- 04 Μαρ 2025, 15:21
Σήμερα το πρωί, όντας σε κεντρικό, βλέπω ένα μηχανάκι να έρχεται από τον παράδρομο (με 10χαω αυτός, καμιά 30εγώ) και να μην σταματάει. Έτσι όπως πήγαινε, νόμιζα πως θα σταματούσε πίσω από ένα παρκαρισμένο στον κεντρικό (το τελευταίο στη σειρά), αλλά όχι. Ο μπάρμπας (κάπου 50-60 αν τον έκοψα καλά), ούτε καν γύρισε να δει αν έρχεται αμάξι και απλά έστριψε στον κεντρικό. ΟΚ, απλά φρέναρα, αλλά ο τύπος ούτε καν κατάλαβε πως αν ήμουν λίγο αφηρημένος ή αν πήγαινα με 40-50 θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα! Να σημειώσω πως ήταν τόσο φασκιωμένος που δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερη περιφερειακή ορατότητα (είχε κρύο, αλλά ήταν σαν άλογο με παρωπίδες από το φάσκιωμα...), και για να δει σε διασταύρωση έπρεπε στάνταρ να γυρίσει κεφάλι, που δεν γύρισε.
2 λεπτά πιο κάτω, είμαι σε διασταύρωση, με τον άλλον δρόμο να έχει ένα τεράστιο STOP και στα δύο ρεύματα. Βλέπω ένα Sandero να έρχεται και λέω, δεν μπορεί, θα σταματήσει. Στο σημείο να πω πως έχει άπλετη ορατότητα, δεν έχει παρκαρισμένα ή θάμνους να κόβουν την ορατότητα και βλέπεις προς όλες και απ' όλες τις κατευθύνσεις πολύ άνετα. Δεν παίζει να μην με είδε αν κοίταξε. Ούτε παίζει να μην είδε το STOP... Ε, απλά δεν σταμάτησε... Είτε δεν κοίταξε, είτε αδιαφόρησε... Σταμάτησα εγώ για να μην τον εμβολίσω...
30 δευτερόλεπτα πιο μετά, είμαι εγώ στον παράδρομο και θέλω να βγω στον κεντρικό. Σταματάω, κοιτάω (πάντα και στα δύο ρεύματα) και βλέπω πως στο ρεύμα " με κίνηση προς τα δεξιά μου" (που ήθελα να πάω) δεν είχε τίποτα, ενώ στο "με κίνηση προς τ' αριστερά μου" είχε μία σειρά αυτοκινήτων που κανένα δεν έκανε κάτι χαζό (πχ να προσπερνάει μέσα στην πόλη και να τον βρω μετωπικά στο ρεύμα μου...) Ε, μέχρι να ξανακοιτάξω στο δικό μου ρεύμα (που θα έστριβα) ένας από το άλλο αποφάσισε να στρίψει στον παράδρομο που ήμουν (διπλής κατεύθυνσης, ΟΚ) και έβγαλε το μισό του Passat στο αντίθετο ρεύμα... Και πάλι στο σημείο υπήρχε άπλετη ορατότητα και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην με είδε με το φλας αναμένο... Ευτυχώς τον είδα τελευταία στιγμή και έστριψα το τιμόνι λίγο παραπάνω δεξιά και έκανε και αυτός από την άλλη και την γλιτώσαμε.
Καλά είναι για ένα 5λεπτο (το πολύ) σε ένα πρωινό νομίζω...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>