Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
sknipper έγραψε:Από κοντά είναι πολύ καλύτερο.

+1 ειδικά σε μπλέ

btw η αντιπροσωπεία κάτω από την δουλειά μου έχει γεμίσει 4αρες :inlove:

-2!!!

Το πέτυχα πάλι σήμερα σε φανάρι και γελούσα μόνος μου με τα χάλια του... :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#242197 Δεν οδήγησα ακριβώς... συνοδήγησα για μία απειροελάχιστη βόλτα 5 λεπτών σε μία τέτοια:

Εικόνα

Εντυπώσεις:

Θετικά:

- Ωραίοι χώροι μπροστά και αίσθηση ευρυχωρίας
- Όμορφο σχεδιαστικά μέσα
- Μηδέν θόρυβος, λίγο από λάστιχα - αέρα μετά τα 60-70...
- Β Ρ Ω Μ Ο Γ Κ Α Ζ Ο!!!!!!! :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: Μιλάμε για πολύ γκάζι.... από το μηδέν μέχρι τα 80-90 που πιάσαμε ο λαιμός δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει το κεφάλι... Ιδίως στις πιο χαμηλές ταχύτητες (έως κάπου στα 50-60)...
- και αντίστοιχα φρενάρες... :inlove:

Αρνητικά:
- Χώροι πίσω, μέτριοι, κάπως σαν το 206 μου... Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα και το μπροστά κάθισμα πέφτει όπως σ' ένα 3θ για να διευκολύνει το μπες - βγες...
- Αυτονομία: Το συγκεκριμένο βγάζει κάπου 110-120 χλμ με μία φόρτιση και θέλει 5 ώρες στη πρίζα... :s_rofl :s_rofl
- Τιμή. Πόσο πάει είπαμε;;; 40Κ;;;; :s_rofl :s_rofl
- Σε μία στούκα τι παίζει με το κόστος επισκευής του κάρμπον;;;; :innocent: :ninja: :svivhaha:
- Οι μπαταρίες πότε θέλουν αντικατάσταση και με τι κόστος;;;; :innocent: :ninja: :svivhaha: Τι range θα έχει αν οι μπαταρίες αρχίζουν να τα παίζουν σε 10 χρόνια και ποιος θα δώσει ένα σεβαστό % της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου για να τις αλλάξει;;;; :iconcool:
- Το ρεύμα από τι παράγεται στην Ελλάδα είπαμε;;;; :innocent: :lipsealed: :ninja: :lipsealed:

Ουδέτερα:
- Ποιότητα εσωτερικού, όχι κακή, αξιοπρεπέστατη, απλά πχ ένα S3 θεωρώ ότι έχει πιο καλά πλαστικά, για όποιον μετράνε αυτά...

Θεωρώ ότι είναι μία εξαιρετική προσπάθεια και πως αυτή τη στιγμή ο αγοραστής πληρώνει το R&D γι' αυτόν που θ' αγοράσει το μεθεπόμενο σε 10-15 χρόνια πολύ φθηνότερα και με καλύτερο range - χρόνο φόρτισης, αλλά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με 40Κ και στις συνθήκες που ζούμε οι περισσότεροι (πολυκατοικίες) είναι ένα πάρα πολύ ειδικό αυτοκίνητο, το οποίο και οι 12 στους οποίους απευθύνεται έχουν ήδη αγοράσει... :lol:

Το συγκεκριμένο μπορεί να φορτίζει στη δουλειά, οπότε δεν τίθεται θέμα... Αλλά 40Κ ΜΟΝΟ για το πήγαιν' έλα στη δουλειά;;;; :dizzy: Με 15Κ παίρνεις εξαιρετικό σούπερ μίνι και πληρώνεις μερικές δεκαετίες βενζίνες...

αλλά βρωμόγκαζο... :inlove: Μετά από ένα 5νθήμερο σεξ και βίας στη δουλειά σήμερα το απόγευμα λίγο χαλαρώσαμε... λίγο όμως...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:Αλλά 40Κ ΜΟΝΟ για το πήγαιν' έλα στη δουλειά;;;; :dizzy:

Προσωπικά είμαι της άποψης ότι εφόσον περνάμε το 95% του οδηγικού μας χρόνου στο πήγαινε-έλα στη δουλειά, αξίζει να ρίξει κανείς εκεί τα χρήματά του. Αντιθέτως, θεωρώ κοροϊδία να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείς μια στο τόσο...
Για εμένα το συγκεκριμένο αμαξάκι θα ήταν ό,τι πρέπει... αλλά λυπήθηκα τα ~25κ που θα μου στοίχιζε...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:Αλλά 40Κ ΜΟΝΟ για το πήγαιν' έλα στη δουλειά;;;; :dizzy:

Προσωπικά είμαι της άποψης ότι εφόσον περνάμε το 95% του οδηγικού μας χρόνου στο πήγαινε-έλα στη δουλειά, αξίζει να ρίξει κανείς εκεί τα χρήματά του. Αντιθέτως, θεωρώ κοροϊδία να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείς μια στο τόσο...
Για εμένα το συγκεκριμένο αμαξάκι θα ήταν ό,τι πρέπει... αλλά λυπήθηκα τα ~25κ που θα μου στοίχιζε...

40 K και αν θέλεις να πας ταξιδάκι να μην μπορείς;;;; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#242318 γιατι και χωρις τα 40k αν θες ταξιδι πας; αφου μας τα παιρνει ολα ο Αλεξης... ασε μας ρε Μαρκο :s_tongue (κλαψιαρης κ ετσι)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#242322 Υπάρχει και η έκδοση REX με την οποία πας και τα ταξιδάκια σου (όχι πολύ μακρινά, αν δεν μπορείς να το φορτίσεις στον προορισμό). Εξαρτάται πάντα κι από τις συνήθειες/δεδομένα/ζωή του καθενός.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#242325 Και με μια Cayman δεν μπορείς να κάνεις μετακόμιση. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By nass
Scotch έγραψε:Προσωπικά είμαι της άποψης ότι εφόσον περνάμε το 95% του οδηγικού μας χρόνου στο πήγαινε-έλα στη δουλειά, αξίζει να ρίξει κανείς εκεί τα χρήματά του. Αντιθέτως, θεωρώ κοροϊδία να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείς μια στο τόσο...

Ομως μια άλλη πλευρά να το δεις είναι τα διανυόμενα χιλιόμετρα, εκεί μπορεί να είναι πχ. 1/3 εντός πόλης - 2/3 εκτός.
Και με δεδομένο ότι εντός πόλης το 50% του 95% σπαταλιέται σταματημένο ή με < 20 χλμ/ώρα (άρα όχι "αυτοκίνητο"), μήπως εμάς σαν petrolheads θα "έπρεπε" να μας ενδιαφέρει περισσότερο το εκτός ?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#242331 Στα σοβαρα τωρα οταν εχεις χρηματα για ενα αυτοκινητο αγοραζεις κατι που μπορει να σου καλυψει περισσοτερες απο μια αναγκες. Το συνολο των αναγκων καθως και η προτεραιοτητα που εχει η καθε αναγκη ειναι σχεδον μοναδικα για καθε χρηστη.

Οποτε αυτοκινητα που εξυπηρετουν λιγες αναγκες ειναι απαγορευτικα για ατομα που δεν εχουν τη δυνατοτητα να εχουν 2-3 αυτοκινητα.

πχ ενας μεσος αγοραστης θα εχει ενα αυτοκινητο σαν εργενης πχ που θα μπορει να παει μια εκδρομη, θα μπορει να παει στη δουλεια καθε μερα, θα μπορει να κινειται ανετα μεσα στη πολη, θα μπορει να χωραει την οικογενεια αυριο μεθαυριο κοκ...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bibendum έγραψε:Στα σοβαρα τωρα οταν εχεις χρηματα για ενα αυτοκινητο αγοραζεις κατι που μπορει να σου καλυψει περισσοτερες απο μια αναγκες. Το συνολο των αναγκων καθως και η προτεραιοτητα που εχει η καθε αναγκη ειναι σχεδον μοναδικα για καθε χρηστη.

+1
Όλα σχετικά είναι και όλα εξαρτώνται από το budget και την ικανοποίηση που δίνουν στον καθένα οι επιλογές του.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#242346 Μα με 40Κ παιρνει καποιος 2 οχηματα που το ενα ειναι για εκτος πολης και διασκεδαστικη οδηγηση και το αλλο για πολη... αν δε παρει μτχ, τοτε του μενουν και ρεστα...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#242354 Ένα θετικο που εχουν τα ηλεκτροκίνητα είναι ότι δεν εξαρτάς τις μετακινησεις σου στα πανω κατω της τιμης της βενζίνης.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#242365 Και τις εξαρτάς στο range του και την ταχύτητα φόρτισης...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
224v έγραψε:Μα με 40Κ παιρνει καποιος 2 οχηματα που το ενα ειναι για εκτος πολης και διασκεδαστικη οδηγηση και το αλλο για πολη... αν δε παρει μτχ, τοτε του μενουν και ρεστα...
Ή παίρνει ένα αρκετά καλό σε όλα με 30Κ κι έχει κι άλλα 10Κ για να τα φάει σε καύσιμο.
Άβαταρ μέλους
By nass
#242491 Η συζήτηση αυτή είναι παρόμοια με την "γιατί να πάρεις Mercedes με 40Κ ενώ μπορείς να πάρεις VW με 30Κ ?"
Γιατί μπορείς και γουστάρεις, είναι η απάντηση.