Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By xenos
#212544 Πως καταφερνεις κ πας τοσο χαλαρα, εντυπωση μου κανει.

<
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#212656 Γενικά ο καθένας έχει τον προσωπικό του τρόπο οδήγησης και ακόμα και με ίδια κατανάλωση μπορεί η εντύπωση που θα έχει ένας συνεπιβάτης να είναι πολύ διαφορετική. Πχ άλλος είναι πολύ ομαλός και δεν κόβει στις στροφές ενώ άλλος πάει πολύ πιο αργά αλλά ατσούμπαλα.
Μερικοί πάντως με εντυπωσιάζουν με τις χαμηλές καταναλώσεις τους..... Αυτοί με τις ψηλές δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου, ξέρω κι εγώ από αυτές.... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Morx
sknipper έγραψε:Πχ άλλος είναι πολύ ομαλός και δεν κόβει στις στροφές

Well said ... !!! Ταυτιζομαι... :lol:
Και ΑΝ χρειαστει να κοψω πρωτα κατεβαζω σχεση εφοσον δεν προκειται να ξεπερασω τις 4000rpm.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#212768 Εντος πολης καταναλωση για Ford Fiesta mk7 1.6.
8.1 lt/100 km.
31 χλμ μεση ταχυτητα.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#212938 Σε κατέβασμα αφού δεν πατάς γκάζι είτε 2000 είτε 6000 το ίδιο καίει, τίποτα.

Η μέση ταχύτητα σίγουρα είναι σημαντικό στοιχείο αλλά έχει νόημα μόνο αν περιλαμβάνει ενός είδους μετακίνηση πχ πόλη ή επαρχιακό ή εθνική. Αν έχει μέσα πχ Αθήνα αλλά και παραλιακή και Κηφισό και Αττική Οδό τότε γίνεται λιγότερο αξιόπιστη πληροφορία. Κανονικά θα θέλαμε και τυπική απόκλιση (standard deviation).... :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
sknipper έγραψε:Η μέση ταχύτητα σίγουρα είναι σημαντικό στοιχείο αλλά έχει νόημα μόνο αν περιλαμβάνει ενός είδους μετακίνηση πχ πόλη ή επαρχιακό ή εθνική.

Σωστο. Ανασκευαζω: ΜΩΤ + γνωστη στους συνομιλητες διαδρομη!

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#213667 Ε και παλι δεν λεει τιποτα γιατι μπορει να εχει καποιος μια μεση τιμη ταχυτητας x και να πηγαινει ±5% αυτης και να ειναι ενας αλλος που να εχει παλι x και να πηγαινει ±30% με επιταχυνσεις, αποτομα φρεναρισματα και ολ αυτα που ειναι πραγματα του σατανα για την χαμηλη καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#213675 Αποτομη επιταχυνση χαλαει την καταναλωση. Ξεκινωντας ηρεμα και αλλαζοντας ταχυτητες σε μεγαλο βαθμο στις 2000 στροφες εριξα την καταναλωση κατα 0.8 λτ/100 στην ιδια διαδρομη και πηγαινοντας με ουσιαστικα την ιδια ταχυτητα περα απο την ποιο αργες εκινησεις στα φαναρια.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#213676 Ολο τριπλες μου κανετε! Τις περισσοτερες φορες οταν πηγαινει καποιος +30% σε καποιο κομματι διαδρομης, δεν πεφτει και στο -30% σε καποιο αλλο.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
GTS έγραψε:Αποτομη επιταχυνση χαλαει την καταναλωση. Ξεκινωντας ηρεμα και αλλαζοντας ταχυτητες σε μεγαλο βαθμο στις 2000 στροφες εριξα την καταναλωση κατα 0.8 λτ/100 στην ιδια διαδρομη και πηγαινοντας με ουσιαστικα την ιδια ταχυτητα περα απο την ποιο αργες εκινησεις στα φαναρια.

Ναι, γλιτώνεις 0.8λτ/100χλμ και τα δίνεις στα ψυχοφάρμακα μετά :lol:
Εγώ ζορίζομαι πολύ για αυτό.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#213680 @rocsta

Στη διαδρομη Πατρα - Κορινθος πχ ειναι πολυ πιθανο να σου συμβει αυτο το πραγμα. Εχει τμηματα με κορινες που πας πισω απο τις νταλικες χωρις να μπορεις να προσπερασεις. Οταν ανοιγει ο δρομος πλακωνεσαι στα γκαζια να προσπερασεις νταλικες και λεωφορεια και στο επομενο τμημα με κορινες πας παλι οσο παει η επομενη νταλικα. Οποτε εχεις αυξομειωσεις μεγαλες στην ταχυτητα. Εν τελει Κορινθο μπορει να φτασεις την ιδια ωρα ειτε πηγαινεις στο ευρος ταχυτητας 80-110 ειτε στο 80-150 αναλογως που και ποτε θα βρεις τα κομβοϊ.

Αντιστοιχα το ιδιο μπορει να συμβει σε καποιον επαρχιακο δρομο που τρεχεις τρεχεις και στα δυσκολα σημεια βρισκεις φορτηγα.