Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#859707 ναι.... πηρε κι ο γειτωνας τη παρασκευή το τεσλα του, και μετα απο κανα δυο βολτες το ΣΚ με την οικογενεια το ειχε ολη την τριτη εξω απο το σπιτι και φορτιζε απο μια μπριζα σουκο.....
γιατι μολις εμαθε τι κοστιζουν οι ηλεκτρολογικές εργασίες για να βαλει πιο δυνατο φορτιστή - βογκηξε....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
fokion έγραψε:ναι.... πηρε κι ο γειτωνας τη παρασκευή το τεσλα του, και μετα απο κανα δυο βολτες το ΣΚ με την οικογενεια το ειχε ολη την τριτη εξω απο το σπιτι και φορτιζε απο μια μπριζα σουκο.....
γιατι μολις εμαθε τι κοστιζουν οι ηλεκτρολογικές εργασίες για να βαλει πιο δυνατο φορτιστή - βογκηξε....

Αυτο δεν το καταλαβαινω. Δινεις ενα τσουβαλι λεφτα, θα παρεις πισω επιδοτηση και φορολογικες αποσβεσεις αλλα πρωτα τα δινεις τα χρηματα, και κολλας στο 500ρικο που κανει ο φορτιστης της Τεσλα συν την εργασια;

Στην τελικη ολη η αξια του ηλεκτρικου ειναι να φορτιζεις σπιτι σου. Τοτε το κοστος "φουλαρισματος" ειναι ασυναγωνιστο. Αυτο σημαινει οτι στο κοστος αγορας προσθετεις και το κοστος του φορτιστη. Αλλιως ποιο το νοημα;

Ειναι σαν να βλεπεις τυπους με Χ5 και λαστιχα sava, kormoran, κλπ
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
PaNick67 έγραψε:
fokion έγραψε:ναι.... πηρε κι ο γειτωνας τη παρασκευή το τεσλα του, και μετα απο κανα δυο βολτες το ΣΚ με την οικογενεια το ειχε ολη την τριτη εξω απο το σπιτι και φορτιζε απο μια μπριζα σουκο.....

Αυτο δεν το καταλαβαινω. Δινεις ενα τσουβαλι λεφτα, θα παρεις πισω επιδοτηση και φορολογικες αποσβεσεις αλλα πρωτα τα δινεις τα χρηματα, και κολλας στο 500ρικο που κανει ο φορτιστης της Τεσλα συν την εργασια;

Στην τελικη ολη η αξια του ηλεκτρικου ειναι να φορτιζεις σπιτι σου. Τοτε το κοστος "φουλαρισματος" ειναι ασυναγωνιστο. Αυτο σημαινει οτι στο κοστος αγορας προσθετεις και το κοστος του φορτιστη. Αλλιως ποιο το νοημα;

Ειναι σαν να βλεπεις τυπους με Χ5 και λαστιχα sava, kormoran, κλπ

Μα από το σπίτι του φορτίζει. Αλλά σε απλή μπριζα, οπότε 2,2 kW;
Επίσης που ξέρουμε ότι είναι μόνο 500 €; ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις γράψανε οπότε δεν νομίζω ότι το μόνο θέμα είναι να έρθει ο ηλεκτρολόγος να βάλει τον φορτιστή στον τοίχο.
Περιμένω νέα ενημέρωση σε λίγα χρόνια όταν θα πρέπει να αλλάξει λάστιχα και βλέπω να διαβάζουμε ότι έβαλε linglong.
Άβαταρ μέλους
By fokion
PaNick67 έγραψε:συν την εργασια;

Εδω ειναι το κουμπι της Αλεξαινας....
οτι ΔΕΝ ειναι το κοστος του φορτιστή αλλα το κοστος ( και η φασαρια ) της "εργασίας" που παντα ελεγα μη τη περνετε αψιφιστα.. τα ιδια πηγαν να γινουν στην εταιρεία που πηραν 3 ηλεκτρικά και δεν εχουν ευκολή δυνατη παροχή και τα φορτιζουν απο σουκο κι αυτοι... Μολις ακουσε το κοστος το αφεντικο του επεσε το σαγονι...

Οταν το ρολοι ειναι "αλλου" ο κεντρικός πινακας "αλλου" και για να φτασει καλωδιο "εξω" ( σε μεζονετα 20ετίας που δεν "προβλεπόταν") πρεπει να ξετρυπησεις - σκαψεις - στοκαρεις - βαψεις ( εστω και με καναλι) το σπιτι ολο.... ε ναι......
Και με τις τιμές που εχουν τα καλώδια στο Θεο....

ΕΚΕΙ ειναι το θεμα και δεν ειναι απλώς "500 ευρω φορτιστής και καποια εργασία....
A! ναι. και νεο χαρτι ηλεκτρολογου για δηλωση στη ΔΕΗ....
Και ναι επρεπε να τα βαλει κατω... αλλα βλεπεις το hype....

( ΥΓ. Δουλευει απο το σπιτι οποτε το "το φορτιζω στη δουλεια" δεν.......
Άβαταρ μέλους
By fokion
Vagnar έγραψε:..................................

Ακριβως.... ΔΕΝ ειναι "απλό".....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
fokion έγραψε:
PaNick67 έγραψε:συν την εργασια;

Εδω ειναι το κουμπι της Αλεξαινας....
οτι ΔΕΝ ειναι το κοστος του φορτιστή αλλα το κοστος ( και η φασαρια ) της "εργασίας" που παντα ελεγα μη τη περνετε αψιφιστα.. τα ιδια πηγαν να γινουν στην εταιρεία που πηραν 3 ηλεκτρικά και δεν εχουν ευκολή δυνατη παροχή και τα φορτιζουν απο σουκο κι αυτοι... Μολις ακουσε το κοστος το αφεντικο του επεσε το σαγονι...

Οταν το ρολοι ειναι "αλλου" ο κεντρικός πινακας "αλλου" και για να φτασει καλωδιο "εξω" ( σε μεζονετα 20ετίας που δεν "προβλεπόταν") πρεπει να ξετρυπησεις - σκαψεις - στοκαρεις - βαψεις ( εστω και με καναλι) το σπιτι ολο.... ε ναι......
Και με τις τιμές που εχουν τα καλώδια στο Θεο....

ΕΚΕΙ ειναι το θεμα και δεν ειναι απλώς "500 ευρω φορτιστής και καποια εργασία....
A! ναι. και νεο χαρτι ηλεκτρολογου για δηλωση στη ΔΕΗ....
Και ναι επρεπε να τα βαλει κατω... αλλα βλεπεις το hype....

( ΥΓ. Δουλευει απο το σπιτι οποτε το "το φορτιζω στη δουλεια" δεν.......

Δεν σε απασχολει ο πινακας, αλλα το ρολοι. Τραβας απο εκει γραμμη, φτιαχνεις εναν υποπινακα με ασφαλειες κλπ και εισαι ετοιμος. Προφανως εχει κοστος αλλα δεν ειναι επ' ουδενι απαγορευτικο.
Οποιον φωναξεις ομως πρεπει να ειναι σχετικος οχι με τα ηλεκτρικα ιχ αλλα με την ηλεκτρολογια. Τωρα αν καποιος δεν εχει τα 1.200-1.400 της εγκαταστασης και αλλα 100-200 για τα μερεμετια ωστε να μην φαινεται τιποτα, δεν εχει και τα 43Κ για αμαξι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#859717 Δεν παίρνει προσφορά κι από άλλον ηλεκτρολόγο; Γενικά ο καθένας ό,τι θέλει ζητάει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#859724 Και είμαι και γω που έχω 3φασικη παροχή στο κλειστό γκαράζ και δεν έχω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (ακόμη).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Και είμαι και γω που έχω 3φασικη παροχή στο κλειστό γκαράζ και δεν έχω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (ακόμη).

Εσύ θα αποκτήσεις τέλη Νοέμβρη που θα πουλήσω το δικό μου :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#859730 Έχει μπάρες οροφής; ;) Αν και δε θυμάμαι να έκανες κουβέντα γιατί να θες να το αλλάξεις.

Ψιλοσοβαρά πάντως, μου άρεσε πολύ το look και η ιδέα από νέο Renault (για εντός πόλης 2ο αυτοκίνητο στην ουσία) αν και δεν είμαι στη ζώνη αγοραστών για καινούργιο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Έχει μπάρες οροφής; ;) Αν και δε θυμάμαι να έκανες κουβέντα γιατί να θες να το αλλάξεις.

Μπάρες οροφής δεν χρειάζονται. Τα χωράει όλα μέσα :s_biggrin
Θα το αλλάξω γιατί με συμφέρει καλύτερα να πάρω καινούργιο από το να το κρατήσω. Διαφορετικά είναι αστέρι.
Άβαταρ μέλους
By fokion
PaNick67 έγραψε: αλλα το ρολοι. Τραβας απο εκει γραμμη,

50 μετρα ειναι αυτο που ειπες... γι αυτο κι εγραψα το ρολοι "αλλου"
και περνωντας μεσα απο ολονων μας τα σπιτια
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Θα το αλλάξω γιατί με συμφέρει καλύτερα να πάρω καινούργιο από το να το κρατήσω. Διαφορετικά είναι αστέρι.

Και εδώ (για να αλλάξουμε λίγο την κουβέντα) είναι και η παράνοια των επιδοτήσεων. Υποτίθεται ότι δίνονται για οικολογία, κτλ, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο οικολογικό από το να αλλάξεις ένα πλήρως λειτουργικό και εξαιρετικό αμάξι... :vava: :vava:

Ιδίως ένα ηλεκτρικό, που για την κατασκευή του επιβαρύνει το περιβάλλον περισσότερο απ' ότι ένα με ΜΕΚ και χρειάζεται 70-100Κ χλμ χρήσης για να δεις περιβαλλοντικό όφελος...