- 28 Απρ 2015, 19:05
kacey έγραψε:δεν θα παω να το παιξω Γιαννης Ραμπος. Δεν ειμαι χαζος. Θα δω τι θα κανω, η ερωτηση αφορουσε τους "μη τους αγγιξεις δεν εχεις δικαιωμα".
μαθημα της ημερας: αν σου τη πεσουν 6 ατομα (εστω και μονο με μαχαιρια αλλα εξι) επειδη τους ειδες να ΣΟΥ κλεβουν κατι, δεν εχεις δικαιωμα να αμυνθεις αν εισαι εκτος σπιτιου, μονο και μονο επειδη εισαι εκτος σπιτιου...
Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι. Αν είσαι εκτός σπιτιού θα σου πουν γιατί δεν έφυγες και κάθισες να τσακωθείς. Το ζήτημα δεν είναι αν θα βγεις κερδισμένος (τουλάχιστον σε σχέση με αυτούς), αλλά το ότι θα μπλέξεις χρόνια σε δικαστήρια για να φας στο τέλος μια μικρή ποινή ή και καθόλου. Από την άλλη, όμως, σκέψου και το εξής σενάριο, που έχει τύχει σε γνωστό μου: ακούει τον Αλβανό να μπαίνει από το παράθυρο. Σηκώνεται, παίρνει έναν μπαλτά που είχε στην κουζίνα (δεν έπαιζε άλλο όπλο) και, την ώρα που ανοίγει το παράθυρο, του τραβάει μία και του κόβει κάτι δάχτυλα στο ένα χέρι και μέρος της παλάμης στο άλλο. Αποτέλεσμα; Η ΕΛ.ΑΣ. τον μάζεψε, τον άφησαν ελεύθερο γιατί ο άλλος έμπαινε σπίτι, αλλά έγινε στόχος της Αλβανικής μαφίας και γλίτωσε πληρώνοντας την Ελληνική για προστασία. Και μιλάμε για άνθρωπο 60-65 ετών, όταν είχε γίνει το περιστατικό.
kacey έγραψε:α) τον αφησαν ελευθερο τελειως, ή προσωρινα ελευθερο μεχρι να γινει η δικη?
β) για αυτο πρεπει να μπορουμε ολοι μας, με συνοπτικες διαδικασιες, να ξαπλωνουμε οποιον μπαινει στο χωρο μας. Τωρα ειναι ενας και τον ψαχνουν.
Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα, αλλά φαντάζομαι προσωρινά μέχρι την δίκη, οπότε και αθωώθηκε. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι εκεί. Θα σε αφήσουν να φύγεις, αν και θα υποστείς μια ταλαιπωρία μερικών ημερών. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει μετά, όταν σε βάλουν στο μάτι οι δικοί του. Δυστυχώς, δεν έχεις (και εν πολλοίς δεν έχουμε) καταλάβει ότι σήμερα ο νόμιμος είναι ταυτίζεται με τον ανίσχυρο. Ο παράνομος έχεις τα πάντα με το μέρος του: τον νόμο που τον προστατεύει, την συμμορία που τον προστατεύει, τον αιφνιδιασμό, το θράσος, την ισχύ (δύναμη, πυρ, ομάδα κτλ) και ο ανίσχυρος μόνο τον τίμιο Δικαστή (αν βρεθεί) και τον επίσης τίμιο Αστυνομικό (αν ενδιαφερθεί).
kacey έγραψε:Και τι εχεις κανει επι αυτου?
Απολύτως τίποτε. Τι να κάνω; Να πάω στην ΕΛ.ΑΣ. και να τους πω ο Χ μαθητής μου (ενήλικος, γιατί ήταν από κάποιο ΙΕΚ) μου έχει αναφέρει ότι κλέβει μηχανάκια και, σπανιότερα, αυτοκίνητα; Θα γελάνε κι αυτοί με αυτά που τους λέω.
Morx έγραψε:Ενα αγροτικο λοιπον και παραμαζωμα ολα. Ουπς ... νεος οδηγος ειμαι, συγνωμη, δεν τα ειδα, αγχωθηκα κτλ.
Μην ξεχνάς ότι τα μαγαζιά έχουν και προστασία, οπότε δεν είναι απίθανο να μπλέξεις άσχημα με κάτι τέτοιο. Αν το κάνεις στον Μήτσο με το καφενείο στον Αγ. Ιερόθεο θα γλυτώσεις, αλλά αν το κάνεις σε σοβαρό μαγαζί ετοιμάσου για ανταπόδοση.
---------------------------------------------------------------------------------
Και τώρα τα ωραία. Ένας τύπος έξω από το καινούργιο σπίτι σπάει ένα τζάμι από ένα ΤΑΧΙ που βρισκόταν παρκαρισμένο εκεί. Δεν βρήκε τίποτε μέσα και άρχισε να κοιτάει τα αυτοκίνητα της γειτονιάς. Μπήκε στην pilotis μας και άρχισε να κοιτάει ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο εκεί από έναν συγγενή που λείπει στο εξωτερικό (κάνουμε και κοινωνικό έργο, αφού έχουμε 5-6 θέσεις για 3 αυτοκίνητα, οπότε εξυπηρετούμε κόσμο για να αδειάζουν οι δρόμοι). Δοκιμάζει να το ανοίξει, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έφυγε. Οι κάμερες τον έγραψαν κανονικά, ο συναγερμός χτύπησε και την επόμενη ημέρα πήγαμε το βίντεο στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Είδαν ποιος ήταν και μας είπαν ότι είναι γνωστός (ναρκομανής) και θα δουν τι θα κάνουν γιατί όλο τον πιάνουν και όλο έξω είναι, αφού την γλιτώνει ως χρήστης ναρκωτικών.
Ευχαριστώ.