Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Scotch έγραψε:Ναι, δεν αντιλέγω ότι είμαι μειοψηφία. Πάντως κάποιοι διατείνονται ότι πληρώνουν την kWh ακόμη χαμηλότερα από εμένα, λόγω της επιδότησης.

Αυτά τα 5 λεπτά πού λέτε, πού φαίνονται στον λογαριασμό;

< >
Στην εικόνα που έβαλες έχει πεδίο «ρυθμιζόμενες χρεώσεις»
Εκεί κάνει ανάλυση των επιπλέον ποσών που χρεώνεσαι ανά κιλοβατώρα
Είναι όντως περίπου το 50% στην περίπτωσή σου, φαίνεται κι από το ποσό.

Δήμος, ΕΡΤ κλπ είναι έξτρα και φαίνονται σε άλλο σημείο του λογαριασμού

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#801314 O Νίκος όταν έφτασε στη Λαμία ,δηλαδή έκανε μια απόσταση 200 km πόση αυτονομία είχε ακόμα?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801315 Ο HF ανέφερε ΜΗ ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Τις ρυθμιζόμενες και τον ΦΠΑ τους τις έχω συμπεριλάβει στον υπολογισμό...

< >
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#801318 Η οικονομία στα ηλεκτρικά είναι παράπλευρο όφελος για όσο πάει. Για το περιβάλλον το κάνουμε όλο αυτό :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Scotch έγραψε:Ο HF ανέφερε ΜΗ ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Τις ρυθμιζόμενες και τον ΦΠΑ τους τις έχω συμπεριλάβει στον υπολογισμό...

< >
Τότε ο υπολογισμός σου είναι λάθος

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Asimov έγραψε:
Scotch έγραψε:Ο HF ανέφερε ΜΗ ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Τις ρυθμιζόμενες και τον ΦΠΑ τους τις έχω συμπεριλάβει στον υπολογισμό...
< >
Τότε ο υπολογισμός σου είναι λάθος
< >

Να ο υπολογισμός μου:
Εικόνα
Εικόνα

Πού είναι το λάθος να το διορθώσω (εκτός του kw/100km που είναι kWh/100km);
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801335 Δικό μου λάθος, ρυθμιζόμενες ήθελα να πω, όχι ΜΗ.
Ο υπολογισμός πάντως είναι λάθος, δηλαδή να αγνοείς το κόστος των ρυθμιζόμενων, γιατί υπάρχει σε κάθε kW.
Άρα η κατανάλωσή σου δεν είναι σε καμία περίπτωση 10 λεπτά/kW.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801337 Οι υπολογισμοί μου άλλο λένε. Αν βρει κάποιος λάθος (υπάρχει ένα ασήμαντο λαθάκι στο "Σύστημα μεταφοράς Η/Ε, στο ημερήσιο κόστος), τα ξαναλέμε. Διαφορετικά, κρατάμε πως το ημερήσιο κόστος της kWh είναι 0,156 € και το νυχτερινό 0,108 € :innocent:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#801340 Στην τιμή της ονομαστικής kWh θα προσθέσεις 0.04 euros

Το οποίο προκύπτει από το 89.31 / 2225 kWh

Αν θυμάμαι καλά το ΦΠΑ είναι on top αυτού

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bibendum έγραψε:Στην τιμή της ονομαστικής kWh θα προσθέσεις 0.04 euros
Το οποίο προκύπτει από το 89.31 / 2225 kWh
Αν θυμάμαι καλά το ΦΠΑ είναι on top αυτού
< >

Γιατί να το κάνω αυτό; Αφού τα 89,31 περιλαμβάνονται αναλυτικά στους υπολογισμούς. Και με ΦΠΑ τα έχω επιβαρύνει.
Αυτά που δεν έχω λάβει υπόψη μου και είναι υπό διερεύνηση είναι τα "25kVAx91/365x0,130€/kVA" και "25kVAx125/365x0,520€/kVA", τα οποία δεν εξαρτώνται από την kWh και θεωρώ πως είναι ανάλογα της ισχύος (οπότε και άσχετα με την τιμή της kWh).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801351 Στην νύχτα δεν έχεις βάλει και το δίκτυο διανομής, αν είδα καλά. Το αυτό σου βγαίνει τόσο φθηνά το κόστος της νυχτερινής kW.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σωστά είπε και ο ΝΠ, αυτές οι τιμές είναι last year και δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε.
Μετά τις εκλογές, δεν είναι σίγουρο επίσης πως θα δούμε και τις ίδιες επιδοτήσεις, γιατί τα λεφτά τελειώνουν.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801352 Δεν έχω βάλει το δίκτυο διανομής στο νυχτερινό επειδή ούτε η ΔΕΗ το χρεώνει. Μόνο στο ημερήσιο βλέπω χρέωση.
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ξαναδούμε τέτοιες τιμές, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :vava: .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801353 Οκ. Επίσης, το άλλο που δεν θεωρώ σωστό είναι πως δεν φορτίζεις πάντα με νυχτερινό, αν θέλεις δηλαδή να έχεις πάντα την μπαταρία γεμάτη, με το που παρκάρεις, κουμπώνεις.
Ο πιο πολύς κόσμος δηλαδή, υποθέτω δεν θα καθίσει να περιμένει μέχρι την νύχτα να γεμίσει, αν δεν έχει αρκετή μπαταρία.

Όπως και να χει, θεωρώ πως ακόμη και διπλάσιο κόστος να υπολογίσεις, πάλι συμφέρει. Και μόνον τα υβριδικά μπορούν να σταθούν κάπου κοντά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#801356 ^^^
Θα συμφωνήσω στην τελευταία παράγραφο.
Με τον καιρό θα έρθει πιο κοντά το κόστος κίνησης, θα έχει και πάλι απόσταση βέβαια. Απλά θα παραμένουν οι ταχύτερες επιδόσεις, για όσο μπορούν να είναι εκμεταλεύσιμες βέβαια :roll: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801357 Προσωπικά οι φορές που έχω φορτίσει στο σπίτι με ημερήσιο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (και ισχύει και για τα 2 αυτοκίνητα, ακόμη και για το i3 που φορτίζει αργά σε σούκο). Και είναι πολύ απλό, μιας και το ρυθμίζεις μία φορά να φορτίζει μόνο τις ώρες του νυχτερινού και απλά κουμπώνεις όταν παρκάρεις. Θα φορτίσει μέσα στις ώρες που του έχεις ορίσει. Τώρα αν κάνεις τόσο πολλά km μέσα στην ημέρα που χρειάζεσαι 2η φόρτιση, αλλάζει.