εξηγήσω την κατά 8% αύξηση της απόκλισης; :hmmm:

Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Εγώ δεν εννοούσα για το ίδιο αυτοκίνητο... :lol: :lol: :lol:

Στο 206 πάντως δεν είχα παρατηρήσει ιδιαίτερη διαφορά όσο παιρνούσαν τα χλμ... :hmmm:

Μήπως άλλαξες βενζινάδικο;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#241875 Όχι, δεν άλλαξα. Όλα τα χρόνια βάζω Shell 95 οκτανίων από το ίδιο βενζινάδικο. Σπανίως και V-power.

Πάντως δεν είναι εύκολο να δεί κανείς την διαφορά. Την είδα τυχαία όταν επεξεργάστηκα τα στοιχεία που είχα στο excel και αφού τα σύγκρινα με παλαιότερα. Ειδάλλως δεν θα μου ήταν αντιληπτή.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#242141 Εικόνα

Πρώτη φορά πιάνουμε τέτοια κατανάλωση με το 308...

:shifty:

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Pitt έγραψε:... Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ ενδείξεων οργάνων και πραγματικότητας.

Πως να εξηγήσω την κατά 8% αύξηση της απόκλισης;
Μπορεί να παίζει ρόλο το αν γεμίζεις το ρεζερβουάρ. Αλλαγή στη βενζίνη ή στην αντλία.Θερμοκρασίες. Αλλά περισσότερο νομίζω το αν κάνεις μικρές διαδρομές και ο τρόπος οδήγησης που μπορεί να μπερδέψει το υπολογιστάκι. Σκέψου αν έχει αλλάξει κάτι. Και βέβαια τυχόν διαρροή,μου ακούγεται πολύ απλή και καθαρή εξήγηση. Εγώ παλιά με την αύξηση κατανάλωσης από 8 στα 9 ψάχτηκα και βρήκα διαρροούλα. Και μάλιστα η διαφορά εκμηδενιζόταν σε ταξίδι όπου γέμιζα και την έκαιγα χωρίς να προλάβει να χαθεί πολύ ενώ αν γέμιζα κι έμενε μέρες έχανε περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#242258 η εύκολη απάντηση είναι ο τύπος χιλιομέτρων. Όταν ένα άδειασμα τεπόζιτου γίνεται με σταθερές συνθήκες ταχύτητας (π.χ. όλο πόλη ή όλο εθνική, ή όλο επαρχιακή οδός) είναι πιο εύκολο να το "νιώσει" το trip computer παρά αν κάνεις π.χ. {150 χλμ άπλα εθνική οδό cruisin, μετά μπεις 40 χλμ πόλη με μποτιλιαρίσματα, μετά στο καπάκι αλλα 150 cruising και 25 χλμ στροφιλίκι με κατανάλωση στο θεό}. Απλά συγκυρία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#242261 Επίσης, παίζει και να έχει αυξηθεί η κίνηση στις καθημερινές σου διαδρομές, ακόμα κι αν είναι οι ίδιες... :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#242299 @sknipper, πάντα έβαζα και βάζω "όσο παίρνει", φουλάρισμα δηλαδή έως ότου σκάσει η ασφάλεια της μάνικας. Αλλαγή στην ποιότητα της βενζίνης δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρξε, πάντως βάζω σταθερά από το ίδιο βενζινάδικο. Σε κάποιο ταξιδάκι αναγκαστικά έβαλα μια δύο φορές από αλλού. Οι διαδρομές είναι πάνω κάτω οι ίδιες πηγαίνοντας στην δουλειά. Ο τρόπος οδήγησης ίσως άλλαξε λίγο, καθώς έχω την αίσθηση ότι στο τμήμα της διαδρομής σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που κάνω καθημερινά, τώρα πηγαίνω με υψηλότερες ταχύτητες απ΄ ότι στο παρελθόν, αν και αυτό δεν φαίνεται από τις μέσες ταχύτητες. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα διαρροής, καθώς αν υπήρχε, θα μύριζε έστω και ελάχιστα.

@JimClark, τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι τα καθημερινά (περίπου 60) πάνε-έλα στην δουλειά.

@Μάρκο, αυτό ίσως να έχει μεταβληθεί ελαφρώς. Ο πρώτος πίνακας αναφέρεται στο 2011 ενώ ο δεύτερος είναι πρόσφατος. Αυτό όμως θα επηρέαζε την κατανάλωση και την μέση ταχύτητα, αλλά γιατί να επηρεάσει την απόκλιση των οργάνων;

Υπόψη ότι δεν αναφέρομαι στην ένδειξη του οργάνου που εκτιμά τα χιλιόμετρα που μπορεί να κάνει κανείς με την βενζίνη που έχει στο ρεζερβουάρ που φυσιολογικά μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, αλλά ουσιαστικά στην ποσότητα (όγκο) της βενζίνης που ήδη έχει καταναλωθεί.

Για την εκτίμηση της κατανάλωσης (L/km) και εγώ όπως και το όργανο λαμβάνουμε υπόψη τα χιλιόμετρα του ταχύμετρου, άρα αυτό που φαίνεται ότι μεταβάλλεται είναι η εκτίμηση της ποσότητας της βενζίνης. Εγώ την υπολογίζω με την ποσότητα που βάζω και το αυτοκίνητο με την ποσότητα που στέλνει στα μπέκ. Φαίνεται ότι είτε η αντλία του βενζινάδικου, είτε τα όργανα του αυτοκινήτου που μετρούν την ποσότητα της βενζίνης που καταναλώνεται έχουν αποκλίσεις που μεταβάλλονται.

Ίσως να παίζει ρόλο η θερμοκρασία που είπε ο sknipper.
Τα στοιχεία του 1ου πίνακα αναφέρονται στο διάστημα από 13/3/11 – 10/1/12 ενώ του 2ου από 3/7/15 – 17/3/16 :s_dunno