- 18 Αύγ 2024, 15:56
glf έγραψε:Και η δικιά μου έχει παρατήσει το Focus και παίρνει συνέχεια το Zoe, είναι ελαφρύ το τιμόνι, δεν έχει συμπλέκτη κτλ κτλ
Η ευκολία οδήγησης του ηλεκτρικού δεν παίζεται. Και δεν περιγράφεται, πρέπει να το δοκιμάσεις. Και τότε απλά καταλαβαίνεις γιατί.
Καλά το λέτε ότι και με βενζίνη υπάρχει άγχος μερικές φορές. Λίγο ξεχάστηκες, λίγο είναι αργά και είναι όλα κλειστά φτάνεις να πηγαίνεις με μια πολύ οικονομική ταχύτητα για να βρεις βενζινάδικο. Κάποτε κουβαλούσα κι ένα 5λιτρο. Το είχα για να αποφύγω να βάλω βενζίνη σε άγνωστο ακριβό βενζινάδικο όταν έκανα το Αθήνα-Αλεξανδρούπολη συχνά. Και μια φορά έμεινα στην εθνική λίγο νότια της εξόδου για Κηφισιά οπότε σταμάτησα στην άκρη κι έβαλα το πεντόλιτρο. Ήμουν όμως άνετος, αν με βγάλει καλώς αλλιώς έχω το μπιτονάκι.
Σαν παιδί θυμάμαι είχαμε μείνει γιατί ο πατέρας μου και τα αυτοκίνητα τραλαλά. Κάπως πήγε σε βενζινάδικο και τον έφεραν πίσω με μπιτόνι στο χέρι.
Είχα τεράστιο άγχος πριν από την πρώτη μου εμπειρία με ηλεκτρικό για ταξίδι αλλά ξεπεράστηκε κατά τη διάρκεια. Γιατί κατάλαβα ότι υπήρχαν άφθονοι φορτιστές (Αγγλία). Με τα ηλεκτροκίνηση όλο και περισσότεροι φορτιστές θα στήνονται και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αφού μάθεις τις καταναλώσεις του αυτοκινήτου σου πλέον δεν υπάρχει ανησυχία ουτε χρειάζεται προετοιμασία. Στην ανάγκη αν είσαι αγχώδης ίσως τσεκάρεις και 1-2 εφαρμογές (αν δεν σου φτάνει του αυτοκινήτου σου) αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Αλλά το ίδιο κάνεις και με το βενζινοκίνητο. Εγώ τουλάχιστον το κάνω, δεν βάζω σε όποιο βρω μπροστά μου, ρίχνω μια ματιά από πριν να δω ποια είναι τα πιο οικονομικά βενζινάδικα με καλές κριτικές από εκεί που θα πάω. Αν ζοριστώ ή αν δεν βολεύει αλλιώς θα βάλω όπου να’ναι όπως έκανα και με το ηλεκτρικό.
Κάτι άλλο που έχω αναφέρει και πιο πριν είναι οι μικρές φορτίσεις. Είναι πιο αποδοτικό να φορτίζεις 30-60% 2 φορές παρά 20-80% μία φορά. Πιο σύντομες οι στάσεις που συνδυάζονται και με κάτι άλλο εύκολα. Δηλαδή εύκολα σταματάς για 15 λεπτά, πιπί, τέντωμα, καφές τυρόπιτα 2 φορές παρά μία για 30+ λεπτά που είτε είναι πολλά για τα παραπάνω είτε λίγα για κανονικό γεύμα.
Στην Αγγλία από το Νοέμβριο όλοι οι φορτιστές οφείλουν να δέχονται ανέπαφη κάρτα. Φαντάζομαι αυτό θα ισχύει ή θα ισχύσει και αλλού/παντού.
aka onyx !