Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#889261 Καλό αλλά μικρό και σε μπαταρία και σε χώρους, το δοκίμασα.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#889374 https://www.drive.gr/news/hyundai-ioniq-5-eftase-tis-671000-km-kai-synehizei-akathekto

Η ανάλυση της Hyundai έδειξε ότι μετά από 580.000 km, η μπαταρία διατηρούσε το 87,7% της αρχικής της χωρητικότητας.

Εικόνα

Νταξ ρε Σάμπα, βάλε κανά εμότζι, κανά λολ ξέρωγω :s_hang
Άβαταρ μέλους
By dimik
#890034 Ηλεκτρικοί τι φορτιστή προτιμήσατε;
Είμαι στο ψάξιμο για 22kw Type 2 κι έχω επιδότηση 600 ευρώ.
Θα μπει σε εξωτερικό χώρο εκτεθειμένος σε ήλιο και βροχή.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Γιατί δε φτιάχνεις ένα μικρο σκέπαστρο?
Γιατί είναι παράνομο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890051 Δικό σου δεν είναι το οικόπεδο; Δεν μπορείς να βγάλεις άδεια;
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
dimik έγραψε:Ηλεκτρικοί τι φορτιστή προτιμήσατε;
Είμαι στο ψάξιμο για 22kw Type 2 κι έχω επιδότηση 600 ευρώ.
Θα μπει σε εξωτερικό χώρο εκτεθειμένος σε ήλιο και βροχή.

< >
Το γεγονος οτι θα είναι εκτεθειμένη δε θα πρεπε να σε απασχολεί σε κατι. Η παροχη να σωστα με δικο της πινακα και το φορτιστη απλα τον κοτσαρεις, Τον αλλαζεις όποτε θες δεν ειναι κατι δεσμευτικό.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#890054 Dimitris_P είναι λίγο πιο περίπλοκο, δεν μπορώ να κάνω καμιά παρέμβαση που αλλάζει τα τμ στεγασμένων χώρων μέχρι να περάσει έλεγχο από τον δήμο το σπίτι επειδή είναι καινούριο. Ακόμα κι ένα μικρό στρεγαστρο είναι παράνομο, ούτε καμινάδα για την ψησταριά δεν μπορώ να βάλω.

Nosferatu με νοιάζει κυρίως η μάρκα\τεχνικά χαρακτηριστικά\αξιοπιστία, θεωρώ ότι όλοι λίγο πολύ αντέχουν τις καιρικές συνθήκες απλά δεν ξέρω ποιες εταιρείες\μοντέλα θεωρούνται καλύτερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#890068 Εγώ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τη μάρκα. Δες κυρίως αν θες να έχει app/cloud διασύνδεση. Εγώ εν τέλει πήρα ότι φτηνότερο/γερμανικό. Δεν είναι και κάτι αμαν το wallbox.
Αλλά πάλι θα σου πω ότι ιδίως για Κύπρο τα 22kW δε τα χρειάζεσαι. Όχι ότι πειράζει αλλά έτσι να το ξέρεις. Δε ξέρω τι γραμμή και τι καταναλώσεις έχεις τώρα στο σπίτι, για να τα ζυγίσεις το λέω.
Τα wallbox επίσης δεν έχουν φόβο να μείνουν έξω στον ήλιο. Σίγουρα θα είναι προτιμότερο ένα μικρό σκέπαστρο αλλά δεν έγινε και τίποτα αν είναι εκτός.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#890069 3φασικό με καταναλώσεις περι των 7000kwh τον χρόνο, ΦΒ 5kwp τα οποία θα γίνουν μάλλον 6.
Τα 22kw τα θέλω για να είναι future proof και με 11kw κάνω την δουλειά μου.

Αυτόν γλυκοκοιτάζω

https://www.amazon.de/Charger-Charging- ... 9hdGY&th=1
Άβαταρ μέλους
By Serf
#890071 Για εκτεθειμένο θα κοιτούσα προς μοντέλα που τοποθετούν οι παροχοι φόρτισης, τύπου NRG, Dei blue, κτλ που είναι δοκιμασμένοι σε αντίστοιχες συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bill33 έγραψε:Tesla (TSLA) shareholders get excited for ‘Tesla prototype’ that turn out to be a competitor’s

https://electrek.co/2025/05/09/tesla-ts ... mpetitors/

:lol:

Το βασικό πρόβλημα της εταιρείας (πέρα από τον αρχι-ναζί), είναι πως δεν έχει νέα μοντέλα. Αυτά που έχει είναι πολύ παλιά (model S anyone;; :lol: :lol: ), ενώ το πιο καινούριο της είναι ουσιαστικά f/l ενός αυτοκινήτου 5 ετών...

Και ο απατεώνας αρχι-ναζί, αντί να ασχολείται βασικά με τα core προϊόντα της εταιρείας και την ανανέωσή τους και λιγότερο με μελλοντικά και αμφίβολλα πρότζεκτ, ασχολείται αποκλειστικά (και αναγκάζει και την εταιρεία να κάνει το ίδιο) με μελλοντικά πρότζεκτ που ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψουν, αλλά και να δουλέψουν, δεν θα φέρουν λεφτούλια πριν περάσουν πολλά χρόνια. Και φυσικά, ο ανταγωνισμός δεν κοιμάται... Πιάστηκε στον ύπνο στο παρελθόν...

Κοινώς, αν τα βάλουμε όλα αυτά στη σούπα, δεν βγαίνει κάτι νόστιμο για την εταιρεία...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#890075 Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα μοντέλα. Το μεγάλο μέρος των πωλήσεών της είναι το Model 3 και το Υ και αυτά είναι μια χαρά ανταγωνιστικά στην κατηγορία τους. Το Cybertruck πουλάει χάλια, γιατί τελικά δεν έχουν πολλοί 100.000$ για αμάξι και πάει για επικό flop.

Επίσης, η εταιρεία έχει τεχνολογία και έχει και assets, τόσο το δίκτυο με superchargers όσο και το πολύ προχωρημένο σύστημα για την αυτόνομη οδήγηση, σίγουρα έχουν σοβαρή αποτίμηση.

Το βασικό πρόβλημα το οποίο δημιούργησε μόνος του ο Elon Musk είναι πως η εικόνα της Tesla δεν είναι όσο ωραία και sexy ήταν, κοινώς πολλοί δε θέλουν να οδηγούν ένα Tesla μετά τα καμώματα των τελευταίων μηνών του CEO της.

Τα περιστατικά βανδαλισμού επίσης, έχουν βλάψει και την ασφαλιστική ικανότητα των οχημάτων σε πολλές χώρες, κοινώς είναι πιο ακριβό να ασφαλίσεις ένα Tesla από ότι ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο του ανταγωνισμού.

Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πωλήσεις της Tesla έπεσαν πέρυσι και φέτος επίσης είναι λιγότερες, ενώ της BYD και αρκετών ανταγωνιστών κυρίως από την Κίνα, ανεβαίνουν με διψήφιο ρυθμό. Αυτό δείχνει πως τα EV μια χαρά τα πάνε, αλλά η Tesla τα πάει χάλια, κάτι που καθόλου δε με στενοχωρεί να πω την αλήθεια μου.