Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:
sknipper έγραψε:Μεγάλοι κινητήρες που οδηγούνται χαλαρά λόγω ροπών χαμηλά αν δεν μπλέξουν σε μόνιμο σταμάτα ξεκίνα πιάνουν πολύ καλά νούμερα κατανάλωσης και σε πόλη.

Εξαρτάται τι εννοείς ως καλά νούμερα. Η 330 10 βλέπει μόνο σε εθνική. Στην πόλη το 12αρι είναι στάνταρ. Σε σκίσιμο βλέπεις 20αρια. Ίδιες καταναλώσεις έχει και η SL350 φίλου. Μάλιστα σε σβελτο (150-160) ταξίδι που κάναμε μαζί, έκαψαν και τα δυο 11.
Εννοώ μονοψήφιο, δεν θα ξεχάσω κάποιον με μια 328 και μέση γύρω στα 8 (στην πόλη).... τον ρώτησα και μου είπε ότι οδηγάει πολύ χαλαρά και ταξιτζίδικα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#235260 328; E36; Απίθανο μου φαίνεται δεδομένου ότι η πολύ πιο σύγχρονη Ε92 δεν πλησιάζει με καμια παναγια τέτοια νούμερα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#235665 Βέβαια, η Ε36 είναι πολύ πιο ελαφριά... :hmmm:

Ίσως να οφείλεται εκεί και αν πάει στρωτά χωρίς σταμάτα - ξεκίνα με 3η - 4η... :hmmm:

Αν και, όπως παλιότερα άκουγες διάφορα χαζά για το πως το μπρίκι xlsi ταξίδευε άνετα με 340 χαω στον επαρχιακό για Κάτω Κουτσομαγούλα, πλέον το μόνο που ακούς είναι το πως έκαψε 2,364896 λίτρα / 100 χλμ στο κέντρο της Αθήνας με μποτιλιάρισμα, απεργία στα ΜΜΕ και 5 πορείες ταυτόχρονα... :innocent: :lol: :lol: Αυτοκίνητα που όλοι έλεγαν πόσο πολύ καίνε, πλέον κινούνται με 5 ευρώ για 880 χλμ... :lol: :lol:

Ώρες ώρες νομίζω πως μόνο το δικό μου καίει πάνω από 7... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#235669 Και το δικο μου. Το 10αρι το έχει άνετα όταν το χρησιμοποιώ για να πάω δουλειά.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:328; E36; Απίθανο μου φαίνεται δεδομένου ότι η πολύ πιο σύγχρονη Ε92 δεν πλησιάζει με καμια παναγια τέτοια νούμερα.
Δεν είμαι σίγουρος, νομίζω Ε46 και σε εποχές που δεν προσέχαμε την κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#237942 Απαντώ εδώ.
kyr80 έγραψε:@scotch αν στην πόλη έχεις 6,5-8 λτ κόβω το χέρι μου, το πουλί μου, και ότι άλλο προεξέχει.

Εδώ και 2 εβδομάδες κάνω καθημερινά Παλλήνη-Νέα Σμύρνη (διασχίζοντας το κέντρο, όχι από ΑΟ... με απεργία μετρό μέσα...) και η κατανάλωση έχει κολλήσει στο 7,9 lt/100km.
Εδώ είσαι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#237974 Γιαννενα- Καβάλα, μ.ω.τ. 113 door to door, με χιονοπτωση από Μετσοβο μέχρι Πολυμυλο, 5,8 λίτρα /100

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
famas έγραψε:#belgarion, Πόσα χλμ έχεις φτάσει;

Πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο εννοείς ?59700 σε 26 μήνες.Εχω κλείσει για σέρβις την Δευτέρα που θα γυρίσω.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
belgarion έγραψε:Γιαννενα- Καβάλα, μ.ω.τ. 113 door to door, με χιονοπτωση από Μετσοβο μέχρι Πολυμυλο, 5,8 λίτρα /100

.
Μιλάμε για πετρελαιοκίνητο θέλω να ελπίζω.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#238061 Θα ήθελα πολυ να ήταν βενζινοκινητο (ιδανικά 1.6...) αλλά δυστυχώς είναι diesel( clio iv 1.5 dci).Πάντως θα ήμουν κάνα λίτρο κάτω αν οι μλκς οι Γάλλοι είχαν βάλει μια 6η

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
sknipper έγραψε:Μπα, η διαφορά σου θα ήταν πολύ μικρή, δε μετράει το ίδιο στα πετρέλαια όπως στη βενζίνη.

Το ενα λίτρο ίσως ήταν υπερβολή,το έγραψα όμως γιατί βλέπω ότι στην καθημερινότητα(επαρχιακός και παλιά ΕΟ σε ορεινή περιοχή ) που παίζω κυρίως στα 90-120 εχω 5 λίτρα χωρίς καθόλου προσπάθεια για οικονομική οδήγηση.Μόλις περάσει τα 120 ,αρχίζει και ρουφάει αφού ανεβαίνει πανω απο τις 2500 σαλ.Οπότε μια 6η θα βοηθούσε.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#238077 Δεν είναι μόνο οι στροφές, από τα 120 ανεβαίνουν πολύ οι αεροδυναμικές αντιστάσεις, όλα εκεί αρχίζουν και καίνε.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
sknipper έγραψε:Δεν είναι μόνο οι στροφές, από τα 120 ανεβαίνουν πολύ οι αεροδυναμικές αντιστάσεις, όλα εκεί αρχίζουν και καίνε.

Φυσικά και αυτο ισχύει.Πάντως εγώ το διασκεδάζω που σε τόσα χιλιόμετρα με πέρασε μονο μια Χ5,ενα Α6 και ενα Zafira 1.7cdti.Όλοι οι άλλοι πήγαιναν πολύ φυλαγμένα ακόμη και με πολυ δυνατότερα αυτοκίνητα,βλέπεις κάτι σιροκο και κάτι ΤΤ να πηγαίνουν με 120

.