Είναι ψιλή γενικά μάλλον λόγω σασμαν. Saxo vts σε περιόδους ανεμελιάς ήταν γύρω στο 8
elvet έγραψε:H ιδια η Peugeot έδινε στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης κύκλο πόλης >10 lt/100km (10.2 θυμάμαι καλά).Οπότε ο Obelix οχι μόνο δεν το ζόρισε αλλά πέτυχε και οικονομία!!

markvag έγραψε:elvet έγραψε:H ιδια η Peugeot έδινε στις τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης κύκλο πόλης >10 lt/100km (10.2 θυμάμαι καλά).Οπότε ο Obelix οχι μόνο δεν το ζόρισε αλλά πέτυχε και οικονομία!!
Στο 206 έδινε 7 μικτά... Εγώ εκεί ήμουν, όταν έκανα πιο πολύ περιφερειακό (και η βενζίνη είχε πάει στο 1,5, άρα είχε πέσει η κίνηση) είχα πέσει στο 6,5...![]()
Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας...
markvag έγραψε:Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας...
Pitt έγραψε:markvag έγραψε:Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ τυποποιημένων μετρήσεων και πραγματικότητας...
Εγώ διαπίστωσα και άλλη μεταβολή. Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ ενδείξεων οργάνων και πραγματικότητας.
Για την δεύτερη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 10.000km έως 20.000km) το όργανο έδειχνε 8,4 L/100km ενώ η πραγματική ήταν 9,4 L/100km, δηλαδή κατά 12% αυξημένη.
Για την έβδομη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 60.000km έως 70.000km) το όργανο έδειξε πάλι 8,4 L/100km ενώ η πραγματική αυτή την φορά αυξήθηκε στα 10,1 L/100km, δηλαδή κατά 20% αυξημένη.
Πως να εξηγήσω την κατά 8% αύξηση της απόκλισης;![]()
Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Pitt έγραψε:... Όσο περνάν τα χρόνια τόσο αυξάνεται μου φαίνεται η απόσταση μεταξύ ενδείξεων οργάνων και πραγματικότητας.Μπορεί να παίζει ρόλο το αν γεμίζεις το ρεζερβουάρ. Αλλαγή στη βενζίνη ή στην αντλία.Θερμοκρασίες. Αλλά περισσότερο νομίζω το αν κάνεις μικρές διαδρομές και ο τρόπος οδήγησης που μπορεί να μπερδέψει το υπολογιστάκι. Σκέψου αν έχει αλλάξει κάτι. Και βέβαια τυχόν διαρροή,μου ακούγεται πολύ απλή και καθαρή εξήγηση. Εγώ παλιά με την αύξηση κατανάλωσης από 8 στα 9 ψάχτηκα και βρήκα διαρροούλα. Και μάλιστα η διαφορά εκμηδενιζόταν σε ταξίδι όπου γέμιζα και την έκαιγα χωρίς να προλάβει να χαθεί πολύ ενώ αν γέμιζα κι έμενε μέρες έχανε περισσότερο.
Για την δεύτερη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 10.000km έως 20.000km) το όργανο έδειχνε 8,4 L/100km ενώ η πραγματική ήταν 9,4 L/100km, δηλαδή κατά 12% αυξημένη.
Για την έβδομη δεκάδα χιλιάδων km (δηλαδή περίπου 60.000km έως 70.000km) το όργανο έδειξε πάλι 8,4 L/100km ενώ η πραγματική αυτή την φορά αυξήθηκε στα 10,1 L/100km, δηλαδή κατά 20% αυξημένη.
Πως να εξηγήσω την κατά 8% αύξηση της απόκλισης;

Ωραίος αγώνας. Όπως είπατε αν η Φεράρι είχε κρατήσ[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]