Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#117361 H μόνη παραχώρηση είναι που δε σε πατσαβουριάζει κανένας, αλλά φαντάζομαι oμοιος ομοιω αεί βελάζει :)
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#117367 Κι εσύ ο υπέρμαχος του μικρού κράτους καταδέχεσαι και τα παίρνεις? Τσ τσ τσ :dizzy:
Ξεφτίλα....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117381 Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ένας πρωτοδιόριστος καθηγητής στο δημόσιο παίρνει €14.000/χρόνο περίπου.

Εγώ, με την 20ετή προϋπηρεσία, παίρνω (μαζί με τα καλοκαιρινά του ΟΑΕΔ) αρκετά λιγότερο από €2000/χρόνο κι δουλεύω σαφώς περισσότερες ώρες ενώ είμαι απείρως πιο accountable για την ποιότητα της δουλειάς μου και την απόδοση μου.

Ξεφτίλα όντως. Και ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα για όσους προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#117413 Τι προσπαθείς να μας πεις τώρα?
Κι εσύ τις καλές εποχές έβγαζες 114000 για να έχεις αποκτήσει αυτά που έχεις τώρα. Αυτό είναι το σύστημα που τόσο αγαπάς...
ξεφτίλα είναι να ερμηνεύεις τα πράγματα κατά το δοκούν.
τελικά ο junior , ο υπέρμαχος του κρατισμού είναι πολύ |λογοκρισία| που δεν καταδέχτηκε να πάρει την επιδότηση από το εσπα για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της οποίας τα κριτήρια που ήταν μόνο εισοδηματικά κάλυπτε φέτος. Ξέρεις σκέφτηκε |λογοκρισία| ρε πουστη μου να πηγαίνει η μάνα της να την παίρνει με το grand cherokee και να επιδοτείται ενώ κάποιος άλλος να το έχει ανάγκη και να μη στείλει το παιδάκι του σχολείο.
Ξύλο θέλετε τελικά φιλελέδες του κώλου. τίποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#117414 Τώρα συγνώμη,και γω και πολλοί ακόμα το τρώμε το αγγούρι των τελών κυκλοφοριας αλλά υπαρχουν πολύ μεγαλυτερα και χειρότερα προβληματα απο το πως θα κρατήσουμε το παλιό πλεον 2λιτρο μας.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117418 Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ο κάθε junior να προσπαθεί να πουλήσει αντικαπιταλιστική επαναστατικότητα, κάνοντας γαργάρα το πόσα κερδίζει ο καθένας σε σχέση με το πόσο φορολογείται.

Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι καπιταλισμός. Δεν ήταν ποτέ. Τρώμε στα μούτρα τον κρατισμό και το πελατειακό κράτος που μας χρεοκόπησε:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Χρήστος Λάππας έγραψε:Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ένας πρωτοδιόριστος καθηγητής στο δημόσιο παίρνει €14.000/χρόνο περίπου.

Αναφέρεσαι στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει αυτό το ποσόν. Ούτε καν κοντά. Εγώ, με 8 χρόνια υπηρεσίας, είμαι κάπου €880 καθαρά + κάπου €45 για το παιδί (οικογενειακό) = €928 / μήνα ή €11.136 το χρόνο.

Χοντρικά, γιατί δεν θυμάμαι τα ακριβή ποσά, για τον νεοδιόριστο θα υπολογίσεις το εξής: Βαθμός ΣΤ (2 χρόνια). Βαθμός Ε(6 χρόνια, από 2 χρόνια σε Ε0, Ε1, Ε2). Από κλιμάκιο σε κλιμάκιο περίπου €20-25. Άρα, ο βαθμός Ε0 ξεκινάει από 880 - 2*25 = €830 καθαρά. Βγάλε και περίπου €100-150 που έχουν διαφορά οι βαθμοί μεταξύ τους, άρα πας στα €730 ως μέγιστο καθαρό στον νεοδιόριστο ή περίπου €8800 το χρόνο.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ, με την 20ετή προϋπηρεσία, παίρνω (μαζί με τα καλοκαιρινά του ΟΑΕΔ) αρκετά λιγότερο από €2000/χρόνο κι δουλεύω σαφώς περισσότερες ώρες ενώ είμαι απείρως πιο accountable για την ποιότητα της δουλειάς μου και την απόδοση μου.

Όπως έφτιαξαν το σύστημα έκαναν μια απάτη. Όταν εφαρμόστηκε όλοι μπήκαν σε έναν βαθμό. Έκτοτε, δεν μπορούν να ανέβουν καθόλου, αφού όλες οι διαδικασίες έχουν κολλήσει. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχωρούσε και η αξιολόγηση. Αν έκαναν αξιολόγηση θα έπρεπε να δώσουν και μεγαλύτερους μισθούς, πράγμα που δεν μπορούσαν να κάνουν. Λες οι συνδικαλιστές να τα σταμάτησαν όλα; Μόνοι τους την έκαναν την απάτη.

Π.χ. ένας μπαίνει με μετ/κο στο Ε0 και 2 χρόνια προϋπηρεσία. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 5 χρόνια + 2 η προϋπηρεσία = 7 χρόνια, άρα θα έπρεπε να είναι στο Δ0. Έλα, όμως, που έχουν κολλήσει τα πάντα στο 2010... Και διδακτορικό να πάρει, δεν πάει αυτομάτως στο Δ0 και να μετρήσουν τα χρόνια μετά. Πρέπει ΠΡΩΤΑ να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες (δηλαδή αξιολόγηση, δηλαδή να υπάρχει χρήμα) και μετά να αλλάξει βαθμό, άρα να πάρει χρήμα.

Το σύστημα, βέβαια, είχε και μερικούς ευνοημένους. Αυτοί ήταν οι παλαιότεροι καθηγητές που είχαν μεγάλη προϋπηρεσία και εντάχθηκαν σε μεγάλους βαθμούς. Το μόνο τους πρόβλημα (και αυτών) ήταν ότι αν δεν γίνει αξιολόγηση δεν μπορούν να ανέβουν παραπάνω. Δεν έχουν, όμως, μεγάλο θέμα γιατί: (α) με το σύστημα αυτό ελάχιστοι πηγαίνουν στον βαθμό Β, οπότε ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν, έτσι κι αλλιώς, (β) η μείωση μισθών ήταν ελάχιστη σε σχέση με αυτό που έπαιρναν, δηλαδή αν σε πάνε από τα 1300 στα 1250 δε θα έχεις και πολλές γκρίνιες (σε σχέση με εμένα που με το παλιό σύστημα τώρα θα ήμουν στα €1250, χωρίς το παιδί). Το πρόβλημα εστιάζεται στους χαμηλότερους βαθμούς και προϋπηρεσίες, όπου η άνοδος είναι δεδομένη: π.χ. καθηγητές διορισμένοι το 2008 σε νησιά είναι ακόμη στα €730 και έχουν να πληρώνουν ενοίκιο + μεταφορικά για μετακομίσεις κάθε χρόνο, αφού τους αλλάζουν νησιά. Αυτοί, αν ίσχυε το προηγούμενο σύστημα, θα ήταν 100% στον βαθμό Ε και κατά 90% στον βαθμό Δ, άρα σίγουρα θα αυξανόταν ο μισθός τους. Σήμερα, όμως;

Τώρα, για τα ταμεία ανεργίας κτλ στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία. Σου δίνω παραδείγματα για να δεις ότι δεν είσαι μόνος και το σύστημα θέλει τροποποίηση εκ βάθρων:

1. Παίρνω ταμείο ανεργίας εξαιρετικά χαμηλό. Το σταματάω για να πάω σε ιδιωτική εργασία. Αυτοί ούτε με πληρώνουν όσα είχαμε συμφωνήσει αρχικά, ούτε στέλνουν τα χαρτιά στον ΟΑΕΔ. Έτσι, έχασα χρήματα από παντού και, παρά τις συνεχείς επισκέψεις και στην εταιρεία και στον ΟΑΕΔ, έχασα και τα αρχικά λεφτά του ταμείου, πριν το διακόψω.

2. Η γυναίκα μου που δουλεύει αναπληρώτρια εκπαιδευτικός. Πρόσληψη, επίτηδες, ΠΑΝΤΑ μετά τον Νοέμβριο για να μην κλείσεις τους απαραίτητους μήνες και άρα να μην πάρεις το ταμείο ανεργίας. Και αυτό το κάνει το ΚΡΑΤΟΣ, όχι ο ιδιώτης.

3. Είχαμε, θεωρητικά, αυτό το σύστημα με τα δωρεάν tablet κτλ για όσους έπαιρναν το επίδομα αλληλεγγύης. Λέμε, αφού το δικαιούται η γυναίκα, γιατί να μην το πάρει; Έλα, όμως, που το σύστημα είναι ωραίο. Πρέπει το εισόδημα να είναι του 2014, αλλά η κατοικία του 2015. Δηλαδή, η γυναίκα το δικαιούται γιατί το 2014 έπαιρνε επίδομα αλληλεγγύης, αλλά και ΔΕΝ το παίρνει γιατί μετά το γάμο μένει Πειραιά και όχι Δ. Ελλάδα που δήλωνε πριν (λες και έμενε εκεί με τις μετακινήσεις κάθε χρόνο). Αν κάναμε την μεταφορά της μόνιμης κατοικίας στον Πειραιά ένα μήνα μετά θα το είχαμε πάρει και αυτό.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Ξεφτίλα όντως. Και ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα για όσους προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. :lipsealed:

Όντως κι εδώ συμφωνούμε. Ή θα διορθωθεί όλη η χώρα ή θα είμαστε όλοι σε αυτή την κατάσταση όπου ο καθένας προσπαθεί να αρπάξει ό,τι μπορεί, χωρίς να ενδιαφέρεται για τον διπλανό του. Ποιος πολιτικός, όμως, θα τολμήσει να το κάνει αυτό; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By apav
#117442 Djet εάν κυκλοφορείς με εταιρικό, πληρώνεις benefit in kind. Η προηγούμενη «1» θεωρητικά ήταν δωρεάν αυτοκίνητο αλλά του στοίχιζε 4Κ/χρόνο εφορία. Δηλαδή για ένα αυτοκίνητο αξίας 20Κ, το κράτος θεώρησε ότι για να πληρώσει όλα τα έξοδα του, του χρειάζονται 16Κ για 4 χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος πόσο στοίχισε στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο για να το τρέξουν για 4 χρόνια, και εάν μέσα στις 16Κ έχουν βάλει κάποιο παράμετρο ότι το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς ως επαγγελματικό, οπότε βγάζεις κέρδος από αυτό. Πάντως τα έχουν περάσει όλα στο ΑΦΜ και δεν μπορείς να κάνεις αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που δεν υπάρχει έλεγχος και μπορείς να έχεις περιουσία, κέρδη και να παίρνεις και επιδόματα. Ακόμη και έτσι, υπάρχει ακόμη άφθονο μαύρο χρήμα και η εφορία βγάζει κάθε τρεις και λίγο ανακοινώσεις μπας και φιλοτιμηθεί κανά νοικοκυραίος και πληρώσει μερικά από αυτά που έχει κλέψει.

Αυτός με το leasing όταν είναι να πάει ταξίδι, φεύγει από το σπίτι 4:00-5:00 το πρωί και πάει κατευθείαν στον προορισμό του. Όταν πάει στο γραφείο, πάει με αυτό από την μία πόλη στην άλλη, και το αφήνει στα προάστια και με το εισιτήριο του τραμ, το παρκάρει δωρεάν και πάει στο γραφείο. Η εταιρία απλώς αναγνωρίζει ότι είναι πιο εύκολο να μετακινηθείς με ιδιωτικά μέσα και επειδή δεν θέλει να σου αυξήσει τον μισθό, σου δίνει το αυτοκίνητο ως δόλωμα. Είτε το πάρεις, είτε όχι, τον ίδιο μισθό θα σου δώσουν. Εάν το πάρεις, θα δώσεις 4Κ στην εφορία για τα καλοτάξιδα. Εάν δεν το πάρεις, άντε βγάλε άκρη πως θα πας στο τάδε αγρόκτημα στην μέση του πουθενά.

Παλιότερα τους πλήρωναν κάποια επιπλέον χρήματα για όσα χιλιόμετρα έκαναν για τις ανάγκες της δουλειάς. Είχαν φτιάξει κάτι τύπους οι λογιστές και σου υπολόγιζαν πόσα χιλιόμετρα έκανες ανεξαρτήτως εάν τα έκανες ή όχι. Δημιουργική στατιστική αλλά ακόμη και εάν εσύ πήγαινες στην Λαμία μέσω Καλαμάτας, πάλι τα ίδια θα σου έδινε η εταιρία. Κάποια στιγμή τους έπιασε η εφορία και τα έκοψαν αυτά. Για να τους τα κόψει αυτά η εφορία, πάει να πει ότι κάποιος κάπου το παραξύλωσε στις δηλώσεις. Εταιρικά χιλιόμετρα είναι όσα κάνεις για δουλειά που χρειάζεσαι το αυτοκίνητο, πχ να πας στο τάδε εργοστάσιο στην μέση του πουθενά κουβαλώντας τον εξοπλισμό σου. Για να πας στο γραφείο δεν σου χρειάζεται το αυτοκίνητο αλλά τι θα σου πει η εταιρία, άστο εδώ στο υπόγειο και έλα να το παίρνεις όταν έχεις να πας δρομολόγιο; Τους το έχει δώσει στο σπίτι και πληρώνουν benefit in kind αναγκαστικά. Για το ότι πάνε στο εργοστάσιο χωρίς να περάσουν από το γραφείο, απλώς κάνουν τα στραβά μάτια στην εταιρία για να μην γράφουν άδικα χιλιόμετρα, άσε που δεν προλαβαίνουν χρονικά να το κάνουν. Έχω δει leasing κλούβες με αυτοκόλλητα ότι δεν είναι ασφαλισμένα για να κάνεις προσωπική χρήση. Αυτός με την «1» δεν έχει τέτοιο θέμα.

Γενικά από ότι έχω καταλάβει, δουλεύουν τόσο πολύ που δεν κάθονται να ασχοληθούν με το τι τους στοιχίζει το εταιρικό αυτοκίνητο, εάν θα πληρώσουν πολύ benefit in kind, εάν θα τους δώσει η εταιρία τα πετρέλαια, κλπ. Η εταιρία πληρώνει ότι πληρώνει και πληρώνει και αυτός το κάτιτις του, ενώ είμαι σίγουρος και ακόμη και η εφορία δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τι θα έπρεπε να πληρωθεί για αυτά τα αυτοκίνητα. Αυτός βλέπει ότι έχει ένα αυτοκίνητο καινούργιο με το δικαίωμα να το λιώσει και σε 4 χρόνια να έχει άλλο ένα πάλι καινούργιο. Στο ενδιάμεσο τρέχει για την δουλειά, για την λέσχη αυτοκινήτου και κατεβαίνει στο τοπικό πρωτάθλημα ράλυ. Βασικά εάν τον ρωτήσεις εάν θα τον πειράξει η αύξηση της φορολογίας, θα σου πει ότι είναι χαμένος από χέρι όση εφορία και να πληρώσει = 3 κόρες + Ιταλίδα γυναίκα ...

Εάν η πυραμίδα του beams ανοίξει δουλειές και σε βάλει γενικό διευθύντη πωλήσεων μεταχειρισμένων φίλτρων και σου δίνει 50 cents το χιλιόμετρο για να κάνεις την διανομή ακόμη και εάν κάνεις μόνο 500 χιλίομετρα τον μήνα, στο τέλος του χρόνου θα έχεις 6Κ χιλιόμετρα. Θα πληρώσεις 300 για τέλη, 300 για service, 300 για ασφάλεια και 300 για ζημιές, σύνολο 1.2Κ. Βάλε και 7lt/100km με 2 euro το λίτρο, έχεις άλλα 800 euros σύνολο 2Κ για να τρέξεις 6Κ χιλιόμετρα τον χρόνο ενώ η πυραμίδα σου έχει δώσει 3Κ. Βάζεις και την αξία του αυτοκινήτου μέσα και βλέπεις ότι σε μερικά χρόνια σου μένουν χρήματα για να αγοράσεις το καινούργιο Octavia. Το 1Κ που παίρνεις παραπάνω από τα έξοδα σου, είναι για το αυτοκίνητο και δεν στο φορολογεί γιατί θα σε φορολογήσει στο καινούργιο. Το ζήτημα είναι όταν κλείσει η πυραμίδα να μην αρχίσεις τα κλάμματα ότι είναι πολύ ακριβό το τρέξιμο του Octavia και να ζητάς από τον Τσίπρα να σου σβήσει τα τέλη, γιατί έχει ήδη βγάλεις αφορολόγητα κέρδη τα οποία μπορεί και να επαρκούν να αγοράσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Πως να γράψεις χιλιόμετρα, εγγυημένη συνταγή, σπιτική δική, με λίγα λιπαρά: Βγάζεις τον χάρτη και ακολουθείς τις διάφορες γραμμές μέχρι να τις καλύψεις όλες. Εάν γράψεις 400 χιλιόμετρα το Σάββατο και 400 χιλιόμετρα την Κυριακή, έχεις 40Κ χιλιόμετρα στο τέλος του χρόνου -> Όπως καταλαβαίνεις, με αυτά και με αυτά πάντρεψε τα κορίτσΑ ο συνεργείος! Εάν ξεκινήσεις τον χειμώνα λίγο πριν βγει ο ήλιος, θα δεις ότι σε 2-3 ώρες αρχίζεις και κάνεις σχέδια να επιστρέψεις γιατί αρχίζει να νυχτώνει. Οπότε βάλε αυτά τα χιλιόμετρα ως ελάχιστα.

Καλοκαίρι στην γκατζολία = 25C max, οπότε δεν τίθεται θέμα να βράσεις στο αυτοκίνητο. Θα είσαι 12+ ώρες στον δρόμο γιατί σου έχουν μείνει κενές γραμμές στον χάρτη που τον χειμώνα που δεν βγαίνει ο ήλιος δεν θες να τις κάνεις νύχτα γιατί δεν θα δεις τίποτα. Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις καλοκαιριάτικα για να περάσει η ώρα; Είναι σαν το εμείς και ο κόσμος σε 3D. Εδώ έρχονται τουριστάκια για να τα κάνουν αυτά και δεν θα τα κάνεις εσύ;

Εάν πας σε αγώνα, οι περισσότεροι είναι σε μια ακτίνα 100-150 χιλιόμετρα μακριά. Οπότε κάνεις μόνο 300 χιλιόμετρα σε μία ημέρα. Εάν είναι κάποιο auto test ή ιστορικά, ακόμη λιγότερα, 50 χιλιόμετρα το πολύ σε μία ημέρα. Όσα χιλιόμετρα και να γράψεις στο κομμάτι του αγώνα, τα 50 χιλιόμετρα πάνελα εκεί, είναι πολύ λίγα. Εάν τα υπολογίσεις για 52 σαββατοκύριακα, σου ρίχνουν τον μέσο όρο εάν δεν αποφασίσεις να γράψεις τα καλοκαιρινά 12ώρα.

Ήμουν apav και στο προηγούμενο από το 2004 αλλά δεν είμαι λογιστής. Πάντως στο πολυκλαδικό κάναμε λογιστική για 3 χρόνια και είχε την πλάκα της γιατί είχαμε πέσει σε λαμόγιο δάσκαλο που μας είχε εξηγήσει ότι εάν θέλουμε να μάθουμε λογιστική, θα πρέπει να διαβάσουμε τα βιβλία, εδώ θα εξετάσουμε τι γίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχω επιλέξει και λάθος επάγγελμα.

Εγώ πάντως υποστηρίζω τον junior σχετικά με την φορολογία. Έχουμε καταντήσει να κοιτάμε μόνο το προσωπικό συμφέρος εις βάρος όλων, ο θάνατος σου, η ζωή μου, χωρίς καν να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα συνεργασίας για κάτι καλύτερο. Το περίεργο είναι ότι πριν και μετά την κρίση, οι ίδιες φωνές κάνουν φασαρία. Πριν την κρίση είχαμε κοίτα πόσο έχω εκμεταλευτεί το σύστημα και τώρα έχουμε θέλω να γυρίσουμε στα παλιά και να μην αλλάξει τίποτα. Και στις δύο περιπτώσεις ο κακομοίρης με το Logan και τα τέλη των 265€ είναι ο χαμένος της υπόθεσης, άσε που ποτέ δεν θα κυκλοφορήσει με πολύ-κύλινδρο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
pipinos1976 έγραψε: ...

Κι αντί να καθήσεις να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου, ασχολείσαι με τα μπλόκα της τροχαίας και τα μπλογκξ. :vava:

Το ότι οδηγείς σαν μανιακός βέβαια ίσως να έχει τελικά και την εξήγησή του τελικά. Σαν να ψάχνεσαι να βρεις το τέλος (όχι κυκλοφορίας) :help:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#117466 Κύριε Λάππα, επειδή η κλαψομουνίαση έχει και τα όρια της, θα σου πω εγώ πιο μεγάλες ξεφτίλες από αυτές που περιγράφεις.
Ξεφτίλα είναι, να είσαι σαρανταφεύγα και να σε συντηρεί ο φάδερ όπως τον λες.

Ξεφτίλα είναι, να χρησιμοποιείς αυτοκίνητα που υπό κανονικές συνθήκες και σύμφωνα με τα οικονομικά σου που εσύ έγραψες δεν έπρεπε να τα έχεις ούτε σε μάτσμποξ.
Ξεφτίλα είναι, να δουλεύεις για 250/μήνα και να μην τολμάς καν να σκεφτείς να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο για σένα και όλους σαν κι εσένα.

Ξεφτίλα είναι, να κλαίγεσαι για τα τέλη αυτοκινήτων και σπιτιών που άλλος τα δούλεψε κι εσύ τα χρησιμοποιείς, αντί να τα πουλήσεις - σκοτώσεις όπως έκαναν δεκάδες χιλιάδες πριν από εσένα χωρίς μάλιστα να περιφέρουν μεγατόνους μίρλας όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Ξεφτίλα είναι, αντί να πας και να βρεις όποια δουλειά υπάρχει να κάνεις να ξημεροβραδιάζεσαι στα φόρουμ πότε κλαίγωντας για τις Αλεξάνδρειες που έχασες, πότε ζαχαρώνοντας πατέκ και πότε μοστραριζόμενος σε χιονοδρομικά εντός και εκτός Έλλάδος.

Ξεφτίλα είναι, να μην παντρεύεσαι, συζείς γουατέβα ενώ το θες, σε πιέζουνε κλπ κλπ για να μην πεινάσεις τάχα μου ενώ η πραγματική αιτία είναι πως είσαι απλώς τόσο φιλοτομαριστής που δεν μπορείς να φανταστείς πως θα αφήσεις αυτά τα οποία τώρα τρως για να υπηρετήσεις κάτι άλλο.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και για άλλες ξεφτίλες αλλά δεν χρειάζεται.
Κι αυτές είναι υπεραρκετές.
Εσύ και όλοι σαν κι εσένα είναι το πραγματικό πρόβλημα σ αυτό τον τόπο.Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τυπάκια που ξεκινήσανε με ένα σκασμό εφόδια υλικά παραπάνω από άλλους ανθρώπους και αντί να αξιοποιήσουν αυτό το πλεονέκτημα, αράξανε θεωρώντας πως ο ήλιος θα λάμπει πάντα, το χιόνι στο ρισόρτ θα είναι καύλα και τα εικοσάχρονα γκομενάκια θα χύνουν ποτάμια στη θέα και μόνο της προπέλας.
Σου έχω νέα. Αποχαιρέτα ότι ήξερες σιγά σιγά και ξεκίνα αν μπορείς να σετάρεις το μυαλό σου για πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Να θυμάσαι δε, πως η απόσταση μεταξύ του ζαχαρώνω ρολόγια που κοστίζουν μισό μνημόνιο, τρώω από τα έτοιμα κλαιγόμενος για την εφορία και του γίνομαι εξπέρ στο να κλίνω το ρήμα πεινάω σ όλους τους χρόνους είναι πολύ πολύ μικρή.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
CARυοθραύστης έγραψε:Κι αντί να καθήσεις να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου, ασχολείσαι με τα μπλόκα της τροχαίας και τα μπλογκξ. :vava:

Τι εννοείς να δω τι θα κάνω στη ζωή μου; Θα κάνω μάθημα για ακόμη 20-25 χρόνια, ανάλογα με το σύστημα που θα υπάρχει τότε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα φροντίζω τον μικρό (θα γλιτώσουμε και φροντιστήρια, προφανώς) και θα απολαμβάνω τη δυνατότητα που μου δίνει η δουλειά μου να εργάζομαι σπίτι + ώρες που βολεύουν εμένα. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος η γυναίκα δεν δουλεύει και με €925 για 3 άτομα το πράγμα δεν βγαίνει. Αν του χρόνου δουλέψει και η γυναίκα, σταματήσουν και τα ειδικά γάλατα, οι κρέμες και οι πάνες του μικρού, θα είμαστε μια χαρά, αφού τα έξοδά μας είναι ελάχιστα (για διάφορους λόγους, όπως το ότι μας στέλνουν από το χωρίο π.χ. 20 αυγά την εβδομάδα και κηπευτικά για να φάει ένας λόχος).

CARυοθραύστης έγραψε:Το ότι οδηγείς σαν μανιακός βέβαια ίσως να έχει τελικά και την εξήγησή του τελικά. Σαν να ψάχνεσαι να βρεις το τέλος (όχι κυκλοφορίας) :help:

Ποιος σου είπε ότι οδηγώ σαν μανιακός; Επειδή ανεβάζω στο YouTube ένα τέτοιο βίντεο το χρόνο; Γιατί δεν βλέπεις τα υπόλοιπα βίντεο; Στα υπόλοιπα που πηγαίνω χαλαρά, ακόμη και σε 2x ταχύτητα, έπαιρνα σχόλια της μορφής: βαρετά κτλ. Άλλωστε, ένα από τα χόμπι μου είναι αυτό, λόγω ειδικότητας: radar, laser, mobile κτλ. Για να στο πω απλά: όταν στη Σχολή ασχολούμασταν με laser guiding systems στην Ελλάδα ήταν σπάνιο να ακούσεις ότι υπάρχουν. Γιατί να μην ασχολούμαι δηλαδή με αυτά που είναι και επάγγελμα και χόμπι ταυτόχρονα, αλλά να κάνω κάτι που θεωρείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος λογικό; Τα λεφτά δεν είναι το παν. Συγκρίνεις το χαμόγελο του παιδιού ή το παιχνίδι μαζί του μέχρι να κουραστεί τόσο που κοιμάται στην αγκαλιά μου με €1000 παραπάνω που θα έβγαζα σε μια ιδιωτική εταιρεία; Δεν υπάρχει σύγκριση για εμένα και γι' αυτό δέχομαι το αρνητικό του μισθού, αφού αυτό αντισταθμίζεται με τον ποιοτικό χρόνο με το παιδί.

Και πέραν αυτού, υπάρχει και η δουλειά που έχω κάνει για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Π.χ. χάρτες και gps (ξέρεις ότι σε κάποια φάση ήμουν 1ος στην Ελλάδα σε διορθώσεις για τους χάρτες της Navteq και η Nokia, όταν την αγόρασε, μου πρότεινε συνεργασία;), μπλόκα, ενημέρωση για διάφορες τεχνολογίες κτλ. Μην κοιτάς που οι δημοσιεύσεις χάνονται μέσα στις απαντήσεις λόγω επιθέσεων από άσχετους, εγκάθετους ή οπαδούς του group thinking. Οι δημοσιεύσεις υπάρχουν και μένουν. Πριν μία εβδομάδα ένας συνάδελφος (ο 2ος φέτος) με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει κάτι σχετικά με μέτρηση ταχύτητας (ετοίμαζε άσκηση για Α΄ Λυκείου, αλλά ρωτούσε και για Γ΄ Κατεύθυνσης που έχει doppler). Αφού μιλήσαμε κάποια ώρα και του εξήγησα κάποια πράγματα, άρχισε να μου λέει ότι διάβασε κάποια από αυτά σε ένα forum. Ναι, έψαχνε και διάβαζε δικό μου post, χωρίς να ξέρει ότι εγώ είμαι αυτός τα είχε γράψει. Ποια μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτή; Εντάξει, ίσως από του χρόνου κυνηγήσω κανένα μετ/κο στο ΕΑΠ ή στο αντίστοιχο της Κύπρου (έχει ένα με Ασύρματα Δίκτυα που με ενδιαφέρει). Πέρυσι, λόγω χαλαρότητας στο νησί, είχα παρακολουθήσει (και περάσει) πάνω από 20 courses στο Coursera και φέτος άλλα 10. Δεν σταματάω καθόλου, λοιπόν, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Νομίζεις ότι η ζωή μου εξαντλείται με το να γράφω απαντήσεις σε εσένα και τον οποιονδήποτε άλλο; Ό,τι κάνω το κάνω για εμένα, για την οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να με ενδιαφέρει να πάρω το credit (αρκεί να μην πάρω, βέβαια, το φταίξιμο).

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 30 Μάιος 2015, 16:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117478 Αγαπητέ κύριε beams.

Ξεφτίλα είναι να κάνεις τον προγραμματισμό σου μαζί με ένα allowance 200% και να πέφτεις έξω γιατί η φορολόγηση σου, όχι μόνο του αυτοκινήτου, ανέβηκε κατά πολλές εκατοντάδες φορές περισσότερο ακόμα και από το χειρότερο σενάριο που είχες υπολογίσει.

Ξεφτίλα είναι να μην συνειδητοποιείς ότι δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο να φορολογείς με τρόπο που απαιτεί το ξεπούλημα της περιουσίας, γιατί έτσι ουσιαστικά αναγκάζεις τον κόσμο που δεν έχει να ξεπουλήσει όσο όσο σε αυτούς που έχουν.

Ξεφτίλα είναι να τολμάς να την λες σε κάποιον εκ του ασφαλούς χωρίς να ξέρεις τι μισθούς παίρνει ολόκληρος ο κλάδος.

Φυσικά ξεφτίλα δικιά μου που κάθομαι και απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις αντί να της γράψω όλες εκεί που πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#117490 Πρώτη φορά ακούω για καθηγητή Αγγλικών να αμείβεται μηνιαίως με λιγότερα από τα μηνιαία τιπς των ντελιβεράδων...

Πόσες ώρες δουλεύεις την εβδομάδα? :hmmm: Λογικά λιγότερες από 14... :hmmm:

Χρήστο αν ακόμα δεν κατάλαβες ότι αυτά που γράφεις είναι προκλητικά παράλογα, κάτι πολύ στραβό έχεις καταλάβει για τον θεσμό της εργασία...

Σου έχω ξαναγράψει δεκάδες φορές (σε τελείως φιλική βάση και χωρίς καμία διάθεση για διαμάχες) οτι -μάλλον- απλά ζούσες πλασματικά σε σχέση με τις εργασιακές σου αποδοχές και λογικό όταν σφίξανε να πράγματα να κατέρρευσε όλο το σύστημα σου
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 30 Μάιος 2015, 16:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117492 Δουλεύω κατά μέσο όρο 22 ώρες/εβδομάδα.

Παρεμπιπτόντως, έχω να πληρωθώ από το Πάσχα. Τα ίδια και χειρότερα ακούω και από πάρα πολλούς συναδέλφους. Οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν τα σχολεία.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#117495 Ήρθε η ωρα μάλλον να προσανατολιστεις σε κάτι άλλον... Μην με ρωτήσεις τι

Δες πως θα αλλάξουν τα τέλη κυκλοφοριας, και αν σε πληγωνουν, δωστο το αμαξι