Nikos! έγραψε:...Γενικώς, έχω κουραστεί με αυτή την Ελληνική ΜΙΖΕΡΙΑ ρε γμτ κάποιων. Οπισθοδρομικές και αναχρονιστικές λογικές δεν αφήνουν το κόσμο να πάει μπροστά...Για πολλά χρόνια, ίσως και να ισχύει ακόμα τα Ελληνικά πανεπιστήμια σνομπάρανε και δεν διεκδικούσαν ή και απέρριπταν προτάσεις και ερευνητικά κονδύλια από εταιρείες για να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους και το καθαρό τους κούτελο, να μην τους εκμεταλλευτεί η εταιρεία κλπ. Ακόμα περιμένουν τα κρατικά κονδύλια για να κάνουν έρευνα... Αδυνατίζοντας έτσι το ερευνητικό έργο και καθήκον τους, αποξενώνοντας τους φοιτητές από την πραγματικότητα, αχρηστεύοντας τα μυαλά τους (όσοι έχουν), στερώντας πρόσβαση σε δυνατότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης.
Είναι λυπηρό γιατί η έννοια χορηγία είναι κάτι καθαρά ελληνικής προέλευσης από την αρχαιότητα καθώς ήταν φανερό ότι είναι δύσκολο να καλυφθούν τα έξοδα για να γίνει κάτι καλό από το πουθενά από έναν μοναχό του. Κάθε διοργάνωση, από έκθεση ζωγραφικής και τον ποδηλατικό γύρο του κάτω Κουτσοχωρίου μέχρι τη φόρμουλα 1 και τους Ολυμπιακούς έχουν τους χορηγούς τους. Οι οποίοι προσφέρουν επειδή θεωρούν ότι θα κερδίσουν από την προβολή που θα τους γίνει και ότι τους έρχεται πιο οικονομικά από το να κάνουν κάποια άλλη προωθητική ενέργεια. Τελεία. Δεν υπάρχει σώνει και καλά μυστική συνωμοσία.
Και λογικό είναι να ενδιαφέρεται μια εταιρεία του χώρου που ελπίζει να ακουστεί στο χώρο. Θα είχε κάποια απήχηση κάποιο κέρδος ο Σκλαβενίτης ή ο Μπουτάρης για να επενδύσει σε εφαρμογή για καύσιμα; Όχι, εκτός αν ήταν μπάρμπας ή κουμπάρος του ερευνητή. Μπράβο στην όποια εταιρεία του χώρου βοήθησε να στηθεί ένα έργο που εκ του αποτελέσματος είναι χρήσιμο και λειτουργικό. Φυσικά επειδή είμαι καχύποπτος Έλληνας δεν μπορώ να αποκλείσω τελείως την πιθανότητα τα αρνητικά σχόλια για την εταιρεία να φιλτράρονται (και κρατάω πισινή) αλλά τελικά είμαι ή δεν είμαι κερδισμένος; Είμαι, γιατί αλλιώς μπορεί η εφαρμογή να μην υπήρχε ή να ήταν δύσχρηστη/άχρηστη και με bugs, οπότε ευχαριστώ και όσους ασχολήθηκαν να το στήσουν και όσους βοήθησαν.
Και δεν είναι διαφήμιση να λέμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από κάτι. Αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να μιλάγαμε για Xiaomi, spigen, BMW, Seat κοκ...