Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#77284 Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _China.jpg

W140 1990... Ο Μπρούνο λέει ότι του παραβγήκε ψηλό και ογκώδες. Παρόλαυτα είναι ό,τι πρέπει για τη δουλειά του (πάλι προτιμώ την πρώτη σειρά).
Υπάρχει κάποιος κανονισμός που κατάργησαν τα πορτοκαλί φλας; :vava:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _China.jpg

W140 1990... Ο Μπρούνο λέει ότι του παραβγήκε ψηλό και ογκώδες. Παρόλαυτα είναι ό,τι πρέπει για τη δουλειά του (πάλι προτιμώ την πρώτη σειρά).
Υπάρχει κάποιος κανονισμός που κατάργησαν τα πορτοκαλί φλας; :vava:

Η συγκεκριμένη είναι μυστήριο τραίνο πάντως. Γνώμη μου είναι πως είχε να αντιμετωπίσει δύο πολύ δύσκολους αντιπάλους γι αυτό βγήκε υπερφορτωμένη γενικώς. Ο ένας, ήταν η 126 ( τα λόγια είναι περιττά) και ο άλλος λεγόταν LS 400 το οποίο αν είχες τη δυνατότητα να το μελετήσεις από κοντά θα καταλάβαινες πως πάταγε πάρα πολύ στα χνάρια της πιο επιτυχημένης s class ever. Πρέπει μεταξύ άλλων να είναι το πιο λαστιχοβόρο αυτοκίνητο που βγήκε ποτέ και αν ρωτάς τη γνώμη μου ποτέ δεν το συμπάθησα. Βαριά η σκιά της προηγούμενης πάνω της ιδίως αν συγκρίνεις σχήματα.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
Morx έγραψε:Λαστιχοβορο λογω βαρους για την κατηγορια του να φανταστω;

Έτσι ακριβώς. Την έχω οδηγήσει και η πρώτη αίσθηση που αποκόμιζες ήταν αυτή του βάρους. Σε αντίθεση με την 126 που το βάρος και τον όγκο της (μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τα μεγαλύτερα επιβατικά της εταιρείας) τον αντιλαμβανόσουν σε τρίτη ή τέταρτη φάση. Στο LS δε, το βάρος το συζήταγες πολύ πολύ μετά από άλλα πράγματα που προσωπικά εμένα με εντυπωσίασαν όταν είχα την τύχη να το οδηγήσω. Με πρώτο και καλύτερο αυτό το εξαιρετικό μοτέρ που φόρεσε.
Άνθρωποι τέλος που είχαν 126 και 140 ταυτόχρονα μου επιβεβαίωσαν αυτά που λέω περί λαστιχοβόρου αυτοκινήτου. Υπήρξε περίοδος που έψαχναν λάστιχα με προδιαγραφές MO Extended για να τα τοποθετήσουν διότι ακόμα και τα ΜΟ δεν άντεχαν πάνω από τέσσερεις με έξη μήνες με πολύ νορμάλ χρήση. Μιλάμε τέλος για ανθρώπους που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα και δεν ταξίδευαν στο πίσω κάθισμα, για ανθρώπους με πολύ χρήμα, αναντάμ παπαντάμ μερσεντάκηδες :lol: και που όταν ήρθε η ώρα να αποχωριστούν κάποιο, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για το ποιο από τα δύο (126 ή 140) θα κρατούσαν και ποιο θα έφευγε. Φυσικά δεν ήταν θέμα χρημάτων για αυτούς αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#77403 Συνεχίζοντας τον σχολιασμό γύρω από την 140 και την 126 , βάζω δύο φωτό.
Εικόνα

Εικόνα

Με κίτρινα φλας που αρέσουν στο φίλο μου :lol:
Κοντολογίς όποτε ήρθε δίπλα μου 126, την κοίταξα όπως κοιτάς κάτι πάρα πολύ ωραίο, τη θαύμασα, μου έτερψε τη ματιά.
Αντιθέτως, δεν κρύβω πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις με 140 μπορώ να πω πως ένιωσα έως και ενόχληση.
Άβαταρ μέλους
By Morx
BEAMS έγραψε:
Morx έγραψε:Λαστιχοβορο λογω βαρους για την κατηγορια του να φανταστω;

Έτσι ακριβώς. Την έχω οδηγήσει και η πρώτη αίσθηση που αποκόμιζες ήταν αυτή του βάρους. Σε αντίθεση με την 126 που το βάρος και τον όγκο της (μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τα μεγαλύτερα επιβατικά της εταιρείας) τον αντιλαμβανόσουν σε τρίτη ή τέταρτη φάση. Στο LS δε, το βάρος το συζήταγες πολύ πολύ μετά από άλλα πράγματα που προσωπικά εμένα με εντυπωσίασαν όταν είχα την τύχη να το οδηγήσω. Με πρώτο και καλύτερο αυτό το εξαιρετικό μοτέρ που φόρεσε.
Άνθρωποι τέλος που είχαν 126 και 140 ταυτόχρονα μου επιβεβαίωσαν αυτά που λέω περί λαστιχοβόρου αυτοκινήτου. Υπήρξε περίοδος που έψαχναν λάστιχα με προδιαγραφές MO Extended για να τα τοποθετήσουν διότι ακόμα και τα ΜΟ δεν άντεχαν πάνω από τέσσερεις με έξη μήνες με πολύ νορμάλ χρήση. Μιλάμε τέλος για ανθρώπους που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα και δεν ταξίδευαν στο πίσω κάθισμα, για ανθρώπους με πολύ χρήμα, αναντάμ παπαντάμ μερσεντάκηδες :lol: και που όταν ήρθε η ώρα να αποχωριστούν κάποιο, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για το ποιο από τα δύο (126 ή 140) θα κρατούσαν και ποιο θα έφευγε. Φυσικά δεν ήταν θέμα χρημάτων για αυτούς αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.

Στους 2 τονους γεματο παιζει.
Το οτι ειναι λαστιχοβορο ... ειναι το λιγοτερο που απασχολει καποιον που χρησιμοποιει τετοιο αυτοκινητο.
Εαν δε, τα τρωει ακομα γρηγοροτερα επειδη καποιος εχει την ταση να ευχαριστιεται τα πλευρικα G ... τοτε διαλεξε το λαθος αυτοκινητο ή τουλαχιστον "deal with it" ...

Το να βγαζουν 6 μηνες τα ελαστικα, ειναι τελειως απροσδιοριστο.
Και σε ενα track day μπορεις να τα ξεκατινιασεις ή σε μια αναβαση+καταβαση γαμιωντας να αφαιρεσεις πολλη απο τη ζωη που τους απομενει.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Morx έγραψε:Στους 2 τονους γεματο παιζει.

E, βάλε κάτι παραπάνω... μόνο τα 6κύλινδρα και φτωχό εξοπλισμό είναι κοντά στους 2 τόνους. Τα 8κύλινδρα και τα 12κύλινδρα είναι πιο κοντά στους 2.5 στην πραγματική ζωή, αλλά ούτως ή άλλως το πρόβλημα είναι ότι είναι και πολύ ψηλά (αν δεις δίπλα δίπλα 126 και 140 θα το καταλάβεις).

Εμένα πάντως μ'αρέσει καλύτερα στη φάτσα η πρώτη σειρά των 140 (δεν είπα ποτέ, άλλωστε ότι έχω καλό γούστο) γιατί είναι αρκετά σύγχρονη ενώ η 126 μου βγάζει κλασσικούρα και μοιραία κάνω σύγκριση με τις πιο παλιές... Ασφαλώς, η πρώτες σειρές των 140 είχαν θεματάκι με τις πλεξούδες ενώ δε θέλεις να σου χαλάσει στα χέρια σου αυτό το πράμα.

Πάμε στις αποφάσεις τώρα:
Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... s_1104.jpg
R129 500SL Bornit Metallic (έχω αποφασίσει και το χρώμα).

Μπα, αν καταφέρω να βρω ένα τέτοιο
Εικόνα
με λίγα χιλιόμετρα και σε καλή κατάσταση θα είμαι ένας ευτυχισμένος αυτοκινητιστικά άνθρωπος.
(Για να είμαι ευτυχισμένος γενικότερα θα χρειαστώ επιπλέον πολλή παρμεζάνα... :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By IKE
#77498 H 126 μοιάζει λεπτεπίλεπτη ακόμα και δίπλα σε ένα σημερινό Yaris, όλα τα μοντέλα εδώ και δεκαετίες φουσκώνουν και μεγαλώνουν. Γι'αυτό και η 140 σήμερα μοιάζει σύγχρονη, παρόλο που στην εποχή της έμοιαζε τέρας. Εκτός από σύγχρονη, αν και ογκώδης είναι πολύ αρμονική και το χωρίς στολίδια σχήμα της είναι διαχρονικό (εννοείται καλύτερη προf/l). Οι τιμές σε όλες τις S-class (όπως και 7 ή Α8) είναι πάτος, όσα έξοδα και αν χρειαστούν, αυτά τα μοντέλα είναι το απόλυτο vfm.

Και on-topic, το πιο αδικημένο και παρεξηγημένο (αν και πούλησε αρκετά) supercar των τελευταίων 30 ετών, αν είχε βγει 10 χρόνια μετά θα είχε πολύ καλύτερη μοίρα:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
j.marr έγραψε:Οι γερμανοί ξανάρχονται το' χετε κάνει. :protest:

Μπορεί να έχω μέτριο προς κακό γούστο αλλά έχω βύσμα στη διεύθυνση, οπότε κάνε μας τη χάρη... :adminpower:

Εξάλλου ο ΙΚΕ και ο ΒΕΑΜΣ βάζουν όλο μερσεντές, εγώ μόνο 2 (την ημέρα)...
:lol: