Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#125339 https://www.youtube.com/watch?v=hajWPwvQKcc

Τα σχόλια πώς και δε σβήστηκαν; :innocent:

Γεια σου ρε xaros912 :yahoo:

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
CARυοθραύστης έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=hajWPwvQKcc

Τα σχόλια πώς και δε σβήστηκαν; :innocent:

Γεια σου ρε xaros912 :yahoo:

:s_whiteflag

Αν και η συγκεκριμένη δημοσίευση κανονικά πηγαίνει για report, ως off topic, δε θα το κάνω για να σου απαντήσω. Δίνω ορισμένα στοιχεία:

1. Έχεις μία μανία να με κυνηγάς. Όταν γράφω το οτιδήποτε αμέσως πετάγεσαι, με κάτι άσχετο, απλά για να χαλάσεις την συζήτηση και για να επιτεθείς. Καταλαβαίνω ότι είτε έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου, είτε κάποιοι πρόβλημα με τον εαυτό σου, αλλά για την 1η περίπτωση βρες κάποιον άλλο να παίξεις και για την 2η περίπτωση υπάρχουν ειδικοί να σου χορηγήσουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

2. Στο προηγούμενο post σχολίαζα, παίρνοντας ως δεδομένο το περιστατικό που μου έτυχε, ότι το πρόβλημα όταν περνάς δίπλα από άλλα οχήματα δεν είναι να έχεις ή να μην έχεις μεγάλη ισχύ στο αυτοκίνητο, αλλά η διαφορά ταχύτητας που δεν γίνεται ευκόλως αντιληπτή από τους υπόλοιπους οδηγούς. Με αυτό το περιστατικό εξήγησα γιατί, στο παλαιότερο βίντεο που περνούσα τους πάντες στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, δεν πήγαινα πολύ γρηγορότερα, αλλά προσπαθούσα να κρατιέμαι όσο γίνεται πιο κοντά με την ταχύτητα των άλλων οδηγών.

3. Το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο ανέβασες, αλλά, προφανώς, δεν διάβασες στον σχολιασμό του είναι ξεκάθαρο: κάνω ό,τι έγραφαν αρκετοί χρήστες (δες και τις παραπομπές) στο άλλο forum ότι πρέπει να κάνεις στο δρόμο. Έδειξα, λοιπόν, ότι αυτό που αυτοί κάνουν, αλλά και συμβουλεύουν να κάνουν και οι υπόλοιποι, είναι επικίνδυνο. Έτσι, λοιπόν, το συγκεκριμένο βίντεο δεν αποτελεί μομφή για εμένα, αλλά ίσα ίσα δείχνει ότι σχολιάζω αρνητικά τέτοιες συμπεριφορές που εφαρμόζουν ή/και προτείνουν αρκετοί άλλοι. Τα σχόλια δεν σβήστηκαν γιατί έχει πλάκα να γράφουν άτομα που δεν έχουν ιδέα ποιον τελικά κατηγορούν (δες ότι ο 1ος που επιτέθηκε δεν ήξερε καν τι σχολιάζει, ενώ ο 2ος, που κατάλαβε, σχολίασε ότι ακόμη και η εξομοίωση είχε κίνδυνο) με αυτά που γράφουν. Κλείνω τις απαντήσεις μου στον επιτιθέμενο (βαλτός 100%) με την εξής φράση: "Διαλέγουμε τις καταστάσεις της πολιτικής ορθότητας, άρα θα διαλέξω κι εγώ ως πρώτη προτεραιότητά μου τη ζωή και γι' αυτό κατηγορώ αυτούς που παίζουν με τους πεζούς." Ποιος, λοιπόν, είναι σωστός και ποιος όχι; Εσύ υποστηρίζεις τους άλλους, που επιτίθενται σε πεζούς ή εμένα που το καυτηριάζω, έστω και με ένα επικίνδυνο πείραμα;

4. Θέλω να διαβάσεις τα σχόλια και τις πηγές που έχω αναφέρει. Μετά, θέλω να κάνεις τους αντίστοιχους σχολιασμούς στους αντίστοιχους χρήστες. Να περιμένω ή είσαι 100% biased, που λένε και στο χωριό μου, και μόνο με εμένα ασχολείσαι; Σε προκαλώ να κάνεις σχολιασμούς στους άλλους. Αλλά εκεί δεν τολμάς γιατί θα βγεις από την ομάδα...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#125356 Στο επόμενο flame bait έχει warn. [Admin] :adminpower: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#125537 off topic και flame bait. Αν θέλεις η κουβέντα να συνεχιστεί ήρεμα, μείνε στο θέμα. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#125846 Πιπινε,
ασε τη Σαλαμινος στα τελειωματα και πιασε Σχιστό Κυριακη με παζαρι, να δεις τι περναει απεναντι χωρις να κοιταξει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127893 καθε δευτερα και τεταρτη ειναι σουβλακι-day. το σουβλατζιδικο ειναι σε οπτικη ευθεια με μια διασταυρωση δυο στενων. Καθε εβδομαδα χ δυο μερες καθομαι και οση ωρα περιμενω τη παραγγελια μου χαζευω τη διασταυρωση. Στα ~10 λεπτα που περιμενω, βλεπω τουλαχιστον 9/10 απο αυτους που ερχονται απο αριστερα να σφαζουν τη προτεραιοτητα αυτων που ερχονται απο δεξια. Μιλαω κυριολεκτικα για τουλαχιστον 20 περιπτωσεις καθε φορα που παω και χαζευω.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:καθε δευτερα και τεταρτη ειναι σουβλακι-day. το σουβλατζιδικο ειναι σε οπτικη ευθεια με μια διασταυρωση δυο στενων. Καθε εβδομαδα χ δυο μερες καθομαι και οση ωρα περιμενω τη παραγγελια μου χαζευω τη διασταυρωση. Στα ~10 λεπτα που περιμενω, βλεπω τουλαχιστον 9/10 απο αυτους που ερχονται απο αριστερα να σφαζουν τη προτεραιοτητα αυτων που ερχονται απο δεξια. Μιλαω κυριολεκτικα για τουλαχιστον 20 περιπτωσεις καθε φορα που παω και χαζευω.

Που ειναι αυτο;;;
Εχω γνωστό που του χτύπησαν το αυτοκίνητο μπροστα και εξαφανηστικαν.
Φτερο, προφυλακτηρας, βάσεις προφ. φανάρι, μετωπη, κτλ
Θα τον ενδιαφερει....

I don't always agree with what I say...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127900 https://www.google.com/maps/@37.953896, ... 56!6m1!1e1

προποντιδος (με προτεραιοτητα) και κεφαλληνιας (περνανε αερα ενω απο αριστερα) γωνια, καμινια πειραια.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:https://www.google.com/maps/@37.953896,23.655633,3a,28.7y,29.37h,82.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1sVu-RIGDKY_QlOFYs2XZKnQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

προποντιδος (με προτεραιοτητα) και κεφαλληνιας (περνανε αερα ενω απο αριστερα) γωνια, καμινια πειραια.

I don't always agree with what I say...
Άβαταρ μέλους
By Morx
#137135 Παλικαρος απο τους λιγους. (Γκριζομαλης μαλλιστα... μεσης ηλικιας θαρρω).

Με προσπερναει ενα XT660... ακρανωτος, χωρις γυαλια ηλιου, βερμουδα, t-shirt, σαγιοναρα παραλιας.
Εγω πηγαινα με 130.

Απο ΣΕΑ Κορινου μεχρι Κλειδι ηταν μπροστα μου και εκοβε σε καποια εξοδο υπηρχε, αλλαζε γνωμη και συνεχιζε γκαζατος ξανα! Τελικα, βγηκε εκτος αυτοκινητοδρομου στο Κλειδι.

Στα χαμενα.... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
kacey έγραψε:καθε δευτερα και τεταρτη ειναι σουβλακι-day. το σουβλατζιδικο ειναι σε οπτικη ευθεια με μια διασταυρωση δυο στενων.

Άσχετο. Έχει καλό σουβλάκι εκεί; Εγώ παίρνω από τον Φώτη όταν βρίσκομαι στην περιοχή.

Πολλά στενά στην περιοχή δεν έχουν stop και ως εκ τύχης δε γίνονται καθημερινά ατυχήματα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#137180 ο μονος λογος που δεν γινονται συνεχεια ατυχηματα ειναι οτι για καποιο λογο οι εκ δεξιων σταματανε να τσεκαρουν.

το "η δικη μας γευση" ειναι το μοναδικο σουβλατζιδικο μετα το θειο μου στο κοντοπευκο (δεν υπαρχει πια-συνταξη) που ΟΛΟΙ οσοι εχουν φαει απο εκει εχουν ΠΑΝΤΑ πει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ για ΟΤΙ και αν εχουν φαει.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#139215 Ξεκινάω γράφοντας ότι το συγκεκριμένο post περιέχει διάφορα πράγματα, απρεπή και μη, οπότε κολλάει κυρίως εδώ.

Χτες, μετά την ευτυχή κατάληξη της εγχείρισης της ανιψιάς μου, πήρα έναν φίλο και συνάδελφο και πήγαμε για μπύρες. Πέρασα από το σπίτι, τον πήρα και πήγαμε μαζί στα μαγαζιά, άρα οδηγούσα εγώ όλη την ώρα. Ήπιαμε αρκετά. 4 μπουκάλια αυτός, 4 μεγάλα ποτήρια εγώ. Διάστημα κατανάλωσης 21:00 - 2:00. Αν τα υπολογίσω χοντρικά 4 μεγάλα ποτήρια είναι 2,0BAC (στο αίμα μιλάω πάντα), αν καταναλωθούν με τη μία, χωρίς φαγητό και σε άτομο 75kg. Σε διάστημα 5 ωρών που κάτσαμε ο οργανισμός μεταβολίζει 5*0,2 = 1,0 BAC. Άρα μένουν 1,0BAC. Αν αφαιρέσουμε 20%, λόγω 20% μεγαλύτερου σωματικού βάρους (είμαι 90kg περίπου) και άλλο 10-20% λόγω κατανάλωσης φαγητού, πρέπει να ήμουν, όταν φύγαμε από το μαγαζί, λίγο πάνω από το 1ο όριο, δηλαδή στο 1ο πρόστιμο (με τον παλιό ΚΟΚ καθαρός). Μετά, οδήγησα σχεδόν την μισή Αττική, έκανα και τις βόλτες μου κτλ. Πάμε, τώρα, στα περίεργα της βραδιάς:

1. Στο δρόμο προς τον φίλο ένας με Volvo Station D2 ήρθε από δεξιά (αλλαγή 2 λωρίδων) και έκανε μία σφήνα που με ανάγκασε να πατήσω φρένο οριακά για να μην σκάσω πάνω του, αφού δεν υπολόγισε ούτε τον χώρο, αλλά ούτε και την ταχύτητά μου. Στην συνέχεια, τον πέρασα από δεξιά, αφού είχε κολλήσει στον μπροστά και δεν έβλεπε το κενό που υπήρχε και, όταν ο άλλος τον άφησε να φύγει (αφού τον πήγαινε προφυλακτήρες για 1-2km) ήρθε πάλι πίσω μου. Στην αριστερή πηγαίναμε όλοι με 100 (+20 του ορίου) και περνούσαμε όλους της μεσαίας που πήγαιναν κάπου 80-90 (μιλάμε για Κηφισό σε εξαιρετικά καλές συνθήκες). Σε κάποια φάση που είχε μικρό κενό δεξιά δοκίμασε να φύγει από δεξιά, αλλά έφαγε αμέσως κλείσιμο. Δοκίμασε ξανά αριστερά, αλλά είχα προβλέψει ότι θα το κάνει και τον έκλεισα άνετα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω να περάσει γιατί ήταν δεδομένο ότι θα έκανε πάλι ό,τι και πριν: επιτάχυνση στα 130, σφήνα μπροστά μου = ή τρακάρουμε ή φρενάρω για να χωθεί ανάμεσα σε εμένα και αυτόν που έφτανα στην μεσαία λωρίδα.
Αυτά έγιναν λόγω εκπαίδευσης, που έλεγα και σε άλλο post. Τον άφησα πίσω μέχρι εκεί που έπρεπε να βγω, οπότε και άλλαξα 3 λωρίδες με τη μία, χωρίς να του αφήσω περιθώριο να με ακολουθήσει, για να μην κάνει καμία βλακεία και πάλι.

2. Το βράδυ που έκανα βόλτα, ευτυχώς λίγο πιο μπροστά μου, πέφτει ένα κλαδί από ένα δέντρο. Ευτυχώς και πάλι είχε χώρο για ελιγμό, αφού ο δρόμος ήταν φαρδύς. Και πάνω στο αυτοκίνητο να έπεφτε το κλαδί, πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα, εκτός από μικρές γρατζουνιές, αφού το κλαδί δεν ήταν μεγάλο και βαρύ. Αν, όμως, ήταν μηχανάκι και έτρωγε ο οδηγός το κλαδί στο κεφάλι, τότε θα είχαμε 100% σοβαρό ατύχημα.

3. Προχωράω σε έναν φυσιολογικό κεντρικό δρόμο. 50 σε όριο 50. Φτάνοντας σε ένα λαστιχάδικο βλέπω ένα λάστιχο όρθιο, κάθετα στο δρόμο, στηριγμένο στο λάστιχο ενός παρκαρισμένου δεξιά. Αριστερά, πάλι το ίδιο, αλλά το λάστιχο στηριζόταν σε μία στοίβα λάστιχα. Χωρούσα να περάσω, αλλά αν ερχόταν κάποιος πιο γρήγορα ή λίγο κοιμισμένος θα τα έπαιρνε αγκαλιά τα λάστιχα. Πιθανολογώ ότι τα έβαλε έτσι μια παρέα πιτσιρίκια που είχα δει 50-100m νωρίτερα, απλά για να σπάσουν πλάκα. Κάνω έναν γύρο για να βρω να παρκάρω με ασφάλεια (δηλαδή μακριά από το σημείο πιθανού ατυχήματος) και να βγάλω τα λάστιχα από τη μέση, αλλά είχε προλάβει άλλος.

4. Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Χτες, καθημερινή χωρίς κίνηση και με άδειους δρόμους (καλοκαίρι + κρίση) θυμήθηκα τα παλιά. Πέραν από το αλκοόλ που δεν ήταν και τίποτε σοβαρό, αφού μέχρι να φτάσω σπίτι σίγουρα ήμουν νόμιμος, είπα να γίνω λίγο παραβάτης. Πρέπει να έκανα λογαριασμό ικανό να πληρώσει ένα νέο αυτοκίνητο σε παραβιάσεις κόκκινων φαναριών. Σταμάτησα να μετράω μετά τα 20, αλλά ο αριθμός σίγουρα ήταν τουλάχιστον διπλάσιος. Όχι ότι κινδύνευσα, αφού δεν υπήρχε ψυχή στο δρόμο (πολύ πιο ασφαλές από το να περάσεις με πράσινο πρωινή ώρα και να σε φάει ο κάθετα ερχόμενος κοιμισμένος), αλλά από άποψη νόμου ήμουν παραβάτης.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
pipinos1976 έγραψε:4. Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Χτες, καθημερινή χωρίς κίνηση και με άδειους δρόμους (καλοκαίρι + κρίση) θυμήθηκα τα παλιά. Πέραν από το αλκοόλ που δεν ήταν και τίποτε σοβαρό, αφού μέχρι να φτάσω σπίτι σίγουρα ήμουν νόμιμος, είπα να γίνω λίγο παραβάτης. Πρέπει να έκανα λογαριασμό ικανό να πληρώσει ένα νέο αυτοκίνητο σε παραβιάσεις κόκκινων φαναριών. Σταμάτησα να μετράω μετά τα 20, αλλά ο αριθμός σίγουρα ήταν τουλάχιστον διπλάσιος. Όχι ότι κινδύνευσα, αφού δεν υπήρχε ψυχή στο δρόμο (πολύ πιο ασφαλές από το να περάσεις με πράσινο πρωινή ώρα και να σε φάει ο κάθετα ερχόμενος κοιμισμένος), αλλά από άποψη νόμου ήμουν παραβάτης.

Τώρα αυτά που γράφεις, τι νόημα έχουν και για ποιόν λόγο τα γράφεις; Παράδειγμα προς μίμηση, μαγκιά, γνώση, αυτοπεποίθηση; :dizzy:

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι όσοι προκαλούν ατυχήματα παραβιάζοντας κόκκινα φανάρια έχουν την ίδια ακριβώς πεποίθηση, θεωρούν δηλαδή ότι είναι ασφαλές να περάσουν με κόκκινο και σίγουρα δεν έχουν την πρόθεση να σκοτώσουν κανέναν.