Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Serf
red_monster έγραψε:
skous έγραψε:Τα 14KW/100km (και όχι Kwh) είναι ψευδές νούμερο. Σε ιδανικές συνθήκες, άντε πές 16-17 περίπου με 120. Για το 3, για το Υ είναι πιο πάνω.

Κάτω από 14 kW/100 km μην πω και οριακά κάτω από 13,5 kW/100 km για το highland (έχω δει σε ταξίδι και κοντά στα 13 kW/ 100 km αλλά αυτό ήταν με κίνηση και χαμηλές ταχύτητες και δεν είναι ενδεικτικό) για κίνηση με τα όρια και 3ζωνικό κλιματισμό στους 21,5 C.

Με το μεγάλο highland ξεχνάς ότι έχεις ηλεκτρικό

Τα πιο κάτω είναι πραγματικές αστικές-περιαστικές καταναλώσεις για μετακίνηση Ραφήνα-Παλαιό Φάληρο και Άλιμος-Ραφήνα με Tesla Model Y Performance.

Το παλιό Model 3 σίγουρα θα είναι 1,5-2KWh/100km κάτω... κι ενδεχομένως άλλη 1-1,5KWh/100km ακόμα πιο κάτω το νέο Model 3 (Highland).

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867977 Μια χαρά η κατανάλωση για το YP. Λίγο λιγότερο μάλλον θα έκαιγε το YLR. Από ταξίδι έχεις καμία μέτρηση;

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#867983 Εδώ για Διόνυσο -> Ψαθόπυργο με εξωτερική θερμοκρασία 35-38
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
Scotch έγραψε:Μια χαρά η κατανάλωση για το YP. Λίγο λιγότερο μάλλον θα έκαιγε το YLR. Από ταξίδι έχεις καμία μέτρηση;

Άλιμος-Σκαφιδιά Ηλείας μέσω Ψαθόπυργου

(έντονη κίνηση μέχρι να περάσουμε τον Ασπρόπυργο)

Εικόνα
Εικόνα

Σκαφιδιά Ηλείας-Παλαιό Φάληρο μέσω Ψαθόπυργου

(παράκαμψη από παλιά εθνική λόγω κίνησης)

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868001 Δε βλέπω κάποια χτυπητή διαφορά σε σχέση με το LR. Μια χαρά.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#868014 Ρε συ Serf πως συγκρατείσαι;;

Τετοια νουμερα μονο σε κατηφορα βλέπω :)
Έχεις μήπως enhanced auto pilot?

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868015 Και τα δικά μου, στην ίδια σχεδόν διαδρομή:Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
skous έγραψε:Ρε συ Serf πως συγκρατείσαι;;

Τετοια νουμερα μονο σε κατηφορα βλέπω :)
Έχεις μήπως enhanced auto pilot?

< >
Μόνος μου κινούμαι πιο σβέλτα. Με την οικογένεια πιο χαλαρά (σχεδόν) πάντα.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#868216 Ηλεκτροκίνηση, δοκίμασα νοικιάρικο για 3 μέρες (Polestar 2 170KW/78KWh που είναι όντως προσθιοκίνητο, εντυπώσεις στο Οδήγησα) και πλέον μπορώ να το πω, I am a believer. Αν δεν είσαι πλασιέ και έχεις φορτιστή στο σπίτι είναι no brainer, σχεδόν μονόδρομος. Όσο και να θέλω να είμαι petrolhead, ακόμα κι αν βγάλουν συνθετικά οικολογικά καύσιμα η ηλεκτροκίνηση είναι τόσο εύκολη και ευχάριστη αλλά και οικονομική (με φορτιστή στο σπίτι). Οι αυτονομίες πλέον είναι αξιοπρεπείς και θα γίνονται όλο και καλύτερες ενώ η φόρτιση γρηγορότερη.
Δυστυχώς ξεπερνάω διάφορα θεματάκια όπως πχ πόσο κάνει να το αγοράσεις, τι θα γίνει με τις μπαταρίες όταν παλαιώσουν, πόσο συχνά θα θέλεις πανάκριβα ελαστικά και βέβαια τι κόλπα θα σκαρφιστούν για να τα φορολογήσουν.
Αλλά για την ηλεκτροκίνηση, μέσα για μέσα!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:
sknipper έγραψε:Εκτός του ότι αρχίζουν να κόβουν τα επιδόματα για την αγορά θα πρέπει κάπου να βρεθεί ο φόρος που χάνεται εφόσον αγοράζεται λιγότερη βενζίνη. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ με την ηλεκτροκίνηση.
Εφόσον θέλουν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση, δεν είναι πιο λογικό να "βαρέσουν" κυρίως αυτούς που αντιστέκονται;
Ναι μεν αλλά.... κάτι τέτοιο θα είχε πολιτικό κόστος ως αντιλαϊκό μέτρο. Και το να χτυπάς τον φτωχό που δεν μπορεί να πάρει ηλεκτρικό είναι και κάπως αυστηρό. Το κόλπο είναι να παίρνεις από όσο μπορείς πιο πολλούς, άρα και από τους ηλεκτρικούς που πλέον αυξάνονται, δεν μπορεί να μένουν απέξω. Πχ για τα ηλεκτρικά τέλη κυκλοφορίας με τα χλμ ή με το βάρος (τζιζ) ή με την ισχύ (τζιζ) που είναι ακριβώς αυτά που έχουν και τη μεγαλύτερη επιρροή στην κίνηση και στην φθορά των δρόμων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Και το να χτυπάς τον φτωχό που δεν μπορεί να πάρει ηλεκτρικό είναι και κάπως αυστηρό.

Όχι μωρέ... Πιο σωστό είναι να φορολογούμε αυτούς που δεν έχουν για ν' αγοράσουν αυτοί που έχουν αμάξια των 50χιλιάδων! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868231 Υπάρχουν κι αυτοί που αγοράζουν θερμικά αυτοκίνητα >50κ. Προφανώς και σε αυτήν την κατηγορία αναφέρομαι. Αλλά αφορμή νομίζω ψάχνουμε μερικοί.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Serf έγραψε:Εικόνα
Εικόνα

Με 22' φόρτιση?

Scotch έγραψε:Εικόνα[/img]

Με 36' φόρτιση?

Δηλαδή ο Serf εκανε συνολικα 4ω 27λ για 312 χλμ και ο σκοτς 3ω 29λ για 299χλμ. Τα καταλαβαίνω σωστά?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868256 Απαντώ για τα δικά μου: Ναι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσα να "φορτίσω" και στο μισό χρόνο, αν ήθελα (ή και καθόλου).
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Scotch έγραψε:Απαντώ για τα δικά μου: Ναι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσα να "φορτίσω" και στο μισό χρόνο, αν ήθελα (ή και καθόλου).

Θα μπορούσες δηλαδή να ξεκινήσεις με 100% φόρτιση και να φτάσεις χωρίς στάση με τον ίδιο ρυθμό εφόσον χρειάστηκες 78% της μπαταρίας για όλο το ταξίδι.
Και με αυτό τον ρυθμό η μέγιστη αυτονομία (100-0), που πρακτικά δεν θα κανείς ποτέ, είναι κάπου 380 χλμ, σωστά?