Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By skous
#193758 Και πόλη και Αττική οδο... Ελπίζω με το που θα ανέβουν τα χιλιόμετρα να πέσει λιγάκι...

Αν και έχω την εντύπωση ότι το awd και το powershift δεν το βοηθούν καθόλου μέσα στην πόλη, γιατί σε μικρές ταχύτητες υπάρχει η τετρακίνηση+οι αλλαγές το αφήνουν να δουλεύει σε στροφές που πιθανώς να καίει παραπάνω μιας και νιώθω ότι προςπαθεί με
Λιπγες στροφές να κινηθεί αυτό το βαρίδι... (στην θέση D). Όταν ανεπβουν πέφτει αισθητά η κατανάλωση (τουλάχιστον αυτό που μετράει ως στιγμιαία)

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
skous έγραψε:Και πόλη και Αττική οδο... Ελπίζω με το που θα ανέβουν τα χιλιόμετρα να πέσει λιγάκι...

Αν και έχω την εντύπωση ότι το awd και το powershift δεν το βοηθούν καθόλου μέσα στην πόλη, γιατί σε μικρές ταχύτητες υπάρχει η τετρακίνηση+οι αλλαγές το αφήνουν να δουλεύει σε στροφές που πιθανώς να καίει παραπάνω μιας και νιώθω ότι προςπαθεί με
Λιπγες στροφές να κινηθεί αυτό το βαρίδι... (στην θέση D). Όταν ανεπβουν πέφτει αισθητά η κατανάλωση (τουλάχιστον αυτό που μετράει ως στιγμιαία)

< >

Αν εισαι στους 1.7 τοννους
Peso (kg) 1686

τετρακινητο, τι καταναλωση δηλ. περιμενεις να δεις;
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
Αν ξανακούσω την λέξη μπεμπέκα για το αυτοκίνητο, θα πω στη γυναίκα σου ότι τα έχεις με άλλην και την φωνάζεις έτσι!!! :evil:

funkyreverend έγραψε:
+πολλά και στα δύο.

:s_tongue :s_tongue Ζηλεύετε που δεν βρίσκετε ωραία ονόματα για τ' αμάξια σας! :s_tongue :s_rofl :s_rofl

REALZEUS έγραψε:Κατά τα αλλα καις παρα πολύ. Κόλλησες Ποπολαριτιδα... Δοκίμασε να πηγαίνεις με μια πάνω.

Με μία πάνω οδηγώ... :lol: Αλήθεια... 80χαω και 6η κανείς;;; :lol: Απλά έχω αρκετό σταμάτα - ξεκίνα και κάτι διαδρομές του στυλ σπίτι - σούπερ μάρκετ, οπότε η μέση πάει στο 10ράκι...

Κάνω και κάτι δοκιμές πλευρικής πρόσφυσης πίσω άξονα που και που... :innocent: in the interest of science φυσικά... :innocent: :lol:

Ε, η Νίτσα έκαιγε παραπάνω και τι δοκιμές πρόσφυσης να κάνεις μ' αυτήν;;;; :iconcool: Καλά είμαστε... Θεωρώ πως θα πέσει λίγο σταδιακά, αλλά δεν ελπίζω σε κάτι κάτω από 9,5 στην καθημερινότητα. Σε ταξίδι, άνετα το έχουμε το 8 και κάτω...

skous έγραψε:Κοντα στο 10; Κλάψ :(

< >

Δώσ' το στον ποπολάρο να στο κάνει καμιά βόλτα, μετά θα εκπλαγείς πόσο χαμηλή θα σου φαίνεται η δική σου κατανάλωση... :lol: :s_tongue :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
skous έγραψε:Και πόλη και Αττική οδο... Ελπίζω με το που θα ανέβουν τα χιλιόμετρα να πέσει λιγάκι...

< >

Είναι αρκετά μεγάλη η κατανάλωση... :hmmm:
Σκεψου ότι το allroad A4 211 stronic βρίσκεται γύρω στο 11.5 με παρόμοια χρήση και αρκετό σκίσιμο...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#193958 Markvag, αυτή είναι κατανάλωση και κόβω το δεξί μου χέρι ότι είναι πιο δύσκολες διαδρομές καταναλωσιακά.

Είδες τι καλά που τα καταφέρνει ο Βιτόριο;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kostis20 έγραψε:
skous έγραψε:...Αν και έχω την εντύπωση ότι το awd και το powershift δεν το βοηθούν καθόλου μέσα στην πόλη, γιατί σε μικρές ταχύτητες υπάρχει η τετρακίνηση+οι αλλαγές το αφήνουν να δουλεύει σε στροφές που πιθανώς να καίει παραπάνω μιας και νιώθω ότι προςπαθεί με
Λιπγες στροφές να κινηθεί αυτό το βαρίδι... (στην θέση D). Όταν ανεπβουν πέφτει αισθητά η κατανάλωση (τουλάχιστον αυτό που μετράει ως στιγμιαία)...

Είναι αρκετά μεγάλη η κατανάλωση... :hmmm:
Σκεψου ότι το allroad A4 211 stronic βρίσκεται γύρω στο 11.5 με παρόμοια χρήση και αρκετό σκίσιμο...
Είναι μεγάλη κουβέντα το να λες με "παρόμοια χρήση". Βασικά δεν μπορείς να ξέρεις εκτός αν κάνεις ακριβώς την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα με τον ίδιο τρόπο που κι αυτό ακόμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Άχετα από αυτό παίζει ρόλο και το επιπλέον ύψος και η αεροδυναμική υπέρ του A4.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#194168 Ο skous εγραψε πόλη και Αττική οδο.Παρόμοια χρήση κανει και το Α4 το περισσοτερο καιρό .Τα υπόλοιπα που γραφεις είναι αυτονόητα...Δε χρειάζεται να τα διευκρινίζουμε καθε φορά.
H αεροδυναμική κυρίως στην ΑΟ θα έχει επίδραση,αλλα το allroad είναι και πιο βαρύ,ζυγίζει περιπου 1750-1800 kg. + τη μόνιμη τετρακίνηση.
Το θέμα είναι οτι ο skous βρίσκεται στο στρώσιμο ακόμα απο οτι βλέπω,οπότε είναι λίγο δύσκολο να το σκίζει.
Τέλος πάντων ο χρόνος θα δείξει .Μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση μόλις κανει καποια χιλιομετρα .