Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Nikos! έγραψε:Δεν την ειδα και πολυ, μικρή μεν αλλα πολυ καλυτερη απο ίδιου μεγέθους πόλη στην Ελλαδα.

Μια χαρα μου φάνηκε.

Δε ξερω τι λεφτα σου έδιναν, αλλα νομιζω καλυτερα θα ηταν απο εδω και με καλύτερες προοπτικές.

Sent from a mobile device

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ostrava
Σοβαρά τώρα;
Καλύτερη από Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Γιάννενα;
Εμένα με αυτά που διάβασα μου φαίνεται αρκετά χάλια, μολυσμένη λόγω κάρβουνου και με κακό κλίμα, με μέση ετήσια θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου...
Όσο για τις προοπτικές, και στην Τσεχία δεν είναι ρόδινα τα πράγματα, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους ακόμη είναι πολύ χαμηλά.

Σοβαρότατα!

Πολύ πιο οργανωμένη, με περισσότερες ευκαιρίες με αρκετές εταιρίες στη Τσεχία της 2,5% ανεργίας.

Ούτε κάρβουνο είδα, ούτε μολυσμένη ατμόσφαιρα. Τη μια μέρα είχε 32 βαθμούς και την επόμενη 25 και τις δυο λιακάδα με ξηρή ατμόσφαιρα.

Είδα πάρκα, πράσινο, εκπληκτικούς δρόμους, ποδηλατόδρομους σχεδόν παντού, καθαριότητα και οργάνωση.

Και επειδή έχω προσωπική εμπειρία λόγω δουλειάς, πίστεψέ με είναι σαφώς πιο ρόδινα τα πράγματα από την Ελλάδα και αρκετά καλύτερα από εδώ. :iconcool:

Οπότε οι πληροφορίες που έχεις (από το wiki ) είναι λάθος. :)

ΟΚ, πάντως και με συναδέλφους Τσέχους που έχω μιλήσει σε project στην Doha κιόλας, δεν μου τα περιέγραψαν και ρόδινα...
Το Wiki μπορεί να μην λέει όλη την αλήθεια, αλλά και με επίσκεψη δύο ημερών δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα.
Μείνε λίγο παραπάνω κάπου και θα δεις πως το συμπέρασμά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.
ΥΓ: πάρκα και πράσινο έχει και στα Γιάννενα. Και τα 2/3 του χρόνου βρέχει... Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#120448 Καλά, δεν είναι η πρώτη φορά που πάω Τσεχία, είναι η πρώτη που πάω Ostrava.

Η Τσεχία όμως είναι στο region μου και έχω συναδέλφους και συνεργάτες Τσέχους.

ΟΚ, δε μένω εκεί άλλα έχω μια πολύ εικόνα πιστεύω τόσο της αγοράς όσο και της κατάστασης που επικρατεί. :)

edit Υ.Γ. Δε στα περιέγραψαν ρόδινα γιατί ίσως δε ξέρουν τη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας :shifty:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Nikos! έγραψε:

Πολύ πιο οργανωμένη, με περισσότερες ευκαιρίες με αρκετές εταιρίες στη Τσεχία της 2,5% ανεργίας.
)

Δεν υπάρχει αυτό το νούμερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#120566 Καλά, τέτοια ανεργία μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί ακόμη και θεωρητικά σε καπιταλιστικό περιβάλλον, αλλά και το 5,8 που είδα στον Γκούγκλη δεν είναι καθόλου άσχημο (και μάλιστα είναι πτωτικό).
Το πρόβλημα είναι πως ο βασικός εκεί είναι ακόμη χαμηλότερος από εδώ, οπότε παρόλο που το κόστος ζωής εκεί είναι χαμηλότερο, δεν είναι και η γη της επαγγελίας!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
junior gt έγραψε:
Nikos! έγραψε:

)

Δεν υπάρχει αυτό το νούμερο.

Το ξέρω ότι το google γράφει 5,8 αλλά το πραγματικό νούμερο της ανεργίας σε ηλικίες άνω των 30 (που προφανώς σε τέτοια ηλικία θα είχε νόημα να πας έξω) είναι περίπου τόσο σύμφωνα με headhunters & managing directors εταιριών.

Anonymous Founder έγραψε:Καλά, τέτοια ανεργία μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί ακόμη και θεωρητικά σε καπιταλιστικό περιβάλλον, αλλά και το 5,8 που είδα στον Γκούγκλη δεν είναι καθόλου άσχημο (και μάλιστα είναι πτωτικό).
Το πρόβλημα είναι πως ο βασικός εκεί είναι ακόμη χαμηλότερος από εδώ, οπότε παρόλο που το κόστος ζωής εκεί είναι χαμηλότερο, δεν είναι και η γη της επαγγελίας!

(για το νούμερο της ανεργίας ^)

Ο βασικός δεν ξέρω που είναι, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε μιας και αντίστοιχες θέσεις στελεχών πληρώνονται το ίδιο ή και καλύτερα. Κι αν υπολογίσεις το χαμηλό κόστος ζωής συν τις εταιρικές παροχές, είναι καλύτερα από τις πόλεις που αναφέρεις που πχ δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω που συζητάμε.

Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι η οικονομία τους δεν παρουσιάζει τη δική μας κρίση και έτσι υπάρχουν γενικώς διάφορες ευκαιρίες.

Γη της επαγγελίας δεν είναι, αλλά είναι καλύτερα από εδώ που ήταν και το αρχικό μου επιχείρημα. Προφανώς και υπάρχουν καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για δουλειά, αλλά εφόσον σου έρθει η ευκαιρία από το συγκεκριμένο μέρος θα είναι καλύτερα από εδώ.

ΟΚ, δε θα έχεις τον ήλιο ("σα τη Χαλκιδική δεν υπάρχει (ΤΜ)" κλπ) αλλά θα έχεις άλλα και ο ήλιος είναι 2,5 ώρες πτήση από το αεροδρόμιο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#120599 Με την ίδια λογική υπάρχει και το Κατάρ στις 4 ώρες, με αποδοχές συνήθως x3 το λιγότερο και με ήλιο όλο τον χρόνο...
Κουβέντα να γίνεται, αλλά να πω πως... διαφωνώ. Αν είναι να ξενιτευτείς, καλύτερα καμιά Ολλανδία: ίδιος καιρός με Τσεχία, καλύτερα χρήματα, καλύτερο περιβάλλον, περισσότερες ευκαιρίες.
Η ακόμη καλύτερα για εμένα, Dubai ή Abu Dhabi, περισσότερα λεφτά και πιο έντονη ζωή (το Qatar δεν τα πλησιάζει καν).
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#120602 Δεν το είδα από το γκουγκλ. Απλά ξέρω ότι τέτοια νούμερα είναι απαγορευτικά γισ τον καπιταλισμό.
'Εφεδρικός βιομηχανικός στρατός' που έλεγε και ο θείος. :rtfm:
Κάτω από το 5 αρχίζει και κατρρέει το σύστημα... :offtopic:
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 07 Ιουν 2015, 14:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Με την ίδια λογική υπάρχει και το Κατάρ στις 4 ώρες, με αποδοχές συνήθως x3 το λιγότερο και με ήλιο όλο τον χρόνο...
Κουβέντα να γίνεται, αλλά να πω πως... διαφωνώ. Αν είναι να ξενιτευτείς, καλύτερα καμιά Ολλανδία: ίδιος καιρός με Τσεχία, καλύτερα χρήματα, καλύτερο περιβάλλον, περισσότερες ευκαιρίες.
Η ακόμη καλύτερα για εμένα, Dubai ή Abu Dhabi, περισσότερα λεφτά και πιο έντονη ζωή (το Qatar δεν τα πλησιάζει καν).

Σου ειπα, αν έχεις επιλογή υπάρχουν και καλύτερες χώρες στην Ευρώπη και στο κοσμο, αλλα η συζήτηση ξεκίνησε για τη Τσεχία γιατί εκεί έκαναν όφερ στο Κίκιζα.

Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Η ακόμη καλύτερα για εμένα, Dubai ή Abu Dhabi, περισσότερα λεφτά και πιο έντονη ζωή (το Qatar δεν τα πλησιάζει καν).

Από όσο έχω δει όμως, γιατί θέλω να πάω εκεί, εχουν θέσεις μόνο με εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
KiloMeater έγραψε:στο χωματοδρομο για την αλπικη λιμνη πανω απο το Filzmoos

εγώ και η Milka :-)

γαμάτη!!!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:

Σου ειπα, αν έχεις επιλογή υπάρχουν και καλύτερες χώρες στην Ευρώπη και στο κοσμο, αλλα η συζήτηση ξεκίνησε για τη Τσεχία γιατί εκεί έκαναν όφερ στο Κίκιζα.

Για την ιστορια, η προσφορα εγινε τον Φεβρουαριο του 2011, στην διοικηση τραπεζικου ομιλου στην συγκεκριμενη πολη/περιοχη.
Μου ειχαν στειλει ενα κοστολογιο για βασικα αγαθα/υπηρεσιες και ενοικιο για διαμερισμα της περιοχης με ενα υπνοδωματιο.
Αφου περασα απο συνεντευξεις, και επιλεχθηκα μαζι με αλλα πεντε ατομα απο την Ελλαδα, προς το τελος
με ρωτησαν με τι αποδοχες θα πηγαινα. Γνωριζοντας τις απολαβες που επαιζαν περιπου στην Ελλαδα για παρομοια θεση τους ειπα τιμη γυρω στα 300-400 ευρω χαμηλοτερα, με δεδομενο οτι εκει οι μισθοι και γενικοτερα το κοστος ζωης ηταν εκεινη την εποχη περιπου στα μισα απ' οτι στην χωρα μας.

Κοντολογοις τους εβαλα ενα πλαφον 1,100 ευρω. Εχοντας υπολογισει οτι θα τα εβγαζα περα και με 900 ευρω

Αυτοι μου εκαναν τελικη προσφορα 820 ευρω. Εδωσαν 5 μερες προθεσμια απαντησης.
Μετα απο καμποσο ψαξιμο/επικοινωνια με γνωστους/αγνωστους, και απο καποιους που ειχαν ζησει-εργαστει στην Τσεχια, οι περισσοτεροι μου ειπαν να μην παω για λιγοτερο απο ενα χιλιαρικο.

Εγω παρολα αυτα, τα εβαλα κατω, και ειδα οτι με λιγη προσοχη, εβγαινε η ζωη εκει σχετικα ανετα, σκεπτομενος παραλληλα οτι καποια ΣΚ θα πηγαινα Βιεννη που ειναι και σχετικα κοντα.

Απο την αλλη βεβαια, υπηρχε το αρνητικο μεχρι τοτε τουλαχιστον, της μη απευθειας πτησης απο Αθηνα στην Ostrava κατι που αυξανε αρκετα το ταξιδι σε χρονο και κοστος, για τυχον διημερη επιστροφη στην πατριδα.

Το βασικοτερο προβλημα ομως που διεπιστωσα ειχε να κανει με καποιες ιδιαιτεροτητες που αφορουσαν το ιδιοκτησιακο καθεστως, και συγκεκριμενα το μπερδεμα που υπηρχε με τους πραγματικους ιδιοκτητες, οι οποιοι μισθωναν διαμερισματα.

Εμαθα οτι υπηρχε μια ελαστικοτητα/αμελεια σχετικα με το ποιος μπορει να παρουσιαζεται ως ιδιοκτητης που μισθωνει ακινητο, και εκει που νομιζεις οτι εχεις κανει συμβολαιο με τον νομιμο ιδιοκτητη, μπορουσε να αποδειχτει αργοτερα οτι ηταν ενοικιαστης(!), ο οποιος μεταβιβαζε το μισθωμα!
Μεχρι και η αστυνομια λεγοταν οτι δυσκολα εβρισκε ακρη με τετοιες περιπτωσεις απο καταγγελιες...

Για αυτο ακριβως τον λογο, τους απεστειλα μηνυμα οτι θα δεχομουν την προσφορα, με την προυποθεση ομως οτι θα με παρεπεμπτε η τραπεζα σε καποιο νομιμο-εξακριβωμενο γραφειο real estate, ή εστω θα μου προτεινε καποιο, για να διασφαλισω ακριβως οτι δεν θα πεσω σε τετοια περιπτωση.

Καθοτι κατι τετοιο, περα απο την προφανη ταλαιπωρια αναζητησης για νεα στεγη, θα αυξανε στο ενδιαμεσο
κατακορυφα τα εξοδα διαμονης σε καποιο...ξενοδοχειο.

Τελικα δεν πηρα καμμια θετικη απαντηση απο τον ομιλο, ως προς εστω καποια υποδειξη γραφειoυ real estate, οπερ και δεν αποδεχτηκα την προσφορα...

Αλλιως θα ειχα παει...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#123130 Γιατι ξαφνιαζεστε για το παρκαρισμα στο πεζοδρομιο. Επιτρεπεται σε πολλες χωρες με συγκεκριμένη σημανση επι του πεζοδρομιου. Οσο για τους καδους μπορει να ηταν η μερα αποκομιδης των μπλε και καφε.