Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
vasilis έγραψε:Κράτηση σε φορτιστή διαβάζω ή με γελάν τα μάτια μου;
Ναι και όταν φτάσεις σε περιμένει ένα μπουκάλι.... Βίκος.

Στα σοβαρά τώρα, ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται με φόρουμ αυτοκίνησης, ηλεκτροκίνησης κλπ για να γνωρίζουν περί εφαρμογών.

Μία αναζήτηση στο γουγλη βγάζει αυτό.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Καλά που ζείτε? Στο μεσαίωνα? Χαχα

Πχ ΔΕΗπλου στο Ρίο

Εικόνα

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
PaNick67 έγραψε:
Ναι και όταν φτάσεις σε περιμένει ένα μπουκάλι.... Βίκος.

Στα σοβαρά τώρα, ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται με φόρουμ αυτοκίνησης, ηλεκτροκίνησης κλπ για να γνωρίζουν περί εφαρμογών.

Μία αναζήτηση στο γουγλη βγάζει αυτό.Εικόνα

.

Αυτοί είναι οι 50+

Εικόνα

Αν μπεις σε καθένα θα δεις ταχύτητα αλλά το route planner του αυτοκινήτου σε πάει μόνο του.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
g8777 έγραψε:

:omg: :omg: :omg: :omg: :omg:

Οχι για τα οσα εξιστορει, οχι γι αυτα.

Αν μισοκλεισετε τα ματια σας και το δειτε απο αποσταση μισου (τουλαχιστον) μετρου ειναι ΙΔΙΟΣ ο Ντιμης!!!!! :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg :s_omg

Μεχρι και στη φωνη ομως ε :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Αθήνα - Καλαμάτα έχει 7 ταχυφορτιστές βέβαια (έναν 60άρη στη Κόρινθο, έναν 50άρι στο Σπαθοβούνι, έναν 50άρι στη Νεστάνη, έναν 180άρη στη Τρίπολη (shell) και 3 μέσα στη Καλαμάτα (150άρης, 50άρης και 60άρης). αλλά το παλικάρι ήθελε να γίνει βάιραλ.

Βαιραλ θα γινοταν αν μαζευοταν ολες οι λεκχτρικες και ανοιγοκλειναν τα φωτα τους σε δροσερους ρυθμους. Εκει να δεις βαηραλ και τελειοκωσταμ και χαχουχουπετρομ. Παει αυτο.

Τωρα για το πώς /που /ποσο μπαταρια θα ξεκινησει καποιος, τι ΑΝΣΚ θα καταστρωσει για να φτασει στον προορισμο του στεγνοσωβρακος κλπ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ των λεχτρικωνε, απλα γελαει ο κοσμος. :iconcool:

Μισό να σου πω πόσο πολύπλοκο είναι ταξίδι για Καλαμάτα και θέλω να είσαι έτοιμος για τη πολυπλοκοτητα της φάσης.

Ξεκινάς: ΦΟΥΛ ΦΟΡΤΙΣΝΕΝΟΣ και μέχρι Καλαμάτα δε φορτίζεις

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#869684 Μισό να σου πω πόσο απλό απλούστερο είναι για εμάς ένα ταξίδι από την καλαμάτα μέχρι την αθήνα.

Ξυπνάω. Ξύνω τα παπάρια μου. Παίρνω πρωινό ενώ συνεχίζω να ξύνω τα παπάρια μου. Μπαίνω μες στο αυτοκίνητο, δεν κοιτάω καν την στάθμη του καυσίμου ( είμαι απασχολημένος με το να ξύνω τα παπάρια μου). Ξεκινάω το ταξίδι μου για αθήνα και θα αποφασίσω ποια διαδρομή θα ακολουθήσω (μάντεψε, με αυτή που θα με κάνει να ξυσω περισσότερο τα παπάρια μου).

Μπορεί να εκμεταλλευτώ το ότι θέλω κάποια στιγμή να ξυσω όρθιος τα παπάρια μου με κάνα φαγητό σε ταβερνάκι σε κάνα χωριό από την παράκαμψη. Για να μην το κουράζουμε λοιπόν, κάποια στιγμή που φτάσω στην αθήνα και θελήσω να ξυσω τα παπάρια μου, θα μπω στο petrolheads,στο τόπικ των ηλεκτρικών.

Θα διαβάσω λοιπόν ότι όλο αυτό με τοποθετεί στο μεσαίωνα (χελοουυ ).

Μάντεψε τι θα κάνω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Μισό να σου πω πόσο απλό απλούστερο είναι για εμάς ένα ταξίδι από την καλαμάτα μέχρι την αθήνα.

Ξυπνάω. Ξύνω τα παπάρια μου. Παίρνω πρωινό ενώ συνεχίζω να ξύνω τα παπάρια μου. Μπαίνω μες στο αυτοκίνητο, δεν κοιτάω καν την στάθμη του καυσίμου ( είμαι απασχολημένος με το να ξύνω τα παπάρια μου). Ξεκινάω το ταξίδι μου για αθήνα και θα αποφασίσω ποια διαδρομή θα ακολουθήσω (μάντεψε, με αυτή που θα με κάνει να ξυσω περισσότερο τα παπάρια μου).

Μπορεί να εκμεταλλευτώ το ότι θέλω κάποια στιγμή να ξυσω όρθιος τα παπάρια μου με κάνα φαγητό σε ταβερνάκι σε κάνα χωριό από την παράκαμψη. Για να μην το κουράζουμε λοιπόν, κάποια στιγμή που φτάσω στην αθήνα και θελήσω να ξυσω τα παπάρια μου, θα μπω στο petrolheads,στο τόπικ των ηλεκτρικών.

Θα διαβάσω λοιπόν ότι όλο αυτό με τοποθετεί στο μεσαίωνα (χελοουυ ).

Μάντεψε τι θα κάνω.

Τη φαγούρα να τη κοιτάξεις πάντως, δεν είναι καλό σημάδι

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
GTS έγραψε:Το να μπει στην Τριπολη και να παει στο ΑΒ εκεινο μιλαμε ουτε 2 λεπτα δεν ειναι η εξοδος που κανεις απο τον α/δρομο και 2 λεπτα να γυρισεις. Μια χαρα ειναι, δεν ξερω για κοστος μονο.

Στην Τρίπολη έχει ένα διπλό stall 300άρη η ΔΕΗ Blue στον ΑΒ... κυριολεκτικά δύο λεπτά από την εθνική...
Άβαταρ μέλους
By pik.
#869689 https://postlmg.cc/6TtWJryZ

Ακόμα 500…(έχει διανύσει 851 από γέμισμα )
Διαδρομές 50% πόλη 25 autostrada 25 επαρχιακό δίκτυο

Δεν σχολιάζω άλλο

Άλλη η έννοια της αυτοκίνησης και άλλο να γινουμε δέσμιοι του δικτύου
Είναι σαν να αγοράζεις smartphone με 3 ωρες οθόνη /μπαταρια.

Ενώ υπάρχουν άλλα με 15 ωρες

Δεκτό βέβαια αν στο έχουν επιβάλλει εταιρία σύζυγος αφεντικό Μασκ
Όχι όμως να το παρουσιάζουμε σαν πανάκεια αυτοσκοπό και μοναδική επιλογή
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:Μισό να σου πω πόσο πολύπλοκο είναι ταξίδι για Καλαμάτα και θέλω να είσαι έτοιμος για τη πολυπλοκοτητα της φάσης.

< >

Στην γειτονια μου υπαρχουν 3 Τεσλα μ3 που παρκαρουν στον δρομο. Αυτοι ειτε φορτιζουν στην εργασια ειτε καθε Χ μερες στο Γκολντεν Χολ που ειναι 3 χλμ μακρια.

Αυτοι αν φυγουν για τριημερο στην Καλαματα και δεν εχει το ξενοδοχειο φορτιστες ειναι χλωμο να πανε σε σουπερμαρκετ ( τι να κανουν ) ή σε βενζιναδικο που ειναι οι ταχυφορτιστες ( να κατσεις 20 λεπτα στο λιοπυρι να κοιτας τα αμαξα των αλλων να φουλαρουν σε 3 λεπτα; ).

Οι φορτιστες της πολης ειναι 22ρηδες σε λιγα σημεια και δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε βολευουν για μερικες ωρες μεχρι να γεμισει

Υπαρχει πιθανοτητα να φυγεις απο εκει οχι πληρως φορτισμενος και να θελησεις να φορτισεις σε καποιο ΣΕΑ και τοτε να παθεις αυτο στο βιντεο.

Μην κοιτας εδω μεσα που μας αρεσει η αυτοκινηση και εχουμε ακουσει - ψαξει- δει καποια πραγματα. Ο πολυς κοσμος ειναι ασχετος, απλα βαζει βενζινη και φευγει, κοιταζει αερα στα λαστιχα μια φορα οποτε θυμαται, κλπ.

Γνωστος ηθελε να παρει το MG4, του αρεσε, το κοιταξε απο κοντα, διαβασε πληροφοριες και μου λεει "εχει 400χλμ αυτονομια, παω Λαμια κι ερχομαι δηλαδη" μαθημενος απο το αμαξι του που στην εθνικη βγαζει πιο πολλα χιλιομετρα.

Του ειπα μερικα, του εδωσα να διαβασει δοκιμες, να δει βιντεο και πηγε και παραγγειλε Octavia coupe :lol: :lol: :lol:
Οπως μου ειπε κι αυτος μετα "που τον εσωσα" :lol: , αν δεν ηταν οι επιδοτησεις και τα φορολογικα κανεις δεν θα αγοραζε ηλεκτρικο σημερα. Αυτο ειναι το τυρακι που σε κανει να παραβλεπεις τους συμβιβασμους
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:αν δεν ηταν οι επιδοτησεις και τα φορολογικα κανεις δεν θα αγοραζε ηλεκτρικο σημερα. Αυτο ειναι το τυρακι που σε κανει να παραβλεπεις τους συμβιβασμους

Εντωμεταξύ 2 φορές το ρώτησα εδώ πέρα κανένας δεν απάντησε ότι θα αγόραζε ηλεκτρικό αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις... :lol: Μόνο ο scotch είπε ότι θα ξαναγόραζε ηλεκτρικό ασχέτως επιδοτήσεων (όχι όμως για το αν θα αγόραζε το πρώτο). Λογικό. Το πόσοι θα αγόραζαν με δικά τους λεφτά (και όχι εταιρικά ή αλλιώς) είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον :inlove: :ninja:

Και επαναλαμβάνω ότι προσωπικά θα μου καλοκαθόταν ένα ηλεκτρικό με το προφίλ χρήσης που έχω σήμερα και πολύ πιθανό να έπαιρνα ένα αν ήμουν σε τέτοια φάση (όχι όμως με δικά μου λεφτά, φοβάμαι πάρα πολύ τα μελλοντικά κόστη αντικατάστασης μπαταριών, απαξίωσης, δυνατότητα μεταπώλησης, κτλ). Αλλά το να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο, δεν ξέρω... δεν μου κάθεται καλά...

Έχει μία επιπλέον δυσκολία σήμερα, για άλλους σημαντική, για άλλους όχι και τόσο, αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτή.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
PaNick67 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Μισό να σου πω πόσο πολύπλοκο είναι ταξίδι για Καλαμάτα και θέλω να είσαι έτοιμος για τη πολυπλοκοτητα της φάσης.

< >

Στην γειτονια μου υπαρχουν 3 Τεσλα μ3 που παρκαρουν στον δρομο. Αυτοι ειτε φορτιζουν στην εργασια ειτε καθε Χ μερες στο Γκολντεν Χολ που ειναι 3 χλμ μακρια.

Αυτοι αν φυγουν για τριημερο στην Καλαματα και δεν εχει το ξενοδοχειο φορτιστες ειναι χλωμο να πανε σε σουπερμαρκετ ( τι να κανουν ) ή σε βενζιναδικο που ειναι οι ταχυφορτιστες ( να κατσεις 20 λεπτα στο λιοπυρι να κοιτας τα αμαξα των αλλων να φουλαρουν σε 3 λεπτα; ).

Οι φορτιστες της πολης ειναι 22ρηδες σε λιγα σημεια και δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε βολευουν για μερικες ωρες μεχρι να γεμισει

Υπαρχει πιθανοτητα να φυγεις απο εκει οχι πληρως φορτισμενος και να θελησεις να φορτισεις σε καποιο ΣΕΑ και τοτε να παθεις αυτο στο βιντεο.

Μην κοιτας εδω μεσα που μας αρεσει η αυτοκινηση και εχουμε ακουσει - ψαξει- δει καποια πραγματα. Ο πολυς κοσμος ειναι ασχετος, απλα βαζει βενζινη και φευγει, κοιταζει αερα στα λαστιχα μια φορα οποτε θυμαται, κλπ.

Γνωστος ηθελε να παρει το MG4, του αρεσε, το κοιταξε απο κοντα, διαβασε πληροφοριες και μου λεει "εχει 400χλμ αυτονομια, παω Λαμια κι ερχομαι δηλαδη" μαθημενος απο το αμαξι του που στην εθνικη βγαζει πιο πολλα χιλιομετρα.

Του ειπα μερικα, του εδωσα να διαβασει δοκιμες, να δει βιντεο και πηγε και παραγγειλε Octavia coupe :lol: :lol: :lol:
Οπως μου ειπε κι αυτος μετα "που τον εσωσα" :lol: , αν δεν ηταν οι επιδοτησεις και τα φορολογικα κανεις δεν θα αγοραζε ηλεκτρικο σημερα. Αυτο ειναι το τυρακι που σε κανει να παραβλεπεις τους συμβιβασμους

Κοίτα, η γνώμη σου δεν αλλάζει ό,τι κι αν σου γράψω και το δέχομαι.

Μπορώ όμως να σου πω ότι μετά από 1.200κμ το μήνα και 5 ταξίδια (ένα στις Σέρρες) τίποτα από όλα αυτά που λες δε με προβλημάτισε ποτέ και εν τω μεταξύ, το δίκτυο όλο και βελτιώνεται. Και να σκεφτείς ότι δεν έχω φορτιστή ούτε στο σπίτι (μόνο στο εξοχικό φορτίζω από κανονική πρίζα) ούτε στο γραφείο. Με έχει βολέψει όμως το γυμναστήριο και ο 300άρης στη Ν. Χαλκηδόνα (Σκλαβενίτης).

Βλέπω πολλούς στη Ν. Μάκρη στον ΑΒ που το αφήνουν και πάνε βόλτα στη παραλία και το παίρνουν μετά. Επίσης στη Καλαμάτα που λες αν βαριέσαι να κάτσεις 20 λεπτά στον ΑΒ, παίρνεις δυο πράγματα 5-10 λεπτά ίσα ίσα να πας μέχρι Τρίπολη να φορτίσεις εκεί.

Λύσεις υπάρχουν αν θέλεις απλά η γκρίνια είναι πιο εύκολη προφανώς.

Δεν είναι όλα για όλους κι ούτε θα είναι ποτέ, αλλά σόρι δε μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος με ηλεκτρικό θα φύγει από Καλαμάτα με 20% για να πάει Αθήνα, όπως δε θα έφευγε ταξίδι με άδειο ρεζερβουάρ.

Το ηλεκτρικό έχει αρκετούς συμβιβασμούς (=προγραμματισμός και να ξέρεις τι σημαίνει εφαρμογή στο κινητό) αλλά έχει και αρκετά πλεονεκτήματα.

Μερικά από αυτά είναι τα γνωστά, αυτή η effortless μετακίνηση, η επιτάχυνση, το one-pedal (που σε στροφοδιαδρομή είναι φοβερό και ξεκούραστο) και θα προσθέσω τον remote κλιματισμό που κάνει το αμάξι ψυγείο πριν μπεις το καλοκαίρι ή το χειμώνα στο έχει έτοιμο ζεστό. Συνολικά είναι μια απείρως πιο ξεκούραση εμπειρία μετακίνησης από Α σε Β.

Πέραν τούτου, υπάρχουν προφανώς και οικονομικά οφέλη καθώς και φορολογικά. Οι επιδοτήσεις βοηθάνε στη μετάβαση αλλά το συνολικό κόστος χρήσης και συντήρησης νομίζω υπερκαλύπτουν το όποιο όφελος σε βάθος 5ετίας.

Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις, δε θα το μάθουμε ποτέ.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:Κοίτα, η γνώμη σου δεν αλλάζει ό,τι κι αν σου γράψω και το δέχομαι.

Μπορώ όμως να σου πω ότι μετά από 1.200κμ το μήνα και 5 ταξίδια (ένα στις Σέρρες) τίποτα από όλα αυτά που λες δε με προβλημάτισε ποτέ και εν τω μεταξύ, το δίκτυο όλο και βελτιώνεται. Και να σκεφτείς ότι δεν έχω φορτιστή ούτε στο σπίτι (μόνο στο εξοχικό φορτίζω από κανονική πρίζα) ούτε στο γραφείο. Με έχει βολέψει όμως το γυμναστήριο και ο 300άρης στη Ν. Χαλκηδόνα (Σκλαβενίτης).

Βλέπω πολλούς στη Ν. Μάκρη στον ΑΒ που το αφήνουν και πάνε βόλτα στη παραλία και το παίρνουν μετά. Επίσης στη Καλαμάτα που λες αν βαριέσαι να κάτσεις 20 λεπτά στον ΑΒ, παίρνεις δυο πράγματα 5-10 λεπτά ίσα ίσα να πας μέχρι Τρίπολη να φορτίσεις εκεί.

Λύσεις υπάρχουν αν θέλεις απλά η γκρίνια είναι πιο εύκολη προφανώς.

Δεν είναι όλα για όλους κι ούτε θα είναι ποτέ, αλλά σόρι δε μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος με ηλεκτρικό θα φύγει από Καλαμάτα με 20% για να πάει Αθήνα, όπως δε θα έφευγε ταξίδι με άδειο ρεζερβουάρ.

Το ηλεκτρικό έχει αρκετούς συμβιβασμούς (=προγραμματισμός και να ξέρεις τι σημαίνει εφαρμογή στο κινητό) αλλά έχει και αρκετά πλεονεκτήματα.

Μερικά από αυτά είναι τα γνωστά, αυτή η effortless μετακίνηση, η επιτάχυνση, το one-pedal (που σε στροφοδιαδρομή είναι φοβερό και ξεκούραστο) και θα προσθέσω τον remote κλιματισμό που κάνει το αμάξι ψυγείο πριν μπεις το καλοκαίρι ή το χειμώνα στο έχει έτοιμο ζεστό. Συνολικά είναι μια απείρως πιο ξεκούραση εμπειρία μετακίνησης από Α σε Β.

Πέραν τούτου, υπάρχουν προφανώς και οικονομικά οφέλη καθώς και φορολογικά. Οι επιδοτήσεις βοηθάνε στη μετάβαση αλλά το συνολικό κόστος χρήσης και συντήρησης νομίζω υπερκαλύπτουν το όποιο όφελος σε βάθος 5ετίας.

Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις, δε θα το μάθουμε ποτέ.

< >

H γνωμη μου δεν εχει σημασια μιας και δεν ειμαι στην αγορα για αμαξι

Αν αγοραζα θα το εξεταζα σοβαρα μιας και το μερος που παω 3-4 φορε τον χρονο οπως και στις διακοπες απεχει 245χλμ πορτα- πορτα. Οι καθημερινες μετακινησεις ειναι 35 χλμ και λογικα θα μπορουσα να βαλω φορτιστη στην πιλοτη.

Κανεις λαθος ομως οτι δεν φευγεις ταξιδι με αδειο ρεζερβουαρ, το κανω συνεχεια μιας και μπορω να φουλαρω οπου θελω, στα 500 μετρα απο το σπιτι μου ή στην διαδρομη. Ετσι κι αλλιως μισο ρεζερβουαρ θελω για να παω εκει που παω και με λαμπακι αναμενο να ξεκινησω δεν θα μου παρει πανω απο 5 λεπτα.

Αλλα οπως ειπε κι ο markvag υπαρχουν κι αλλα που πρεπει να σκεφτεις οταν πληρωνεις εσυ. Ληζινγκ ή παροχη απο την εργασια τα πραγματα ειναι πιο απλα αφου ο,τι κι αν γινει εχεις αμαξι αντικαταστασης.

Α κι ενα τελευταιο. Δεν ειναι γκρινια.
Γκρινιαζεις οταν σε υποχρεωνουν να κανεις κατι κι αυτο δεν σου αρεσει
Αυτο ειναι απλα η δικη μου οπτικη με την οποια μπορεις να μην συμφωνεις και να σκεφτεις οτι για πολλα χρονια ειχα μονο μηχανη κι οχι αμαξι με αυτονομια της ταξης των 250-300 χλμ. Με απασχολησε ποτε; Οχι, γιατι πρατηρια ειχε παντου, ακομα και στα μικρα χωρια.

Για τους δικους μου ενδοιασμους ιδανικο θα ηταν καποιο απο τα μικρα που προκειτε να ερθουν της Στελαντις ή αυτα που κυκλοφορουν οπως το BYD Dolphin

Μικρα, πολης με αυτονομια που ευκολα καλυπτει μια βδομαδα και που αν εχεις φορτιστη κοντα, ουτε στο σπιτι δεν χρειαζεται να βαλεις
Άβαταρ μέλους
By skous
#869704 Wrong quote
Τελευταία επεξεργασία από skous και 01 Αύγ 2024, 13:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By skous
#869706 Γμ το ταπατοκ
Τελευταία επεξεργασία από skous και 01 Αύγ 2024, 13:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά