Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#793566 Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι δωρεάν. Όπως και η μετάβαση από τον άνθρακα στις ΑΠΕ, από την βενζίνη με μόλυβδο στην αμόλυβδη, κλπ κλπ. There is no free ride.
Η εν λόγω μετάβαση, είναι από τις πιο ευεργετικές για τις πόλεις: τα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρικά μικρο-οχήματα (πατίνια, ποδήλατα, κλπ) θα μεταμορφώσουν τις πόλεις μας προς το πολύ καλύτερο.
Προφανώς θα κοστίσει (κάθε αλλαγή έχει κόστος), αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα να μην γίνει.
Αν το πρόβλημά σας είναι ο ρυθμός, φαίνεται πως το ίδιο θέμα έχουν και οι πολιτικοί, γιατί φοβούνται για τις θέσεις εργασίας και για τις δυτικές εταιρείες που θα βρεθούν εκτεθειμένες στους κινέζους.
ΌΛΟ αυτό, ΔΕΝ είναι επιχείρημα για να μην γίνει η αλλαγή. Και μάλιστα θα πρέπει στο μεσοδιάστημα να παρθούν μέτρα. Το επιχείρημα "δεν έχω λεφτά, άρα ρυπαίνω όσο γουστάρω με το ρδελουμπου μου", δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σαν επιχείρημα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:Συν το ότι τα κίνητρα δεν είναι τζάμπα. Είναι κρατικά χρήματα που ειδάλλως θα πήγαιναν αλλού, πχ νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, κτλ...

Σίγουρο αυτό;

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793568 Και γιατι να ανησυχουμε για την ζωη στις πολεις; Αφου δεν μενουμε εκει. Εις το μαλακον υπογαστριο μας λοιπον.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
BARHonda έγραψε:Θα αφήσουνε κυβικά και ρύπους και θα πιάσουν kwh
Μην ξεχνάμε κάποτε απαλάσσανε από τεκμήριο αγοράς, μετά στο επαναφέρανε, μετά σου καρφώνανε και φόρο πολυτελείας.
Απολαύστε το δωρεάν όσο μπορείτε

Kw, ναι, πολύ πιθανό. Όλα στο πρόγραμμα είναι.

Αν ωστόσο φορολογήσουν πολύ τα ηλεκτρικά, φαντάσου τι καυτό σεξ θα κάνουν στα θερμικά και πού θα πάνε οι αξίες μεταπώλησής τους. Γι αυτό πολλοί λένε ότι η καλύτερη στιγμή για να πάρεις ηλεκτρικό είναι χθες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Η εν λόγω μετάβαση, είναι από τις πιο ευεργετικές για τις πόλεις: τα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρικά μικρο-οχήματα (πατίνια, ποδήλατα, κλπ) θα μεταμορφώσουν τις πόλεις μας προς το πολύ καλύτερο.

Σοβαρα τωρα; Βλεπεις εσυ κατι τετοιο στην Αθηνα; Γιατι εγω βλεπω πατινια, ποδηλατα, κατι αλλα με μια ροδα με τα ποδια εκατερωθεν της να κυκλοφορουν οπως γουσταρουν, οπου γουσταρουν.
Χθες βραδυ ας πουμε ενας τετοιος κατεβαινε την Δεκελειας προς Αχαρνων απο το ρευμα ανοδου χωρις φωτα
Σημερα το πρωι πηγα να σκοτωσω εναν ηλιθιο με μονοροδο που επεσε μπροστα μου γιατι αποφασισε οτι ειναι καλο πραγμα 8+ το πρωι να μαθει το ρημαδι στον δρομο!
Δεν μας φτανανε οι ποδηλατες στην Κηφισιας τωρα εχουμε και τον καθε πανιβλακα σε καθε δρομο να κινειται με 20-22 χαω, να περναει απο παντου κι αν του πεις και τιποτα "σιγα μωρε κι εσυ, πατινι εχω". :s_dunno

Τωρα αν μιλας για το πολυ μελλον που θα γινουν ποδηλατοδρομοι παντου, θα αστυνομευονται, θα υπαρχει η γραμμη 4 σε λειτουργια, κλπ , θα συμφωνησω. Μεχρι τοτε ομως θα εχουν περασει 10+ χρονια, εγω θα ειμαι συνταξιουχος μαλλον αν ζω και ολα αυτα δεν θα με αφορουν αφου μαλλον θα ειμαι στην Καλαματα να φυτευω κανα ζαρζαβατικο :shifty:

ΥΓ. Θεωρω καθε κουβεντα για βελτιωση στις μετακινησεις μεσα στην πολη ρεαλιστικη οταν μας αφορα. Οχι για οταν θα γινουν, αν γινουν σε Χ χρονια. Γιατι τα τελευταια 25-30 χρονια η ζωη στην πολη γινεται χειροτερη συνεχως.
Ευχολογια ξερω κι εγω να κανω
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:...θα ειμαι στην Καλαματα να φυτευω κανα ζαρζαβατικο :shifty:

Η Καλαματα φημιζεται για το καλο της λαδι. Οχι? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:...θα ειμαι στην Καλαματα να φυτευω κανα ζαρζαβατικο :shifty:

και για τα συκα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:

και για τα συκα :shifty:

Τα συκα τα κανουνε τσαπελες, αιντε να σας δω ποσοι το ξερετε :shifty:

Οσο για καλο λαδι Γεωργιε, η Καλαματα εβγαζε σταφιδα και πορτοκαλια κυριως οπως και εσπεριδοειδη. Ελιες και λαδι η Μεσσηνια με εμφαση απο Καλαματα και δυτικοτερα, Μεσσηνη, Κορωνη, Πυλο, Γαργαλιανους, κλπ
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Τα συκα τα κανουνε τσαπελες, αιντε να σας δω ποσοι το ξερετε :shifty:

Αποξηραμένα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#793578 Τσαπελα λεγεται το στεφανι που φορανε οι Παγκ. Πρωτ. της Φ1 απο το 2021 και μετα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#793579 Προφανώς η ηλεκτροκίνηση απαιτεί και υποδομές. Και ασφαλώς και διαφωνώ μαζί σου, καλώς ή κακώς θεωρώ πως η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει ό,τι και η υπόλοιπη Ευρώπη. Και άμεσα κιόλας.
Και όχι, το να κάνεις την πόλη πιο φιλική στα ποδήλατα και τα πατίνια, είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο φθηνό από το να φτιάξεις γραμμή Μετρό, ειδικά αν μιλάμε για την γραμμή 4 που θα χρειαστεί 10 χρόνια να γίνει (στην καλύτερη των περιπτώσεων, και γελάω με κάποιους που νοικιάζουν στο Γαλάτσι και στην Κυψέλη σπίτι διαφημίζοντας πως είναι κοντά στο...Μετρό!).
Για να φτιάξεις ποδηλατόδρομο κάπου, δεν χρειάζεται παρά μπογιά και κολωνάκια: τα αυτοκίνητα από την μία πλευρά του δρόμου, σε θέσεις παρκαρίσματος καθορισμένες, και στην άλλη ο ποδηλατόδρομος, με διαγράμμιση και κολωνάκια για να μην παρκάρουν. Δες στα 3Β στην ακτή του Καβουρίου μπροστά από το Ντιβάνι πχ.
Και μαζί, θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές απαγορεύσεις, πχ είναι παράλογο να κάνεις delivery με παπί, όταν έχεις ηλεκτρικά δίκυκλα φθηνά. Φτιάχνεις ένα νόμο και εντός 5 ετών θα πρέπει ν'αποσυρθούν όλα τα δίκυκλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τις διανομές. Τόσο απλό είναι και κανείς δεν θα έχει λόγο να γκρινιάξει, γιατί θα έχει προλάβει να κάνει απόσβεση.
Και άλλα πολλά, που στην Ευρώπη ΗΔΗ γίνονται.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#793580 Για τα συκα δε μπορω να απαντησω εκ μερους του Ντιμη. Αν δε φοβαται το μπαν, ας πει αυτος τι εχει κατα νου :shifty:

Οσο για το λαδι... Μπορει να σε βγαλουν και στην τηλεοραση αν παρεις αυτο το δρομο στο μελλον :rtfm:

Άβαταρ μέλους
By g8777
#793581 Κατι εκατομμυρια κοσμου δλδ που χρησιμοποιυν Μετρο και ΜΜΜ καθημερινα μπορουν να το αντικαταστησουν με ενα ποδηλατο. :lol:

Θα ναι ο αερας μαλλον εκει στα νοτια, υπεροξυγονώνεται ο εγκεφαλος και δουλευει σε στροφες RX8.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Anonymous Founder έγραψε:Και μαζί, θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές απαγορεύσεις, πχ είναι παράλογο να κάνεις delivery με παπί, όταν έχεις ηλεκτρικά δίκυκλα φθηνά. Φτιάχνεις ένα νόμο και εντός 5 ετών θα πρέπει ν'αποσυρθούν όλα τα δίκυκλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τις διανομές. Τόσο απλό είναι και κανείς δεν θα έχει λόγο να γκρινιάξει, γιατί θα έχει προλάβει να κάνει απόσβεση.
Και άλλα πολλά, που στην Ευρώπη ΗΔΗ γίνονται.

Εγώ ακόμα περιμένω το νόμο να καταργηθούν οι γουρούνες με τα offroad λάστιχα που δίνονται προς ενοικίαση στα νησιά στον κάθε τυχάρπαστο ο οποίος μετά πάει και σκοτώνεται, συν το κομφούζιο που δημιουργούν από πίσω τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο