Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By fokion
NirApp έγραψε:
fokion έγραψε:Οπως την "πατησε" κι ο γειτωνας μου αν θυμαστε που ειχα αναφερει παλιοτερα και τωρα φορτιζει - συνηθως - στο σουπερμαρκετ...

Αντι να παρει ενα ντιζελ και να γεμιζει 1 φορα το μηνα κι αν, πηρε ηλεκτρικο και ξεροσταλιαζει στο σουπερ μαρκετ. Ωραιος ο γειτονας.

Μπαααααα εχει μια 530 μη με ρωτατε κωδικό δε το εχω με τα BMW κι ενα Merc B class :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
PaNick67 έγραψε:
Scotch έγραψε:Ξεροσταλιάζει; Το μόνο πρόβλημα οι ούγκανοι που πιθανώς έχουν καταλάβει τις θέσεις φόρτισης.

Σιγά μην πάρει τράτα γι αυτό το λόγο :lol:

Στον Σκλαβενιτη που παω συχνα οι θεσεις φορτισης ειναι μακρια απο την εισοδο και δεν εχω δει ποτε ηλεκτρικο να φορτιζει, εχω δει ομως θερμικα στις θεσεις.

Σε αλλα ΣΜ που οι φορτιστες ειναι κοντα τις περισσοτερες φορες ειναι αδειες αν δεν εχουν παρκαρει θερμικοι

Το θεμα ειναι οτι κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα για την γαιδουρια των Ελληνων αφου ειναι ιδιωτικοι χωροι κι η ΕΛΑΣ δεν εχει αρμοδιοτητα.

Αλλο ενα προβλημα σε αυτα που εγραφε προ ημερων ο skniper

Αν και δεν εχω ελπιδες οτι θα γινουμε ανθρωποι ελπιζω να φτιαχτουν υποδομες σε δημοσιους χωρους ή σε ιδιωτικους (βενζιναδικα) που θα εχουν προσβαση ολο το 24ωρο

Τεχνικοί τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί, αλλά κανείς δεν θέλει να στενοχωρήσει τους πελάτες του, ακόμη και τους γαϊδάρους που παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης ή ακόμη χειρότερα σε θέσεις ΑΜΕΑ.
Η απλή λύση είναι οι θέσεις φόρτισης να γίνονται λίγο πιο μακριά από την είσοδο, ώστε να μην δίνουν κίνητρο να παρκάρουν εκεί.
Άλλος τρόπος θα ήταν το κλείσιμο με μπάρες: μπήκες και δεν φόρτισες; Κλείνει η μπαρα και πήγαινε ψάξε το δίκιο σου. Μόνον με το βούρδουλα καταλαβαίνουν κάποιοι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#880957 Νομίζω οι λόγοι που δεν τοποθετούνται μακριά από την είσοδο είναι τεχνικοί (απόσταση από το κτίριο, πίνακες, κλπ) και κατ' επέκταση και οικονομικοί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Isambard έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Scotch έγραψε:Ξεροσταλιάζει; Το μόνο πρόβλημα οι ούγκανοι που πιθανώς έχουν καταλάβει τις θέσεις φόρτισης.

Σιγά μην πάρει τράτα γι αυτό το λόγο :lol:

Στον Σκλαβενιτη που παω συχνα οι θεσεις φορτισης ειναι μακρια απο την εισοδο και δεν εχω δει ποτε ηλεκτρικο να φορτιζει, εχω δει ομως θερμικα στις θεσεις.

Σε αλλα ΣΜ που οι φορτιστες ειναι κοντα τις περισσοτερες φορες ειναι αδειες αν δεν εχουν παρκαρει θερμικοι

Το θεμα ειναι οτι κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα για την γαιδουρια των Ελληνων αφου ειναι ιδιωτικοι χωροι κι η ΕΛΑΣ δεν εχει αρμοδιοτητα.

Αλλο ενα προβλημα σε αυτα που εγραφε προ ημερων ο skniper

Αν και δεν εχω ελπιδες οτι θα γινουμε ανθρωποι ελπιζω να φτιαχτουν υποδομες σε δημοσιους χωρους ή σε ιδιωτικους (βενζιναδικα) που θα εχουν προσβαση ολο το 24ωρο

Τεχνικοί τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί, αλλά κανείς δεν θέλει να στενοχωρήσει τους πελάτες του, ακόμη και τους γαϊδάρους που παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης ή ακόμη χειρότερα σε θέσεις ΑΜΕΑ.
Η απλή λύση είναι οι θέσεις φόρτισης να γίνονται λίγο πιο μακριά από την είσοδο, ώστε να μην δίνουν κίνητρο να παρκάρουν εκεί.
Άλλος τρόπος θα ήταν το κλείσιμο με μπάρες: μπήκες και δεν φόρτισες; Κλείνει η μπαρα και πήγαινε ψάξε το δίκιο σου. Μόνον με το βούρδουλα καταλαβαίνουν κάποιοι.

Δεν θα δουλεψει τιποτα απο αυτα γιατι κανενας μαγαζατορας δεν θελει να στεναχωρησει πελατες του εστω και γαιδουρια, τα οποια ειναι πολλα περισσοτερα απο τους χρηστες ηλεκτρικων ΙΧ.

Οι θεσεις ειναι κοντα στο μαγαζι μαλλον γιατι εκει κοντα ειναι κι η ηλεκτρικη εγκατασταση - υποσταθμος που εχει η επιχειρηση. Οποτε δυσκολο να επωμιστει η επιχειρηση το εξτρα κοστος να τους βαλει στην ακρη. Ασε που μερες και ωρες αιχμης ουτε εκει θα εχει αδειες θεσεις.

Και να πω την αληθεια δεν ξερω αν θα περιμενα να αδειασει μια κανονικη θεση Σαββατο μεσημερι να παρκαρω αντι να παω σε μια αδεια με φορτιστη. Μεχρι τωρα παντα βρισκω μια ή φευγει καποιος και περιμενω ουτε λεπτο.
Αφου ποτε δεν εχω δει αμαξι να φορτιζει οσες φορες εχω παει., μονο μια φορα ειδα εναν με id3 να εχει παρκαρει απλως
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#880959 Το να είναι κοντά στο κτήριο, είναι λογικό. Αν πας μακριά, έχεις μεγαλύτερες απώλειες πάνω στο καλώδιο, χάνεις δηλαδή χρήματα, άρα δεν είναι χαζοί που το κάνουν έτσι. Απλώς πρέπει να τους βάλουν αναγκαστικά λίγο πιο μακριά γιατί έτσι είναι απλά άχρηστοι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
fokion έγραψε:κι οντως αν θυμαμαι καλα μια προσφορα για την εγκατασταση ηταν καπου αναμεσα στο 5 και το 10 αλλα δε θυμαμαι ακριβως καθοτι ηθελε καμια 50αρια μετρα "βοα" + πινακες συν συν.... γιατι εθεσα απαραβατο ορο η παροχή να ειναι ικανη να φορτιζουν και τα 3 ταυτοχρονα και με μεγαλυτερους φορτιστες απο αυτον τον σουκο που δινει η Πεζω....
Και έτσι φαίνεται γιατί η υπόθεση δεν προχωράει, γιατό ο fokion είχε ιδέες μεγαλείου με τσέπες άλλου. :lol:
Δεν ξέρω πόσα χλμ θα κάνουν την ημέρα αλλά αν δεν χρειάζονται φόρτιση κάθε μέρα και τα 3 μια χαρά βολεύεσαι με 2 11άρηδες κοντά στην παροχή.
Άβαταρ μέλους
By fokion
sknipper έγραψε:
fokion έγραψε:κι οντως αν θυμαμαι καλα μια προσφορα για την εγκατασταση ηταν καπου αναμεσα στο 5 και το 10 αλλα δε θυμαμαι ακριβως καθοτι ηθελε καμια 50αρια μετρα "βοα" + πινακες συν συν.... γιατι εθεσα απαραβατο ορο η παροχή να ειναι ικανη να φορτιζουν και τα 3 ταυτοχρονα και με μεγαλυτερους φορτιστες απο αυτον τον σουκο που δινει η Πεζω....
Και έτσι φαίνεται γιατί η υπόθεση δεν προχωράει, γιατό ο fokion είχε ιδέες μεγαλείου με τσέπες άλλου. :lol:
Δεν ξέρω πόσα χλμ θα κάνουν την ημέρα αλλά αν δεν χρειάζονται φόρτιση κάθε μέρα και τα 3 μια χαρά βολεύεσαι με 2 11άρηδες κοντά στην παροχή.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Οχι. Απλά ξερω με ποιους εχω να κανω 30 χρονια τωρα και τι θα ζητηθει "αυριο".......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880971 Το θέμα είναι να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν. Αλλιώς πάπαλα. Και αν αυξηθούν οι ανάγκες (ο αριθμός των οχημάτων, το ενδιαφέρον και τα χλμ) κανένας φορτιστής δεν πάει χαμένος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#880993 Normal. Κάπου τόσο χρεώνουν την kWh για DC.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#880995 Με δεδομένο ότι η στροφή προς ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, με τον όποιο ρυθμό, θα μειώνει ολοένα και περισσότερα τα έσοδα του κράτους από την φορολογία στη βενζίνη, αυτό το 0.5€/kwh σε DC φορτιστές λέτε να παραμείνει ή θα πέσει και εκεί καμιά καρπαζιά και θα πάει στο 1€?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#880998 Στην Αγγλία από φέτος αρχίζουν να βαράνε με τέλη κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά. Και τέλος πολυτελείας αν πάνω από 40.000 αρχική τιμή. Είναι πολλά αυτά που χάνουν από τα καύσιμα και κάπως πρέπει να βγούνε. Πλέον τώρα που και υπάρχει επαρκής αριθμός ηλεκτρικών και σχεδόν αναγκαστικά όλοι παίρνουν ηλεκτρικά μπορούνε άφοβα να αρχίσουν να τα χρεώνουν χωρίς να φοβούνται μήπως ο κόσμος κάνει πίσω.
Άβαταρ μέλους
By glf
#881001 Τις Τετάρτες πάντως οι 2 θέσεις φόρτισης στο Μασούτη μας είναι κατειλημμένες μόνο από ηλεκτρικά...
Μπα εδώ υπάρχει λίγος πολιτισμός ακόμα.
Στο Σκλαβενίτη πάλι που έχει και DC βλέπω συχνά να φορτίζει και κάποιος και σχεδόν ποτέ δεν παρκάρει άσχετος.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#881014 Θα έχει φάση όταν μπουν φορτιστές στα Lidl. Που μόνο μέσα στο μαγαζί δεν έχουν βάλει τα αυτοκίνητα τους ορισμένοι ούγκανοι! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:
Αυτο που θα περιμενα απο μια επιχειρηση ηταν μια ολιστικη μελετη του θεματος που θα περιλαμβανει τι αγοραζουμε, πως φορτιζουμε, κοστη, αδειες κλπ ολα μεσα απο την αρχη

Θα το περίμενες, ε;; :lol: :lol:

Πρέπει να σου πω ιστορίες να σου πέσουν τα μαλλιά για να σταματήσεις να έχεις απαιτήσεις... :lol: :lol:

(προφανώς αυτό που λες είναι το σωστό φυσικά... το τι γίνεται είναι άλλη κουβέντα... :ninja: )

Isambard έγραψε:Κανένας δεν βάζει DC φορτιστές αν δεν υπάρχει λόγος. Όλοι βάζουν φθηνούς φορτιστές των 11KW για να φορτίζουν το βράδυ που το όχημα δεν χρησιμοποιείται. Αν κάποιος χρειάζεται μια στο τόσο μια γρήγορη φόρτιση, υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί γρήγοροι φορτιστές σε διάφορα σημεία που μπορείς να πας και να φορτίσεις για 20-30 λεπτά αν είσαι εντελώς άδειος και να πας στο 80%.

Χωρίς να το πολυ-σκεφτώ, αν μου ανέθεταν να βάλω φορτιστές στην εταιρεία που δουλεύω, για τις θέσεις στάθμευσης των ΙΧ, η πρότασή μου θα ήταν σε όλες τις θέσεις αργοί (7 ή 11kw) και 1-2 50άρηδες ή και λίγο πιο γρήγοροι, για την περίπτωση που κάποιος χρειάζεται να φορτίσει γρήρορα. Δηλαδή οι γρήγοροι να είναι 1 στους 10 φορτιστές ή κάτι τέτοιο. Για να μην τρέχει ο καθένας σε Σ/Μ...

Πχ σε σχετική άσκηση επί χάρτου που κάναμε για τη μεταφορική του ομίλου, για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των φορτηγών με ηλεκτρικά, αυτό που είδα είναι ότι θα χρειαστεί περίπου το 10-15% (το πολύ 20%) των φορτιστών να είναι πολύ γρήγοροι (τουλάχιστον για την εφαρμογή μας, που τα περισσότερα φορτηγά δουλεύουν σχετικά κοντινά δρομολόγια και μία βάρδια), για να καλύψουν τα λίγα φορτηγά που θα πρέπει να δουλέψουν 2 βάρδιες. Δυστυχώς, οι δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτηγών ακόμα δεν μας καλύπτουν, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, αλλά πιστεύω σε 2-3 χρόνια αυτό θα αλλάξει.