Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By apav
Scotch έγραψε:Θέλει ψάξιμο και πάλι σίγουρος δεν μπορείς να είσαι. Το μεγάλο αγκάθι είναι η ασφάλεια (ή τουλάχιστον εκεί είχα κολλήσει όταν το είχα ψάξει).
Directline είχα κι εγώ παλαιότερα, μέχρι που αποφάσισε να μην ασφαλίζει non-uk residents. Τώρα ασφαλίζομαι στην aviva αλλά και πάλι 100% σίγουρος δεν είμαι ότι δε θα βρω κι εκεί κανέναν μπελά (μιας και κάπου δηλώνεις ότι είσαι uk resident). Αυτός είναι κι ο λόγος που σκέφτομαι να πουλήσω το micra. Τώρα, να με καλύπτουν εκτός uk, μάλλον χλωμό.... εδώ δεν ξέρω αν με καλύπτουν εντός :lol:

In other news... υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη Β :s_dunno (τη clk δεν έχει εμφανιστεί κανένας ακόμη να τη δει από κοντά, αλλά αυτός που θα τη δει θα την πάρει... απλά δε ξέρω πόσο καιρό θα πάρει αυτό).

Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις στο DVLA. Εάν σου επιτρέπει να κρατήσεις τις πινακίδες, τότε θα υπάρχει και τρόπος να το ασφαλίσεις. Αξίζει μόνο και μόνο για ξεκαθαρίσεις αυτό που λες ότι έχεις άγχος με την καλύψη τώρα. Στην Direct Line έχουν υπηρεσία chat που μπορείς να τους ρωτήσεις εκεί.

Για την B, βγήκε οικογενειακή απόφαση ότι θα πουληθεί; Πόσο υπολογίζεις ότι θα σου βγει το κόστος κατοχής τους ως όχημα, εάν τα δώσεις στα χρήματα που θες;

ΥΓ Το 500 πωλήθηκε, δεν πιστεύω να ξέρεις κάτι;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#211390 Στους υπολογισμούς λες ότι το κόστος του Lexus είναι λιγότερο από CLΚ+smart οπότε κανονικά αυτά πρέπει να φύγουν.... Εγώ θα έλεγα να φύγει και η Β και να πάρεις ένα σούπερμίνι αυτόματο για πόλη/γυναίκα/καθημερινό και το Lexus για οικογενειακές εξόδους ταξίδια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#211396 Μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε (να φύγουν clk & smart).
Η Β βολεύει πολύ. Ευκολοδήγητο (σε βαθμό να μη σε ενοχλεί που δεν είναι αυτόματο), μαζεμένο σε διαστάσεις, χώροι, δεν καίει πολλά. Δε βλέπω το λόγο να την αλλάξω.
Ποιο σουπερμίνι θα μπορούσε να είναι αυτό;

Sent >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#211398 Το μαζεμένο σε διαστάσεις είναι σχετικό, είναι κάμποσο αν μελετήσεις και πλάτος που επίσης μετράει πολύ στην πόλη και το χειροκίνητο το βάζω στα μείον.
Εναλλακτικό δεν έχω σκεφτεί πολύ αλλά σε μικρό, σχεδόν όσο το Smart υπάρχει και το iQ που χωράει αρκετούς και είναι άριστο για πόλη. Και μένεις να έχεις να κάνεις μόνο με μια κατασκευαστική οικογένεια (Τoyota-Lexus). Με αυτό το σκεπτικό αν δεν σας κάνει θα έμενα στην μάρκα, Υaris.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
sknipper έγραψε:Και μένεις να έχεις να κάνεις μόνο με μια κατασκευαστική οικογένεια (Τoyota-Lexus).

Αυτο γιατι ειναι καλο (ή κακο) ή γενικα αξιο αναφορας;

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By dimik
#211432 Μια άλλη εναλλακτική ίσως θα ήταν να φύγει CLK-Smart-B class και να πάρεις ένα σενταν 4 πορτο στο μέγεθος της CLK που θα ικανοποιεί και τα προσωπικά σου θέλω εκτός από θέματα χώρων κλπ.

Μια C class ή E class ή 3αρα-5αρα πχ, θα κάνεις παραχωρήσεις σε ότι αφορά το μέγεθος και το παρκινγκ εντος πόλης αλλά θα ρίξεις τα λειτουργικά σου έξοδα ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσεις όλες σου τις σημαντικές ανάγκες όπως χώροι και ταξιδιάρικο-σπορτιφ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
rocsta έγραψε:
sknipper έγραψε:Και μένεις να έχεις να κάνεις μόνο με μια κατασκευαστική οικογένεια (Τoyota-Lexus).

Αυτο γιατι ειναι καλο (ή κακο) ή γενικα αξιο αναφορας;

Υποθέτω για να έχεις ένα συνεργείο για όλα (διαφορετικά προσέχουν τον πελάτη αν τους πηγαίνει 2-3 αυτοκίνητα).

dimik έγραψε:Μια άλλη εναλλακτική ίσως θα ήταν να φύγει CLK-Smart-B class και να πάρεις ένα σενταν 4 πορτο στο μέγεθος της CLK που θα ικανοποιεί και τα προσωπικά σου θέλω εκτός από θέματα χώρων κλπ.
Μια C class ή E class ή 3αρα-5αρα πχ, θα κάνεις παραχωρήσεις σε ότι αφορά το μέγεθος και το παρκινγκ εντος πόλης αλλά θα ρίξεις τα λειτουργικά σου έξοδα ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσεις όλες σου τις σημαντικές ανάγκες όπως χώροι και ταξιδιάρικο-σπορτιφ.

Νομίζω η κατηγορία σεντάν είναι η πιο εύκολη να απορρίψω, κυρίως λόγω πρακτικότητας του χώρου αποσκευών. Τώρα βάζω δυο παιδικά ποδήλατα στη Β. Στο sedan (με fix εταζέρα) υπάρχει θέμα.

iceman έγραψε:Με ένα Yaris υβριδικό θα εισαι άρχοντας και θα έχεις Lexus για εσένα και για τα ταξίδια και το Yaris για την οικογένεια.

Σε δεύτερη φάση (να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά) πιθανώς γίνει μια τέτοια κίνηση. Προς το παρόν υπάρχουν απαιτήσεις χώρων οπότε μάλλον παραμένει η Β (δεν έχω και κανένα λόγο να τη δώσω).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε:Ο κύβος ερρίφθη, η clk έφυγε :s_sad
Ευχαριστώ άπαντες για τη συμμετοχή στη συζήτηση.

ωραίο αμάξι ήταν...
αλλά έπρεπε να φύγει...

για την ιστορία, πόσο την πούλησες τελικά αν επιτρέπεται ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#216421 μια χαρα,τωρα καταλαβα απο που βγαινει το Σκωτζεζος :lol: