Και η Toyota εντωμεταξύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σε 3-4 χρόνια θα έχει έτοιμες solid state μπαταρίες με δυνατότητα να παρέχουν έως 1.000χλμ αυτονομία και φόρτιση 10-80% σε 20 λεπτά. Και πιο νωρίς θα έχει μπαταρίες λιθίου με 750χλμ αυτονομία και ίδιο χρόνο φόρτισης...
Their new Performance lithium-ion batteries will achieve about a 491-mile range, and their future High-Performance lithium-ion batteries will reach about a 621-mile range. Both have about a 20-minute 10-to-80 percent fast charge capability.
Και νομίζω πως εάν μπορέσουν τέτοιες μπαταρίες (είτε σαν της Toyota, είτε σαν της CATL) να βγουν στην αγορά με λογικό κόστος, θα λήξει το παιχνίδι.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Σήμερα λέει στη Νορβηγία τα ηλεκτρικά σε σύνολο στόλου που κυκλοφορεί, έχουν φτάσει τα θερμικά και θα τα ξεπεράσουν.
markvag έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον... Και δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν.
Και η Toyota εντωμεταξύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σε 3-4 χρόνια θα έχει έτοιμες solid state μπαταρίες με δυνατότητα να παρέχουν έως 1.000χλμ αυτονομία και φόρτιση 10-80% σε 20 λεπτά. Και πιο νωρίς θα έχει μπαταρίες λιθίου με 750χλμ αυτονομία και ίδιο χρόνο φόρτισης...Their new Performance lithium-ion batteries will achieve about a 491-mile range, and their future High-Performance lithium-ion batteries will reach about a 621-mile range. Both have about a 20-minute 10-to-80 percent fast charge capability.
Και νομίζω πως εάν μπορέσουν τέτοιες μπαταρίες (είτε σαν της Toyota, είτε σαν της CATL) να βγουν στην αγορά με λογικό κόστος, θα λήξει το παιχνίδι.
Σκέψου τη μεταπωλητική αξία των σημερινών ηλεκτρικών, αν κυκλοφορήσουν τέτοιες μπαταρίες σε λογικό κόστος.
axel12p έγραψε:Σκέψου τη μεταπωλητική αξία των σημερινών ηλεκτρικών, αν κυκλοφορήσουν τέτοιες μπαταρίες σε λογικό κόστος.
Και γι' αυτό λέω πως δεν θα έδινα δικά μου λεφτά για ηλεκτρικό σήμερα, μόνο leasing...
glf έγραψε:Με χαμηλές τιμές στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά, θα μπει πιο πολύς κόσμος στην Ηλεκτροκίνηση.
Αν όμως χρειαστεί να πληρώσεις για ένα αμάξι 10ετίας κανένα 20χίλιαρο για μπαταρία;
Φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει προς το παρόν, αλλά ακόμα είναι νωρίς και η αγορά δείχνει να έχει επιφυλάξεις... Θα δείξει...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:axel12p έγραψε:Σκέψου τη μεταπωλητική αξία των σημερινών ηλεκτρικών, αν κυκλοφορήσουν τέτοιες μπαταρίες σε λογικό κόστος.
Και γι' αυτό λέω πως δεν θα έδινα δικά μου λεφτά για ηλεκτρικό σήμερα, μόνο leasing...glf έγραψε:Με χαμηλές τιμές στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά, θα μπει πιο πολύς κόσμος στην Ηλεκτροκίνηση.
Αν όμως χρειαστεί να πληρώσεις για ένα αμάξι 10ετίας κανένα 20χίλιαρο για μπαταρία;Φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει προς το παρόν, αλλά ακόμα είναι νωρίς και η αγορά δείχνει να έχει επιφυλάξεις... Θα δείξει...
Κι αν χρειαστεί στη δεκαετία να πληρώσεις ζημιές ύψους 7κ ευρώ σε ΘΕΡΜΙΚΌ συν αλλά τόσα το κόστος καυσίμου?
Τα νούμερα που ακούγονται για τις μπαταρίες είναι ίδιας λογικής με τα νούμερα που ακούγαμε παλιά για μοτέρ σασμάν κλπ.
Εσύ έχεις βάλει κάτω ζημιές συντήρηση, τέλη και καύσιμο για 10 χρόνια στο πενβε?
< >
Nikos! έγραψε:Εσύ έχεις βάλει κάτω ζημιές συντήρηση, τέλη και καύσιμο για 10 χρόνια στο πενβε?
Εισαι καλα; να πεσει στα ψυχοφαρμακα θες;
Fiat Panda 7,6l/100km
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Εγώ περιμένω πάντως το επόμενο. Αν ενδιαφέρεται κανένας για το Y, ας με ενημερώσει. Εννοείται πως είναι σαν καινούργιο...
@HF ακούει;
Scotch έγραψε:Δεν αξίζει λέμε.
Εγώ περιμένω πάντως το επόμενο. Αν ενδιαφέρεται κανένας για το Y, ας με ενημερώσει. Εννοείται πως είναι σαν καινούργιο...
@HF ακούει;
Πότε βγαίνει το επόμενο ;
Μάλλον το δίνεις τόσο σύντομα γιατί δε σου βγήκε καλό ε ;
. Απλά συμφέρει στην 3ετία να αντικατασταθεί.Το επόμενο Υ μάλλον προς καλοκαίρι αναμένεται.
markvag έγραψε:glf έγραψε:Με χαμηλές τιμές στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά, θα μπει πιο πολύς κόσμος στην Ηλεκτροκίνηση.
Αν όμως χρειαστεί να πληρώσεις για ένα αμάξι 10ετίας κανένα 20χίλιαρο για μπαταρία;Φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει προς το παρόν, αλλά ακόμα είναι νωρίς και η αγορά δείχνει να έχει επιφυλάξεις... Θα δείξει...
Για να μιλάμε με σωστά νούμερα, ΣΗΜΕΡΑ η πιο "hot" αναζήτηση είναι από κατόχους αυτοκινήτων 10ετιας - 12ετίας κυρίως Nissan Leaf. Αυτοί μπορούν να κάνουν μια καινούργια διπλάσια μπαταρία (ή και σχεδόν τριπλάσια) στα 7-8 χιλιάρικα.
Δεν είναι ότι έχουν.. χαλάσει οι μπαταρίες τους, απλά έχουν μείνει πίσω αυτά τα αυτοκίνητα σε εμβέλεια σε σχέση με ότι κυκλοφορεί σήμερα.
Έχω φίλο με τέτοιο Leaf και το αυτοκίνητο είναι μια χαρά καθημερινό πόλης μετά από τόσα χρόνια.
Ε και στο FB ένας έκανε DIY εδώ Ελλάδα αλλαγή τα στοιχεία στο δικό του Leaf και είναι στις τελικές δοκιμές. Τα έφερε από Κίνα, το πήγε πάνω από 50KWh μπαταρίας και θα του βγει κάπου 7 χιλιάρικα νομίζω. Και θα έχει αυτοκίνητο για άλλα 15 χρόνια καλύτερο από όταν το αγόρασε.
Σήμερα αυτά. Σε 3-4 χρόνια φαντάζομαι με 5 χιλιάρικα θα γίνονται ευκολα τέτοιες ανανεώσεις.
Ποια 10 15 χιλιαρικα για μπαταρία;
Όποιο συνεργείο το γυρίσει σε τέτοιες εργασίες θα έχει εγγυημένη απασχόληση από εδώ και μπρος. Και με το αβαντάζ ότι πάντα είμαστε κάποια χρόνια πίσω σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) αγορές και καταστάσεις και βλέπουμε από.. πριν αυτά που θα έρθουν και εδώ.
Εντωμεταξύ κοιτούσα για οικονομικό μεταχειρισμένο ηλεκτρικό από Ε.Ε. και πράγματι τα περισσότερα που μου έβγαζε ήταν Renault Zoe σαν του glf και Opel Corsa.
Σχετικά με τις τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών πάντως, στο youtube έχει άπειρα βιντεάκια σχετικά με τη μεγάλη απομείωση τιμής των Porsche Taycan, όπου βρίσκεις πολλές πλέον με τιμή κάτω από 60.000€.