Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
D-Jet έγραψε:Να μη γκρινιάζει προκλητικά παραπάνω από τους άλλους που εκτός από νόμιμοι μπορεί να είναι και λίγο παρπάνω ηθικοί λέμε...

Ποιο είναι το ανήθικο στην περίπτωση μου; Το ότι ενώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ ενός μικρότερου κράτους, αποδέχομαι κάθε χρόνο εκτός από τους φόρους 6-7 χιλιάδων Ευρώ και μια παροχή €300? :dizzy:

Το έχουμε χάσει εντελώς; :roll:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το έχουμε χάσει εντελώς; :roll:

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό...

Καλή συνέχεια και μην ξεχνάς να έχεις πάντα το κουτάλι στην τσέπη!
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:Καλά, υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις...πρωτοδιορισμένες σε κωλόνησο, μένει έγκυος...πληρώνεται κανονικά μέχρι και την άδεια εγκυμοσύνης...ξαναμένει έγκυος (ξανά από την αρχή).

Συνολικά 4 χρόνια κάθεται και πληρώνεται (ο Λάππας σας πείραξε) και τελικά...παίρνει μετάθεση για Αθήνα. :vava:

κατα τη γνωμη σου δεν θα επρεπε να μεινει εγκυος,να μεινει αλλα να μην παρει αδεια? Υπαρχει κατι αλλο σαν εναλλακτικη?

Όχι, δεν είναι έτσι.
Επειδή δούλεψα ένα φεγγάρι στο δημόσιο και τα ξέρω από μέσα, το έργο πάει αλλιώς.
Δεν μένουν μόνο στις άδειες που δικαιούνται δλδ την κύησης και λοχείας και μετά είτε μειωμένο ωράριο είτε άδεια ανατροφής τέκνου (το 9μηνο που λέμε).
Αλλά μόλις πιάσουν τριτότεταρτο μήνα κύησης αρχίζουν τις άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, οι οποίες στο 90% των περιπτώσεων είναι μουσαντένιες.
Στην περίπτωση που έζησα εγώ (δούλευα σε νοσοκομείο) οι υπάλληλοι, είτε νοσηλεύτριες είτε διοικητικοί, είχαν όπως είναι λογικό καθημερινή τριβή με τους γιατρούς οπότε οι επαπειλούμενες πήγαιναν σύννεφο. Πραγματικά στα 3 χρόνια που δούλευα εκεί μόνο μία θυμάμαι που δεν πήρε (ήταν δακτυλοδεικτούμενη). :lol:
Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με το topic. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
δε ζήτησε κανείς από το ΧΛ ή τον κάθε ΧΛ να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει από τη στιγμή που είναι νόμιμο

Βαριέμαι να ψάχνω ποστ αλλά διάβασα αρκετές φορές το ότι είναι ξεφτίλα που παίρνει το επίδομα.

Ξαναλέω: με τη λογική αυτή πρέπει να απαιτήσουμε από όσους έχουν παράλληλα εισοδήματα ή καβάτζες να επιστρέφουν μέρος του μισθού τους.

Άσχετο/σχετικό: Λάππας αν έχεις καβάτζες στην άκρη έχεις σκεφτεί να ανοίξεις δικό σου φροντιστήριο;

Το λέω επειδή γνωστός φιλόλογος άνεργος το τόλμησε (συνεταιριστικά με φίλο του εκπαιδευτικό) και έχει αφήσει πίσω του καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφεις (20 ώρες x 3&60 κλπ).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Bayern7 έγραψε:
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:Καλά, υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις...πρωτοδιορισμένες σε κωλόνησο, μένει έγκυος...πληρώνεται κανονικά μέχρι και την άδεια εγκυμοσύνης...ξαναμένει έγκυος (ξανά από την αρχή).

Συνολικά 4 χρόνια κάθεται και πληρώνεται (ο Λάππας σας πείραξε) και τελικά...παίρνει μετάθεση για Αθήνα. :vava:

κατα τη γνωμη σου δεν θα επρεπε να μεινει εγκυος,να μεινει αλλα να μην παρει αδεια? Υπαρχει κατι αλλο σαν εναλλακτικη?

Όχι, δεν είναι έτσι.
Επειδή δούλεψα ένα φεγγάρι στο δημόσιο και τα ξέρω από μέσα, το έργο πάει αλλιώς.
Δεν μένουν μόνο στις άδειες που δικαιούνται δλδ την κύησης και λοχείας και μετά είτε μειωμένο ωράριο είτε άδεια ανατροφής τέκνου (το 9μηνο που λέμε).
Αλλά μόλις πιάσουν τριτότεταρτο μήνα κύησης αρχίζουν τις άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, οι οποίες στο 90% των περιπτώσεων είναι μουσαντένιες.
Στην περίπτωση που έζησα εγώ (δούλευα σε νοσοκομείο) οι υπάλληλοι, είτε νοσηλεύτριες είτε διοικητικοί, είχαν όπως είναι λογικό καθημερινή τριβή με τους γιατρούς οπότε οι επαπειλούμενες πήγαιναν σύννεφο. Πραγματικά στα 3 χρόνια που δούλευα εκεί μόνο μία θυμάμαι που δεν πήρε (ήταν δακτυλοδεικτούμενη). :lol:

δεν μου απαντησες ομως σε αυτο που ρωτησα.Να μην μεινει εγκυος,ή να μην παρει αδεια?
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
dimviii έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
dimviii έγραψε:

Όχι, δεν είναι έτσι.

δεν μου απαντησες ομως σε αυτο που ρωτησα.Να μην μεινει εγκυος,ή να μην παρει αδεια?

Ε τι να σου απαντήσω; Στο προφανές;
Να μείνει έγκυος και να πάρει τις άδειες που δικαιούται. Κύησης-λοχείας, ανατροφής και επαπειλούμενης κύησης εφόσον συντρέχει λόγος.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Bayern7 έγραψε:
dimviii έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
dimviii έγραψε:

Όχι, δεν είναι έτσι.

Ε τι να σου απαντήσω; Στο προφανές;
Να μείνει έγκυος και να πάρει τις άδειες που δικαιούται. Κύησης-λοχείας, ανατροφής και επαπειλούμενης κύησης εφόσον συντρέχει λόγος.

αρα τουλαχιστον ατυχες το παραδειγμα σε συναρτηση με την περιπτωση που συζηταμε εδω.
το οτι καποιος με εισοδηματα και ακριβο αυτοκινητο και ακινητα παιρνει το επιδομα ανεργιας που δικαιουται,ενω δεν εχει κανενα προβλημα για τις μειωσεις συνταξεων/απολυσεις που επισης δικαιουνται,δεν εχει καποια σχεση με την εγκυμοσυνη μιας πρωτοδιορισμενης σε κωλονησο,που δεν μπορει να μεγαλωσει μονη της ενα μωρο, μακρυα απο το σπιτι της/τους γονεις της/τον συζηγο της κλπ
το αν καποιες εκμεταλευονται την εγκυμοσυνη για παραπανω αδειες,δεν αποτελει συγχωροχαρτι για περιπτωσεις οπως να παιρνω επιδομα ανεργιας με 4 ακινητα και εισοδηματα απο αυτα και 325 και 10 3ημερα στην Αραχωβα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
famas έγραψε:Το ωραίο είναι ότι το 9μηνο το παίρνουν κι οι άνδρες.

Ναι, γιατί αφορά την ανατροφή του παιδιού. Αυτό ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Ισότητα δεν έχουμε;;;;

Άντε να τις παίρνουν και στο στρατό με το έτσι θέλω... :iconcool: :lol:

Άντε, να πούμε και καμιά κουβέντα για τα τέλη κυκλοφορίας καμιά φορά... :lol: Ιδέες ρίχνω τώρα εγώ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
dimviii έγραψε:το οτι καποιος με εισοδηματα και ακριβο αυτοκινητο και ακινητα παιρνει το επιδομα ανεργιας που δικαιουται,ενω δεν εχει κανενα προβλημα για τις μειωσεις συνταξεων/απολυσεις που επισης δικαιουνται,δεν εχει καποια σχεση με την εγκυμοσυνη μιας πρωτοδιορισμενης σε κωλονησο,που δεν μπορει να μεγαλωσει μονη της ενα μωρο, μακρυα απο το σπιτι της/τους γονεις της/τον συζηγο της κλπ

Σου διαφεύγει κάτι. Αυτός έχει ήδη υποστεί μείωση του επιδόματος που δικαιούται από το κράτος όταν είναι άνεργος και μάλιστα κατά 2/3.

Θυμίζω πάντως ότι ποτέ δεν ζήτησα μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, μητρότητας κλπ. ΠΟΤΕ. Ζήτησα όμως κατάργηση των επιδομάτων έγκαιρης προσέλευσης και άλλων καταπληκτικών εφευρέσεων του Ελληνικού δημοσίου.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σου διαφεύγει κάτι. Αυτός έχει ήδη υποστεί μείωση του επιδόματος που δικαιούται από το κράτος όταν είναι άνεργος και μάλιστα κατά 2/3.

για μειωσεις μιλας? εδω εσυ γκρινιαζεις γιατι δεν εχουν ΑΠΟΛΥΘΕΙ εκατονταδες χιλιαδες,και γιατι δεν μειωνουν και αλλο τις συνταξεις ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
τι κομμουνιστικα τσιτατα για μειωσεις 2/3 του εισοδηματος μου λες?
Ετσι ειναι ο καπιταλισμος και ο φιλελευθερισμος που ευαγγελιζεσαι.
Τα παραπονα σου στο Τζημερο.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Θυμίζω πάντως ότι ποτέ δεν ζήτησα μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, μητρότητας κλπ. ΠΟΤΕ. Ζήτησα όμως κατάργηση των επιδομάτων έγκαιρης προσέλευσης και άλλων καταπληκτικών εφευρέσεων του Ελληνικού δημοσίου.

Εχεις ζητησει απολυσεις και μειωσεις συνταξεων απο ανθρωπους που εχουν δουλεψει 10-20-30-40 χρονια και τις δικαιουνται ΠΟΛΥ πιο πολυ αποτι εσυ το επιδομα ανεργιας.
Χρηστο μην προσπαθεις να αποπροσανατολησεις την συζητηση.
Δεν βυζαινουμε το δαχτυλο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#118174 Θέλει αρκετή υπομονή, αλλά έχω όση θέλεις.

Αυτό που λέω πάντα είναι απλό και απόλυτα συνεπές: Να μείνουν στις θέσεις τους ΜΟΝΟ οι Δ.Υ. που προσφέρουν απαραίτητο έργο, αυτοί την δουλειά των οποίων χρειαζόμαστε (για τους ΙΥ αυτό είναι αυτονόητο), και εφόσον πληρώνονται από τους φορολογούμενους οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην ελεύθερη αγορά, να κρίνονται με τους ίδιους όρους.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:Θέλει αρκετή υπομονή, αλλά έχω όση θέλεις.

Αυτό που λέω πάντα είναι απλό και απόλυτα συνεπές: Να μείνουν στις θέσεις τους ΜΟΝΟ οι Δ.Υ. που προσφέρουν απαραίτητο έργο, αυτοί την δουλειά των οποίων χρειαζόμαστε (για τους ΙΥ αυτό είναι αυτονόητο), και εφόσον πληρώνονται από τους φορολογούμενους οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην ελεύθερη αγορά, να κρίνονται με τους ίδιους όρους.

ναι και εσυ να παιρνεις το επιδομα ανεργιας με 4 ακινητα και εισοδηματα απο αυτα, βολταρωντας σε χιονοδρομικα με το 325 και γκρινιαζοντας εδω μεσα για τις συνταξεις που πρεπει να κοπουν και τις απολυσεις που πρεπει να γινουν,γιατι ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ρε συ πλακα μας κανεις,ή κανεις τον χαζο?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#118179 Εσύ κάνεις πλάκα όταν επικεντρώνεσαι σε €300 ευρώ επίδομα σε έναν άνθρωπο το δικαιούται νομιμότατα, που κρίνεται κάθε μέρα στην δουλειά του, που δεν απολαμβάνει κανενός είδους μονιμότητα, και που πληρώνει 6-7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ τον χρόνο σε εφορία, χωρίς να υπολογίσουμε τι δίνει πέρα από αυτά σε χαράτσια, φόρους πολυτελείας κλπ.

Μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας. Μην ανησυχείς όμως, οι αριθμοί όπως πάντα δεν μετράνε. Το μόνο που μετράει είναι να δημιουργήσετε εντυπώσεις και τα πάτε εξαιρετικά.

Μου κάνει εντύπωση το πως δεν την έχω ακούσει ακόμα που ενίοτε χρησιμοποιώ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που επίσης δικαιούμαι. Ίσως για να είμαι ηθικός και συνεπής με τις απόψεις μου θα έπρεπε να πηγαίνω μόνο σε ιδιωτικές κλινικές.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#118180 Το πρόβλημα του ΧΛ είναι ότι έχει το 325 και τα 4 σπίτια που (Α) πολύ/πολλοί θα θέλατε να είχατε και εσείς αλλά "δεν" ή (β) έχετε ανάλογα αλλά δεν θέλετε να έχουν οι άλλοι αλλά καλύτερα να παίρνουν 3.60.

Σε κάθε περίπτωση ΧΛ προτείνω να τους γράψεις εκεί που ξέρεις και να σταματήσεις αυτό το thread.
Τα παραπάνω κίνητρα δεν παλευονται με τη λογική