Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:Αρχίσαμεεεε.... Ανακοινώσανε οι Εγγλέζοι τέλη κυκλοφορίας από τον Απρίλιο 2025 που θα περιλαμβάνει και ηλεκτρικά οχήματα. Το περιμέναμε, έ, η ώρα έρχεται. Να δούμε πόσο θα είναι αλλά και τι άλλο θα σκαρφιστούν, περιμένω τους Έλληνες φορομπήχτες λόγω εμπειρίας και μόνο να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη μαεστρία.

Ήταν σαφές πως ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν οι Εργατικοί να κάνουν αυτά που υπόσχονταν, ήταν να αυξήσουν τους φόρους. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, ούτε στο ΗΒ. Και αυτό ακριβώς θα συμβεί.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#869793 Α, θα βάλουν και φόρο πολυτελείας στα ηλεκτρικά με κόστος πάνω από 40Κ λίρες που θα πινακιδωθούν από Απρίλιο 2025. Ρε τι έχουν κάνει οι Έλληνες πολιτικοί, έχουν γράψει το εγχειρίδιο της φορολόγησης, διαβάστε κι αντιγράψτε γατάκια εγγλεζάκια. :lol:

Η δυσκολία είναι στο πως θα χρεώνονται τα χλμ χρήσης, πως δηλαδή κάποιος που γράφει 25Κχλμ θα πληρώνει πιο πολλά από άλλον που κάνει 7Κχλμ, κάτι που γίνεται αυτόματα με τον φόρο στο καύσιμο. Κλειδωμένο σύστημα καταγραφής χλμ;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#869800 Τα χιλιόμετρα καταγράφονται έτσι και αλλιώς στο ΚΤΕΟ. Αλλιώς θα μπορούσαν να καταγράφουν τα χιλιόμετρα μέσω GPS, ότι ισχύει δηλαδή για τα αντίστοιχα προγράμματα των ασφαλιστικών που χρεώνουν βάσει χιλιομέτρων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:@markvag: Δεν θυμάμαι τι είχα γράψει ακριβώς, για να είμαι ειλικρινής. Πάντως το i3 ήταν περίπτωση glf, ενώ το Υ είχε επιπλέον και επιδότηση (ως καινούριο).

< >

Σωστά, όλο ξεχνάω ότι έχεις και ένα i3.

ΟΚ, 2 στους πόσους ηλεκτρικούς...
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Α, θα βάλουν και φόρο πολυτελείας στα ηλεκτρικά με κόστος πάνω από 40Κ λίρες που θα πινακιδωθούν από Απρίλιο 2025. Ρε τι έχουν κάνει οι Έλληνες πολιτικοί, έχουν γράψει το εγχειρίδιο της φορολόγησης, διαβάστε κι αντιγράψτε γατάκια εγγλεζάκια. :lol:

Η δυσκολία είναι στο πως θα χρεώνονται τα χλμ χρήσης, πως δηλαδή κάποιος που γράφει 25Κχλμ θα πληρώνει πιο πολλά από άλλον που κάνει 7Κχλμ, κάτι που γίνεται αυτόματα με τον φόρο στο καύσιμο. Κλειδωμένο σύστημα καταγραφής χλμ;

MOT κάθε χρόνο έχουν οπότε μια χαρά μετράνε τα χλμ και πληρώνουν για τον προηγούμενο χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869810 Εικόνα
Το προφίλ χρήσης και φόρτισης με granny charger το βράδυ στο μειωμένο τιμολόγιο.

Χθες το είχα εντός πόλης, προχθές πήγα και Πτολεμαΐδα.

Πτολεμαΐδα πήγαινε έλα κτλ ήταν γύρω στα 100χλμ, τόσα μαζεύει το βράδυ στη φόρτιση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
axel12p έγραψε:Τα χιλιόμετρα καταγράφονται έτσι και αλλιώς στο ΚΤΕΟ. Αλλιώς θα μπορούσαν να καταγράφουν τα χιλιόμετρα μέσω GPS, ότι ισχύει δηλαδή για τα αντίστοιχα προγράμματα των ασφαλιστικών που χρεώνουν βάσει χιλιομέτρων.
Μέσω ΚΤΕΟ/ΜΟΤ καλά κρασιά. Απλά θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους οι χακεράδες που γυρνάνε χλμ στα μτχ, πλέον θα τα γυρνάνε και στα ηλεκτρικά. Ή δεν γυρνάνε εκεί;
Οι ασφαλιστικές νομίζω μετράνε τα χλμ με επιπλέον παπαράκι που επιλέγεις να τοποθετήσεις. Αν όμως είναι υποχρεωτικό και σε βάζουν να το πληρώσεις κιόλας για να σε χρεώνουν φόρο καυσίμου ανάλογα με τα χλμ θα υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις. Ίσως υποχρεώσουν τους εμπόρους να ενσωματώνουν το παπαράκι με την αγορά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869901 Χθες είχα όλη τη μέρα δική μου. Έφυγα για Καστανιά και πήγα Νάουσα για καφεδάκι που το μεσημεριάσαμε. Κατέβηκα Βέροια να δοκιμάσω ένα νέο ταχυφορτιστή που είχε καμπάνια με δωρεάν φόρτιση. Έβαλα 15 kWh για μισή ώρα (ήταν έτσι κι αλλιώς ψιλογεμάτο και δεν γέμιζε με μεγάλη ταχύτητα). Όση ώρα το άφησα να φορτίζει έφαγα εκεί δίπλα.
Μετά έφυγα για Κατερίνη από το επαρχιακό πάλι δίκτυο να πάω για μια βουτιά. Πάλι είχα σταμπάρει ένα φορτιστή στην Ολυμπιακή Ακτή που ήθελα να δοκιμάσω. Αυτός ήταν στα 22kW.
Έκατσα και κει ένα μισάωρο μπανάκι όσο φόρτιζε και έφυγα για Κοζάνη.
Πάλι το πήγα επαρχιακό δίκτυο, από το.. Φαρ Ουέστ της περιοχής. Από Ελατοχώρι - Ριζώματα - Δάσκιο - Ίμερα. Την είδε για τα καλά το Zoe :)
Ίσα που γύρισα σπίτι, έριξα ένα ντουζάκι και.. φύγαμε για Πτολεμαϊδα για βραδυνή βόλτα.
Ρε το Zoe... μέχρι και τζάμπα ταξιδάκια θα μας βγάζει. Άντε τουλάχιστο πληρώνω το νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By skous
#869905 Nαι ρε συ αλλά αν σου τύχει κανένα έκτακτο δρομολόγιο στην Μονεμβασιά, δεν φτάνεις ακατούρητος…

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#869906 Στην Τρίπολη δε ξέρω τι γίνεται ρε γμτ και αγχώνομαι μη με βγάλει κατά κει ο δρόμος, έχω ακούσει δε βρίσκεις να φορτίσεις. Το λένε όλοι στο tik tok.
Άβαταρ μέλους
By g8777
glf έγραψε:Χθες είχα όλη τη μέρα δική μου. Έφυγα για Καστανιά και πήγα Νάουσα για καφεδάκι που το μεσημεριάσαμε. Κατέβηκα Βέροια να δοκιμάσω ένα νέο ταχυφορτιστή που είχε καμπάνια με δωρεάν φόρτιση. Έβαλα 15 kWh για μισή ώρα (ήταν έτσι κι αλλιώς ψιλογεμάτο και δεν γέμιζε με μεγάλη ταχύτητα). Όση ώρα το άφησα να φορτίζει έφαγα εκεί δίπλα.
Μετά έφυγα για Κατερίνη από το επαρχιακό πάλι δίκτυο να πάω για μια βουτιά. Πάλι είχα σταμπάρει ένα φορτιστή στην Ολυμπιακή Ακτή που ήθελα να δοκιμάσω. Αυτός ήταν στα 22kW.
Έκατσα και κει ένα μισάωρο μπανάκι όσο φόρτιζε και έφυγα για Κοζάνη.
Πάλι το πήγα επαρχιακό δίκτυο, από το.. Φαρ Ουέστ της περιοχής. Από Ελατοχώρι - Ριζώματα - Δάσκιο - Ίμερα. Την είδε για τα καλά το Zoe :)
Ίσα που γύρισα σπίτι, έριξα ένα ντουζάκι και.. φύγαμε για Πτολεμαϊδα για βραδυνή βόλτα.
Ρε το Zoe... μέχρι και τζάμπα ταξιδάκια θα μας βγάζει. Άντε τουλάχιστο πληρώνω το νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι.

Μέσες άκρες δλδ κυνηγουσες φορτιστές. Είναι και αυτό μια εμπειρία, δεν λέω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#869911 Κάτι τέτοια διαβάζω και μου κόβεται η όρεξη για ηλεκτρικό. Δεν θα περιορίσουν αυτοί την ελευθερία μας. Δίνεις 2-3 χιλιάρικα παραπάνω το χρόνο με το θερμικό και είσαι ξέγνοιαστος (και δεν αισθάνεσαι και κοροϊδο). Άσε που δεν χρειάζεται να διακόπτεις ανά 300km το ταξίδι σου, κι ας χτυπιούνται μέσα όλοι για στάση.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 04 Αύγ 2024, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#869913 Δράμα η κατάσταση με τα ηλεκτρικά παίδες, μακριά, είναι μόνο για μαζόχες
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
PaNick67 έγραψε:αν δεν ηταν οι επιδοτησεις και τα φορολογικα κανεις δεν θα αγοραζε ηλεκτρικο σημερα. Αυτο ειναι το τυρακι που σε κανει να παραβλεπεις τους συμβιβασμους

Εντωμεταξύ 2 φορές το ρώτησα εδώ πέρα κανένας δεν απάντησε ότι θα αγόραζε ηλεκτρικό αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις... :lol: Μόνο ο scotch είπε ότι θα ξαναγόραζε ηλεκτρικό ασχέτως επιδοτήσεων (όχι όμως για το αν θα αγόραζε το πρώτο). Λογικό. Το πόσοι θα αγόραζαν με δικά τους λεφτά (και όχι εταιρικά ή αλλιώς) είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον :inlove: :ninja:

Και επαναλαμβάνω ότι προσωπικά θα μου καλοκαθόταν ένα ηλεκτρικό με το προφίλ χρήσης που έχω σήμερα και πολύ πιθανό να έπαιρνα ένα αν ήμουν σε τέτοια φάση (όχι όμως με δικά μου λεφτά, φοβάμαι πάρα πολύ τα μελλοντικά κόστη αντικατάστασης μπαταριών, απαξίωσης, δυνατότητα μεταπώλησης, κτλ). Αλλά το να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο, δεν ξέρω... δεν μου κάθεται καλά...

Έχει μία επιπλέον δυσκολία σήμερα, για άλλους σημαντική, για άλλους όχι και τόσο, αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτή.

Θα αγόραζα ανεξάρτητα επιδοτήσεων !
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#869915 Προσωπικα θα αγόραζα ηλεκτρικό ακόμα κι αν στοίχιζε 15-20% παραπάνω. Σε 2-3 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση μόνο από τη διαφορά στη βενζίνη, και με το δικό μου προφίλ χρήσης δεν θα προβλεπόταν να φορτίσω σχεδόν ποτέ εκτός σπιτιού.