Νομίζω πως το Highland έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτό το τομέα, σε σχέση με τη πρώτη γενιά του μοντέλου.
Νομίζω πως το Highland έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτό το τομέα, σε σχέση με τη πρώτη γενιά του μοντέλου.
skous έγραψε:Τα 14KW/100km (και όχι Kwh) είναι ψευδές νούμερο. Σε ιδανικές συνθήκες, άντε πές 16-17 περίπου με 120. Για το 3, για το Υ είναι πιο πάνω.

Scotch έγραψε:Δεν συμφωνώ με την άγνοια στο θέμα αυτονομίας. Αυτό ίσχυε κάποτε, τώρα έχει βουίξει ο τόπος. Απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με την αυτοκίνηση.
Scotch έγραψε:Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα.
Scotch έγραψε:Ως προς το ποιος πληρώνει τις επιδοτήσεις, φαντάζομαι γίνεται ανακύκλωση του χρήματος. Όποιος πληρώνει πολλούς φόρους, πληρώνει και τις επιδοτήσεις...
Scotch έγραψε:Και για να απαντήσω και στην ερώτηση, προσωπικά δεν ξαναγυρίζω σε θερμικό ακόμη κι αν το ηλεκτρικό μου στοιχίζει περισσότερο. Θερμικό θα αναγκαζόμουν να αγοράσω μόνο αν δεν είχα δική μου θέση φόρτισης.

markvag έγραψε:Scotch έγραψε:Ως προς το ποιος πληρώνει τις επιδοτήσεις, φαντάζομαι γίνεται ανακύκλωση του χρήματος. Όποιος πληρώνει πολλούς φόρους, πληρώνει και τις επιδοτήσεις...
Δηλαδή με πιο απλά λόγια τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν τις επιδοτήσεις αυτών που μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για αμάξι. Αν το βρίσκεις λογικό / ηθικό, έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για τις συγκεκριμένες λέξεις.
markvag έγραψε:Scotch έγραψε:Και για να απαντήσω και στην ερώτηση, προσωπικά δεν ξαναγυρίζω σε θερμικό ακόμη κι αν το ηλεκτρικό μου στοιχίζει περισσότερο. Θερμικό θα αναγκαζόμουν να αγοράσω μόνο αν δεν είχα δική μου θέση φόρτισης.
Δεν απάντησες στην ερώτηση. Η ερώτηση ήταν αν θα το αγόραζες την πρώτη φορά.
markvag έγραψε:Scotch έγραψε:Δεν συμφωνώ με την άγνοια στο θέμα αυτονομίας. Αυτό ίσχυε κάποτε, τώρα έχει βουίξει ο τόπος. Απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με την αυτοκίνηση.
Προφανώς και υπάρχουν άπειροι που θεωρούν το αυτοκίνητο έναν μπελά, που απλά τον χρειάζονται για να πάνε από το Α στο Β!Scotch έγραψε:Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα.
Κινούμεστε σε πολύ διαφορετικούς χώρους τότε, γιατί εγώ ξέρω πολλές που έχουν μόνο 1 και δυσκολεύονται και με αυτό. Και οι περισσότεροι που ξέρω με 2 είναι πολύ φθηνά / παλιά και τα κρατάνε με το ζόρι γιατί τους είναι απαραίτητα.Scotch έγραψε:Ως προς το ποιος πληρώνει τις επιδοτήσεις, φαντάζομαι γίνεται ανακύκλωση του χρήματος. Όποιος πληρώνει πολλούς φόρους, πληρώνει και τις επιδοτήσεις...
Δηλαδή με πιο απλά λόγια τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν τις επιδοτήσεις αυτών που μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για αμάξι. Αν το βρίσκεις λογικό / ηθικό, έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για τις συγκεκριμένες λέξεις.Scotch έγραψε:Και για να απαντήσω και στην ερώτηση, προσωπικά δεν ξαναγυρίζω σε θερμικό ακόμη κι αν το ηλεκτρικό μου στοιχίζει περισσότερο. Θερμικό θα αναγκαζόμουν να αγοράσω μόνο αν δεν είχα δική μου θέση φόρτισης.
Δεν απάντησες στην ερώτηση. Η ερώτηση ήταν αν θα το αγόραζες την πρώτη φορά.

bebes έγραψε:Θέλει λιγη δουλίτσα ακομα η ηλεκτροκίνηση για να γίνει θελκτικλη σε μας τους "δύσπιστους".
Πχ διαβαζω καθε τόσο οτι βγαινουν νεες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο χρόνο φόρτισης, οπότε θεωρω οτι συντομα θα λυθουν τα δυο αυτα θέματα.
Στα πρακτικά τωρα: Του Αγ πνευματος πηγα μια εκδρομη Βουλγαρία, εφτασα μεχρι Μαυρη Θαλασσα.
Την τελευταία μερα (επιστροφή), έπρεπε να κανω περίπου 750 χιλιομετρα μονοκοπανιά (Μπουργκάς-Λάρισα).
Είχα 2 κουτακια (στα 6) πετρέλαιο, βγαινοντα;ς απο Μπουργκας σταματησα σε ενα μεγαλο OTV γεμισα και εφτασα Λάρισα με μια σταση για κατουρημα σε 7,5 ωρες. Στο βενζιναδικο ειχε 2 φορτιστες οι οποίοι ηταν πιασμένοι.
Αν υποθέταμε οτι ειχα ηλεκτρικό και ξεκινουσα φορτισμενος (με την προϋποθεση να εβρισκα φορτιστη το βραδυ για να φορτισει), θα εφτανα Ελλάδα οπου (απ'οτι ειδα) ολη η Εγνατια απο Κομοτινή μεχρι Κορινό δεν ειχε ουτε πρατήριο, οχι να εχει χωρους φόρτισης.
Αρα ενα εξτρα αγχος για φορτιση + τον επιπλέον χρόνο. Εδω λοιπον δεν ειμαστε ετοιμοι.
Τωρα πόσο ρευμα θα χρειαζόμουν δεν ξερω, αλλά λογικα δυο πληρεις φορτισεις θα τις ηθελα.
750 χιλιομετρα, A/C φουλ και ταχυτητες (στην Ελλαδα) 140+

Scotch έγραψε:Btw, είσαι βέβαιος ότι οι επιδοτήσεις προέρχονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι από Ευρωπαϊκά προγράμματα;

.

markvag έγραψε:ΟΚ, αν δεν λύσουμε όλα τα προβλήματα με τη μία δεν θα ασχολούμαστε με κανένα!![]()
...Εν τω μεταξύ το τρελοκομείο ο Bottas πάει με τ[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]