Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#804068 Ταυτόχρονη φόρτιση, εγώ με EQA250, δίπλα μου Model Y, είχαμε χρόνο και χαζολογάγαμε τα δύο αμάξια. Η συγκεκριμένη Merc (που γενικώς χωλαίνει στον τομέα) θα ήθελε πολύ να είχε την ποιότητα υλικών του Υ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804070 Τα ηλεκτρικά BMW έχουν πολύ καλή ποιότητα υλικών μέσα πάντως, κάτι που προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτε. Θα προτιμούσα Tesla σε κάθε περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#804087 Καλά, όπως ξέρουμε όλοι οι ιδιοκτήτες BMW από το 2003 κι έπειτα, η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό δεν εγγυάται την αξιοπιστία. Βέβαια, και η Τέσλα είναι ΓΤΠΚ εδώ, οπότε ας έχεις τουλάχιστον καλά πλαστικά να χαϊδεύεις όσο περιμένεις την οδική... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#804175 Έχει στο τελευταίο τεύχος των 4Τ δοκιμή το Tesla Model Y Performance, καθώς επίσης και το Nissan Ariya e-4ORCE.

Το Tesla έχει 534 ίππους, 660Nm ροπή, 0-100 σε 3.7", 250Kmh τελική, 971 lt χώρο αποσκευών, 514Km αυτονομία και τιμή 63990 (χωρίς την επιδότηση). Το αυτοκίνητο το φόρτισαν σε ένα Supercharger της Tesla στην Αταλάντη και έφτασε από το 45 στο 80% σε ένα 20λεπτο.

Διαβάζω αντίστοιχα για το Nissan.
306 ίπποι, 600Nm ροπή, 0-100 σε 5.7", τελική 200Kmh, χώρος αποσκευών 415 lt, αυτονομία γύρω στα 400Km και τιμή στα 71900 (χωρίς επιδότηση). Για ανεφοδιασμό βρήκαν έναν 50άρι φορτιστή στο Σπαθοβούνι. Θεωρητικά το Nissan σηκώνει μέχρι 130KW, αλλά άντε να βρεις τέτοιο στην Ελλάδα.

Νομίζω πως ποιο χαρακτηριστική περίπτωση "Που πας σε Καραμήτρο" δεν υπάρχει... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804177 Μα, όχι , μα όχι. Όπως μας έχουν πληροφορήσει ξανά και ξανά, οι μεγάλοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από την Tesla (και τους κινέζους...). :)

Να προσθέσω εδώ πως ακόμη και να βρεις ταχυφορτιστή άνω των 50kWh (σύντομα θα υπάρχουν και τέτοιοι), η χρέωση θα είναι 4 φορές πάνω από αυτή που θα έχουν τα Tesla (όταν έχουν, προς το παρόν νομίζω ακόμη είναι δωρεάν).
Άβαταρ μέλους
By Chris
axel12p έγραψε:Το Tesla έχει 534 ίππους, 660Nm ροπή, 0-100 σε 3.7", 250Kmh τελική, 971 lt χώρο αποσκευών

Τι υπολογιζουν ακριβως εδω?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#804182 Χώρο αποσκευών μεχρι το ταβάνι και νομιζω και frunk.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#804184 Γινεται να χρησιμοποιουμε τον περιφραστικο ορο? Κατι με πιανει με το φρουνκ :lol:

Γενικοτερα οι κατασκευαστες δινουν το νουμερο του γεμισματος μεχρι πανω στα hatchback/crossover κλπ ή ειναι εμπνευση της τεζλα για να φαινεται πιο εντυπωσιακο? Δλδ να νομιζει κανεις πως θα του χωρεσει 300 λιτρα παραπανω απο ενα octavia combi, γελαει ο κοσμος
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804185 Αν γελάει, μάλλον δεν έχει δει τα δύο μοντέλα για να κρίνει. Είναι τεράστιος ο χώρος στο Υ. Μην ξεχνάς πως παίρνει και 3 σειρά καθισμάτων.
Εικόνα
Εικόνα
Αν βάλεις και το εμπρός frunk, τότε μιλάμε για σίγουρα μεγαλύτερο νούμερο από την Octavia.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#804187 300lt μεγαλυτερο?

Υγ. Το εμπρος frunk ειναι οπως λεμε atm machine?
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 08 Φεβ 2023, 18:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Chris έγραψε:300lt μεγαλυτερο?

Γιατί όχι; Το frunk είναι 117 λίτρα σύμφωνα με το Google.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#804189 Και το πισω? Οπως μετρανε ολοι ομως, οχι μεχρι την πλαφονιερα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#804190 Το πισω ειναι 854 μεχρι το ταβάνι. Λογικα μεσα σε αυτο το νούμερο είναι και ο χώρος κατω απο το πάτωμα κλπ. Το Υ ειναι και μακρύ και πλατύ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#804191 Πάντως τολμώ να πω πως μέχρι στιγμής δεν έχουμε "καταφέρει" να ταξιδέψουμε με αποσκευές μέσα στην καμπίνα, όπως είχαμε καταφέρει με το lexus αρκετές φορές (οκ, δεν ήταν και το suv με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, τουναντίον), χωρίς οι αποσκευές να ξεπερνούν σε ύψος αυτό των πίσω καθισμάτων.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#804192 Βασικά και 500 λίτρα να έχει, έχει σημασία; Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να έχει λιγότερα από τα 415 του Ariya.