Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Isambard έγραψε:Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα μοντέλα. Το μεγάλο μέρος των πωλήσεών της είναι το Model 3 και το Υ και αυτά είναι μια χαρά ανταγωνιστικά στην κατηγορία τους. .

Μονο που τα μεσαια σενταν πεθαιναν ως κατηγορια, ο κοσμος προτιμουσε τα SUV για πολλους και διαφορους λογους και το Μοντελ 3 ειναι ενα χαμηλο, με ιδιαιτερες θεσεις πισω σενταν 4,7 μετρων και μεγαλο πορτμπαγκαζ με μικρο ανοιγμα ομως.

Τωρα που η αγορα γεμιζει απο νεα μοντελα και αλλων κατηγοριων, αρκετα απο αυτα SUV με καλυτερη εκμεταλλευση χωρων, καλες αυτονομιες και ομορφοτερα μεσα - εξω, ποσοι θα προτιμησουν τα τεραστια για τα ευρωπαικα δεδομενα Τεσλα;
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:3φασικό με καταναλώσεις περι των 7000kwh τον χρόνο, ΦΒ 5kwp τα οποία θα γίνουν μάλλον 6.
Τα 22kw τα θέλω για να είναι future proof και με 11kw κάνω την δουλειά μου.

Αυτόν γλυκοκοιτάζω

https://www.amazon.de/Charger-Charging- ... 9hdGY&th=1

Μια χαρά, έχει και 7m καλώδιο.
Future proof όταν θα παρκάρεις EV και θα θες να φορτίζει και το πιο πίσω :lol:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#890082 Τα πιο ογκώδη αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο Tesla πλέον, όλα έχουν πλέον μεγαλώσει. Τα ηλεκτρικά δε, λόγω του ότι θες μεγάλη μπαταρία για μεγάλη αυτονομία, ίσως ένα κλικ παραπάνω

Επιπλέον, καλοί οι Κινέζοι (εικάζω, δεν έχω προσωπική εμπειρία), αλλά για να επαναλάβουμε και τις συζητήσεις που κάναμε για την Tesla στην αντίστοιχή της φάση, πρέπει να στήσουν και ένα σοβαρό δίκτυο υποστήριξης πελατών στην Ελλάδα για να μην αρχίσουν τα ξενερώματα και οι κατάρες στα πρώτα προβλήματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:
dimik έγραψε:3φασικό με καταναλώσεις περι των 7000kwh τον χρόνο, ΦΒ 5kwp τα οποία θα γίνουν μάλλον 6.
Τα 22kw τα θέλω για να είναι future proof και με 11kw κάνω την δουλειά μου.

Αυτόν γλυκοκοιτάζω

https://www.amazon.de/Charger-Charging- ... 9hdGY&th=1

Μια χαρά, έχει και 7m καλώδιο.
Future proof όταν θα παρκάρεις EV και θα θες να φορτίζει και το πιο πίσω EV

Fixed

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#890088 Εγώ την πάτησα, έχει 5m καλώδιο το δικό μου. Αν βάλω μπροστά το Focus, τότε οριακά μεν, αλλά δε φτάνω να φορτίσω το Zoe.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890090 Πιο σωστό είναι να ερωτηθεί ο εγκαταστάτης πάντως. Αυτοί έχουν τους δικούς τους προμηθευτές και θα εγγυηθούν και για το αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
glf έγραψε:Εγώ την πάτησα, έχει 5m καλώδιο το δικό μου. Αν βάλω μπροστά το Focus, τότε οριακά μεν, αλλά δε φτάνω να φορτίσω το Zoe.
Αν ανοιξεις τον φορτιστή μπορεις να αλλάξεις το καλωδιο με μακρύτερο

< >
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890092 Το καλύτερο είναι να είναι αφαιρούμενο το καλώδιο, άρα βάζεις ό,τι θέλεις. Μεγαλύτερο καλώδιο δεν μπαίνει σε όλους τους φορτιστές, το μήκος και το πάχος έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του καλωδίου.
Άβαταρ μέλους
By glf
Nosferatu έγραψε:
glf έγραψε:Εγώ την πάτησα, έχει 5m καλώδιο το δικό μου. Αν βάλω μπροστά το Focus, τότε οριακά μεν, αλλά δε φτάνω να φορτίσω το Zoe.
Αν ανοιξεις τον φορτιστή μπορεις να αλλάξεις το καλωδιο με μακρύτερο

Εννοείται (για μένα). Έχω μαρκάρει και αγγελίες (εξωτερικό) που δίνουν καλώδιο με το Type2 έτοιμο. Αλλά δε μου χρειάζεται ακόμα.
Μάλλον θα πάρω και ένα φορητό 3Φ-φορτιστή να υπάρχει, με 5πολική μπρίζα. Το granny μονοφασικό με 10Α παραείναι αργό.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
markvag έγραψε:
bill33 έγραψε:Tesla (TSLA) shareholders get excited for ‘Tesla prototype’ that turn out to be a competitor’s

https://electrek.co/2025/05/09/tesla-ts ... mpetitors/

:lol:

Το βασικό πρόβλημα της εταιρείας (πέρα από τον αρχι-ναζί), είναι πως δεν έχει νέα μοντέλα. Αυτά που έχει είναι πολύ παλιά (model S anyone;; :lol: :lol: ), ενώ το πιο καινούριο της είναι ουσιαστικά f/l ενός αυτοκινήτου 5 ετών...

Και ο απατεώνας αρχι-ναζί, αντί να ασχολείται βασικά με τα core προϊόντα της εταιρείας και την ανανέωσή τους και λιγότερο με μελλοντικά και αμφίβολλα πρότζεκτ, ασχολείται αποκλειστικά (και αναγκάζει και την εταιρεία να κάνει το ίδιο) με μελλοντικά πρότζεκτ που ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψουν, αλλά και να δουλέψουν, δεν θα φέρουν λεφτούλια πριν περάσουν πολλά χρόνια. Και φυσικά, ο ανταγωνισμός δεν κοιμάται... Πιάστηκε στον ύπνο στο παρελθόν...

Κοινώς, αν τα βάλουμε όλα αυτά στη σούπα, δεν βγαίνει κάτι νόστιμο για την εταιρεία...

Μα δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία όπως νομίζεις. Εταιρία τεχνολογίας, ρομποτικής και AI είναι ή έτσι λένε οι φανς του.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#890122 Αν μπορεί ο φορτιστής να μπορεί να φορτίζει 2 ταυτόχρονα θα βολεύει για το μέλλον. Γιατί με 11 είναι οκ για να φορτίσεις ένα αυτοκίνητο αλλά με 22 με μία παροχή θα ξυπνάς μέσα στη νύχτα να αλλάζεις αυτοκίνητο; Αν και πόσο συχνά θα θέλεις και τα 2 πλήρως φορτισμένα την ίδια μέρα.
Βέβαια κοστίζει παραπάνω η εγκατάσταση αφού θέλεις πολύ πιο χοντρά καλώδια. Αν μάλιστα είναι να τοποθετηθεί όχι πολύ κοντά στην κεντρική παροχή...

Ο Ηλων Μάσκ είναι visionary (οραματιστής) και είναι λάθος αυτοί οι άνθρωποι να τρέχουν επιχείριση, δεν είναι επιχειρηματίες, θα έπρεπε να είχε κρατήσει τις μετοχές του αλλά να αφήσει την όλη διαχείριση σε σχετικούς και αυτός να συζητάει με τους μηχανικούς το όραμά του.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#890128 Εκτός ότι χάνει σταδιακά την Ευρώπη, η Tesla χάνει πλέον και την Κίνα.
Το τρέχον έτος, έχουν πέσει οι πωλήσεις της στην Κίνα (έστω και ελάχιστα), την στιγμή που οι πωλήσεις των EV έχουν αυξηθεί κατά 35%!

Τα κινέζικα EVs έχουν πολύ καλύτερο value for money σε σχέση με τα Tesla, ενώ δεν υστερούν και στο κομμάτι των υποδομών. Η Nio έχει τον ίδιο αριθμό superchargers (+ την δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας), ενώ η BYD έχει ήδη ξεκινήσει να στήνει το δίκτυο φορτιστών με δυνατότητα φόρτισης 1MW (400Km με 5 λεπτά φόρτισης).
Την ίδια στιγμή η Tesla ξεκινά να εγκαθιστά τους V4 superchargers, οι οποίοι όμως φτάνουν μέχρι τα 500KW.

Αν λάβουμε υπόψη ότι με τα κόλπα του ο Musk έχει στρέψει και τους μισούς Αμερικάνους εναντίων του, όπως και όλους του Καναδούς, τότε και πάλι καλά είναι!

Από την άλλη, παίρνει τα κυβερνητικά συμβόλαια για την SpaceX, οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχει οικονομικό πρόβλημα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#890130 Όσον αφορά την τέσλα, το καινούργιο ΜΥ(βασικότατος πυλώνας για τις παγκόσμιες πωλήσεις, το δίχως άλλο) αφενός κομματάκι άργησε να εμφανιστεί, αφετέρου η συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη για τα ανδραγαθήματα του ισχυρού της ανδρός.
Και στατιστικά να το πάρεις, για πόσο θα ήταν στην κορυφή? Όχι πως είναι άσχημα να πλασάρεσαι σταθερά στους πρώτους, όντας νεοσύστατη σαν εταιρία στο χώρο.
Άβαταρ μέλους
By glf
sknipper έγραψε:Αν μπορεί ο φορτιστής να μπορεί να φορτίζει 2 ταυτόχρονα θα βολεύει για το μέλλον.

Ένα καλώδιο έχει το wallbox. Ποιος θα βάλει wallbox με δύο παροχές σε σπίτι; Είπαμε... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Vagnar έγραψε:
Μα δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία όπως νομίζεις. Εταιρία τεχνολογίας, ρομποτικής και AI είναι ή έτσι λένε οι φανς του.

:lol: :lol: :lol:

Εντωμεταξύ αυτό το λέει ο αρχι-απατεώνας ναζί που έχουν για τσέο, γιατί αλλιώς αποτιμούνται χρηματιστηριακά οι εταιρείες τεχνολογίας και αλλιώς οι παραδοσιακές βιομηχανίες.

Και προφανώς είναι μία αυτοκινητοβιομηχανία. Όλα τα άλλα είναι @@ καλαβρέζικα (πχ Optimus, Robotaxi, το Semi το θυμάται κανείς;; :s_rofl :s_rofl :s_rofl , κτλ), που στην καλύτερη απλά χάνουν λεφτά, στη χειρότερη είναι μαύρη τρύπα και κάνουν κακό στη φήμη της εταιρείας...

Α, και να σημειώσουμε πως όσα project ήταν του Μασκ, πήγαν άπατα... Cybertruck, Semi, αυτόνομη οδήγηση, κτλ, ενώ τα μόνα που είναι καλά (εμπορικά και ως προϊόντα) είναι τα αυτοκίνητα, που σε σημαντικό βαθμό είτε τα βρήκε, είτε έγιναν καλά, παρόλη την ύπαρξή του, όχι επειδή ήταν αυτός εκεί... :lol:

sknipper έγραψε:Ο Ηλων Μάσκ είναι fraudster (απατεώνας) και είναι λάθος αυτοί οι άνθρωποι να τρέχουν επιχείριση, δεν είναι επιχειρηματίες, θα έπρεπε να είχε κρατήσει τις μετοχές του αλλά να αφήσει την όλη διαχείριση σε σχετικούς και αυτός να συζητάει με τους μηχανικούς το όραμά του.

Συμφωνώ με το διορθωμένο.

edmond έγραψε:Όσον αφορά την τέσλα, το καινούργιο ΜΥ(βασικότατος πυλώνας για τις παγκόσμιες πωλήσεις, το δίχως άλλο) αφενός κομματάκι άργησε να εμφανιστεί, αφετέρου η συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη για τα ανδραγαθήματα του ισχυρού της ανδρός.

Πέρα από τη συγκυρία, το καινούριο μοντέλο, είναι... ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο σε εμφάνιση (οκ, κάποιες λεπτομέρειες, αλλά η εικόνα είναι ίδια), κάτι που ισχύει και για το 3... ΟΚ, με βελτιώσεις στα μηχανικά (αν και δεν ξέρω πόσοι ενδιαφέρονται πια), αλλά πρακτικά το ίδιο αμάξι... Δηλαδή 5 ετών... Το βασικό σου μοντέλο και ο βασικός πυλώνας των πωλήσεών σου...

Εικόνα

Δηλαδή πας να πουλήσεις τα βασικά σου προϊόντα, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές κατηγορίες που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει Ο ΧΑΜΟΣ και είναι τα ίδια με αυτά που είχες πριν πόσα χρόνια, όταν ουσιαστικά ήσουν μόνος σου...

Ε, δεν θα πάει πολύ καλά αυτό...

edit: Και αντί να ασχολούνται με τα core προϊόντα τους, ασχολούνται με τις μ@λ@κίες του ναζί, που είναι τρύπα χωρίς πάτο και δεν θα βγάλουν ποτέ λεφτά...