Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#120226 + Φόρο πολυτελείας σε αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών, από εδώ . Τι να εννοεί ο ποιητής, ότι θα υπάρξει αύξηση στα 2.500cc και άνω; Γιατί κατάργηση στα 1929-2500cc χλωμό το βλέπω.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Περιβαλλοντικό Τέλος

Το «Περιβαλλοντικό Τέλος» ανακοινώθηκε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε θα επιβάλλεται σε παλιά αυτοκίνητα ηλικίας 20 ετών και άνω.

Ο ΣΕΑΑ αλλά και ο ΣΕΕΑΕ βρίσκουν απόλυτα δίκαιο το μέτρο :lol: καθώς εκτιμούν πως θα φύγουν από την κυκλοφορία χιλιάδες παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη βάση της οποίας δεν μπορείς να επιβάλλεις Περιβαλλοντικό Τέλος σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν τα χρήματα να τα αντικαταστήσουν λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Σωωωώπα...

http://www.inewsgr.com/96/midenika-teli-akriva-ich-kai-diesel-sto-stochastro-tou-ypoik.htm
Άβαταρ μέλους
By red_monster
bibendum έγραψε:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=422362&catID=2

Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας από 80 γρ./Co2 και κάτω, Τέλος Ταξινόμησης και Φόρος Πολυτελείας με βάση την αξία λιανικής προ φόρων, Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης με βάση την αξία Λιανικής, «μεταμόρφωση» της απόσυρσης με επιδότηση φθηνών ΙΧ και αύξηση στο φόρο πετρελαίου κίνησης είναι μερικές από τις προτάσεις που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών για τον κλάδο του αυτοκινήτου με στόχο την άντληση 200 εκατ. ευρώ!

Με μια πρώτη ματιά, μου φαίνονται λογικά και αναμενόμενα... Βέβαια, τώρα ο ΕΛ θα φωνάζει γιατί πήρε πετρέλαιο και αυξήθηκαν οι τιμές, γιατί πήρε όχημα με εκπομπές και τώρα θα πληρώνει κλπ κλπ κλπ ...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#136244 Κανα δεκαλεπτο αν ανεβει το πετρελαιο, θα παλευεται..
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#136295 Κάπως πρέπει να βρεθούν ευρά (ελπίζω δηλαδή :lipsealed: )... Η διαφορά είναι μεγάλη και το καθεστώς που απολαμβάνουν τα diesel τεράστιο... Βέβαια άντε να πείσεις τον ΕΛ για κάτι τέτοιο που ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι την σκοπιμότητα του ΕΝΦΙΑ :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#136343 Υπάρχουν στην αγορά οχήματα με λιγότερα από 80gCo2 ή το νούμερο είναι επίτηδες για να αρχίσουν να πληρώνουν όλοι τέλη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#136345 Υπάρχουν, ελάχιστα. Το θέμα είναι ότι με βάση αυτή τη λογική κάθε λίγο θα πρέπει ο πήχθς να κατεβαίνει για να πιάνει όλο και περισσότερα στη φάκα.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#136376 Φυσικά δεν είναι λογική - εξάλλου όταν μπήκε το τωρινό όριο τα κάτω από αυτό πάλι ήταν ελάχιστα αλλά λόγω EURO 6 άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τώρα :lol:

Αυτοί ξεκίνησαν με τον πίνακα των αυτοκινήτων και ένα στόχο για τα έσοδα, και το πιο "εύκολο" σενάριο πρέπει να ήταν αυτό - μιας και η υπερφορολόγηση των πολλών κυβικών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα τελικά...

Υποψιάζομαι πάντως πως και αυτή η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί σήμερα στον ESM οπότε από αύριο ενδεχομένως να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του τι έρχεται κι εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#136395 Αν το νόημα των φόρων είναι να έχει η κυβέρνηση έσοδα ώστε να χρηματοδοτήσει άμεσες ανάγκες της οικονομίας και όχι να δείχνει απλά ότι τα παίρνει από τους πλούσιους (και καλά), η συνταγή είναι

φορολογώ περισσότερους με λογικά ποσά που να τα αντέχουν, όχι ολοένα και λιγότερους με εξωφρενικά ποσά που δεν μπορούν να δώσουν.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
red_monster έγραψε:Κάπως πρέπει να βρεθούν ευρά (ελπίζω δηλαδή :lipsealed: )... Η διαφορά είναι μεγάλη και το καθεστώς που απολαμβάνουν τα diesel τεράστιο... Βέβαια άντε να πείσεις τον ΕΛ για κάτι τέτοιο που ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι την σκοπιμότητα του ΕΝΦΙΑ :s_whiteflag

Εγω ξερω οτι ο κολλητος μου θα ναι μες την χαιρεκακια μιας και θα πει: "αιντε που μου κανες τον καμπόσο με το ντιζελ. Φατην και συ τωρα."

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν το νόημα των φόρων είναι να έχει η κυβέρνηση έσοδα ώστε να χρηματοδοτήσει άμεσες ανάγκες της οικονομίας και όχι να δείχνει απλά ότι τα παίρνει από τους πλούσιους (και καλά), η συνταγή είναι

φορολογώ περισσότερους με λογικά ποσά που να τα αντέχουν, όχι ολοένα και λιγότερους με εξωφρενικά ποσά που δεν μπορούν να δώσουν.

Να αυξηθεί δηλαδή ο φόρος στο ψωμί ή στο γάλα κατά λίγο, παρά στο μαύρο χαβιάρι κατά πολύ.
Είναι και αυτό μια άποψη...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Focusman91 έγραψε:
red_monster έγραψε:Κάπως πρέπει να βρεθούν ευρά (ελπίζω δηλαδή :lipsealed: )... Η διαφορά είναι μεγάλη και το καθεστώς που απολαμβάνουν τα diesel τεράστιο... Βέβαια άντε να πείσεις τον ΕΛ για κάτι τέτοιο που ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι την σκοπιμότητα του ΕΝΦΙΑ :s_whiteflag

Εγω ξερω οτι ο κολλητος μου θα ναι μες την χαιρεκακια μιας και θα πει: "αιντε που μου κανες τον καμπόσο με το ντιζελ. Φατην και συ τωρα."

.

Οτι ο Έλληνας είναι "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" είναι γνωστό εκ/τιες τώρα... Το θέμα είναι να αναδιανέμεται η φορολογία και να μην φορτώνεις στάσιμα κεφάλαια καμία πλευρά της πλάστιγγας ....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν το νόημα των φόρων είναι να έχει η κυβέρνηση έσοδα ώστε να χρηματοδοτήσει άμεσες ανάγκες της οικονομίας και όχι να δείχνει απλά ότι τα παίρνει από τους πλούσιους (και καλά), η συνταγή είναι

Pitt έγραψε:Να αυξηθεί δηλαδή ο φόρος στο ψωμί ή στο γάλα κατά λίγο, παρά στο μαύρο χαβιάρι κατά πολύ.
Είναι και αυτό μια άποψη...

Ενδιαφέρουσα ερμηνεία αυτού που έγραψα. Ας δούμε όμως και τα τρόφιμα μια και τα ανέφερες:

Έστω ότι η κυβέρνηση χρειάζεται πάση θυσία να μαζέψει χ χρήματα από τα τρόφιμα (εσύ τα ανέφερες, όχι εγώ). Ποια από τις δυο παρακάτω λύσεις πιστεύεις ότι θα την βοηθήσει να φτάσει στον στόχο της;

α) Να αυξήσει ελαφρώς την φορολογία σε όλα τα τρόφιμα ώστε να πληρώνουν όλοι κάτι παραπάνω.

β) Να αυξήσει κατά 800% την φορολογία στο μαύρο χαβιάρι και τους αστακούς.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dstou έγραψε:Υπάρχουν, ελάχιστα. Το θέμα είναι ότι με βάση αυτή τη λογική κάθε λίγο θα πρέπει ο πήχθς να κατεβαίνει για να πιάνει όλο και περισσότερα στη φάκα.

Η άλλη λογική είναι να μην πληρώνει τέλη το 30-40% των αυτοκινήτων και να βρεθούν οι πόροι από αλλού. :hmmm:

ΙΜΟ πρόκειται για σαχλαμάρα που στόχο είχε να κάνει λογικότερη την αγορά καινούριου αυτοκινήτου και την δαπάνη 10-15-20Κ€ ώστε να μην πληρώνεις 200-300€ τέλη τον χρόνο. :dizzy:

Είναι τόσο λογικό όσο να αγοράσεις σήμερα αυτοκίνητο 40-50Κ€ για να μην σου κουρέψουν τα χρήματα στην τράπεζα και με το που βγεις από την αντιπροσωπεία έχεις χάσει 5Κ :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ενδιαφέρουσα ερμηνεία αυτού που έγραψα. Ας δούμε όμως και τα τρόφιμα μια και τα ανέφερες:

Έστω ότι η κυβέρνηση χρειάζεται πάση θυσία να μαζέψει χ χρήματα από τα τρόφιμα (εσύ τα ανέφερες, όχι εγώ). Ποια από τις δυο παρακάτω λύσεις πιστεύεις ότι θα την βοηθήσει να φτάσει στον στόχο της;

α) Να αυξήσει ελαφρώς την φορολογία σε όλα τα τρόφιμα ώστε να πληρώνουν όλοι κάτι παραπάνω.

β) Να αυξήσει κατά 800% την φορολογία στο μαύρο χαβιάρι και τους αστακούς.

Χρήστο μου, για να σου απαντήσω με σαφήνεια θα πρέπει να ξέρω τις ποσότητες που καταναλώνονται από τα τρόφιμα που ανέφερες, την ελαστικότητά τους ως προς την τιμή πώλησης κλπ.

Το σημαντικό είναι ότι το ένα ευρώ παραπάνω ημερησίως σε κάποιες οικογένειες ίσως είναι πολύ επαχθέστερο από τα πέντε ευρώ σε κάποιες άλλες. Ακόμη και το σύνταγμά μας επιτάσσει οι φόροι να επιβάλλονται ανάλογα με τις δυνάμεις των πολιτών.

Έγραψα για τα τρόφιμα, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα αγαθά και για το αυτοκίνητο, ακόμη και για το κούρεμα των καταθέσεων. Το να χάσει 100 ευρώ κάποιος άνεργος που έχει αποταμιεύσεις 500 ευρώ, ίσως είναι πολύ βαρύτερο από κάποιον που θα χάσει 1.000 ευρώ από τις καταθέσεις μερικών χιλιάδων.