Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#867884 Σε δοκιμή του Carwow πριν 3 εβδομάδες, το Model 3 Highland είχε μέση κατανάλωση 13.22KW/100Km (4.7 miles/KW), ενώ στο Autogefuhl η μέση του κατανάλωση κατά την ολοκλήρωση της δοκιμής ήταν στα 13.7KW/100Km.

Νομίζω πως το Highland έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτό το τομέα, σε σχέση με τη πρώτη γενιά του μοντέλου.

Άβαταρ μέλους
By red_monster
skous έγραψε:Τα 14KW/100km (και όχι Kwh) είναι ψευδές νούμερο. Σε ιδανικές συνθήκες, άντε πές 16-17 περίπου με 120. Για το 3, για το Υ είναι πιο πάνω.

Κάτω από 14 kW/100 km μην πω και οριακά κάτω από 13,5 kW/100 km για το highland (έχω δει σε ταξίδι και κοντά στα 13 kW/ 100 km αλλά αυτό ήταν με κίνηση και χαμηλές ταχύτητες και δεν είναι ενδεικτικό) για κίνηση με τα όρια και 3ζωνικό κλιματισμό στους 21,5 C.

Με το μεγάλο highland ξεχνάς ότι έχεις ηλεκτρικό
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Δεν συμφωνώ με την άγνοια στο θέμα αυτονομίας. Αυτό ίσχυε κάποτε, τώρα έχει βουίξει ο τόπος. Απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με την αυτοκίνηση.

Προφανώς και υπάρχουν άπειροι που θεωρούν το αυτοκίνητο έναν μπελά, που απλά τον χρειάζονται για να πάνε από το Α στο Β!

Scotch έγραψε:Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα.

Κινούμεστε σε πολύ διαφορετικούς χώρους τότε, γιατί εγώ ξέρω πολλές που έχουν μόνο 1 και δυσκολεύονται και με αυτό. Και οι περισσότεροι που ξέρω με 2 είναι πολύ φθηνά / παλιά και τα κρατάνε με το ζόρι γιατί τους είναι απαραίτητα.

Scotch έγραψε:Ως προς το ποιος πληρώνει τις επιδοτήσεις, φαντάζομαι γίνεται ανακύκλωση του χρήματος. Όποιος πληρώνει πολλούς φόρους, πληρώνει και τις επιδοτήσεις...

Δηλαδή με πιο απλά λόγια τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν τις επιδοτήσεις αυτών που μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για αμάξι. Αν το βρίσκεις λογικό / ηθικό, έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για τις συγκεκριμένες λέξεις.

Scotch έγραψε:Και για να απαντήσω και στην ερώτηση, προσωπικά δεν ξαναγυρίζω σε θερμικό ακόμη κι αν το ηλεκτρικό μου στοιχίζει περισσότερο. Θερμικό θα αναγκαζόμουν να αγοράσω μόνο αν δεν είχα δική μου θέση φόρτισης.

Δεν απάντησες στην ερώτηση. Η ερώτηση ήταν αν θα το αγόραζες την πρώτη φορά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:
Scotch έγραψε:Ως προς το ποιος πληρώνει τις επιδοτήσεις, φαντάζομαι γίνεται ανακύκλωση του χρήματος. Όποιος πληρώνει πολλούς φόρους, πληρώνει και τις επιδοτήσεις...

Δηλαδή με πιο απλά λόγια τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν τις επιδοτήσεις αυτών που μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για αμάξι. Αν το βρίσκεις λογικό / ηθικό, έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για τις συγκεκριμένες λέξεις.

Ακριβώς το αντίθετο έγραψα. Btw, είσαι βέβαιος ότι οι επιδοτήσεις προέρχονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι από Ευρωπαϊκά προγράμματα;

markvag έγραψε:
Scotch έγραψε:Και για να απαντήσω και στην ερώτηση, προσωπικά δεν ξαναγυρίζω σε θερμικό ακόμη κι αν το ηλεκτρικό μου στοιχίζει περισσότερο. Θερμικό θα αναγκαζόμουν να αγοράσω μόνο αν δεν είχα δική μου θέση φόρτισης.

Η απόφαση για το i3 λήφθηκε χωρίς να λάβω υπόψη μου επιδοτήσεις και αποσβέσεις.

Όσον αφορά στην κατανάλωση που συζητάτε πιο πάνω, κι εγώ το ίδιο με τον skous θα έγραφα, αλλά θυμήθηκα πως κάτι highland σημειώνουν πολύ χαμηλές καταναλώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#867894 Θέλει λιγη δουλίτσα ακομα η ηλεκτροκίνηση για να γίνει θελκτικλη σε μας τους "δύσπιστους".
Πχ διαβαζω καθε τόσο οτι βγαινουν νεες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο χρόνο φόρτισης, οπότε θεωρω οτι συντομα θα λυθουν τα δυο αυτα θέματα.

Στα πρακτικά τωρα: Του Αγ πνευματος πηγα μια εκδρομη Βουλγαρία, εφτασα μεχρι Μαυρη Θαλασσα.
Την τελευταία μερα (επιστροφή), έπρεπε να κανω περίπου 750 χιλιομετρα μονοκοπανιά (Μπουργκάς-Λάρισα).
Είχα 2 κουτακια (στα 6) πετρέλαιο, βγαινοντα;ς απο Μπουργκας σταματησα σε ενα μεγαλο OTV γεμισα και εφτασα Λάρισα με μια σταση για κατουρημα σε 7,5 ωρες. Στο βενζιναδικο ειχε 2 φορτιστες οι οποίοι ηταν πιασμένοι.
Αν υποθέταμε οτι ειχα ηλεκτρικό και ξεκινουσα φορτισμενος (με την προϋποθεση να εβρισκα φορτιστη το βραδυ για να φορτισει), θα εφτανα Ελλάδα οπου (απ'οτι ειδα) ολη η Εγνατια απο Κομοτινή μεχρι Κορινό δεν ειχε ουτε πρατήριο, οχι να εχει χωρους φόρτισης.
Αρα ενα εξτρα αγχος για φορτιση + τον επιπλέον χρόνο. Εδω λοιπον δεν ειμαστε ετοιμοι.

Τωρα πόσο ρευμα θα χρειαζόμουν δεν ξερω, αλλά λογικα δυο πληρεις φορτισεις θα τις ηθελα.
750 χιλιομετρα, A/C φουλ και ταχυτητες (στην Ελλαδα) 140+
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
Scotch έγραψε:Δεν συμφωνώ με την άγνοια στο θέμα αυτονομίας. Αυτό ίσχυε κάποτε, τώρα έχει βουίξει ο τόπος. Απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με την αυτοκίνηση.

Προφανώς και υπάρχουν άπειροι που θεωρούν το αυτοκίνητο έναν μπελά, που απλά τον χρειάζονται για να πάνε από το Α στο Β!

Scotch έγραψε:Εγώ πάντως δεν ξέρω καμία οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα.

Κινούμεστε σε πολύ διαφορετικούς χώρους τότε, γιατί εγώ ξέρω πολλές που έχουν μόνο 1 και δυσκολεύονται και με αυτό. Και οι περισσότεροι που ξέρω με 2 είναι πολύ φθηνά / παλιά και τα κρατάνε με το ζόρι γιατί τους είναι απαραίτητα.

Ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα Βασιλάκης Καιλας στον Λουστράκο, stay tuned
Άβαταρ μέλους
By red_monster
bebes έγραψε:Θέλει λιγη δουλίτσα ακομα η ηλεκτροκίνηση για να γίνει θελκτικλη σε μας τους "δύσπιστους".
Πχ διαβαζω καθε τόσο οτι βγαινουν νεες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο χρόνο φόρτισης, οπότε θεωρω οτι συντομα θα λυθουν τα δυο αυτα θέματα.

Στα πρακτικά τωρα: Του Αγ πνευματος πηγα μια εκδρομη Βουλγαρία, εφτασα μεχρι Μαυρη Θαλασσα.
Την τελευταία μερα (επιστροφή), έπρεπε να κανω περίπου 750 χιλιομετρα μονοκοπανιά (Μπουργκάς-Λάρισα).
Είχα 2 κουτακια (στα 6) πετρέλαιο, βγαινοντα;ς απο Μπουργκας σταματησα σε ενα μεγαλο OTV γεμισα και εφτασα Λάρισα με μια σταση για κατουρημα σε 7,5 ωρες. Στο βενζιναδικο ειχε 2 φορτιστες οι οποίοι ηταν πιασμένοι.
Αν υποθέταμε οτι ειχα ηλεκτρικό και ξεκινουσα φορτισμενος (με την προϋποθεση να εβρισκα φορτιστη το βραδυ για να φορτισει), θα εφτανα Ελλάδα οπου (απ'οτι ειδα) ολη η Εγνατια απο Κομοτινή μεχρι Κορινό δεν ειχε ουτε πρατήριο, οχι να εχει χωρους φόρτισης.
Αρα ενα εξτρα αγχος για φορτιση + τον επιπλέον χρόνο. Εδω λοιπον δεν ειμαστε ετοιμοι.

Τωρα πόσο ρευμα θα χρειαζόμουν δεν ξερω, αλλά λογικα δυο πληρεις φορτισεις θα τις ηθελα.
750 χιλιομετρα, A/C φουλ και ταχυτητες (στην Ελλαδα) 140+

Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί η παραπάνω δημοσίευση.
Έχουμε πει πολλάκις ότι αν δεν έχεις ιδιόκτητη ηλεκ/νη θέση στάθμευσης & αν κάνεις συχνά μεγάλα και απρογραμμάτιστα ταξίδια, η χρήση ηλεκτρικού μπορεί μπορεί να είναι μεταξύ χρειάζομαι ένα έξτρα προγραμματισμό μέχρι το ταξίδι έγινε σκέτη ταλαιπωρία.

Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Αλλωστε με βαση το σχολιο σου να τα κλειδωσουμε ολα τα τοπικα γιατι τα παντα εχουν ειπωθει. Δεν παει ετσι. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867897 @bebes: Με το δικό μου Tesla, το πλάνο χονδρικά θα ήταν αυτό:
Εικόνα
Βέβαια, παίζει και η Φιλιππούπολη, που έχει δωρεάν φόρτιση στους SuCs, οπότε πιθανώς πήγαινα από εκεί αν δεν βιαζόμουν.

Σε τέτοια ταξίδια, αν δεν κάνεις στάσεις, εννοείται πως το θερμικό υπερέχει χρονικά και μάλλον θα αργήσει αρκετά ακόμη να αλλάξει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#867898 Συμφωνώ και με τους δυο σας.
Ειναι αυτο που εγραψα στην αρχή, θελει λιγη δουλίτσα ακόμη.
Και να μην ειναι συχνες οι μεγαλες διαδρομές... προκύπτουν.
Αν ειχα μπαταρια για 1000 χιλιομετρα θα εκανα λιγη οικονομια στο δρομο και θα εφτανα :roll:

Bonus photo
εκπαιδευτικό στη Βάρνα (όπου μπορω να πω οτι ειδα καμποσες θεσεις φορτισης στο δρόμο).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867899 Έσο έτοιμος να δεις φωτογραφία σου να κυκλοφορεί στο net :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#867909 Αυτό που έλεγα, να βγει ΚΕΚ για να μάθει ο κόσμος τα βασικά. Πρίζες, apps, σχεδιασμό διαδρομής, έκτακτες ανάγκες κτλ.
Σου βγάζω 2 εξάμηνα εκπαίδευση και ένα εξάμηνο πρακτική εκπαίδευση για απονομή διπλώματος χειριστή. lol
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Btw, είσαι βέβαιος ότι οι επιδοτήσεις προέρχονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι από Ευρωπαϊκά προγράμματα;

Είτε από τον Έλληνα, είτε από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867922 Εδώ γίνεται της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής το κάγκελο, κι εμείς ασχολούμαστε με το αν είναι δίκαιο ή άδικο που λαμβάνουμε νόμιμα μία κρατική επιδότηση που τροφοδοτείται κυρίως από υψηλόμισθους αλλά δικαιούνται όλοι. Ε, κάπου ψιλοέλεος κιόλας :lol: .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#867924 ΟΚ, αν δεν λύσουμε όλα τα προβλήματα με τη μία δεν θα ασχολούμαστε με κανένα! :metalo:

(επίσης ποτέ δεν είπα ότι είναι παράνομο, αλλά ΟΚ)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:ΟΚ, αν δεν λύσουμε όλα τα προβλήματα με τη μία δεν θα ασχολούμαστε με κανένα! :metalo:

Δεν είπα ούτε υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Απλά εδώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.